Tam bi avukata yakisir sorgulamalarbir de cidden merak ettim kp ne diye üstünüze yürüdü
sanki orada da bir sıkıntı var normal değil hem üstüne yürüyecek hem gelip özür dileyecek vs vs
yani oğlum git karımın gönlünü al diyecek o da hemen gelecek
bu olayda eksik çok yer var gibi
Yasal olarak 15 günlük mehil sürem yoktu. Tebliğ alır almaz başlamak zorundaydım. Esimin tayini halen gerceklesmedi. Eşimle esimin yeri belli olunca ona göre ev bulup evi taşımayı bu süreçte de yaklaşık 20 gün boyunca kv de kalmayı planlamistik. Zira T asinacagimiz şehir büyük bir şehir esimi de nereye verecekleri belli degil. Ayrıca ben iş başı yapıp görev belgesi almadan esimin tayini de gerceklesmiyordu. En iyi çözüm buymuş gibi geldi yani kv de de kalmak sadece 15 20 gün için.ama hiç iyi bir fikir değilmiş.
Günaydın. Son bir hafta da iki kere boşanma aşamasına geldik. Sebepse esimin kok ailesini cekirdek ailesinden daha on planda tutmasi. Hatta esimin babasi esimin olmadigi bir anda uzerime saldirdi.kv bile benim bir yanlisimin olmadigini soylemis. Bu olay ilk bosanma asamasina gelisimizin ustune oldu Ancak cocugumuz oldugu icin son bir sans vermek adina bir aile danismanindan yardim almaya basladik.
Ikinci olay dün oldu. Ben esimin ailesi ile tum iletisimi kestim. Ancak çocuğumuza bakici ve kres bulana kadar kv bakıyor. Dün cocuğumuzu almaya gittiğimizde ben arabada beklerken kp aşağı indi özür dilemeye. Iki gun once de ozre gelmisti kapiyi acmamistim ozrunu kabul etmemistim. (Zira kp in daha öncede bana saldirmisligi kovmuslugu var. Her defasında özür diler aynen devam eder.) Bu sefer özür dilemesine bile fırsat vermedim.dunse esim arabanın anahtarını vermiş geldi yanıma oturdu yarım ağız özür diliyor. O kadar sinirlendim ki esime biliyorum ki o git özür dile dedi. Neymiş kötü olunmasinmis ozrunu kabul edip mesafeli olayyimmis ki esime bu sefer çok sert tepki vermesi gerektiğini hatta bi süre ilestisimi kesmesi gerektiğini ancak bu sekilde caydırıcı olacağını söylemiştim. O kadar agrima gidiyor ki esimin tavrı tutumu. Babası saldırmış özür dilemiş olmuş bitmiş şeklinde takılıyor. Hatta ilk özür dilediginde kapiyi acmamistim bana bak o sana saldırdı sende kapiyi açmadım esitlendiniz mealinde bu konuşma yapmıştı. Işte dün ben de açtım ağzımı yumdum gözümü karaktersizsin vs Allah ne verdiyse saydım siraladim. Tekrar boşanma aşamasına geldik. Sonra o adım attı ben de sözlerimi geri aldım falan kapattık. Ancak artik bu evlilikle ilgili bende şüpheler var. Kendimi garantiye almak istiyorum. Ayrıca bu süreçte esim eski defterleri açtı sınava hazırlanırken yemek temizlik pek yapamazdım bunları gündeme getirdi neymiş sıcak yemek yiyememiş utusunu kendi yapmismis beni suçladı durdu. Tabi bu sürecin sonunda ben ise girdim ve esimin iki kati kazaniyorum. her ay kirayı öder kendime 1000 tl ayırır esime de 6000 tl para gonderirim o biriktirir bütçeyi yönetir. Beyefendi bunları görmez ama. Işte bende dün akşam artık herşeyi yarı yarıya ödeyeceğimi kalan paramı kendim yöneteceğimi soyledim. Esimse bu ise çok bozuldu. Yıllarca calismadin sana para hesabı yapmadım niye calismiyorsun demedim sen hesap yapıyorsun diyor. Hatta boyle evlilik olmaz diyor. Sizce haksizmiyim?
Oyy oyy oyy. Bence eşinize para vermeniz doğru değil. Baştan yanlış yapmışsınız. Bütçeye katkıda bulup kalanı hesabınızda biriktirin. Zaten sonuçta yine ailenize harcayacaksınız.7000 den fazla kazanıyorum kirayı da oduyorum
Zaten öyle yapmaya başladık. Hergün ise gidiyorum öğleden sonra izin alıyorum esimle kresleri geziyoruz. Esim bu olaylardan sonra izin aldı. Ancak ev bulmak hiç kolay değil. Paran da olsa zor. Işte o süreçte mecbur bırakıyoruz. Hem otelde cocukla çok zor bu yüzden esim sabah annesine gidiyor çocukla.ama hayatım eşin zaten tayin de olmadı ise çocuğa kv bakıyor demen garip geldi
yani eşin bakıyor o zaman çocuğa ya da bakmalı
olay benim gözümde canlanmıyor vallahi
tamam kv de kalırız 15-20 gün bir ay
onu anladım
ama bu olaydan sonra sen otelde kalıyorsun da gündüz neden çocuk kv ile
eşin de o şehirde imiş ki akşam birlikte çocuğu almaya gitmişsiniz
neyse bunlar olmuş bitmiş de hemen aile terapistinde soluğu neden aldınız
yani ikiniz de anladığım kadarı ile okumuş yazmış belirli yerlere gelmiş insanlarsınız
bu yeni yaşama uyum sağlayamadık ay bir durup sakinleşelim demek yerine hemen kim haklı soruşturması moduna girmişsiniz
mesela dediniz ki aile terapisti beni haklı buldu
kaçın o aile terapistinden
aile terapisti haklıyı bulmaz bakış açılarınızı farklılaştırır birbiriniz ile iletişimi sağlar
mesela bu eşinizin kök ailesini tuttuğu çekirdek ailesinden üstün bulduğu olay sadece bu son tartışma mı
bence eşiniz de azıcık şaşkoloz olmuş bu nedenle ne dediğini de bilmiyor
arada kalmış ne yapacağını bilemez hale gelmiş
ayrıca da sizin iş yeriniz belirli o şehirde iyi kreşlerin okulların olduğu semt vs belirlidir
ev seçiminde çocuklu ailelerin kriterleri iyi eğitime kolay ulaşma yine annenin ulaşımıdır
eşinizin tayinini beklemeyin o gitsin gelsin siz çocuğa ve size uyan semtte ev aramaya başlayın
O evi geçindirmekle yükümlü. Siz bu zamana kadar olan borcunuzu ayda 6 bin göndererek çoktan ödemişsiniz. Siz evde kaldığınız zaman ayda 6 bin harcamıyordunuz neticede...Günaydın. Son bir hafta da iki kere boşanma aşamasına geldik. Sebepse esimin kok ailesini cekirdek ailesinden daha on planda tutmasi. Hatta esimin babasi esimin olmadigi bir anda uzerime saldirdi.kv bile benim bir yanlisimin olmadigini soylemis. Bu olay ilk bosanma asamasina gelisimizin ustune oldu Ancak cocugumuz oldugu icin son bir sans vermek adina bir aile danismanindan yardim almaya basladik.
Ikinci olay dün oldu. Ben esimin ailesi ile tum iletisimi kestim. Ancak çocuğumuza bakici ve kres bulana kadar kv bakıyor. Dün cocuğumuzu almaya gittiğimizde ben arabada beklerken kp aşağı indi özür dilemeye. Iki gun once de ozre gelmisti kapiyi acmamistim ozrunu kabul etmemistim. (Zira kp in daha öncede bana saldirmisligi kovmuslugu var. Her defasında özür diler aynen devam eder.) Bu sefer özür dilemesine bile fırsat vermedim.dunse esim arabanın anahtarını vermiş geldi yanıma oturdu yarım ağız özür diliyor. O kadar sinirlendim ki esime biliyorum ki o git özür dile dedi. Neymiş kötü olunmasinmis ozrunu kabul edip mesafeli olayyimmis ki esime bu sefer çok sert tepki vermesi gerektiğini hatta bi süre ilestisimi kesmesi gerektiğini ancak bu sekilde caydırıcı olacağını söylemiştim. O kadar agrima gidiyor ki esimin tavrı tutumu. Babası saldırmış özür dilemiş olmuş bitmiş şeklinde takılıyor. Hatta ilk özür dilediginde kapiyi acmamistim bana bak o sana saldırdı sende kapiyi açmadım esitlendiniz mealinde bu konuşma yapmıştı. Işte dün ben de açtım ağzımı yumdum gözümü karaktersizsin vs Allah ne verdiyse saydım siraladim. Tekrar boşanma aşamasına geldik. Sonra o adım attı ben de sözlerimi geri aldım falan kapattık. Ancak artik bu evlilikle ilgili bende şüpheler var. Kendimi garantiye almak istiyorum. Ayrıca bu süreçte esim eski defterleri açtı sınava hazırlanırken yemek temizlik pek yapamazdım bunları gündeme getirdi neymiş sıcak yemek yiyememiş utusunu kendi yapmismis beni suçladı durdu. Tabi bu sürecin sonunda ben ise girdim ve esimin iki kati kazaniyorum. her ay kirayı öder kendime 1000 tl ayırır esime de 6000 tl para gonderirim o biriktirir bütçeyi yönetir. Beyefendi bunları görmez ama. Işte bende dün akşam artık herşeyi yarı yarıya ödeyeceğimi kalan paramı kendim yöneteceğimi soyledim. Esimse bu ise çok bozuldu. Yıllarca calismadin sana para hesabı yapmadım niye calismiyorsun demedim sen hesap yapıyorsun diyor. Hatta boyle evlilik olmaz diyor. Sizce haksizmiyim?
Çocuk olmasa bosanacam da çocuk baba baba ağlıyor. Bi de esimle bu aile olayı dışında problemimiz yoktu. Çocuk olunca korkuyorumben de sinava çalışırken aksattim hep yemek temizlik ütü, sonuç olarak atandim. hepimizin lehine oldu. ağzını açarsa kapının önüne koyarım eşimi ben ona köle oluyum diye evlenmedim.
son derece haklısınız. hatta ben sizin yerinizde olsam komple cekerim elimi etegimi. ne yari yariyasi.
kp konusunda eşinizin bu durum karşısında tepkisi hakkında da sonuna kadar haklisiniz.
herşeyden kendinizi cekip bi kac ay gozlemleyin bence. sonra duruma göre hareket edersiniz, pek sonunuz yok gibi ama
Çocuk olmasa bosanacam da çocuk baba baba ağlıyor. Bi de esimle bu aile olayı dışında problemimiz yoktu. Çocuk olunca korkuyorum
Zaten öyle yapmaya başladık. Hergün ise gidiyorum öğleden sonra izin alıyorum esimle kresleri geziyoruz. Esim bu olaylardan sonra izin aldı. Ancak ev bulmak hiç kolay değil. Paran da olsa zor. Işte o süreçte mecbur bırakıyoruz. Hem otelde cocukla çok zor bu yüzden esim sabah annesine gidiyor çocukla.
ama önce ev arasanız sonra kreş gezseniz çocuğa düzen şart
ayrıca kreş öyle gezerek zor bulunur
çalıştığınız yerden soruşturun, akraba varsa onlara soruşturun yoksa şimdi sokağa çıksak birbirleri ile zıt özelliklere sahip çok kreş var
anlıyorum sizi kreşi bulalım ona göre ev olur vs diyorsunuz da her şehrin bu konuda iyi semtleri vardır
yani alım gücü yüksek annelerin çalıştığı semtlerde çok kreş okul vs varken daha çok geniş aile şeklinde oturulan çocuklara annelerin yahut büyükannelerin baktığı semtlerde kreş vs azdır
kv dem şehrin uzak bir semtinde oturuyor
oğlum bebekken bakıcı vs sürecinde acaba o tarafa mı taşınsak hem göz kulak olurlar hem işe de daha yakın dedik
sonra düşündük biz bu çocuğu kreşe vereceğiz okula göndereceğiz yolda mı geçsin ömrü zira o taraflarda bu tarz şeyler az
sonra hesapladık ilkokulda okuldan çıkıp onlara gidecek olsa kv kp 70 yaşında olacak onlar zaten yorgun olacak bir de çocuk mu bakacaklar dedik
sonuçta evi şehrin taaa öbür ucundan aldık oğlum büyüdü o taraflarda kreşe gitti sonra da okula gidiyor biz bir saat yolda gidip geliyoruz her gün işe
Şöyle esimle telefonda çok ciddi kavga ettik ben cok sinirlendim ve ben boşanmak için vekalet verdim eşyalarımı toplayıp çocuğumu alıp kvsenin evini terketmek isterken (onlarla munakasaya girmedim hatta hiç tartismaylim lütfen dedim) bana saldirdi
ben de anne baba calisiyorken birinin is yerine yakin olmasi gerektigini dusunuyorum,
buyugun okulu bana yakin, kucugun kresi ve buyugun etudu esime yakin,
esim is cikisi cocuklari toplayip getiriyor eve.
ben de toplanti vs olursa veya bir sebeple okuldan cagirirlarsa tam gun izin almadan gidip geliyorum hemen.
iş yerimiz değişince okulu da mı değiştireceğiz((
vay bizim halimize
iş yerimizi biliyorsun Osmangazi de
oğlumun okulu Özlüce üniversitenin orada
trafik yoksa bile 20-25 dakika
sabahları 1 saat zaten
şaka bir yana bizim şehirde örneğin işe yakın okul kreş vs imkanı yok
kv dem yıldırım da oraya taşınalım ofisin önünden dolmuş var binilir gidilir dedik de cıks yani kreş okul vs yok ki
Ne is yapiyorsunuz merak ettim ben kendim o kadar cok kazansam kenara ne olur ne olmaz diye birikim yaparim esime vermezdim bizim ikimizin maasi o kadar etmiyor bile.7000 den fazla kazanıyorum kirayı da oduyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?