Maddi sıkıntımız sizce ne yapmalı

Yerinde olsam parayi verip cenesinden kurtulurum. Geri odemez evet ama tedavi icin diyorsun zaten . Tedavi olurken illa ki parasini esin odeyecek. Cocuk istiyor diye bir sey yok. cocuk bakmak icin once birikim yapin ,
cocuk yapmak icin degil . Ne olacagi belli olmuyor hamile kaldigim andan itibaren sirf nakit birikmis olarak 30 bin lira para harcadik hastane ve cocugun giderlerine. İki memur maaşi haric bu miktar. Cunku her sey yolunda gitmeyebiliyor dahasi eksik hic bitmiyor

Reactions: 000
Cevap yazan herkese teşekkür ederim kızlar dün bir panikle açtım konuyu tüm yorumları okudum Daha evleneli bir ay olmadan cocuk varmı diye herkes yakama yapıştı cocuk bende istiyorum ama bunalttılar beni yorumlardan sonra iyice düşündüm aklın yolu bir borcumuz bitsin öyle cocuk düşüneceğim daha sonra tedaviye bakayım olmazsa evliliğimde yerine otursun ona göre tüp bebek düşünürüm hem ozamana kadar birikimimiz olsun cocuk dünyaya getirmek kadar ona bakabilmekte asıl marifet ben bunun bilincindeyim iyi niyetli yorumlariz için teşekkür ederim

Valla her yeriniz borç ama illa çocuk yapilacak.

Girin bir ise çalışın.
Biraz biriktirin borclarinizi kapatin.
Sonra çocuk.
Sizin yerinizde olsam 2 kere korunurdum ki cocuk olmasin.
Bakin hergun insanlar fiyatlardan dem vuruyor.
Siz bu halde gecinemediginiz halde cocuk yapmak icin ugrasiyorsunuz.
Allah askiniza mantıklı olun ya
Insan durumumuz kötü girip bir ise calisiyim der siz ona guvendik buna guvendik
Gecen bir konuda darkmore hanim yazmisti cok katılıyorum valla keske cocuk icin bazi sartlar aransa bu kadr rahat yapilmasa.

Molfiks 76 lira mı çok şaşırdım ben hep onu kullandım çok memnundum merak ettim 76 lira olan kaçlı oluyor kaç tane var içinde bu devirde çocuk yapmak çok zor gerçekten
suan 72 lisi e bebekte 60 lira gorunuyor
yanlis hatirmaliyorsam yazmistim yanlis hatirliyormusum :)

Düğün için siz veya aileniz ne yaptı orasını hiç anlamadım. Bütün yük erkek tarafına yıkılmış gibi...

konu sahibesi yaşınızı öğrenebilir miyim? eşiniz ve sizin? birde mesleğiniz var mı?

bence yaşınız henüz küçük gibi yorumlardan anladığım. benimde oğlum var 3bucuk yaşında ve 2 kişi çalışıp zor yetiyoruz ona biliyor musun? burdaki herkes bişey biliyor bişey yaşamış ki size tavsiyede bulunuyor emin olun.. ben oğluma bir oyuncak almaya kalksam eğitici olsun diye 100-150 lira.. avm lerdeki o oyun parkları varya ayda 1 kere ona gitsek orası 50 lira yiyor zaten. e bu çocuk iyi beslenecek sütü, balı, kuruyemişi, meyvesi, eti, sebzesi gitti mi bi en kötü ihtimalle 300-400 daha.. aylık 500-600 lira siz bu çocuğa ayırabilecek misiniz? bakın ben daha mama ve bez masrafından bahsetmedim

lütfen kendinze önem verin, çalışın, borcunuzu birbirinize destek olarak bitirin yada hafifletin en azından sonrası yine çocuk olsunn..

Mama konusu disinda size katiliyorum. Normalde yenidogan bebege mama gerekmez ama sutum az diye biz hemen mamaya basliyoruz. Yenidogan bebegin beslenmesi bir masraf olmaz cunku anne sutu alir. Istisna durumlar haric

Anne sütü birinci önceliklidir tabi ki.
Ben sütü kesilirse veya az gelirse diye dedim.
Benim annemin de 3.aydan itibaren sütü azalmış.Doktor bir devam maması tavsiye etmiş.Onunla takviye yapmış.Hiç pirinç unu vermemiş onu demek istedim.
Yoksa en iyisi anne sütüdür.
Hem doğal hem bol vitaminli..

İnsanları bosveriin, bekarken ne zaman evleneceksin, evlenince çocuk ne zaman 1.cocuk biraz büyüyünce 2.couk ne zaman çocuk tek büyümesin bu boyle devam eder. Maddi , manevi ne zaman hazır olursanız o zaman düşünün çocuğu

Borcunuzu ödeyin bence çocuk da dahil olursa ne yiyip ne içer, bizden çok gideri var. Sonra rahatlayınca çocuk düşünün. Hem bu kadar borcun içine evlenip, hem bu kadar borcun içine çocuk istemek bile bile lades.

aynen böyle oluyor. evlendik hemen çocuk çocuk oldu
borç ödüyoruz bizde kendimizi anca yürütüyoruz simdide 2. ne zaman kardeşsiz olmaz bla blaaa

Bebek çok ciddi bir masraf. Biraz daha ciddi düşünmek lazım. Şuan maddi zemin hazır değil bu anlattıklarınıza göre. Ayrıca yazıldı mı görmedim çalışıyor musunuz? Bir bebeğin şu hayat şartlarında aylık masrafı 700 800 tl yi geçiyor. Bu şuan öyle hesapladıklarım yani. Ay geliyor 1000 tl bile olabiliyor. Buna hazır olmak lazım. Bence sağlıklı düşünün. Maddiyata önemli

Kv den gelecek paraya güvenme.bu kadar borç içinde çocuk düşünme zaten tedaviye 5 bin yetmez tedavi sırasında mutlu olman gerekir.
Kendimden bahsedeyim.
PCO luyum 3 hastane 1 üni hastanesine gittim hepsi tedavisiz çocuğun olmaz tedaviyle de belki dediler.
Sonuç 6 aylık nur topu evladım. Tedavisiz sürpriz.
Hamile kaldığımda durumumuz iyiydi iyi derken borçlar ödeniyordu.
Hamileliğin 5. Ayında tepetaklak geldik. Çocuğuma bir zıbın bir pijama takımı alabildim. Neyse öyle böyle doğdu kıyafetleri kv aldı falan. Durum hala kötü sütüm yok mama alacak paramız yoktu geçen ay çocuk aç un kavurdum verdim kabız oldu.
Görümcem 2 kaşık mamayı sakladı gözümün önünde kutuyu kapadı.
daha dolu olay sadece özet geçtim.
Çocuğuma bakacak insan yok olsa çalışırım. Kısacası borçlar bitmeden çocuk yapma.

Bebek düşünmek sizin için çok erken , üstelik de bu kadar sıkıntınız varken. Önce hale yola koyun durumunuzu da sonra bebeğe bakın, çocuk bakmak ciddi masraflı bir iş.

Ay nadir kv acıdığım konulardan biri.

Kadına gelecek paranın bile yeri hazır, gelinin parası var ama vermiyo.

Bilemiyorum bu sıkıntıda önceliğim bebek değil borcumu kapatmak olurdu.

İnsan gerekirse kendinden kısabilir ama işte el kadar bebekten kısamazsın, insanlar her şeyi aynı anda istiyorlar ama çoğu insan (çok az bir zümre hariç) seçim yapmak zorundadır. Her iyilik aynı anda olmuyor. Önce borç ödenmeli size katılıyorum.
Bebeğiniz sağlıkla büyüsün..
Yaşadığınız olaya çok üzüldüm.
O görümcede çok vicdansızmış, şok oldum.
Mama için kayınvalidenizden destek alsanız?

Parayı verin borcu kapatın çocuk için 7 ay çok erken ama yaşınızı bilmiyorum aceleniz varsa çalışmalara başlayın oluncaya kadar illa bişeyler biriktirirsiniz.

Kv’nin parasına niye göz dikiyorsunuz. Evlenen kişiler eşiniz ve sizsiniz bunun maddi yükünü o kadın veya sizin aileniz çekmek zorunda değil. Durumunuz neye yetiyorsa o kadarını yapsaydınız bu kadar borca girmezdiniz. Evliliğinize kv niz kadar katkınız yok farkında mısınız? Birde tutturmuşsunuz tedavi diye. Hem daha çok yeni evliliğiniz hemde her pcoslu tedaviye mecbur değil. Bende 16 yaşımdan beri pcos var, evlendikten sonra hiç düşünmediğim bir anda hamile kalmışım. Umarım sizde benim kadar şanslı olursunuz vakti gelince. Bebek gün geçtikçe masrafı artan birşey. Sadece tedavi kısmından ibaret değil. Bakabilecek maddi rahatlığa kavuştuğunuz zaman yapın.

Benim doğru düzgün harçlık vermeyen eşim var. Sizinkide böyleyse asla vermezdim o 5000 i . Çalışın paranız olsun birikim yapın kendinize. Çocukta bu dönemde olursa olur tedavisiz. Benimde 8..9 aydır ikinci çocuk olmuyor. Her ay dr a gittim sonra dedim pes et artık . Sorun yok olur artık gitmiyorum . Yeni evlisiniz engeliniz yokken çalışın .. bebek için de acele etmeyin . Zaten o da maddi durumu zorluyor . Özellerde doğum olmuş 3000 lira .eşiniz kredisini ödemiyorsa zaten birdaha çekemezde bankadan para . Birgün ihtiyaç olur bankalardan eksi almayalım de ödesin borcu. Sizde kaynana paradına güvenmwyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…