Maaşları ayırmak

Borçları ve giderleri hesaplayıp tam yarıya bölün. Amaaa ev işleri de yarıya bölünecek yok öyle yağma! Ha yapmak istemediği işler karşılığına da fiyat listesi çıkartırsınız. O da anlamış olur aslında sizden fazla kazanmadığını.

Benim maaş kartim esimde ikimizde ortak kurumsal firmada çalıştığımız için aynı gün yatar maaşlar(cuzdanimda bigun iki maaşı caldirdigim için 200den fazla tasiyamiyorum strese giriyorum) .o arabayla çeker gelir elektrik su ekstreler kizin servisi hepsini acar hesaplar ayırır yatırır kalan parayı ortaya koyarız ben ne kadar istiyorsam alırım gerekirse kalanın hepsini alırım ayrıca eşimden 12binlik ek kartım 4binde benim kartim bulunur cuzdanimda.harciyormuyum o kadar tabiki hayır sağlık kaza bela için hazırdır cuzdanimda.simdiye kadar 12 senedir senin paran benim param olmamıştır asla.hatta bende sigara kullanıyorum eşim kullanmıyor hayatta ona boşa para veriyorsun demez.sormazda nereye ne kadar harcadım diye çünkü bilir huyumu alışveriş tutkum yoktur öyle her gordugumu almam ihtiyacım olanı alacağımı.Bizde parasal konuları konuşmayı sevmiyoruz eşim kendinde para kalırsa biriktirip gider cumhuriyet altını yapar getirir verir ben biriktirirsem gider bilezik yaparım gene hepsi bende toplanir.Onun parası benim param benim param gene benim paramdir.

Güzel hanımlar günaydın
Hemen konuya gireceğim.
Eşim benden 1.000,00 TL fazla kazanıyor
Ara sıra sigara içme diye tartıştığımızda ben sigaranın parasını çıkarıyorum senden fazla kazanıyorum olmazsa herkes kendi maaşını harcasın falan derdi ama konu uzamadan kapanırdı
Dün gece yine buna benzer bir tartışma yaşadık ve bana gene en sonunda maaşları ayırıcam dedi şakayla karışık bende surat astım çok sinir oldum.
Ne oldu neden suratın asık dedi
Bende sinir oldum sana üç kuruş fazla kazanıyorsun diye neler diyorsun dedim
O da ben bu üç kuruş fazlalığı uzun zamandır kazanıyorum dedi
Bende peki ayıralım maaşları dedim
Gitti hemen bankamatik kartımı önüme koydu haklıymış gibi
Gece sarıldı gönlümü almaya çalıştı bende sakın dokunma sen söyleyeceğini söyledin bende söyledim sakın dedim.
Şimdi size sormak istediğim şey şu
Eşimle ortak olan bir borcumuz var 6.500,00 tl
Tek kredi kartı kullanıyoruz
750,00 tl ev kredisi ödüyoruz
Ben şimdi diyorum ki 5.000,00 tl ihtiyaç kredisi çekip borcun yarısını ödeyim
Sonra kendime bir kart çıkartayım
Ondan sonrada harcamalarımı böyle bir düzene koyayım
Maaşım yetmezse de babamdan alırım artık:)
Sizin aranızda bu şekilde olan var mı maaşlarını ayrı kullanan nasıl yapıyorsunuz
Ben nasıl yapmalıyım merak ediyorum
Teşekkür ediyorum
İş yerinde olduğum için tüm yorumları okuyup gecikmelide olsa cevap yazıcam:))
Siz bi bütün olamamissiniz... esinizde cok ayip etmis....
Ben çalıştığım donemlerde maas kartim esimde olurdu ....evde tutumlu olan biri bunu yapmali bana kalsa ilk gunden maasi bitirirdim...
Siz evi paylasan ev arkadasi gibisiniz .

Ayrı bütçe olması evlilikte büyük sorun. Siz artık birsiniz bir nevi bir ekipsiniz. Ben sende fazla kazanıyorum az kazanıyorum hesabı olmaz. Fazla kazanıyorum ekstra para harcarım açıklaması talihsiz bir savunma. Bunun yerine vazgecemedigine ikna etmeliydi. Eşiniz adım atmıyorsa siz adım atın sorunu konuşun olurunu konuşun bütçeyi ayırmayın derim

Maal ayrımı yapmıyoruz eşimle her şey ortak. Ben ondan çok harcarım.

Ama şunu da ekleyim:
Sigarasına karışılan insan her şeyi der. Rahat bırak bence o konuda konuşma. Sen maddi yönden adamın sigarasına laf ediyorsan o da ben kazanıp ben alıyorum demeye getirmiştir. Sinirlenip rahat sigara alırım diye susarsın diye demiştir. -Ki sadece sigara olayı için bunu söylüyorsa- yoksa yorumum farklı olur.

Back
X