Maaş farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğum olduktan sonra anladım ki eşit değiliz
Ben hayatın tüm yükünü bir dönem omuzlarımda hissettim.
Sadece maddiyat değil ki. Bir kadın evlendiğinde sorumluluk bekarlığın iki katı. İki çocuk sahibi olsan bekarlığın on katı yükün oluyor. Erkekler böyle değil. Bunları evliler anlar, bekarlara karı boşamak kolay o yüzden standartları düşürmek istemeyeni anlamak lazım

Aman çok meraklıydım senin kıytırık konuna.standartlarını seveyim.egoist şey.daha bir erkeği sevmekten acizsin.
Sevgi karın doyurmuyor ki. Başta sevgi olsa da alıştığı yaşam standardı düşünce kavgalar başlar ve sevgi falan da kalmaz

Bence evlilik ortaklıktir senin paran benim param varsa o evlilikte tam anlamıyla evli olunmazki eşlerin kazancı ortaktır sen çok almışsın ben çok almışım ne önemi ver sonuçta o eve giren para miktarı ve yasayisimiz önemli olan bence iki tarafta böyle dusunmuyorsa bence ilişkiyi gözden geçirmek gerek bence

Çok haklısınız. 20 li yaşlarımda değilim körkütük aşık olsam bile gelecek kaygısı taşıyorum ve gerçekçi bakmaktan alamıyorum kendimi. Pek cok kriter var evlenmek için ve maddiyat da bir kriter maalesefki ekonomi bu kadar vahimken

Yani ben çocuk olana kadar kendimi çok yormadım eşim ev işlerine hakimdir zaten yalnız yaşayan bir adamdı. Ben de yalnız yaşıyordum. Evlilik bizim maddi manevi yükümüzü hafifletmişti. Ama çocuk beni bambaşka bir boyuta soktu. Ben böyle hayal etmemiştim.

Eve giren ortak para da azalıyor işte.

Ülkemin standartları böyle işte.işimize gelirse.ne yapalım anca bu kadar oluyor demek ki.yalnız mı kalacağız ömür boyu.

Evlilik bu kadar duygusallığı kaldırmaz herkesin karşı taraftan aşk dışında beklentileri olacaktır kadını erkeği yok. Hayatı paylaşacaksın, sadece yatak değil yani
Eee tamam da adam işsiz falan değil.asgari ücretli bile degil.konu sahibi de standardım da standardım diyecek kadar zengin değil.türkiyeli ortalama geliri olan bir çift.eee bu neyin tantanası bu kadar

Aradaki farktan ziyade sevgilinizin aldığı maaş düşük.
Bankada ilerleyebilir evet ama herkes de yapmıyor, yapamıyor bunu.
Düşük maaş erkeklerin bunu kompleks yapma ihtimali de var bir kenarda.
Standartlarının düşmesini istememeni de bencillik değil.
Kadınların hamilelik, doğum gibi dönemlerde bir süre de olsa çalışmama gibi bir opsiyonununda olması gerekiyor.
O yüzden her şeyi düşünüp öyle karar vermek gerek.
Sadece aşk ve sevgiyle geçmiyor ömür, mantıkla her zaman devrede olmalı.

Benim eşim yoğun çalıyor, benim mesaim az. Öyle olunca evin bütün işini benim yapmam gerekti. Ben öğlende gelirken haftasonu tatilken, akşam 18.30da gelip ctesi de çalışan kocamın iş yapmaya vakti olamadı. Ben ilk günden sarsıldım yani

Eee tamam da adam işsiz falan değil.asgari ücretli bile degil.konu sahibi de standardım da standardım diyecek kadar zengin değil.türkiyeli ortalama geliri olan bir çift.eee bu neyin tantanası bu kadar
Sen bu kafayla nasıl bekar olabiliyorsun ha böyle düşük beklentili yüksek libidolu kadını hemen kafeslerler halbuki

Bence siz maaş farkı durumundan dolayı notunuzu vermişsiniz ki konu açmışsınız. En azından sizin için sorun olayacak olsaydı konu açmazdınız. Şahsi kanaatim bence de sorun yaratır. Uzatmamak en iyisi. Bende rahatımdan ve standardımdan feragat edemem dolayısıyla sizi anlıyorum.

Aynen öyle ben 30 o 20 bin maaş alsa zaten dert etmeyeceğim. Ama ikimizin maaş toplamı bir evlilikte geçinebilmek için yeterli değil günümüz koşullarında. Standardımı düşünmeyeceğim de ne yapacağım evlenirken. Sadece duygusal açıdan bakmak mantıksız geliyor bana, biraz da gerçekçi olmazk lazım

Ohoo öyle olsa türkiyede nüfus yarı yarıya düşerdi.

Geçimin zorlaşacağı bir gerçek. Bu da beni düşündürüyor haliyle

Eee doyuracak kadar da olmaz tabii.anlattığın kadar da değil.eşit olsa tamamdır.ama yukarı taşıma kısmı fazla. Öyle olsa kim evlenebilirdi ki.yalnızlık da zor.seks hayatı olmadan da zor.yukarıya taşınmasan bile en azından bir arkadaşın oluyor, seks hayatın oluyor.bugün iyi yarın kötü derken vakit geçiyor.gerçi evlenip seks hayatı bile olmayan da çok kadın var da hadi neyse.onu bile beceremiyorlar.bizim ülkede ne tam ki bu olsun.idare ede ede, yetine yetine ölüp gideceğiz işte.

Burda maaş farkı değil kariyer planı, hedefleri ve aileye yaratacağı katma değer potansiyeline bakılması lazım. Yani tabiri caizse ekmeğini taştan çıkarma potansiyeli nedir. Kriz anında nasıl bir yapıda oluyor bu da önemli. Ben çok insan tanıyorum kendi işinin yanı sıra onu alıyo oraya satıyo vs. Para konusu maaş değil mizaç meselesidir. Konfor anlayışınız nedir birbirine yakın mı? Yani bir çok faktör var bir hayatı paylaşmak olarak bakarsak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…