Sadece maddiyat değil ki. Bir kadın evlendiğinde sorumluluk bekarlığın iki katı. İki çocuk sahibi olsan bekarlığın on katı yükün oluyor. Erkekler böyle değil. Bunları evliler anlar, bekarlara karı boşamak kolayÇocuğum olduktan sonra anladım ki eşit değiliz
Ben hayatın tüm yükünü bir dönem omuzlarımda hissettim.
Sevgi karın doyurmuyor ki. Başta sevgi olsa da alıştığı yaşam standardı düşünce kavgalar başlar ve sevgi falan da kalmazAman çok meraklıydım senin kıytırık konuna.standartlarını seveyim.egoist şey.daha bir erkeği sevmekten acizsin.
Bence evlilik ortaklıktir senin paran benim param varsa o evlilikte tam anlamıyla evli olunmazki eşlerin kazancı ortaktır sen çok almışsın ben çok almışım ne önemi ver sonuçta o eve giren para miktarı ve yasayisimiz önemli olan bence iki tarafta böyle dusunmuyorsa bence ilişkiyi gözden geçirmek gerek benceSorum çok açık aslında kafam da fazlasıyla karışık. Bir süredir biriyle görüşüyorum kendisi bankacı. Güzel gidiyor şimdilik aramızdaki iletişim ancak takıldığım bir konu var. Ben 25-26 bin civarı maaş alıyorum kendisi 15 bin civarı maaş alıyor. Sizce maaşlar arasındaki bu fark ilerde sorun yaratır mı? Ben aşırı kararsızım. Siz tecrübeli kk üyeleri ne der bu konuda acaba?
Çok haklısınız. 20 li yaşlarımda değilim körkütük aşık olsam bile gelecek kaygısı taşıyorum ve gerçekçi bakmaktan alamıyorum kendimi. Pek cok kriter var evlenmek için ve maddiyat da bir kriter maalesefki ekonomi bu kadar vahimkenÇocuğum olmadan önce ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyordum. Ama hamilelik doğum emzirme dönemi. Zaten erkeklerden çok daha büyük işler başarıyoruz biz yahu. Bir de evin geçimini düşünen olmayalım.
Eee ben daha yeni baktım fiyatlara.çok aşırı yüksek değildi.antalyaya da gitmeyiver.Seninle biz aynı ülkede yaşamıyoruz bence. Van Cumhuriyeti’nde refah düzeyi gerçekten bu kadar yüksek mi ya, biz de yerleşelim oraya.
Sadece maddiyat değil ki. Bir kadın evlendiğinde sorumluluk bekarlığın iki katı. İki çocuk sahibi olsan bekarlığın on katı yükün oluyor. Erkekler böyle değil. Bunları evliler anlar, bekarlara karı boşamak kolayo yüzden standartları düşürmek istemeyeni anlamak lazım
Eve giren ortak para da azalıyor işte.Bence evlilik ortaklıktir senin paran benim param varsa o evlilikte tam anlamıyla evli olunmazki eşlerin kazancı ortaktır sen çok almışsın ben çok almışım ne önemi ver sonuçta o eve giren para miktarı ve yasayisimiz önemli olan bence iki tarafta böyle dusunmuyorsa bence ilişkiyi gözden geçirmek gerek bence
Ülkemin standartları böyle işte.işimize gelirse.ne yapalım anca bu kadar oluyor demek ki.yalnız mı kalacağız ömür boyu.Çocuğum olduktan sonra anladım ki eşit değiliz
Ben hayatın tüm yükünü bir dönem omuzlarımda hissettim. İşe zor döndüm bebeğim 7 aylıkken. İlk 1 sene yanında olmak isterdim ama işyerimden baskı gördüğüm için dönmek zorunda kaldım.
Bir de maddi kaygım olsaydı lohusalığım çok kötü geçerdi. Doğum izni 4 ay. En iyi ihtimalle Bebek 3-4 aylıkken işe dönmek anne için büyük travma bence.
Eee tamam da adam işsiz falan değil.asgari ücretli bile degil.konu sahibi de standardım da standardım diyecek kadar zengin değil.türkiyeli ortalama geliri olan bir çift.eee bu neyin tantanası bu kadarEvlilik bu kadar duygusallığı kaldırmazherkesin karşı taraftan aşk dışında beklentileri olacaktır kadını erkeği yok. Hayatı paylaşacaksın, sadece yatak değil yani
Benim eşim yoğun çalıyor, benim mesaim az. Öyle olunca evin bütün işini benim yapmam gerekti. Ben öğlende gelirken haftasonu tatilken, akşam 18.30da gelip ctesi de çalışan kocamın iş yapmaya vakti olamadı. Ben ilk günden sarsıldım yaniYani ben çocuk olana kadar kendimi çok yormadım eşim ev işlerine hakimdir zaten yalnız yaşayan bir adamdı. Ben de yalnız yaşıyordum. Evlilik bizim maddi manevi yükümüzü hafifletmişti. Ama çocuk beni bambaşka bir boyuta soktu. Ben böyle hayal etmemiştim.
Sen bu kafayla nasıl bekar olabiliyorsun haEee tamam da adam işsiz falan değil.asgari ücretli bile degil.konu sahibi de standardım da standardım diyecek kadar zengin değil.türkiyeli ortalama geliri olan bir çift.eee bu neyin tantanası bu kadar
Allah'ım ben kesinlikle bu dünyadan değilim yaaEve giren ortak para da azalıyor işte.
Aynen öyle ben 30 o 20 bin maaş alsa zaten dert etmeyeceğim. Ama ikimizin maaş toplamı bir evlilikte geçinebilmek için yeterli değil günümüz koşullarında. Standardımı düşünmeyeceğim de ne yapacağım evlenirken. Sadece duygusal açıdan bakmak mantıksız geliyor bana, biraz da gerçekçi olmazk lazımAradaki farktan ziyade sevgilinizin aldığı maaş düşük.
Bankada ilerleyebilir evet ama herkes de yapmıyor, yapamıyor bunu.
Düşük maaş erkeklerin bunu kompleks yapma ihtimali de var bir kenarda.
Standartlarının düşmesini istememeni de bencillik değil.
Kadınların hamilelik, doğum gibi dönemlerde çalışmama gibi bir opsiyonununda olması gerekiyor.
O yüzden her şeyi düşünüp öyle karar vermek.
Sadece aşk ve sevgiyle geçmiyor ömür, mantıkla her zaman devrede olmalı.
Ohoo öyle olsa türkiyede nüfus yarı yarıya düşerdi.Aradaki farktan ziyade sevgilinizin aldığı maaş düşük.
Bankada ilerleyebilir evet ama herkes de yapmıyor, yapamıyor bunu.
Düşük maaş erkeklerin bunu kompleks yapma ihtimali de var bir kenarda.
Standartlarının düşmesini istememeni de bencillik değil.
Kadınların hamilelik, doğum gibi dönemlerde bir süre de olsa çalışmama gibi bir opsiyonununda olması gerekiyor.
O yüzden her şeyi düşünüp öyle karar vermek gerek.
Sadece aşk ve sevgiyle geçmiyor ömür, mantıkla her zaman devrede olmalı.
Geçimin zorlaşacağı bir gerçek. Bu da beni düşündürüyor haliyleBence siz maaş farkı durumundan dolayı notunuzu vermişsiniz ki konu açmışsınız. En azından sizin için sorun olayacak olsaydı konu açmazdınız. Şahsi kanaatim bence de sorun yaratır. Uzatmamak en iyisi. Bende rahatımdan ve standardımdan feragat edemem dolayısıyla sizi anlıyorum.
Eee doyuracak kadar da olmaz tabii.anlattığın kadar da değil.eşit olsa tamamdır.ama yukarı taşıma kısmı fazla. Öyle olsa kim evlenebilirdi ki.yalnızlık da zor.seks hayatı olmadan da zor.yukarıya taşınmasan bile en azından bir arkadaşın oluyor, seks hayatın oluyor.bugün iyi yarın kötü derken vakit geçiyor.gerçi evlenip seks hayatı bile olmayan da çok kadın var da hadi neyse.onu bile beceremiyorlar.bizim ülkede ne tam ki bu olsun.idare ede ede, yetine yetine ölüp gideceğiz işte.evlenmek şart değil ki, evlilik sizi maddi ve manevi anlamda daha yukarı taşımayacaksa evliliğin hiçbir anlamı yok. Şimdi aşkla sevgiyle evlenip iki gün sonra bunlar bitince elin adamını kendi paranızla doyurmaya başlayınca işler öyle olmayacak. Üstelik erkekler ev işi, çocuk, temizlik, yemek konularında kronik olarak kadınların sırtına binmeyi de sonuna kadar zorluyor bu devirde bile. Çoğu kadın parası yemeyi biliyor, evi birlikte geçindiricez tabi sen de çalışacaksın diyor ama evdeki sorumlulukları paylaşmayı reddediyor. Beş kuruş faydası olmayıp sırtında kene gibi yıllarca besleyip sonrasında da muhtemelen nankörlük göreceğin bir adamla yıllarını heba etmiş oluyorsun. O yüzden evlilik sonuna kadar mantıkla hareket etmen gereken bir şey. Bir gram bile içine sinmiyorsa o işten bir şey olmaz asla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?