eşimin durumuna ben de çok üzülüyorum. ama 39 yaşındaki bir adamı savunmak zorunda olduğum için de üzülüyorum. şimdi de çocukalrEsininize uzuldum. Dile getiremese de farkindadir bunun. Bilincli ya da bilincsiz deger gormeye calisiyordur yaptiklariyla
öyle bir durum ki görüşmeye devam etsem eşimle birlikte çocuklarımı da kollamak zorunda kalıcam. ben karşılarına dikildikçe yüzüme laf etmeseler bile arkamda eşime huzur vermeyecekler. onun huzursuzluğu bize yansıyacak.ailenle mesafeli olucaz artık desem mafolacak çok seviyor. ne yapacağımı bilmiyorumSevgili melarday ben 25 yildan fazla evliyim. Esimin ailesi hicbir sekilde maddi ve manevi destek vermediler. Diger cocuklarina mallarini satip yardim ettiler. Ailesini gormeye giderken herkese cumhuriyet altini goturdu esim.surekli para destegi istediler esimden. Izinlerinde ailesinin islerini yapiyor ,tatil yapacagina. Halada istiyorlar ve zerre kadar degerimiz yok yanlarinda. Esimin aileside benim ailemdende uvey evlat muamelesi goruyoruz zaman zaman. Bizde araya buyuk mesafe koyduk. Ben esimin ailesiyle gorusmuyorum. Tabi daha buyuk sorunlarimizda vardi. Esim ailesiyle gorusuyor fakat bana anlatmiyor. Biliyorum hala maddi destekte veriyor. Esim cok memnun olmasada aile atsan atilmiyor,satsan satilmiyor iste. Ben bunlara ragmen bosanmadim. Sende bosanma lutfen daha buyuk sebeplerin yoksa.
Mesela ekmeğe mi gönderilecek, hayır canım x 3 kere dizinden ameliyat oldu doktor yasak dedikçe inadına mı yapıyorsunuz canııımmm ben kocamı sokakta mı buldum hayır gidemez diyebilirsiniz.Herkese selamlar uzun olacak affedin. Eşimle 9 yıldır evliyiz. Allah gönlüne göre versin Eşim iyi adamdır. Merhametli, iyi niyetli yardımsever bir insan. Bazen keşke bu kadar iyi olmasa dedirtecek kadar. 3 kardeşler eşimin kendinden büyük bir ablası ve abisi var. Ablası bizden evvel abisi ise bizden sonra evlendi. Eşimin ailesi, benim ailem ve de diğer dünürler kendi yağında kavrulan orta halli insanlar. 3 kardeş eşleriyle birlikte çalışıyor, herkes üniversite okumuş, herkes denk. Beni rahatsız eden şeylerden bahsedip genç yaşlı herkesten yorum bekliyorum. öncelikle eşimin ailesi kızları evlenirken yapılacak her şeyi hatta erkek tarafının yapacağı bazı şeyleri bile yapmışlar. Biz düğün eşya vs her şeyi kendimiz yaptık. yabancı gibi bir çift yollukla ev görmeye geldiler. gelin görün ki bizden sonra evlenen abisinin de düğünde öncesinde ve sonrasında masrafın çoğunu yüklendiler. ev tutulması, temizlenmesi, düğün yerinin ayarlanması her şeye yardımcı oldular. Ki biz düğün zamanı stresten eşimle birbirimizi çok kırdık incittik hiç bir işimizin ucundan tutan olmadı.(bu arada benim ailem başka şehirde kv ve kp ile aynı şehirdeyiz). k peder emekli olunca k.biradere ev alsın diye tl olarak borç verirken; biz borç istediğimizde altın olarak verdiler. biz borcumuzu 1 seneye kalmadan ödedik ama altın fırladı gitti. diğerleri 5 6 yıldır hala vermedi. kp/kv evlerinde bir masraf çıktığında kızlarına maaşı az diye, büyük oğullarına borçlu diye laf etmez, hemen bizden isterler. Diğer iki kardeşin evine dolu dolu gidilirken bize bomboş gelirler. evde gözlerine kestirdiklerini alıp giderler. Maaile bir araya gelindiğinde evde 16, 17 lik torunlar dururken eşimi ekmeğe yollarlar. Eşim 3 kez dizinden ameliyat olmuşken ağır bir şeyler kaldırılacağı zaman diğer oğul ve torunlar varken eşimden isterler. Eşim bekarken baba evinde eşya vs için çok harcama yapmış. her fırsatta eşya değiştirmekten zaten eşyaların hiç güzel olmadığından, adi, ucuz olduğundan dem vururlar. Bu ve benzeri onca şey benim çok ağrıma gidiyor. Eşimin horlandığını, önemsenmediğini, emeğinin kıymetinin bilinmediğini hissediyorum. Eşime bundan bahsedince öyle olmadığını ailesine karşı önyargılı olduğumu söylüyor. Bence bu hali iyice kanıksamış. Eşimin bu ezilmiş hali ondan tamamen soğumama ona olan saygımın tükenmesine neden oluyor. pire için yorgan yakmak diyen çıkar belki ama sık sık boşanmayı düşünüyorum. Lütfen her fikre eleştiriye açığım. sorun ben dahil her kimdeyse ne yapmalıyım.
kocamı kırmadan bilinçlenmesini becerebilseydim keşke. o zaman buraya konu açmazdım. ben öğrenmeye niyetli ve açığım9 yıl niye durdun o zaman , hani çok şeye boşan diyen üyeyimde böylesini ilk defa duyuyorum ,kocanı kırmadan bilinçlenmesini sağlayacağın yerde sende beynen adamı küçümsemeye başlamışsın.
bir gün bu ziyaretler sırasında tüm gün çekim yapın telefonunuzla ara ara gizli ara ara çaktırarak sonra izletin eşinize kendisinikocamı kırmadan bilinçlenmesini becerebilseydim keşke. o zaman buraya konu açmazdım. ben öğrenmeye niyetli ve açığım
kız sen de az değilsinbu böyle gelmiş böyle gider bizimkide öyle malesef binerde binerler sadece anne babası olsa iyi teyzesi dayısı vs. eşim sıkılsada bu durumdan yapıyor yapacak birşey yok zamanla kafasına dank edecek umarım !!! çocuk konusuda öyle görümcemin çocukları aşırı yaramazdır geçen yine çektiriyorlar mı annelerine dedim ki kötü niyetle asla demedim kaynanam seninkilerden iyiler yine dedi dumura uğradım üzüldüğümden demiştim oysa
kız sen de az değilsinkaynanan iyi demiş kusura bakma
komiğime gitti ,çok sevdiğim bir yengem var böyle tatlı tatlı lafı sokar ,ama öyle bir yapar ki çok masum ahh canımm alınmıyorsun dimi ,çok severim onu ya anca öyle baş ediyor ,o aklıma geldi komiğime gitti yaniinanın kötü niyetle demedim üç tane çocuğu var gerçekten kadını bitrdiler 7 yıl sonra oldu çocuğum olsun hiç birşey demeyeceğim demiş şımartmışlar birazda aşırı yoruyorlar ki herkes biliyor bunu bende o açıdan dedim deme sebebimi de anladı ki görümcemi severim
komiğime gitti ,çok sevdiğim bir yengem var böyle tatlı tatlı lafı sokar ,ama öyle bir yapar ki çok masum ahh canımm alınmıyorsun dimi ,çok severim onu ya anca öyle baş ediyor ,o aklıma geldi komiğime gitti yani
Öyle yetişmişler hep öyle olacak doğrusu o sanıyorlar siz yardım beklemeyim kp kv den ama onlara da kullanılmayın evinize bişeyler alın hep borçluyuz diyin geldiklerinde onların götürecekleri şeyleri saklayın.Herkese selamlar uzun olacak affedin. Eşimle 9 yıldır evliyiz. Allah gönlüne göre versin Eşim iyi adamdır. Merhametli, iyi niyetli yardımsever bir insan. Bazen keşke bu kadar iyi olmasa dedirtecek kadar. 3 kardeşler eşimin kendinden büyük bir ablası ve abisi var. Ablası bizden evvel abisi ise bizden sonra evlendi. Eşimin ailesi, benim ailem ve de diğer dünürler kendi yağında kavrulan orta halli insanlar. 3 kardeş eşleriyle birlikte çalışıyor, herkes üniversite okumuş, herkes denk. Beni rahatsız eden şeylerden bahsedip genç yaşlı herkesten yorum bekliyorum. öncelikle eşimin ailesi kızları evlenirken yapılacak her şeyi hatta erkek tarafının yapacağı bazı şeyleri bile yapmışlar. Biz düğün eşya vs her şeyi kendimiz yaptık. yabancı gibi bir çift yollukla ev görmeye geldiler. gelin görün ki bizden sonra evlenen abisinin de düğünde öncesinde ve sonrasında masrafın çoğunu yüklendiler. ev tutulması, temizlenmesi, düğün yerinin ayarlanması her şeye yardımcı oldular. Ki biz düğün zamanı stresten eşimle birbirimizi çok kırdık incittik hiç bir işimizin ucundan tutan olmadı.(bu arada benim ailem başka şehirde kv ve kp ile aynı şehirdeyiz). k peder emekli olunca k.biradere ev alsın diye tl olarak borç verirken; biz borç istediğimizde altın olarak verdiler. biz borcumuzu 1 seneye kalmadan ödedik ama altın fırladı gitti. diğerleri 5 6 yıldır hala vermedi. kp/kv evlerinde bir masraf çıktığında kızlarına maaşı az diye, büyük oğullarına borçlu diye laf etmez, hemen bizden isterler. Diğer iki kardeşin evine dolu dolu gidilirken bize bomboş gelirler. evde gözlerine kestirdiklerini alıp giderler. Maaile bir araya gelindiğinde evde 16, 17 lik torunlar dururken eşimi ekmeğe yollarlar. Eşim 3 kez dizinden ameliyat olmuşken ağır bir şeyler kaldırılacağı zaman diğer oğul ve torunlar varken eşimden isterler. Eşim bekarken baba evinde eşya vs için çok harcama yapmış. her fırsatta eşya değiştirmekten zaten eşyaların hiç güzel olmadığından, adi, ucuz olduğundan dem vururlar. Bu ve benzeri onca şey benim çok ağrıma gidiyor. Eşimin horlandığını, önemsenmediğini, emeğinin kıymetinin bilinmediğini hissediyorum. Eşime bundan bahsedince öyle olmadığını ailesine karşı önyargılı olduğumu söylüyor. Bence bu hali iyice kanıksamış. Eşimin bu ezilmiş hali ondan tamamen soğumama ona olan saygımın tükenmesine neden oluyor. pire için yorgan yakmak diyen çıkar belki ama sık sık boşanmayı düşünüyorum. Lütfen her fikre eleştiriye açığım. sorun ben dahil her kimdeyse ne yapmalıyım.
peki bu doğru mu ,bütün iyi niyetiyle YA DA mecburi koşulup bir evladın üstüne çok gidilip ee artık bunun daonun görevı görülmesi normal bir şey mi??? Hırsızın hiç mi suçu yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?