Maaşları ayırmak

Öncelikle bu tutum ve davranışları doğru bulmuyorum bende çalışıyorum ve eşimde benden 1200 tl daha fazla maaş alıyor o devlet memuru ben özel sektörde muhasebeciyim ondan daha fazla çalışıyorum haftanın 6 günü sabah 8 akşam 18,00 olmak üzere buna rağmen herkesin maaş kartı kendisinde oluyor çünkü ev giderlerimizi 2 ye böldük herkes maaşını alınca nerye ne kadar ödeme yapacağını biliyor . onun dışında nereye e kadar harcadın ne yaptın tarzında kavga etmiyoruz çünkü herkes 1 ay boyunca çalışıp emek veriyor aşırı harcama olmadığı sürece . o yüzden fazla odaklanmayın ... ikinizinde hakkı kazancını isteğine göre harcamalı ölçülü olmak şartıyla tabi

Maaş kavgası bana çok tuhaf geldi açıkcası ben henüz nişanlıyım ve evlendikten sonra da çalışmayı düşünmüyorum paramız ortak olur yani bunu o da söylüyor aksi olursa çalışmak istediği belirmiştim kabul etmedi umarım uzlaşırsınnız

2250 araba kredisi ve faturalar eşimde
1300 ev kirası bende.
O 4200 alıyor ben 3900.
Bazen eksiye giriyor hemen ben gönderiyorum ne kadar gerekiyorsa.
Biz 1 buçuk yıl olacak evliyiz. Kartlar herkesin kendisinde. Hiçbir zaman ortak yere para koymadık.Ama yeri gelince biriktirdiğimizi bir araya koyduk.
Kartlarım bende ve bu şekilde bence daha iyi.

Acaba siz senin parasal yönden mi konuştunuz içmez içmez kadar harcamayın diye filan senin sağlığı için desen bu kadar abartmadan bence bir de içmeyen sigarayı bilmez çok zordur birakmak

Bekarım ancak ailemle yasiyorum ve kısa bir zamandır çalışmama rağmen maaş kartim bende duruyor. Rahmetli anneannem maaşıni kendin bil kadın kısmı erkeğe muhtaç olmasın kendi çalışsın derdi hep

Eşimin maaş kartı bende Tüm kira,elektrik,okul masrafı vs. bende .Kısacası ekonomi bende.
Tüm kredi kartları bende. Eşim ihtiyacı doğrultusunda para ister ben veririm. Çocuğa da keza öyle.
Gıda ,,giyim vs. birlikte alınır .Genelde kredi kartı kullanırız. Bizde olması gereken bu .

Eşim sağolsun kimseye yok diyemez. O yüzden elinde ihtiyacından fazlası olmamalı şartlardan dolayı herşeye el koymuş durumdayım. Ancak atla develer almadığımız için ne uzuyoruz ne de kısalıyoruz. Ama borçsuz yaşamaya çalışıyoruz.

Evlilikte sen ben yoktur. Biz vardır . Biz hep beraber açız,hep beraber tokuz.

Kalın sağlıkla

Bütün harcamayı ona yıkarım ,burnundan gelir .
Lütfeeeeen yardım et karıcığım bu evi tekbaşıma gecindiremiyorum diye özür dilettirmeden de vermem .
E o zaman kazandıgınıza biraz deger verir belki.

Babanizdan niye isteyeceksinjz ki. Madem maaslari ayridiniz evin nafakasi erkehin yukumlulugundedir. Krediymis market masragi elektrik su esiniz odesin siz de maasinizla keyfinizi surun derim. Esinizin ekmegine yag surmeyin lutfen

İkinizde bu hayatta beraber yaslancaksiniz herseyiniz ortak olacak maas kartlarının kimde olduğunun bir onemi yok bence tek bir kisidede olsa herkes kendi kartinida kulansa pek önemi yok...
Ki bence evlilikte senin paran benim param ben senden fazla kazaniyorum gibi seyler aradaki iliskiyi zedeler.. Kim ne kadar kazaniyorsa kazansin o evin parasidir... Herşey ortakca yapılır butce durumuna göre ihtiyac neyse alınır keyfi harcamalarda olur... Arta kalan parada bir hesapta gelecek icin biriktirilir... Yani bizde böyledir canım...

Aynen latılıyorum maaş kartı vermek saçmalık. Hem çok ezikçe, hem de paraya ihtiyacın olduğunda bankamatiğe dahi gidemiyorsun.

Esimde benden 1000 tl fazla alir giderlerimizi bolduk benim maasim suraya senin maasin buraya diye madem ortada bi tehtid var harca maasini tek kurus verme gorsun gununu

Harika bir nokta :)

Ev işlerini, çocuk bakımı işlerini ve misafir ağırlama işlerini de %50-%50 paylaşacak mısınız? Hepsi günde ortalama 3 saatinizi alıyorsa 1.5 saatini o yapacak mı?

Veya mesela onun misafirini o, sizin misafirinizi siz mi ağırlayacaksınız? Onun akrabaları gelince yemeklerini, kurabiyelerini, çay servisini, yatak serme kaldırma işlerini o mu yapacak?

Öyle ise “cimri ama adilmiş” derim. Hem daha iyi, bol boş vaktiniz olur. Daha çok dinlenirsiniz, daha geç yaşlanırsınız.

Bunu şimdi okudum. Benzer bir şeyi ben de yazdım.

Konu sahibi, ben ev işlerini, çocuk bakımını, misafire çay servisini vs ortak yapın veya kendi misafirlerine kendi hizmet etsin demiştim ama nasılsa muhtemelen yapmayacak. O yüzden clock’un tavsiyesini dinleyip, sizin yaptığınız ama onun yapmadığı her iş için ücret talep edin. Görsün bu aile için kim daha çok katkı sağlıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…