lutfen yardim edin

Alıntıladıgın yorumu okuduktan sonra retinalarım yırtıldı aslı, mutlu musun?

Konu sahıbı, evet o lekelenme erkek olduguna isaret gozun aydın hadi.
hayatımda daha bilimsel bişey okumamıştım ben şahsen çok aydınlandım :D

hayatımda daha bilimsel bişey okumamıştım ben şahsen çok aydınlandım :D
Bebek erkek olunca ne olacak en cok bunu merak ediyorum. Kesinlikle katılıyorum bırgun lekelenırsen Evlendıgınde, bıl ki bebegın erkek.
Ben o treni kacırdım bılıyosun, darısı sana.

Nasıl yardımcı olmamamızı bekliyorsunuz? Bütün yolları kapatmışsınız. Her şeye neden yapamadığınıza dair bir cevabınız var. Tek vereceğim akıl dördüncüyü yapmayın olur ama ona da düzelir diye çocuk yapıyorum, çocuklarım yaşama sebebim yazmışsınız. Hala erkek çocuk peşindesiniz. Kızlarınız size benzemez umarım

Tek çare 12 çocuk doğurup, büyütüp kendi ordunuzu kurmanız... Kız çocuklarına tırpanla dövüş eğitimi vermeyide ihmal etmeyin.. Ha gayret 3 gitti kaldı 9....
Dalga geçilecek bi konumu sence? Boş ve saçma esprilerini kendine sakla kadın destek istiyo alay edilmesini değil bu nasıl bir zihniyettir ya

8 yildir evliliğim akraba evliliği sevdiğim vardı annem zorunla evlendim zamanla esimi cok sevdim ama annesi ne kadar sevdiysem zoru çıkardı laf etti aramız bozulsun diye 3 aylik gelindim annesi yüzünde şiddet gördüm engel oldu ağladı gidemedim ama annesi devam etti bide köyde kalıyorum etrafım hepsi dayılarım anlayacağınız birbirlerini tutuyorlar oğluma hamile kaldım esim sofur eve gel dediğim icin kufur ve dayak yedim babası beni suçladı izin vermiyorsun çalışsın diye paraları bir maaş yok. kızıma hamile kaldigomda tekrar şiddet gördüm hem evin üstündeydim hemde çocuklarıma bakıyordum kaynanam sürekli iş yapmıyorum diye şikayet ederdi sinirlenir eşimle tartışırdık. kızım oldu daha 20 günlüklü gene tartışma cıktı kucağımda alınmaya çalıştılar 😥😥😥😥 üzüntüden sürüm kesildi kızım sürekli hastalıklı oldu anne sütü içmediği icin tartışmalar devam etti vee her seferinde çocuklarımla tehdit ediyorlar beni şimdi de hamileyim 6 aylik 3 d3fa şiddet gördüm babam yok sadece annem var kizkardeslerim uzaktalar kendi öz güvenim yerle bir sağlıklı düşünemiyorum kaçmak istiyorum çocuklarım var önce kendimi düzeltmem lazım fikirlere ihtiyacim var polisi ara demeyin denesem yardim alamam köy diye bizimkilere destek olurlar kaldım evin icinde

Tek takıldığım şey hep hamile kalman istemediğin ve mutlu olmadığın bir öküzle nasıl çocuk yaptın??
Evlilik içi tecavuzleri unutuyoruz. Koyde belki spiral takacak bir hemşire ebe doktor olmayabilir. Kocasi da korunmak istemiyordur boyle bir ayi asla korunmaz.

Evlilik içi tecavuzleri unutuyoruz. Koyde belki spiral takacak bir hemşire ebe doktor olmayabilir. Kocasi da korunmak istemiyordur boyle bir ayi asla korunmaz.
en başından yorumlarını oku konu sahibinin, bu öyle zorlama korunma karşıtlığı tecavüz falan değil.o yüzden tepki çekti zaten.

Dalga geçilecek bi konumu sence? Boş ve saçma esprilerini kendine sakla kadın destek istiyo alay edilmesini değil bu nasıl bir zihniyettir ya
evliliğin en başından beri fiziksel ve psikolojik şiddete rağmen
"ben kocamı seviyorum evliliğim düzelicek doğurmaya devam" zihniyetine asla laf yok tabi

en başından yorumlarını oku konu sahibinin, bu öyle zorlama korunma karşıtlığı tecavüz falan değil.o yüzden tepki çekti zaten.
Acikcasi bilerek okumadim. Kalbim kaldirmadi. Bu çaresizliği bile bile yasatiyorsa çocuklarına gerçekten günah. Dunyaya gelmeyi onlar secmiyor ki. Sirf anne baba olma keyfini tatmak icin siddetin sevgisizligin icine surekli cocuk getirmek cok bencilce

öküzüm safdır annesinin sözünden çıkmaz ve kadının kadina yaptığı şiddet cocuk yapmamın sebedi düzelir ve gerçekten çocuklarımı olduğu icin tek yaşama sebebim
Birincide duzelmemis ikincide duzelmemis ucuncude düzelir umudunuza hayran kaldim. Sanki kola kapağı açıyoruz. 1 litre bedava bulmak icin. Olmazsa bir daha denerim kafasi. Yazik o yavrucaklara. Atesin icinde büyüyecekler.

Dördüncü beşinciyi de doğurun, sonra ayrılırsınız
Yahu ilk evlendiğinizden beri dayak yiyorsunuz, neden korunmayı akıl edemiyorsunuz?
Ailesinin piremses kızı sanki mazoşistliğine kalıyor gibi yazmışsınız . Yazıdan buram buram çaresizlik akıyor. Okurken bile hissettim içim acıdı. Sanki başka şansı mı var, sindirilmiş.
Hayat bazı insanlara maalesef çok acımasız.
Korunma bile bazı insanlarımız için büyük lüks.

Bu tarz sert yorumlar böyle çaresiz insanları daha çok yaralamaz mı?

Ailesinin piremses kızı sanki mazoşistliğine kalıyor gibi yazmışsınız . Yazıdan buram buram çaresizlik akıyor. Okurken bile hissettim içim acıdı. Sanki başka şansı mı var, sindirilmiş.
Hayat bazı insanlara maalesef çok acımasız.
Korunma bile bazı insanlarımız için büyük lüks.

Bu tarz sert yorumlar böyle çaresiz insanları daha çok yaralamaz mı?
Dayak yememe rağmen kocamı seviyorum belki evliliğim, kocam, çocuk sayesinde düzelir diyip sıra sıra çocuk yapmak başka, çaresizlik başka ama. Hanımefendinin yaptığı gayet de mazoşistlik. Üstelik sadece kendine değil çocuklarına da eziyet ediyor. gizemliasli gizemliasli alıntı yapmış hala bir de sorguluyor ayyyyyy erkek mi acaba 😍😍😍😍 diye.

Ayrıca korunmak lüks değil. Aile sağlığı merkezlerinde bile ücretsiz doğum kontrol hapı veriliyor. Çarşaf çarşaf duyurması gerekmiyor ben korunuyorum diye. Eşinden gizli korunabilir gerçekten çocuk istemiyorsa, eşinden umudunu kesmişse. Herhangibir çaba gösterse bu hayattan kurtulmak için herkes takdir eder. Ama o kendini de çocuklarını da ziyan etmeyi tercih ediyor.

Ilk basta belki evlilik ici tecavüzdür diyerek suclamamayi tercih ettim. Ama görüyorum ki yasananlari hakeder sekilde davranmissiniz. Yasiniz daha 28. Olmus 3 cocuk. Gider yani bu 40 45e kadar. Bir tane bile akli basinda merhametli insan yok muydu kizim yapma etme dogurma diyecek? Maddi durumu iyi diyorsunuz sonra bogaz tokluguna çalışıyor diyorsunuz. Hababam erkek çocuk dogurma gayretiniz var. Cehalet en korkunç şey gerçekten. Inanamiyorum. Herkes gibi keske fake konu olsa diye geciriyorum icimden. Daha kac çocuk yasayacak bu sıkıntıları? Kaçta durmayı düşünüyorsunuz? Size kötü davranan sizi doven bir adam icin o iyi bir baba diyebiliyorsunuz. Şiddet icinde buyuyen bir çocuğun mutlu olacağını saniyorsunuz. Ben daha evlenmeden gelecekteki cocuguma nasil davranmaliyim, özgüvenli cocuk nasil yetisir, iletisimimiz nasil olmali diye kendimi egitiyordum. Evlendim vajinismusum çocuğum olmuyor. Sizin gibiler de pat pat doğuruyor. Nasil sans bu ya?

Dayak yememe rağmen kocamı seviyorum belki evliliğim kocam, çocuk sayesinde düzelir diyip sıra sıra çocuk yapmak başka, çaresizlik başka ama. Hanımefendinin yaptığı gayet de mazoşistlik. Üstelik sadece kendine değil çocuklarına da eziyet ediyor. gizemliasli gizemliasli alıntı yapmış hala bir de sorguluyor ayyyyyy erkek mi acaba 😍😍😍😍 diye.

Ayrıca korunmak lüks değil. Aile sağlığı merkezlerinde bile ücretsiz doğum kontrol hapı veriliyor. Çarşaf çarşaf duyurması gerekmiyor ben korunuyorum diye. Eşinden gizli korunabilir gerçekten çocuk istemiyorsa, eşinden umudunu kesmişse. Herhangibir çaba gösterse bu hayattan kurtulmak için herkes takdir eder. Ama o kendini de çocuklarını da ziyan etmeyi tercih ediyor.
Sindirilmiş birisinden konuşuyoruz. Sağlıklı psikolojisi olan sağlıklı kararlar alabilecek birisinden değil.
O bahsettiğiniz çabayı göstermek için bile ruhsal olarak sağlam olmak gerekir. Kendine bile inancı olmayan, pasifize edilmiş bir kadın Stockholm sendromu misali çareyi yine celladında araması çok anormal değil.

O sebeple de hali üzücü, burada zaten kötü bir psikolojide birisini olumsuz, aşağılayıcı yorumlarla iyice hayata küstürmek yerine güç vermek,motive edip kendisine inancını arttırmak gerektiğini düşünüyorum.

Sindirilmiş birisinden konuşuyoruz. Sağlıklı psikolojisi olan sağlıklı kararlar alabilecek birisinden değil.
O bahsettiğiniz çabayı göstermek için bile ruhsal olarak sağlam olmak gerekir. Kendine bile inancı olmayan, pasifize edilmiş bir kadın Stockholm sendromu misali çareyi yine celladında araması çok anormal değil.

O sebeple de hali üzücü, burada zaten kötü bir psikolojide birisini olumsuz, aşağılayıcı yorumlarla iyice hayata küstürmek yerine güç vermek,motive edip kendisine inancını arttırmak gerektiğini düşünüyorum.
Bilemiyorum belki de biz peşin hükümlü davranıyoruz, yeterince empati yapamıyoruz.

Ama kendi adıma söyleyeyim, bu tarz evliliklere kurban edilen çocukları okuyunca ben de sağlıklı düşünemiyorum. Ve buraya yazacak, kaçmak isteyecek aydınlanmanın bir günde geldiğine de inanmıyorum açıkçası. Böyle konu açanların çoğu aslında durumlarının farkında olup, bir umut çocuk doğurarak şanslarını deniyorlar. Ben buna kızıyorum.

Back
X