Lütfen akıl verin, ne tepki vermeliyim ???

anyone0205

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
66
0
86
Sakarya
Merhabarlar,

dün inşaatı devam etmekte olan kooperatifteki evimizi görmeye gittik. başka bir şehirde oturan kaynanam ve kaynatam da birkaç gündür bizdeydi ve bizimle birlikte geldi.

evi görünce eşime salonun tahminimden küçük olduğunu, bizim iri koltuklarımızın ve yemek odası takımımızın bu odaya sığmama ihtimali olduğunu söyledim. sığmazsa belki salonun yanındaki odadan kemerli bi bölme açtırıp iki odayı birleştirebileceğimizi söyledim. eşim böyle bişeyin mümkün olmadığını söyledi. ben bikaç örnekle tanıdıklarımın yaptırdığını hiç de sorun olmadığını söyledim. ama eşim böyle bi iş için yeniden proje çizilmesi gerektiğini bununda 8-10 milyara patlayacağını söyledi. ben kiriş ve kolon kırmayacağız sadece tuğla bölmeden kapı açacağız dediysemde kaynanamların yanında bu konuyu kavgaya döktü.

yok olmaz bizi şikayet ederler, projesiz yapılmaz, anlamıyomusun. başkaları yaptırmış ama şikayet etse birileri başları sıkıntıya girer. vs vs . dedi. bizi tartışır gören kaynanam ve kaynatam da sağolsun araya girip bi de onlar konuşmaya başladı. yok kızım yavaş yavaş yaptırırsınız. bak olmuyomuş. vs vs. çalışan bi kadın olmama rağmen her konuda baskı gösteren oğullarını alttan almalıymışım çağrılarını yineleyerek konuşmaya devam ettiler. her ne kadar eşime bu bizim sorunumuz lütfen bunu başbaşa tartışalım desemde üçüde susmadı. kaynanam oğlunun bana şiddet dahi uyguladığını bilmesine rağmen yine alttan almamı bekledi. sağolsun kendisi oğluna tembihliyomuş ama oğlu dinlemiyomuş. sizce annesini dinlemeyen bi erkek var mı dünyada! bi şair anadır adamı edem adam demiş.

neyse işte bana mantıken saçma gelen bu durumu bugün özel bi yapı firmasına, bağlı olduğumuz ilin inşaat müh. odasına ve kooperatif kurucusuna sordum. yapılır hiç problem değil dediler. benim eşim inşaat mühendisidir kendileri ve sanmıyorum ki bu kadar yaygın bi uygulamadan bi haber olsun, bana atmasyondan söylemiş olduğu bahanelerin arkasında bağıra çağıra saatlerce dil dökerek nasıl durdu şaşkınlık içindeyim. yok o bi yana kaynanamların yanında o hale düşürmesi yeteri kadar kırıcıydı. şimdi ben bu kapı için bi mani olmadığını öğrendim. siz olsanız ne yapardınız ?

Eşin sana şiddet mi uyguluyor ben mi yanlış anladım. Bu daha büyük bir sorun şu anlattığının yanında.

vallahi ne diyimki oldum olası evliliklerde bi ikinci şahsın müdahalesine sinir olurum ama zor gerçekten şiddet falan yani bide sen mühendissin çalışıyosun yani ev onun kadar seninde evin en az belki ondanda fazla söz hakkın var çünkü çalışan hanımlar bence eşlerinden daha çok fedakarlık yapıyo her konuda

ben olsam kızmadan yargılamadan bağırmadan kısa ve net bi şekilde doğrusunu öğrendiğimi söylerdim.. işte "bilmem nereye sordum, yasaya aykırı bir uygulama olmadığını söylediler.. yaptırmak istemiyor olabilirsin onu anlayabilirim ama gerçekleri çarpıtma isteğine anlam veremedim" derdim.. hakikaten de anlam veremedim.. bu tarzda söylersen kendini biraz aptal durumuna düşürmüş olacaktır kendi gözünde de, belki bu şekilde yaptığı hatayı kabul eder yoksa yok..
sanırım o sırada ailesi orda diye biraz daha dominant davranma hakkını kendinde buldu..

canım sen sen ol kimsenin yanında eşinle tartışma tecrübeyle sabitledim bu olayı haklı olsanda haksız oluyorsun... konuna gelince açık açık konuş ama sakin olarak yaaptıracağız de ama başkasının helede kayınvalidenlerin yanında yapma çünkü erkekler birazda onların yanında sözleri geçiyormuş gibi görünmekl için diretirler yalnızken sakin olduğu bi zaman işin aslını bildiğini ve öle olması gerektiğini anlat.. şiddet konusundada şaşırdım bence önce bu konuyu hallet

Erkeğin güç gösterisidir başkalarının yanında altta kalmama çabası
Kendine pısırık kılıbık bilgisiz dedirtmemek için sesini de yükseltir bazen kaba da davranır
Herkes gibi bende kimsenin kendi ailenin bile yanında tartışmamanı tavsiye ederim
Sakin bi zamanda hayatım x arkadaş yaptırmış izin falan gerekmiyormuş gel bi araştıralım desen
Şiddet ve anlayışsız bi adam ne kadar ikna olur bilemiyorum ama
Herşey gönlünce olsun Sevgiyle kal

işi bilen birine beraber soralım diyip o sorduğunuz yere götürürdüm onu.
eğer işi bilen biride olmaz derse bir daha konuusunu açmıycam derdim..
ve bir sürede soğuk mesafeli davranırdım.

Bence eşin yaptıracağınız değişikliğin sakıncalarından dolayı değil,parasından dolayı kaçınıyor.Bu çok belli...Çünkü;bildiğim kadarıyla anlattığın gibi bir değişikliğin sakıncası yok,üst kat komşum da yaptırdı.Eşine bunu istediğini,eğer bir pürüz oluşursa sorumluluğu üstüne aldığını söyleyebilirsin.Ama hislerime göre sen üsteledikçe o da inat edecek.Üzüldüm valla.Nedir bu kadınların çektiği,paralarıyla bile rezil oluyorlar...

bana kalırsa neyi ne zaman nasil isteyecegin cok onemli...yanlis yerde ve zamanda istedigin icin karli cikmamissin bu isten...ordan cikinca basbasa oldugunuz bizamanda sakince ve uygun bir dille bu istegini dile getirseydin inatlasma olmazdi diye dusunuyorum

Okumaklada adam olunmuyor iste....Insat mühendisi olmus, okumus tahsil yapmis ama karisini dövecek kadar aciz ve cahil bir adam.....

Bence senin hicbir sucun yok....esine bir öneride istekde bulunmussun ikinizde oturacagi evi tabikide sende isteklerine göre olmasini isteyeceksin, en az onun kadar söz hakkina sahipsin.....kaynananlarin yaninda yapmanin hicbir sakincasi yok bana göre...

Bu kadar abartmamasi gerekirdi....annesine babasina ne kadar erkek oldugnu ispatlamak icinde yapmis olabilir tabi....bircok erkek ailesinin yaninda cok farkli davraniyor eslerine.:hulya:

Bu konuda tam olarak bilgi sahibi olan birinden randevu al esine beraber gidin....belki nötr birinden aldigi bilgiler daha tatmin edici olur onun icin.

Allah yardimcin olsun...insallah evin gönlüne göre olur:1hug:

Evliliğin altın kurallarından biri de başkalarının yanında (bu sizin veya eşinizin ailesi de olabilir farketmez) asla polemiğe girmeyin. Böyle sorunları başbaşa çözmeniz en güzeli.
Benim asıl takıldığım konu eşinizin size şiddet uygulaması olmuş. Bence siz salonu büyütmek yerine bu şiddet işine bir çare bulmalısınız.

Tatlim yazini ilk basta okumaya baslayinca senin istedigin seyin mumkun oldugunu soylemekti aklimdaki ama gordumki sende ogrenmisin ortadaki duvari ortadan kaldirmak o kadarda zor degil , bende ev yaptiriyorum ve bizim evimizin pilanini cizen mimar icerisinde istedigimiz degisikligi yapabiliriz ama disardan gorulen yerlerde 10 santim kayma yapamayiz demisti ben yutdisindayim ama kanunlar heryerde aynidir sanirim ..
senin sordugun soruya gelince benim fikrim simdi hic seslenme zaman gelip anahtarinizi alinca yumrugu masaya vurup istedigini yaptirirsin hele calisan bir bayan olarak para kazandigin icin evinde istedigin seyleri fazlasiyla yapma hakina sahipsin ( yanlis anlasilmasin calisan kadinin hakki calismayanin haki degil demek degil maksadim para kazanan bir kadina esi benim butcem bu kadar deme sansi daha azaliyor yada azalmali diye dusunuyorum) yerimseniben

ebe tatlim daha nasil uygun bir zaman olacakki?? artik her seyimizi kocalarin pasa gonlu anlarmi anlamazmi soylesemmi soylemesemi diye dusune dusunemi hareket edecegiz? yapmayin Allah askina .. ailecek evlerine bakmaya gitmisler ve evin icinde gerceklesmi bu olay... nerde soylemesi uygun olurdu aksam guzel bir sofra kurup yemek yedirip sonra yatakda mi anlatsaydi fikrini? yapmayin yaalmaz: bu tarz erkekler ve boyle dusunen bayanlar cildirtiyor beni yaakannehir

1) sana şiddet uyguluyor
2) bu kadar basit bir olayı büyütüyor ki öle plan proje ile olacak bişi değilki bu..bitince içten yıktırırsınız ,adamlar gelip evinizin içine mi bakacak ne yapmışlar diye..kim nereye şikayet ediyormuş

bilemiyorum..bu 2 olay hayatının çok çok zor olduğunu gösteriyor..

bunu hep yaparlar kaynanalar gelini asla tutmazlar varsa yoksa oğlu ,sende ona, ona göre davran

soğuk davran eşinin yanındada özel konular konuşma, kayınmış oda aynı anası gibi

boşandığın an hepsi el olur gider

oyle demiyorum
erkeklik taslayacagi ortamda annesinin yaninda illa yikalacak diye tutturmus gibi geldi bana
onlar inat etmis arkadas israr etmis
herseye muhalefet bi kaynana varsa onun yanında soylenmemeli bence istekler o zaman
o yapilinca ogrenir

Kesinlikle katılıyorum, bu tip konuşmalar başbaşayken yapılmalı. Olayda yanlarında arkadaşın eşinin ailesi yerine arkadaşın ailesi olsaydı onlarda tabiki kızlarını tutacaklardı. Yani aileler kendi evlatlarını tutarlar ki bu da çok normaldir.
Anne ve babaların yanında tartışmaya girmektense yalnızken bu konu tartışılabilirdi.

işi bilen birine beraber soralım diyip o sorduğunuz yere götürürdüm onu.
eğer işi bilen biride olmaz derse bir daha konuusunu açmıycam derdim..
ve bir sürede soğuk mesafeli davranırdım.

İyi fikir bu tür pazarlıklar işe yarayabiliyor
Ayrıca bende yaptırdım eşinin söylediği gibi plan proje gerekmiyor
Ve 8-10 milyarda değil masrafı
Karşı duvar müsaitse duvar kırılıp kartonpiyer kemer yapılıyor
Masrafı süse göre değişiyor ama 8-10 bin değil en fazla 2 bin eder
Eşinle başbaşa konuşup anlaşma yapmanı tavsiye ederim
Herşey gönlünce olsun

sen eşinin sana şiddet uyguladına üzülmüyorsun onu sorun etmiyorsunda bu kapı olayınımı sorun ediosun

hayırlı olsun yeni eviniz inşallah huzur içinde oturursunuz. öncelikle eşin bir inşaat mühendisi olarak duvar kırdırmanın evin statik, mimari ya da tesisat projelerin hiçbiriyle alakalı olmadığını ve bunun maliyetinin hiç de pahalı olmadığını bilmesine rağmen böyle davranmasının sebebini hiç ama hiç anlayamadım. bence eşine bir yapı denetim şirketine gittiğini söyleme de internetten maille sorduğunu ve cevap aldığını söyle, diğer türlü arkadamdan iş mi çeviriyorsun diye iyice kızabilir. istediğini yaptırmalısın o evde sen oturacaksın boşver cadı kaynananı bak başka şehirde oturuyorlarmış onlar gidince sen tvde bir maç aç, eşin karşısına otursun ağzına mandalinaydı elmaydı tıka tıka ver gazı :hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…