- 27 Mart 2017
- 9.505
- 48.083
- 548
bence bir başkasının parasına güvenmeyinŞimdilik bende düşünemiyorum kv gelecek paraya güvendik
Kv size parasını vermek zorunda değil.Şimdilik bende düşünemiyorum kv gelecek paraya güvendik
Yanlışsınız,bu zamana kadar güvenip hareket etmişsiniz zaten haliniz malum,para gelse ve borçları ödemese ne yapacaksınız?zaten istesemde olmuyor tedaviye bakmam lazım anca yol alırım diye düşünüyorum
bende markette fiyatlara bakıyorum nasıl bakarız diye düşünüyorum zaten istesemde olmuyor tedaviye bakayım hamile kalsam bile daha 9 ay var diyorum ozamana kadar Kv para gelir eşim rahatlar yanlışmıyım
iki aşılamada 17 bın tl nasıl harcadınızkv nin parayi verecegi kesinmi??
9 aylik evlilige hic bir dr tedavi uygulamaz bugun gitsen 1 sene dolmadan gelme der
asilama tup ilk seferde illa tutacak diye bir kaide yok insallah ggerek olmaz ama ben mesela 2.asilamamda hamile kaldim dogru dr dogru tedavi bulana kadar 17 bin harcadim
9 ay var da o 9 ayda alman gereken bir suru sey var, besigi, dolabi, bezi, kiyafeti, ilaclari, icinde paraben olmayan bir demir ilaci 65 tl mesela, gaz damlasi biogaia 50 tl idi, kuveti, filesi, sampuani, kremi, mustela markanin fiyatlarina bak mesela bir krem 80 tl ve bebegin atopik dermatit olursa mecbur alip sureceksin, bebek arabasi, emmezse mamasi, ilk grip oldugunda nebulizator ki o da 200 tl.ydi. Ek gidaya gecince kuzu kiymasi, temiz icerikli seyler yedirmek istersen zaten organiklerin fiyati da malum.zaten istesemde olmuyor tedaviye bakmam lazım anca yol alırım diye düşünüyorum
bende markette fiyatlara bakıyorum nasıl bakarız diye düşünüyorum zaten istesemde olmuyor tedaviye bakayım hamile kalsam bile daha 9 ay var diyorum ozamana kadar Kv para gelir eşim rahatlar yanlışmıyım
Yahu sen istiyor musun önemli olan o. Etraf istiyor diye borç harç içinde çocuk yapma derdine düşmeyin hata edersiniz.Calısmıyorum eşim cocuk istiyor herkes özellkle kv sorup duruyor bunalttılar beni iyice
selam kızlar eşimle 7 ay önce evlendik evlenirken esyalar altınlar nişan öncesi alısveriş bir kısmı kv nin hesabından harcandi ama tabiki yetmedi eşim bankadan kredi cekmiş magazalarada borc yapıldı magazalara borctan haberim vardı ama banka kredisiniden haberim
yoktu neyse düğünde takılan altınlar hepsi borca gitti kvye baharda yine yuklü miktarda para gelecek lakin eşim krediyi ödeyemiyor zaten evlenirkende kvye gelecek paraya güvenilerek bu kadar borca girildi asıl sorun şu bana ailemden cok değil 5 bin küsür para geldi bu kadar borc var eşime yardım etmek isterdim lakin cocuğumuz olmadı pko var bende dr asılama olmazsa tüp bebek vs bakacak duruma göre ben elimizde hazır birikmiş paramız olmasını gelmiş parayı tedaviye harcamayi düşünüyorum eşimse paramı borc olarak istiyor (ödeyeceğini hiç sanmiyorum) birde şöyle bir konu daha var eşimle kaynımın ortak arabası var kv almış zamanında araba arıza yapıyor ve bizden cok kaynım kullanıyor yinede bakımını yaptırmıyor eşimse kv kp hastaneye vs götürmeye kullanıyor ayrıca araba içi leş gibi ne temizlik var ne birsey içimden gelerek oturamıyorum bile eşime dedimki arabayı abine sat borcun bir kısmını kapa (asıl istediğim ortak ve kullanmadiğim arabadan kurtulmak) eşim onada yanasmıyor abime satarsam arabayi daha isteyemeyiz diyor bende sanki arabaylamı doğdum dedim abin kullanıyor vs diye atıştık cocuk için sonra kredi cekermisin dedim cekemem diyor hem paramı alıyor hem benden cocuk istiyor hemde kredi cekemezmiş beyfendi üstelik arabayıda satmıyor gercekten bunaldım okudunuz için teşekkürler
Sanırım yaşınız çok genç.Tahmini olarak 20'lerin başındasınız.
Çocuk olayı bence toplumumuzda düşünülmeden karar verilen konuların başında geliyor.Maddi durum çok sıkıntılı ise bebeğin ihtiyaçları ilk başlarda fizyolojik ihtiyaçları bile (bez,mama) zor karşılanacak ise bebek olmamalı.Şartların olgunlaşması beklenmeli,birikim yapılmalı.
Bebeğiniz sizin isteğinizle bu dünyaya gelecek.Sırf anne olmak için şartlar uygun değil iken çocuk sahibi olmayı mantıksız buluyorum.
Bir kısım ne olacak pirinç unu ile beslenir devam maması lüzum değil der ama hiçbiri bunun bilimsel zararlarını söylemez.
Bebeğin vitaminlere ihtiyacı var öyle pirinç unu ile olmuyor.Biz öyle büyüdük demek de çok zayıf argüman.Sen öyle büyüdün ama bebekler vitamin almalı.Anne sütüne alternatif pirinç unu değil tabi ki.Devam mamaları alternatiftir ve kutusu 180 civarı şu an haftada 1 bitirse 720 tl sadece 1 aylık maması.Daha başka şeyleri söylemiyorum bile.
Yani buradaki herkes hemfikir.Herkes aynı şeyi dile getiriyorsa bir kulak verilmesi taraftarıyım.
Çocuk sırf sevmek için,mahalle baskısını gidermek için yapılacak bir şey değil.O bebek büyüyecek bir sürü şey isteyecek.Belki spor kursu isteyecek belki resim,müzik,dil kursları isteyecek.Özel ihtiyaçları olacak.Düzgün beslenmesi lazım.Oyuncak, kitap, giysi isteyecek.Yani çocuk maliyeti yıllar içinde artacak.
Çok iyi düşünmek lazım.Çocuğuma ileride iyi bir gelecek oluşturabilir miyim demek lazım.
Çünkü yüzünüze keşke doğurmasaydın borç içindeyiz bir kursa bile gidemiyorum hiç bir isteğim olmuyor denirse çok üzülürsünüz.
7 ay çok kısa.Bir tanıdığım 33 yaşında evlendi 1.5 yıl bekledi şimdi 35 yaşında ve hamile.
Onun maddi durumu çok iyi olmasına rağmen bekledi.Evliliğin gidişini gördü,eşinden daha da emin oldu,öyle hamile kaldı.
Elinizdeki parayı bence verin, aile bütçesi ortaktır ve borçlar bitince biraz birikim yapın bence öyle bebek düşünün.
Mahalle baskısı da var ise takmayın nasip bu işler deyip konuyu kapatın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?