Maddi sıkıntımız sizce ne yapmalı

Ise girin calisin kimsenin parasina güvenmeyin.Borclari bitirin.Bu sürede bakarsiniz kendiliginden hamile kalirsiniz.para biriktirin.Hayat pahali.Bebek masrafli.mantikli olun.Keske tüm yurtta düğün yapmak yasaklansa.Düğün sacmaligi icin kredi cekip 2yil ödeyen biriyim.Esimle borclar yüzünden az tartismadik.Ne gerek varmiş

+100000000000000000000000000
Aynı durumdayız sizle. e bebeği zengin ettik. Hemde hep indirim kovalamamıza rağmen belimizi büküyor. Bende özele gidiyorum dün nts için 78 tl verdim, vitaminler dediğiniz gibi ayda en az 100 tl.
Allah yar ve yardımcımız olsun inşAllah

amin herkesin

bana da pcosun dedi devlet
Canımı sıktı
özele gittim tüp bebek yaptırdım işte
pco olsan cok fazla yumurtan olusurdu dedi dr um bende sadece 5 adet olustu
pco değilmişim

sizce o araba eşinizin mi

buna gerçekten inandınız mı

araba kv nin, sadece oğullara ikinizin ortak demiş

arabanın bakımının pisliğinin vs konuyla ilgisi yok ki

adam neden arabayı abisine satsın yani abisi annesinin onlara aldığı arabanın tamamı kendisinin olsun diye eşinize para verecek bana pek makul gelmedi

önerim verin 5000 i girin bir işe çalışın

o arada kafanız boşalır bebeğiniz de olur, tedavi gerekirse de bu bir süreç elinizdeki parayı verimce olacağının garantisi yok

bir de anladığım siz kendinizi bu konuda eksik hissediyorsunuz bebek istenince kırılıyorsunuz hemen olsun millet sussun diyorsunuz da öyle bir şey yok

etraftan soranlara da gülerek daha gezeceğiz deyin, daha biz büyüyeceğiz deyin, zamanı gelince deyin vs

bak 30 yaşımda doğurdum kimse de hani bebek diyemedi

Bence hepimiz boşa yorum yapıyoruz. İki ay sonra hamileyim yazacak buraya. Sonra hamilelik hormonlarıyla sıkıntılar daha da bunaltacak. Yeni başlıklar açılacak. Doğumdan sonra lohusa depresyonu vs. Derken zor hamile kalıyorum diye korunmayıp peşine ikinciyi doğuracak. Ömür boyu borç harç derken günler öylece geçip gidecek.
Çocukları ilgilerine göre kurslara yönlendirip dil öğrenmesi için bütçe sağlamak, daha iyi eğitim alsın diye uğraşmak yerine nasibiyle doğar diyerek kıt kanaat çocuk büyütelim sonra da bu ülke neden geri kalmış diye hayıflanalım. Hep başka ülkelerin icatlarını kullanalım, onların başarılarını izleyelim.
Beş yerine iki doğurun onları en şyi şekilde yetiştirin.
Ayrıca borçla düğün yapmak yerine gidin nikah yapın sadece. Bu gösteriş merakı da süründürüyor herkesi farkında değiliz.
Param olduğu halde 508 tl ye nikahla evlendim. Düğüne harcayacağım milleti pilavla doyurmaya çalışacağım parayla da gezdim tozdum. Arabamı yeniledim.

Aynisini yaptim eksik esyalari bile umursamadim.bilmem ne marka tencere takimi olmadan yasanmiyor sanki.bravo dana

Niye evlencem diye kendinizi bu kadar sıkıntıya sokuyorsunuz
Az parayla da gayet guzel evleniliyor
Ihtiyac kadar esya bi nikah bitti gitti
Borca harca bu kadar bunalmaya deger mi
Yazik en guzel zamanlariniza

5 bini ver borc ne kadar bilmiyorum kapatmazsa da hafifletir
Gir ise calis eliniz rahatlasin
Bebek olur acele etme
Ne tedavisi 7 ayda

Ya gelmezse herşeyi hala ortada olmayan bir paraya bağlamak ne derece mantıklı elinizdeki ne göre yaşayın planlari da ona göre dusunun

Bazı üyeler dalga geçer gibi ya.. kocasına güvenip 5000 vermiyor ama adamdan çocuk istiyor :/ kv ye güvenip borç yapmışsınız üstüne bir de güvenip çocuk mu yapacaksınız? yazık insanlara bu kadar borç yaptıracağınıza 2 eşyanız az olsaydı da eşiniz bu kadar dar da kalmasaydı.

sadece paylaşımınızı okuyarak yorumluyorum.

- yeni evlisiniz.
- borcunuz çok
- eşinize borç (!) vermekten bahsediyorsunuz.

şöyle ki evlilik iki insanın hayatını birleştirmesi.. herşeyiyle hemde.. bence bebek işini bir süre erteleyin. evliliğiniz ayakta kalmış görünüyor onu bir oturtun.. birde o sizin hayat arkadaşınız benim fikrim hesaplarınızı ayrı tutmayın onun parası senin, senin paran da onun.. kimin ihtiyacı varsa onun ihtiyacı görülmesi.. haaa bide başkasından gelecek paraya güvenerek çocuk yapmayın bence.

bir şey daha söylemek istiyorum.. geçenlerde bolca paylaşılmıştı bi yazı.. bunu da okuyun bence hatta herkes okusun

https://onedio.com/haber/ese-dosta-...rca-giren-damadin-agzindan-yasadiklari-860743

Siz çalışıyor musunuz ? Eğer çalışıyorsanız yeniden biriktirirsiniz hayat müşterek neticede eğer çalışmıyorsanız bence en mantıklı olan işe girmeniz ve esinize destek olmanız. Ayrıca sizin konunuzun nezlinde herkese tavsiyem asla ama asla başkasından gelecek parayla bi yola cikmamanız .

Reactions: 000
Molfiks 76 lira mı çok şaşırdım ben hep onu kullandım çok memnundum merak ettim 76 lira olan kaçlı oluyor kaç tane var içinde bu devirde çocuk yapmak çok zor gerçekten

Reactions: 000
Mama konusu disinda size katiliyorum. Normalde yenidogan bebege mama gerekmez ama sutum az diye biz hemen mamaya basliyoruz. Yenidogan bebegin beslenmesi bir masraf olmaz cunku anne sutu alir. Istisna durumlar haric

Kesinlikle . +++

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…