Ben siz diye hitap ediyorum siz sen diye kimse hakkınızı aramayın demiyor tırnaklarını cikarip bekleyen sizsiniz nasil bir hak arana mücadeleniz var soyleyin de bizde destek verelim zira burda aldiginiz egitimin tam tersi bir uslupla cevao vermekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Asil siz insanları küçük görüyorsunuz siz kimsiniz bana had bildiriyorsunuz terbiyenizi takinin
Ben sizin ne demek istediğinizi anladım ama doğru ifade ettiğinizi düşünmüyorum.
Şöyle ki okuduk ya tabiri bir işin ‘uzmanı’ olmayla alakalıdır.
Elbette alaylı olmak, içinde büyümek, çırak kalfa usta işçiliği başkadır.
Birinin bedenen para kazanması, diğerinin zeka ile, o işi o eğitimi almayan birinin yapamamasından gelir.
Zaten sorun burada, ülkede kalifiye eleman, işçi, zanaatkar vs kalmadı.
Her yer üniversite, zibilyon bölüm.
Dolayısıyla kimse halinden memnun değil, olamaz da.
Mesela şuan garson yani komi olarak 22 bin tl maaş artı sigorta artı bahşişle çalışacak eleman bulamayan restoranlar biliyorum.
Halbuki en saygı duyduğum iş kolundan biridir, inanılmaz yorucu ve psikolojik olarak insanı yıpratır.
Ama konudaki avukatın benzer birimde kazanması, hak mıdır?
18 yaşında yapabileceğiniz meslek ile çeşitli elemelerden geçerek, altına imza attığınız her şeyde kanunen sorumlu olduğunuz, hatanızın büyük çapta olduğu işlerle riski bir midir?
Okumak denilen şey, bu.
Ziraatle uğraşan bir adamın mahsulde yaptığı hata kendine zarardır, titri olan bir işte yapılan hata ise hem kariyer hem şirket hem de diğer çalışanlara da bir şekilde kesilen yıkıcı bir faturadır.