Maaşları ayırmak

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Güzel hanımlar günaydın
Hemen konuya gireceğim.
Eşim benden 1.000,00 TL fazla kazanıyor
Ara sıra sigara içme diye tartıştığımızda ben sigaranın parasını çıkarıyorum senden fazla kazanıyorum olmazsa herkes kendi maaşını harcasın falan derdi ama konu uzamadan kapanırdı
Dün gece yine buna benzer bir tartışma yaşadık ve bana gene en sonunda maaşları ayırıcam dedi şakayla karışık bende surat astım çok sinir oldum.
Ne oldu neden suratın asık dedi
Bende sinir oldum sana üç kuruş fazla kazanıyorsun diye neler diyorsun dedim
O da ben bu üç kuruş fazlalığı uzun zamandır kazanıyorum dedi
Bende peki ayıralım maaşları dedim
Gitti hemen bankamatik kartımı önüme koydu haklıymış gibi
Gece sarıldı gönlümü almaya çalıştı bende sakın dokunma sen söyleyeceğini söyledin bende söyledim sakın dedim.
Şimdi size sormak istediğim şey şu
Eşimle ortak olan bir borcumuz var 6.500,00 tl
Tek kredi kartı kullanıyoruz
750,00 tl ev kredisi ödüyoruz
Ben şimdi diyorum ki 5.000,00 tl ihtiyaç kredisi çekip borcun yarısını ödeyim
Sonra kendime bir kart çıkartayım
Ondan sonrada harcamalarımı böyle bir düzene koyayım
Maaşım yetmezse de babamdan alırım artık:)
Sizin aranızda bu şekilde olan var mı maaşlarını ayrı kullanan nasıl yapıyorsunuz
Ben nasıl yapmalıyım merak ediyorum
Teşekkür ediyorum
İş yerinde olduğum için tüm yorumları okuyup gecikmelide olsa cevap yazıcam:))

Valla bizde ben maaşımla kredimizi ödüyorum, elime 1000 tl gibi birşey kalıyor kenara koyuyorum, harcıyorum kafama göre takılıyorum. Eşim de sormuyor ne yaptın ne ettin diye. Ama bütn faturalar, market alışverişi,benzin,vergi kıl tüy herşey eşimde. Öbür türlüsünü de denedik, ortaya ortak bir para çıkardık kredi ve ev masrafları için ama yürümedi. Bize en uygun taktik bu çıktı.

Öncelikle şunu belirteyim ki maalesef Bir öküzle evlisiniz. Siz maaş kartınızı ona veriyorsunuz bu kadar güveniyorsunuz ona o ise bunu diyo size öyle mi çüşşşş :oha:
Şöyle maaş karım eşimde durur.
Çeker getirir maaşları hesabımızı kitabımızı yapar kalanını ortak bi yere koyarız
ihtiyacı olan harcar.
Bu konu dışındada çok iyidir eşim severim keratayı

Güzel hanımlar günaydın
Hemen konuya gireceğim.
Eşim benden 1.000,00 TL fazla kazanıyor
Ara sıra sigara içme diye tartıştığımızda ben sigaranın parasını çıkarıyorum senden fazla kazanıyorum olmazsa herkes kendi maaşını harcasın falan derdi ama konu uzamadan kapanırdı
Dün gece yine buna benzer bir tartışma yaşadık ve bana gene en sonunda maaşları ayırıcam dedi şakayla karışık bende surat astım çok sinir oldum.
Ne oldu neden suratın asık dedi
Bende sinir oldum sana üç kuruş fazla kazanıyorsun diye neler diyorsun dedim
O da ben bu üç kuruş fazlalığı uzun zamandır kazanıyorum dedi
Bende peki ayıralım maaşları dedim
Gitti hemen bankamatik kartımı önüme koydu haklıymış gibi
Gece sarıldı gönlümü almaya çalıştı bende sakın dokunma sen söyleyeceğini söyledin bende söyledim sakın dedim.
Şimdi size sormak istediğim şey şu
Eşimle ortak olan bir borcumuz var 6.500,00 tl
Tek kredi kartı kullanıyoruz
750,00 tl ev kredisi ödüyoruz
Ben şimdi diyorum ki 5.000,00 tl ihtiyaç kredisi çekip borcun yarısını ödeyim
Sonra kendime bir kart çıkartayım
Ondan sonrada harcamalarımı böyle bir düzene koyayım
Maaşım yetmezse de babamdan alırım artık:)
Sizin aranızda bu şekilde olan var mı maaşlarını ayrı kullanan nasıl yapıyorsunuz
Ben nasıl yapmalıyım merak ediyorum
Teşekkür ediyorum
İş yerinde olduğum için tüm yorumları okuyup gecikmelide olsa cevap yazıcam:))

maaş kartını eşinden aldığın iyi olmuş
herkesin kartı kendine
niye bozuldun ki bu duruma?

birinin borcu ödeyin
biriniz kirayı

bizde şöyle olur
eşimin maaşı benimkinden 2500 tl falan daha az
o kendi kredi kartını, kredisini, kirayı öder
ben de geri kalan fatura ve ev giderlerini
herkesin parası, kartı kendinde durur

maaş kartını eşinden aldığın iyi olmuş
herkesin kartı kendine
niye bozuldun ki bu duruma?

birinin borcu ödeyin
biriniz kirayı

bizde şöyle olur
eşimin maaşı benimkinden 2500 tl falan daha az
o kendi kredi kartını, kredisini, kirayı öder
ben de geri kalan fatura ve ev giderlerini
herkesin parası, kartı kendinde durur
Bozulmamın sebebi ikide birde maaşları ayırırım demesi
Tehdit eder gibi

Tehdit eder gibi
ben de diyorum ki maaşları ayırmak iyi bişey ;)
oh iyi oldu, iyi akıl ettin demelisin bence :)
bi hesap yapın herkesin her ay neyi ödeyeceği belli olsun.
giderin sabit olunca kalan paranla da istediğin gibi harcama ya da birikim yapabilirsin.

yalnız eşin sigarayı bırakmamak için kırk takla atmış.
sadece maddi açıdan değil sağlık açısından da rahatsız olduğunu söylemelisin bence

Eşim de benden 1500-2000 tl kadar fazla alır. Ama ne o ne ben bir kere bile benim param dedik. Ben kartlarımı öder kalanı eşime eft yaparım. Ödemelerin hepsini o yapar. Kalanını da (kalırsa tabii) istediği gibi değerlendirir. Benim parayla tek uğraşım kumbara saymak falan olur yani. :) para işlerini pek sevmediğim için eşime bıraktım ben, yoksa desem ki sen bana yolla maaşını, ben hallederim. Hiç ikiletmez.

Senin eşin biraz öküzmüş, oaraya fazla tamah ediyor sanırım.

canım ben daha cok yeni evliyim daha 7 aylık ama ilk günden beri bizdede herkes kendi parasını kullanıyor bitince bnm ondan aldıgım bile oluyor :D ama bizim maaslarımız eşit sayılır 3500 civarı. o sigara içer bn bieşy demem. ama o arkadaslaryla cok andir dışarı cııkar bn kızlarla uygun oldugum zamanlar cıkarım oda bna bişey demez. fatura vs o ödüyor. paslaşıyoruz yeri gelnice

Bence evliyken babanızdan almak uygun olmaz . Onun yetine kendi kartınızı alın eşe babaya Kimseye de vermeyin .
Eşinize de ayrıca bir sinir oldum sanki kötülük için demişsiniz gibi davranmış .

Eşim de benden 1500-2000 tl kadar fazla alır. Ama ne o ne ben bir kere bile benim param dedik. Ben kartlarımı öder kalanı eşime eft yaparım. Ödemelerin hepsini o yapar. Kalanını da (kalırsa tabii) istediği gibi değerlendirir. Benim parayla tek uğraşım kumbara saymak falan olur yani. :) para işlerini pek sevmediğim için eşime bıraktım ben, yoksa desem ki sen bana yolla maaşını, ben hallederim. Hiç ikiletmez.

Senin eşin biraz öküzmüş, oaraya fazla tamah ediyor sanırım.
Aslında parayla işi yoktur
Çok harcar yer içer üstümüze çocuklara fazla fazla alırız
Ama bilemedim ya

Ben eşimden daha fazla kazanıyorum ama eşim trip yapmaz.Şuan o benden fazla kazanır pozisyona geçti ama yine laf etmez.Sonuçta evlisiniz kese bir, amaç bir olması lazım.

Maaşları ayırırım diye niye tehdit ediyor ki? Ne saçma hareketler. İlk dediğinde kartınızı alsaydiniz keşke. Bin lira fazla alıyor diye girdiği triplere bak. Eşim benimkinin iki katı maaş alıyor nefes de aldirmasin o zaman. Hatta şimdi ücretsiz izindeyim. Ölem ben:silah: maaş kartım bende. Ama para işini eşim yönetir ay sonunda şuraya su kadar harcadık der. İki kredi kartım var. Biri ortak öteki kendi adıma onunla da eşim ilgilenir. Altı yıllık evliyiz daha bir kere senin paran benim param lafı geçmemiştir. Ama tabi herkesin ilişki dinamiği farklıdır.
Aylık bütçeyi belirler payıniza düşeni öder geri kalanı biriktirir veya harcarsınız daha da benim maaşım suyum buyum lafını ederse ağzına kürekle vurun.

bence iyi etmişsin sende dursun.:)
eşim işten çiktiğindan beri biz tartişma yaşamiştik.
maaş kartim hep ondaydi.
sonra bişey oldu kartimi bana verdi. ;
borçlari herşeyi ben yatircam artık
o işssizlik maaşini birikime atiyordu.
bu kadar büyütmenizin anlami yok sende dursun boşver:)

bizde ben ev kredisini öderim kalan parayıda ev ihtiyacı kendı ıhtıyacım harcarım eşimde kredı kartı faturalar kendı ıhtıyacı oyle harcarız ay sonu kalan paramız olursada ortak hesapta bırıktırırız senın paran benım param olmadı bugune kadar hıc.

Tehdit eder gibi
Tamam işte üç kuruş fazlalığıyla evin tüm masraflarını sırtlasın. Ne kasıyosunuz kredi çekicem falan diye sorarsa sen benim kocamsın bana bakmak zorundasın madem maaşları ayırdık ben kendi maaşımı kendi ihtiyaçlarıma harcarım sen evi geçindirirsin diyin. Atar öyle olmaz böyle olur. Ay sonu gelmeyince aklı başına gelir :halay:

benim kart bende durur eşim almaz bu duruma nedense takıldım ben biraz sizde durması daha mantıklı zaten. Bizde durum şu ortak her şey karşılanır ama giderler daha çok eşimin maaşındadır benim hep daha fazla param vardır ihtiyacı olduğunda ona veririm

Back
X