lutfen yardim edin

benimde esim öyle bide kamyoncu geldiği gibi yatar yastıklar siyah okur kirden zorla olsa bile banyo yaptıracam
Okudugum her mesajda bir kere daha şoka giriyorum. Hem de kokan pis bir adamla sevisiyorsunuz, isteye isteye sevisiyorsunuz e valla pes.

Şu tarz konuları görünce çıldırıyorum resmen ban yemek için :kızgın: özellikle okudum cevablarınızı çocuklarına iyi bir baba demişsiniz o çocukları dünyaya getiren annelerine şiddet uygulayarak mı iyi bir baba ? Aynı yuvada yaşayan o çocuklar etkilenmiyor mu sanıyorsunuz ? Geleceğe şiddete eğimli bireyler yetiştirmek için mi 3. Yolda ? Sen bir kadınsın ilk önce onun farkına kendin var. Dünyaya 3 mucize getiren bir kadın neleri başarır onu bir düşün bunları ne çocuklarına nede kendine yaşat. Öyle bir ortamda çocuk büyütülmez nede siz sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz. Ne demek hamile kadına el kaldırmak ya sizinkine öküz değil başka birşey denirde yazamıyorum şuan buraya..

Gecen sene 2 dusuk 1 dış gebelik yaşamış bir de. Allah da istemiyor olmasini ama siz ha gayret hiç durmuyorsunuz. Devam devam asla basiniza gelenlerden ders almayin. Allah istememis isaret vermis sana. 2 dusuk 1 dis gebelik 3 cocuk bu nasil doğurganlık anam ya... bu konu kapatildigi icin alinti ekleyemedim. Ama aynen ilk yazdigim gibi yazmis. Inanilmaz. Bazen diyorum ki acaba birkac insan birden mi kullanmis bu hesabi? Çok tuhaf bu konulari tek bir kisinin yasamasi.

Gecen sene 2 dusuk 1 dış gebelik yaşamış bir de. Allah da istemiyor olmasini ama siz ha gayret hiç durmuyorsunuz. Devam devam asla basiniza gelenlerden ders almayin. Allah istememis isaret vermis sana. 2 dusuk 1 dis gebelik 3 cocuk bu nasil doğurganlık anam ya... bu konu kapatildigi icin alinti ekleyemedim. Ama aynen ilk yazdigim gibi yazmis. Inanilmaz. Bazen diyorum ki acaba birkac insan birden mi kullanmis bu hesabi? Çok tuhaf bu konulari tek bir kisinin yasamasi.
Sol tüpü de alınmış. Allahim biraz da bize evlat ver nolur.

Bu habire neden çocuk doğuruyorsun diyenleri gerçekten anlamıyorum. Eğer inançlı iseniz biraz araştırıp bilgi sahibi edinmenizi tavsiye ederim.

Ruhlar daha kimse dünyaya gelmeden yaratılmıştır. Yani bi insanın bu dünyadan içicek bi lokma suyu varsa Allah bunu yazdıysa herşey bahanedir. Her koşulda ve şartta korunup hamile kalan insanlara hiç şaşırmıyormusunuz nasıl oldu diye? Yicek ekmeği vardı demek ki.

Ayrıca hayat herkese o kadar şanslı değil malesef. Kimisinin ailesi yada mesleği olur ona güvenir rest çeker, kimisinin kimsesi olmaz çocuğuma sebep iyi olur der kendini avutur.

Başka çaresi yoksa insan kendini bazı konularda kandırmak zorundadır ki, bi ümidi olsun da yaşayabilsin.

He şunu söyleyim ama mutsuz olan bi evlilik, kötü bir eş asla çocuk sayesinde düzelmez konu sahibi. Biraz sesinizi çıkartmayı tavsiye ederim size, eğer bana bir daha el kaldırırsan çocuklarıda alıp polise giser şikayetçi olurum sana uzaklaştırma kararı çıkartırım deyin. Kadın sığınma evleri var polise gittiğiniz de yardımcı olacaklardır.

Bilemiyorum belki de biz peşin hükümlü davranıyoruz, yeterince empati yapamıyoruz.

Ama kendi adıma söyleyeyim, bu tarz evliliklere kurban edilen çocukları okuyunca ben de sağlıklı düşünemiyorum. Ve buraya yazacak, kaçmak isteyecek aydınlanmanın bir günde geldiğine de inanmıyorum açıkçası. Böyle konu açanların çoğu aslında durumlarının farkında olup, bir umut çocuk doğurarak şanslarını deniyorlar. Ben buna kızıyorum.
Konu sahibi o kadar sindirilmiş ki, kendine güveni sıfırlanmış ki, koca desen esas zulmeden, sahip çıkan bir Allah’ın kulu yok aksine, iyice dibe çekiyorlar. bir umut kocam beni sever mutlu olurum diye beklentiye giriyor. Bir nevi kurban psikolojisi. Hayat gerçekten bazı insanlara zor.
kendine inancı, kendine güveni olacak ki, prangalarından, esaretinden, eziyetlerden kurtulabilsin. O sebeple diyorum böyle zor durumdaki insanları dibe çekmek yerine onlara umut ışığı olunmalı, aslında içinde göremediği gücü gösterip kendi kendini kurtarabileceğine inandırmalı.

Bu kadar eziyeti çeken, katlanabilen birisi kendi hayatını sil baştan kuracak güce de sahiptir.

8 yildir evliliğim akraba evliliği sevdiğim vardı annem zorunla evlendim zamanla esimi cok sevdim ama annesi ne kadar sevdiysem zoru çıkardı

Ben şeyi merak ettim, Google Translate ile mi çevirdiniz bu yazıyı? Orijinali hangi dildi?

Aman ciddi olm
evliliğin en başından beri fiziksel ve psikolojik şiddete rağmen
"ben kocamı seviyorum evliliğim düzelicek doğurmaya devam" zihniyetine asla laf yok tabi

Ben çaresiz olduğunu düşünüyorum köyde yaşıyor olabilir ve sizin düşündüğünüz gbi mantıklı düşünemiyor olabilir. Çocuk neden yaptı diyorsunuz verende allah alanda allah tabiki önlemini alabilirdi almalıydıda bu bizi alakadar etmiyor kadın onu sorgulayıp aşağılamanız için değil çaresizliğinden yazmış sizde dalga geçmek alay etmek yerine kadına doğru yolu gösterirseniz daha mantıklı olur. Şiddete ha bire çocuk doğurulmasına karşıyım hoş istediğim halde bir türlü anne olamayan bir kadınım sizin o neden doğuruyosun dediğiniz çocuklara ben hasretim neyse anlamak istediğiniz gbi anlayın ama karşınızdakini kırmaktan korkarak yazın lütfen hayırlı kandiller

Bir kere cocuklarinizi birakip gitmeyi falan atın aklinizdan. O yolun sonunda mutlu olan yok. Evlatlarıniza yazik edersiniz. Bakın sabredeceksiniz çocuklarınızi büyütün hele. Ve kesinlikle korunun sağlık ocagindan yardim alabilirisniz. Sanırım küçük bir yerde oturuyorsunuz. Evlatlariniz büyüsün sonra ise girip calismaya başlayın. Ve mutlaka kenara uc bes kotu gun parasi biriktirin. Ayrica annenize de beni bilerek evlendirdin ahirettw iki elim yakanda diye soyleyin. Bilsin sizin her an cikip geleceginizi. Ama once mutlaka para biriktirin. Çalışabilirseniz çalışın evlatlarinizi büyütün

Bizim köyde akrabanın gelini vardı okuma yazması yok. 2 çocuğu oldu şiddet kaynana ,görümce eziyeti birsürü sıkıntı. Birlik oturuyordu ayrılalım dedi eşi dinlemedi korunmada yok,köyde sağlık ocağı da yok . O okumamış birşey bilmeyen hali ile köye çocukların aşısı için gelen hemşireye durumunu anlatıp hap istemiş eşinden gizli korunuyordu. Siz neden bir şekilde korunmadınız ha bire doğurdunuz şiddet gördüğünüz evlilikte. Isteyen bir şekilde yolunu bulur yani. Ya çekecek 10 tane doğuracaksınız yâda alıp çocuklarınızı ailenizin yanına gideceksiniz bir ise girer kendinize de çocuklarınıza da bakarsınız

8 yildir evliliğim akraba evliliği sevdiğim vardı annem zorunla evlendim zamanla esimi cok sevdim ama annesi ne kadar sevdiysem zoru çıkardı laf etti aramız bozulsun diye 3 aylik gelindim annesi yüzünde şiddet gördüm engel oldu ağladı gidemedim ama annesi devam etti bide köyde kalıyorum etrafım hepsi dayılarım anlayacağınız birbirlerini tutuyorlar oğluma hamile kaldım esim sofur eve gel dediğim icin kufur ve dayak yedim babası beni suçladı izin vermiyorsun çalışsın diye paraları bir maaş yok. kızıma hamile kaldigomda tekrar şiddet gördüm hem evin üstündeydim hemde çocuklarıma bakıyordum kaynanam sürekli iş yapmıyorum diye şikayet ederdi sinirlenir eşimle tartışırdık. kızım oldu daha 20 günlüklü gene tartışma cıktı kucağımda alınmaya çalıştılar 😥😥😥😥 üzüntüden sürüm kesildi kızım sürekli hastalıklı oldu anne sütü içmediği icin tartışmalar devam etti vee her seferinde çocuklarımla tehdit ediyorlar beni şimdi de hamileyim 6 aylik 3 d3fa şiddet gördüm babam yok sadece annem var kizkardeslerim uzaktalar kendi öz güvenim yerle bir sağlıklı düşünemiyorum kaçmak istiyorum çocuklarım var önce kendimi düzeltmem lazım fikirlere ihtiyacim var polisi ara demeyin denesem yardim alamam köy diye bizimkilere destek olurlar kaldım evin icinde
Sizi sevmeyen değer vermeyen adamın genlerini gelecek nesile taşımak için bu canhıraş çaba neden?

Bir şekilde korunun.
3-5 elinize geçen paraları biriktirin.
Evlatlarınızın biraz büyümesini bekleyin.
Bir beceriniz varsa dikiş,yemek bunu geliştirin iş bulabilmeniz için.
Okuyun bol bol okuyun evlat yetiştireceksiniz önce kendiniz sonra çocuklarınız için okuyun geliştirin kendinizi köy yeri vesaire demeyin.
Kadın güçlüdür birçok zorbalığın üzerinden gelir.
Vermeyin cevap kimseye kendi içinizde kendinizle olun. Kötülük yapan kötülük bulacaktır siz o kötülerden olmayın.
Ve herseyden önce bolca dua edin.
Allah yar ve yardımcınız olsun🙇🏼‍♀️

amin sagol tesekkur ederim kendimi çok yanlız hissediyorum cok kötüyüm yaşadıklarım kolay değil üzüntüden bebeğime bisey olcak diye korkuyorum

Bir şekilde korunun.
3-5 elinize geçen paraları biriktirin.
Evlatlarınızın biraz büyümesini bekleyin.
Bir beceriniz varsa dikiş,yemek bunu geliştirin iş bulabilmeniz için.
Okuyun bol bol okuyun evlat yetiştireceksiniz önce kendiniz sonra çocuklarınız için okuyun geliştirin kendinizi köy yeri vesaire demeyin.
Kadın güçlüdür birçok zorbalığın üzerinden gelir.
Vermeyin cevap kimseye kendi içinizde kendinizle olun. Kötülük yapan kötülük bulacaktır siz o kötülerden olmayın.
Ve herseyden önce bolca dua edin.
Allah yar ve yardımcınız olsun🙇🏼‍♀️
amin allah razı olsun gerçekten dediginizi deneyecegim

seviyor hala da sevdiğine eminim sadec akli değişmemiş onlarda aile ne derse o olur düşüncesinde anne babasına bakıyor ama artık sevgisi de yetmiyor bana
Seven adam sevdiğini akbabaların önüne atmaz, böyle bir sevgi yok avutmayın kendinizi.

Daha önceki konusunda da eşinin çok iyi biri olduğunu hatta hediyeler aldığını kaynanasının bunu kıskandığını söylemiş bütçe bir diye kaynanası cimriymiş erzak saklıyormuş diye ama sadece o kadar yani ne kaynanasının burda yazdığı gibi yaptıklarını ne eşinin dövdüğünü yazmamıi hangisi doğru ?

evet esim hediyeler alır gizli gizli kaynanam zorun çıkardığında da ben bütün siniri esimden çıkarıyorum neden böyle yapıyor diye bak beni hep duvmesi annesinin yaptıklarına cvp verdiğim icin ve ona sinirlendiğim icin esimi haklı çıkarmadım hic bir zaman ama hanki kadın dövüldüğünü sürekli dike getirir buraya yazarken bile utanıyorum her kadın gibi mutlu huzurlu evliyim oksun isterdim ama yok artik evliliğin son noktasına geldiğini icin yazdım bunaldim çare bulamıyorum mutlu olmak icin ne yaptıysam elimde patladı ya

Back
X