Maaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de kaç yaşına geldim bari biraz rahat edeyim kafası var.ben de öyle bir enerji aldım.

Yani kim ister ki standardını düşürmek, dertsiz başına dert alıyorsuni durduk yere daha rahat bir hayatı bırakıp kemer sıkmaya geçiyorsun .. niye gönüllü olsun konu sahibesi şöyle bir şeye?? Tatile gitmek istiyorsa, güzel yerde yaşamak istiyorsa kendi geliri de varsa suç mu??

Aman çok meraklıydım senin kıytırık konuna.standartlarını seveyim.egoist şey.daha bir erkeği sevmekten acizsin.

Suç değil de zengin kocalar kuyruğa mı girdi canim.yine de yalnız gitmekten yada yanına birini bulamayıp paranla oturmaktan iyidir.yaa her allahin günü koca bulamıyorum konuları açılıyor, eldeki bu demek ki.her insan şeyma subaşı gibi koca iatiyor bulabiliyor mu ? iste iste dur yani olmadiktan sonra.sanki biz tutuyoruz olmasın diye.gitsin zenginini bulsun.biz tutuyoruz sanki.hem bulamayıp hem de pişkin olunca ele ne geçiyor.bu milletteki pişkinlik de beni benden alıyor haa.kaç yaşına kadar koca bulamamiş, kırk yılda bir birini bulmuş onda da ukala ukala cevaplar.zengin koca bulacaktı da ben tuttum sanki.kendisi sanki 100.000 kazanıyor.ortalama normal bir maaş. Neyin standardı ya sanki her haftasinu parise kahvaltı yapmaya gidiyordu.istiyorsa düşürmesin.sanki ben yalnız kalacağım.

Son düzenleme:
Seninle biz aynı ülkede yaşamıyoruz bence. Van Cumhuriyeti’nde refah düzeyi gerçekten bu kadar yüksek mi ya, biz de yerleşelim oraya.

Ortada gerçek sevgi varsa maaş çokta sorun olmaz diye düşünüyorum.Maaşı sorun yapan kişilerin benimle değil,maaşımla evleneceğini düşünürüm.Hayat içinde her şey olur.Bugün yüksek maaş alan siz olursunuz,yarın o olur.Şahsen biri benim atanıp atanmama göre bana yaklaşsa direkt soğurum.Siz bence gerçekten bu kişiyi sevip sevmediğinizi kendi içinizde bir sorgulayın.Ona göre adım atıp karşı tarafında vaktini çalmayın.

evlenmek şart değil ki, evlilik sizi maddi ve manevi anlamda daha yukarı taşımayacaksa evliliğin hiçbir anlamı yok. Şimdi aşkla sevgiyle evlenip iki gün sonra bunlar bitince elin adamını kendi paranızla doyurmaya başlayınca işler öyle olmayacak. Üstelik erkekler ev işi, çocuk, temizlik, yemek konularında kronik olarak kadınların sırtına binmeyi de sonuna kadar zorluyor bu devirde bile. Çoğu kadın parası yemeyi biliyor, evi birlikte geçindiricez tabi sen de çalışacaksın diyor ama evdeki sorumlulukları paylaşmayı reddediyor. Beş kuruş faydası olmayıp sırtında kene gibi yıllarca besleyip sonrasında da muhtemelen nankörlük göreceğin bir adamla yıllarını heba etmiş oluyorsun. O yüzden evlilik sonuna kadar mantıkla hareket etmen gereken bir şey. Bir gram bile içine sinmiyorsa o işten bir şey olmaz asla.

Siz 25 alırken eşiniz 35 alsa idi sıkıntı olur muydu? Kadın erkek eşittir şu geleneksel kafadan çıkın.
Bu dünyada kimin başına ne gelir hiç belli olmaz insanları maaşlarına göre etiketlemek çok yanlış.
Eski komşumuz baş hemşire idi kendisi sonradan bir iftira atıldı görevinden oldu uzun yıllar dava açtı o süreçte çok yıprandı geçen sene davası sonuçlandı da aklandı geri görevine döndü. Alın teri ile para kazansın iyi biri olsun yeterli . Arada maaş farkı da yok bence

Sanirsin biriniz CEO, biriniz 15 bin maaş alan calişan. 10 sayı olarak çok gözükebilir ama TRde paraya vurduğunda 10un cok bi hukmu yok. Ben insanliğa bakardım sorun etmezdim. Ama sorun olacak insana da saygı duyarım herkesin hayata bakışı ve standardi farklı. Tamamen sizin degerlendirmenize kalmış bir durum

Erkeklerde bu durum biraz zor oluyor. Kabullenemiyorlar. Bu sefer ters tepiyor ve size maddi olarak kuramadigi üstünlüğü manevi olarak kurmaya çalışıyorlar.

Ben 35 alırken o 20 alsa sorun olmaz biliyor musunuz? Şu anki ekonomiden herkesin haberi var herhalde. Biraz daha rahat yaşamayı istemek kadar normali yok. Standartlarım düşecekse bu beni mutlu etmez. Bütün sorun bu. Kaldı ki benim artı gelirlerim vs var ve aylık netim 30 u aşıyor. 25 bin her ay düzenli gelenim, totale vurduğumda aylk ortalamam 30bin üstü. Mesele geçinebilmek rahat yaşayabilmek maddi kaygılarımın olmaması.

Benim eşim benden 30 bin kadar fazla alıyor, ben de onun için bir “acaba” miyimdir hiç sanmıyorum. Ayrıca bankacılar 2 ay da bir çift maaş alıyorlar diye biliyorum tabi eğer devlet bankası ise

Evlilikte çocuk olması durumunda çalışmasanız neredeyse asgari ücret alıyor zorlanabilirsiniz.
Ben olsam standardımı düşürmek istemezdim.

Evlilik bu kadar duygusallığı kaldırmaz herkesin karşı taraftan aşk dışında beklentileri olacaktır kadını erkeği yok. Hayatı paylaşacaksın, sadece yatak değil yani

Evlilikte çocuk olması durumunda çalışmasanız neredeyse asgari ücret alıyor zorlanabilirsiniz.
Ben olsam standardımı düşürmek istemezdim.
Bütün mesele maddi kaygıları en aza indirip geçinebilmekte zaten. Yoksa ben yukarda yorum yapan bazılarının dediği gibi kendimi ultra zengin görüp onun maaşını küçümsemiyorum. Standart illaki düşecek ve bu bana acaba mı dedirtiyor. Dediğiniz şey gayet gerçekçi bir düşünce, beni düşündüren de bu zaten

Çocuğum olduktan sonra anladım ki eşit değiliz
Ben hayatın tüm yükünü bir dönem omuzlarımda hissettim. İşe zor döndüm bebeğim 7 aylıkken. İlk 1 sene yanında olmak isterdim ama işyerimden baskı gördüğüm için dönmek zorunda kaldım.
Bir de maddi kaygım olsaydı lohusalığım çok kötü geçerdi. Doğum izni 4 ay. En iyi ihtimalle Bebek 3-4 aylıkken işe dönmek anne için büyük travma bence.

Evlilik bu kadar duygusallığı kaldırmaz herkesin karşı taraftan aşk dışında beklentileri olacaktır kadını erkeği yok. Hayatı paylaşacaksın, sadece yatak değil yani
Aynen öyle, tozpembe değil evlilik. Her gün aşkla uyanıp mükemmel yaşamayacağız. O yüzden biraz gerçekçi bakmak gerek

Çocuğum olmadan önce ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyordum. Ama hamilelik doğum emzirme dönemi. Zaten erkeklerden çok daha büyük işler başarıyoruz biz yahu. Bir de evin geçimini düşünen olmayalım.

Kaç yıldır bankada çalışıyor en önemli soru bu bence
Uzun yıllardır bankada ve hala 15 bin maaş alıyorsa koşarak uzaklaş bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…