Maddi sıkıntımız sizce ne yapmalı

pardon da bu nasıl evlilik ya adama yazık değil mi hem bir sürü borcun altına girmiş, hem siz çalışmıyorsunuz, hem de elinizde para olunca vermiyorsunuz. ne saçma ya onun parası ortak sizinki sadece sizin mi?

Daha 7 aylik evliyken hangi doktor tup bebek dedi hayret dogrusu, tup bebek merkezleri bile gittiginde 1 yil denemis olmayi soeuyor. Kaldiki bunca borc harc icerisinde bu kadar yeni evliyken bebek dusunmek cok sacma... bebek dediginiz sey rahme dustugu anda masrafla basliyor, gardrobunuzu yenilemeniz gerekiyor ayaklariniz bile sisiyor, yediginiz ictiginizin bile fiyati degisiyor, dogumsan sonrasini saymiyoeum bile her ay 1000 tl bebege gidiyor. Borclarinizi bitirin ondan sonra bakarsiniz hayatiniza

Para ile önce borcu kapatın kafanız rahatlasin.Sonucta sizin için de yapılmış bir borç.Baskasinin değil .

Sonra tedavi için biriktirin.Bu sürede evliliginiz oturur ,sıkıntılarınız hafifler.
Hiç bir yerden gelecek paraya güvenip iş yapmayın.

Reactions: 000
Daha 7 aylık evlisiniz borç harç icinde evliligin ne olduğunu anlamadan birde cocuk düşünüyorsunuz. Ne bu acele

Verin parayı borctan kurtulun
Bu durumda da 2-3 yıl çocuk dusunmeyin

Çok cimrisiniz.
Eşiniz çalışıp varını yoğunu ortaya koyuyor da siz?
Eşinizin sırtına binmişsiniz,eşinizde sizi taşıyor garibim.
Parayı verin de adam biraz nefes alsın.
Ayrıca bu yoklukta çocuk niye?

Şimdilik bende düşünemiyorum kv gelecek paraya güvendik
Kv size parasını vermek zorunda değil.
Düğün sizin düğününüz,kvnin değil.
Eğer kendi masraflarınızı karşılayacak kadar olgun değilseniz ya evlenmeyecektiniz ya da düğün yapnayacaktınız.
Sizin pasta,gelinlik,saç masrafından millete ne? Onlar neden ödemek zorunda olsun?

Pardon ama kimin arabasını kime satıyorsunuz? Kv o arabayı muhtemelen kendi kullanamadığı için hem kendi işi görülsün hem de oğulları arabasız kalmasın diye almıştır. Kv size o arabayı kullanma hakkı vermiş ama satma hakkı vermemiştir muhtemelen.
Nişan alışverişi dediğiniz şey ise pijama, gecelik, makyaj malzemesi falandır. Keşke gereksiz şeylere nasıl olsa erkek tarafı ödeyecek diye bu kadar para harcamasaydınız.
Her konuda kvnin malına mülküne göz dikmişsiniz. Onun arsbası onun parası. İster verir, ister vermez. Siz bir işe girin o borcu harcı kapatın. O zamana kadar mümkünse çocuk mocuk düşünmeyin. Biraz olgunlaşmaya ihtiyacınız var.

Yanlışsınız,bu zamana kadar güvenip hareket etmişsiniz zaten haliniz malum,para gelse ve borçları ödemese ne yapacaksınız?
Oğlum 6 aylık,her ay mama,bez,şu an ek gıda süreci derken,birde tabi çabucak büyüyor el kadar kiyafetler 2 ayda bir alıyorum mecburen derken ciddi masrafı var. Her ay doktor kontrolü var,ay başında kan değerlerine bakıldı bir dolu tahlil yapıldı,ben ödemedim sigortam karşıladı ama bunlar hep ekstra.
Bir dönem hastalandı,nebülizatör aldım. Ayda 1 paket demir ilacı kullaniyorum kutusu olmuş 75 lira,d vitamini yine öyle.
Yani kimseye güvenmeyin, para gelsin,borçlar kapansın ondan sonra düşünün bebek konusunu. İnanın çok zorlanırsınız.

lütfen bebek için acele etmeyin. O kadar masrafı oluyor ki elde para olmayınca çok zor. Herkes anne baba olmak ister elbette ama sırr isteklerimiz için bebeklerimize veremiceğimiz sıkıntılı hayatımıza dahil etmemeliyiz.

Bence elinizdeki parayla önce borcu kapatın sonra birikim yapın. Sanırım kayınvalideniz size yardımda edecek borcunuz bitince eliniz eteğiniz düzelince bebeği düşünürsünüz. Ki zaten ilk yıl genelde bekletir doktorlar.

Bu arada bende de pco var 11 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım acele etmeyin. Imkanları ayarladıktan sonra rabbim aratmadan nasip eder inşallah.

iki aşılamada 17 bın tl nasıl harcadınız
ben de yaptırdım da aşılama o kadar malıtelı değil
merak ettim

bahsettiğiniz rakamı doların zirve yaptıgı ayda bursanın en ıyı ozel hastanelerınden bırnde tüp bebek yaptırarak harcadım
hem de histeroskopi ameliyatı oldum
embrıyolarım pgt ye gitti bunlar içinde

9 ay var da o 9 ayda alman gereken bir suru sey var, besigi, dolabi, bezi, kiyafeti, ilaclari, icinde paraben olmayan bir demir ilaci 65 tl mesela, gaz damlasi biogaia 50 tl idi, kuveti, filesi, sampuani, kremi, mustela markanin fiyatlarina bak mesela bir krem 80 tl ve bebegin atopik dermatit olursa mecbur alip sureceksin, bebek arabasi, emmezse mamasi, ilk grip oldugunda nebulizator ki o da 200 tl.ydi. Ek gidaya gecince kuzu kiymasi, temiz icerikli seyler yedirmek istersen zaten organiklerin fiyati da malum.

Yani yanlişsin, uzulerek soyluyorum. bebek=masraf.

7 ay cocugum olmuyor demek için çok erken
5 bin tl tüp bebek parasının ancak 3 de biri
bu kadar maddi sıkıntıya cocuk düşünmeyın sanırım yasınız kucuk henuz
evinize alısın eşinize alısın
gezin tozun , sevişin ,film izleyin bu cocuk merakı acelesi neden ?

Calısmıyorum eşim cocuk istiyor herkes özellkle kv sorup duruyor bunalttılar beni iyice
Yahu sen istiyor musun önemli olan o. Etraf istiyor diye borç harç içinde çocuk yapma derdine düşmeyin hata edersiniz.
Evliliğiniz oturmadan koştur koştur niçin çocuk yaparsınız be kadınlar? Sonra bir sürü başlık açılıyor. Yok üç aylık evliyim, hamileyim, kocamı sevmiyorum, yok dört aylık evliyim, hamileyim kocam aldattı nasıl boşanacağım? Vs. Vs.
Ayrıca kocayı babasına şikayet etmek nedir ya? Kaç yaşındasınız? Kendiniz büyümeden çocuk yapmayın. Olan onlara oluyor.

Sanırım yaşınız çok genç.Tahmini olarak 20'lerin başındasınız.
Çocuk olayı bence toplumumuzda düşünülmeden karar verilen konuların başında geliyor.Maddi durum çok sıkıntılı ise bebeğin ihtiyaçları ilk başlarda fizyolojik ihtiyaçları bile (bez,mama) zor karşılanacak ise bebek olmamalı.Şartların olgunlaşması beklenmeli,birikim yapılmalı.
Bebeğiniz sizin isteğinizle bu dünyaya gelecek.Sırf anne olmak için şartlar uygun değil iken çocuk sahibi olmayı mantıksız buluyorum.
Bir kısım ne olacak pirinç unu ile beslenir devam maması lüzum değil der ama hiçbiri bunun bilimsel zararlarını söylemez.
Bebeğin vitaminlere ihtiyacı var öyle pirinç unu ile olmuyor.Biz öyle büyüdük demek de çok zayıf argüman.Sen öyle büyüdün ama bebekler vitamin almalı.Anne sütüne alternatif pirinç unu değil tabi ki.Devam mamaları alternatiftir ve kutusu 180 civarı şu an haftada 1 bitirse 720 tl sadece 1 aylık maması.Daha başka şeyleri söylemiyorum bile.
Yani buradaki herkes hemfikir.Herkes aynı şeyi dile getiriyorsa bir kulak verilmesi taraftarıyım.
Çocuk sırf sevmek için,mahalle baskısını gidermek için yapılacak bir şey değil.O bebek büyüyecek bir sürü şey isteyecek.Belki spor kursu isteyecek belki resim,müzik,dil kursları isteyecek.Özel ihtiyaçları olacak.Düzgün beslenmesi lazım.Oyuncak, kitap, giysi isteyecek.Yani çocuk maliyeti yıllar içinde artacak.
Çok iyi düşünmek lazım.Çocuğuma ileride iyi bir gelecek oluşturabilir miyim demek lazım.
Çünkü yüzünüze keşke doğurmasaydın borç içindeyiz bir kursa bile gidemiyorum hiç bir isteğim olmuyor denirse çok üzülürsünüz.
7 ay çok kısa.Bir tanıdığım 33 yaşında evlendi 1.5 yıl bekledi şimdi 35 yaşında ve hamile.
Onun maddi durumu çok iyi olmasına rağmen bekledi.Evliliğin gidişini gördü,eşinden daha da emin oldu,öyle hamile kaldı.
Elinizdeki parayı bence verin, aile bütçesi ortaktır ve borçlar bitince birikim yapın bence öyle bebek düşünün.
Mahalle baskısı da var ise takmayın nasip bu işler deyip konuyu kapatın.

Son düzenleme:

canım eline sağlık çok güzel yazmışsın inşallah konu sahibi senin bu kadar güzel yazdığın yazıyı anlayarak idrak ederek okur. eline sağlık demek istedim kısaca
konu sahibi sende sanırım artık çocuk yapmaktan vazgeçmişsindir. Elindeki parayı vermek zorunda değilsin o ayrı bir konu ama eşinle huzursuzluk çıkacak o da belli.

5bin tl tup bebege yetmez esinize verin de borclari kapatsin biraz. Eslerin birbirinden borc istemesi de nasil bir durumsa. Evlenmissiniz adamdan 5bin lirayi mi sakiniyorsunuz. Borc harc evleneceginize esyayi dugunu vs biraz ucuz yollu tutsaydiniz madem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…