lütfen genç, yaşlı, anneler, kayınvalideler biri anlamama yardım etsin

Esininize uzuldum. Dile getiremese de farkindadir bunun. Bilincli ya da bilincsiz deger gormeye calisiyordur yaptiklariyla
eşimin durumuna ben de çok üzülüyorum. ama 39 yaşındaki bir adamı savunmak zorunda olduğum için de üzülüyorum. şimdi de çocukalr
öyle bir durum ki görüşmeye devam etsem eşimle birlikte çocuklarımı da kollamak zorunda kalıcam. ben karşılarına dikildikçe yüzüme laf etmeseler bile arkamda eşime huzur vermeyecekler. onun huzursuzluğu bize yansıyacak.ailenle mesafeli olucaz artık desem mafolacak çok seviyor. ne yapacağımı bilmiyorum

Simdi bunu iyi okuyun.
Size sebebini soyliyim. Sizinde bahsettiğiniz üzere aşırı derece iyi olmasından kaynaklı durum.
Gamsız olsaydı höyt deseydi merak etmeyin el üstünde tutulurdu.
Ailede olsa anne baba da olsa gereğinden fazla iyi davranınca çıkar kollanilir cunku.
Nerden mi biliyorum kendi babamdan biliyorum.
Geçmiş olsun yapacağınız bi şey yok. Esinizi bu saatten sonra degistiremezsiniz.

9 yıl niye durdun o zaman , hani çok şeye boşan diyen üyeyimde böylesini ilk defa duyuyorum ,kocanı kırmadan bilinçlenmesini sağlayacağın yerde sende beynen adamı küçümsemeye başlamışsın.

Mesela ekmeğe mi gönderilecek, hayır canım x 3 kere dizinden ameliyat oldu doktor yasak dedikçe inadına mı yapıyorsunuz canııımmm ben kocamı sokakta mı buldum hayır gidemez diyebilirsiniz.
Evinize 3 kuruş faydası olmayan insanların evinizde görüp beğendikleri şeyleri almasına nasıl sesiniz çıkmıyor anlamış değilim eşinizle beraber sizi de eziyorlar anlaşılan.
Size bomboş geliniyorsa siz de eliniz boş gidiyorsunuzdur umarım saf saf el kolu dolu gitmiyorsunuzdur herhalde.
Yapılan yardımlar ise ailenin insiyatifinde. Bir de iki yolluk alıp geldi demişsiniz evinizde gözlerine birşey kestirirlerse getirdiğin 2 yolluk zaten anne çok istiyorsan onları al diyiverin. Bu arada benim de kvnin bir çöpü yoktur evde ama ben çöplerimi hep veriyorum etraf açılsın fazlalıklar gitsin diye

kocan kendını kullandırmaktan memnunsa yapacak hiççççç bir şeyiniz yok ,

benımkıde az bucuk öyleydi gözüne soka soka dikkat etmeye başladı ve kendıde olayların farkında artık , bana karşı birşey demesede alla hbizi kımseye muhtaç etmedi çok şükür kimseye gebe değiliz der ,ve konu kapanır ,

sen kendı kendını saydırmaya bak kocan için yapacak birşey yok,

Malesef her ailede böyle herkesin kullandığı biri var.Sizde de eşin demekki.Eşinin yüzünün yumuşaklığından kaynaklanıyor.

9 yıl niye durdun o zaman , hani çok şeye boşan diyen üyeyimde böylesini ilk defa duyuyorum ,kocanı kırmadan bilinçlenmesini sağlayacağın yerde sende beynen adamı küçümsemeye başlamışsın.
kocamı kırmadan bilinçlenmesini becerebilseydim keşke. o zaman buraya konu açmazdım. ben öğrenmeye niyetli ve açığım

Bende eşim için aynısını düşünüyordum. Gerçi eşim bana böyle empoze etmişti. İçlerine girip gerçeği gördüğümde, eşime fazlasıyla tahammül ettiklerini gördüm ve ailesine hak verdim.
Belki eşiniz de ailesine karşı soğuktur ne bileyim belki aralarında bir şeyler geçmiştir.
Gerçi yazdıklarınızın bir çoğunu normal olarak kabullenmek zor. Bir evlada yapılmaması gereken şeyler.
Eşiniz buna alınmıyorsa sizin de kafanıza takmanıza gerek yok ki. Kaldı ki sizin yanlış düşündüğünüzü söylemiş zaten.
Boşverin.

Buna kader ve nasip diyorlar işte. Daha farklı biçimde benimde eşime ayrıksı davranıyor k.peder. borcu hep üstüne yıkmaya çalışıyor. Her konuda kendi suçu olsa da eşimi suçluyor. Velhasıl eşim herseyin farkında çok şükür. Kimin ne olduğunu biliyor. Birde biz aynı evde yaşıyoruz düşün. Öyle böyle zaman geviriyoruz, taksitlerimizi bitirip evi ayırmak için. Sana tavsiyen eşin madem bu kadar iyi boşanmayı düşünme. Sırf ailesi için gül gibi ( lafın gelişi ) eşini yüz üstü bırakma. Tatlılıkla anlat. Güzel dille yumuşakça söyle o da farkına varır. Fevri davranma. Farkli yollarla göstermeye çalış. O da farkındadır da annesi babası diye konduramiyodur.

Çok haklısınız. Susmuşsunuz ama artık sabrınız taşmış anlaşılan. İnsan eşinde saygınlık arar, ondan güçlü bir duruş ister bu geçmişten bugüne korunma içgüdüsünün verdiği bir ihtiyaç ve en doğal hakkınız. Ayrıca çocuklarınıza da aynı tavrı yapmalarına hiç şaşırmadım.

Geç olsun güç olmasın önleminizi alın. Eşiniz yapamıyorsa siz yapın. Siz devralın yönetimi. Bu tarz insanlarla kötü olmak da endişelendirmesin sizi. İsterlerse görüşmesinler. Zararları olacağına hiç olmasınlar daha iyi. Kendinizi kullandırtmayın lütfen.
Hoşlanmadığınız konularda tepki verin. Torunlar dururken eşinize mi iş buyurdular? Yahu x dururken kocaman adam gider mi zaten ayağı ameliyatlı diyin utansınlar. Eşiniz de madem tepki veremiyor, bari isteklere karşı kayıtsız kalsın duymazdan gelsin ve yapmasın.

Son olarak tüm bunların öncesinde eşinizle konuşun. Bu tavrı takınacağınızdan haberi olsun ki ortamda sizi bozmasın. Eşinize bu durumu onu yererek ve küçümseyerek değil, ailesinin bazı tavırlarını yanlış bulduğunuzu ve bu durumun dışardan hoş görünmediğini, sağlığı konusunda da endişelendiğinizi ve ona ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Ayrıca kendisi bir şey yapmasa da size bu konuda destek olmasını rica edin.

kocamı kırmadan bilinçlenmesini becerebilseydim keşke. o zaman buraya konu açmazdım. ben öğrenmeye niyetli ve açığım
bir gün bu ziyaretler sırasında tüm gün çekim yapın telefonunuzla ara ara gizli ara ara çaktırarak sonra izletin eşinize kendisini

bu böyle gelmiş böyle gider bizimkide öyle malesef binerde binerler sadece anne babası olsa iyi teyzesi dayısı vs. eşim sıkılsada bu durumdan yapıyor yapacak birşey yok zamanla kafasına dank edecek umarım !!! çocuk konusuda öyle görümcemin çocukları aşırı yaramazdır geçen yine çektiriyorlar mı annelerine dedim ki kötü niyetle asla demedim kaynanam seninkilerden iyiler yine dedi dumura uğradım üzüldüğümden demiştim oysa

kız sen de az değilsin kaynanan iyi demiş kusura bakma

kız sen de az değilsin kaynanan iyi demiş kusura bakma

inanın kötü niyetle demedim üç tane çocuğu var gerçekten kadını bitrdiler 7 yıl sonra oldu çocuğum olsun hiç birşey demeyeceğim demiş şımartmışlar birazda aşırı yoruyorlar ki herkes biliyor bunu bende o açıdan dedim deme sebebimi de anladı ki görümcemi severim

komiğime gitti ,çok sevdiğim bir yengem var böyle tatlı tatlı lafı sokar ,ama öyle bir yapar ki çok masum ahh canımm alınmıyorsun dimi ,çok severim onu ya anca öyle baş ediyor ,o aklıma geldi komiğime gitti yani

ben laf sokacak olsam çak diye sokarım damarıma basılınca ama görümcemden hiç kırılmadım bugüne kadar inşallahta kırılmam ama kaynanam çok kırar hep laf sokar şakaya vurarak ona da yaşı gereği dikkatli oluyorum

Öyle yetişmişler hep öyle olacak doğrusu o sanıyorlar siz yardım beklemeyim kp kv den ama onlara da kullanılmayın evinize bişeyler alın hep borçluyuz diyin geldiklerinde onların götürecekleri şeyleri saklayın.
Eşinize ailesini kötülemeyin daha da inat yapıyorlar sonuçta ailesi ayrıca boşansanız İnanın tekrar evlendiğinizdeki ailede bu tip olacaktır insandan kaçılırsa kaderden kaçılmıyor .

Iyi olmak cok guzel ama enayi yerine konulunca da bir yaw ben ne yapiyorum demek lazim. Ben sana bir konuda bir sey sormustum galiba ya bu arada. Kaynadi o. Depremle ilgili olan konuda olabilir.
peki bu doğru mu ,bütün iyi niyetiyle YA DA mecburi koşulup bir evladın üstüne çok gidilip ee artık bunun daonun görevı görülmesi normal bir şey mi??? Hırsızın hiç mi suçu yok

aa bakayım görmedim ,bazen dur diyorsun ama işin içiden hemen çıkamıyosun çünkü seni öyle işin içine çekmiş oluyorlar ki zoor arınıyorsun

Evinizden neler goturduler, cok merak ettim.

Ailesi esinize deger vermiyor ya, siz esinize deger verin. Mesela ben hep esimi caninin tatli olduguna inandirdim adami mizmiz yaptim resmen ama olumlu yonde.
Caninin kiymetini bildirmeye calistim.

Mesela aman su tasima askim belin agrir. Aman şoyle aman boyle diye diye adam canina bakmayi ogrenmeye "basladi".

Yeri geliyor, evinde yapmadigin seyi baska yerde neden yapasin diyorum, kendini yipratma vs diye. Onu dusundugumu gosteriyorum.

Ben ona ailesinin vermedigi degeri veriyorum ki o da bunu goruyor bence... İnsan deger gorunce de farkina variyor bazi seylerin.

Tabi 9 yilda neler yasadiginizi bilemiyorum ama bosanacak kadar bir sey yok bence.

Hayatta basimiza gelenler degil
Onlara verdigimiz tepkiler onemlidir.

Esinizi yillarca pasif yetistirmislerse suc onun da degil bence, yazik hatta =(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…