hamile kaldığımdan beri bebeğe sadece zorunlu ihtiyaçlarını alıyorum 1 bucuk aylık hamile iken almaya başladım
çünkü bir süre ücretsiz izine ayrılacağım şimdiden tamamlamak istedim
alısverıslerı de sürekli indirimden e bebekten vs yapıyorum
kıyafet cok almadım ama bir bebeğin zorunlu ıhtıyacı o kadar cok ki
7 aylık hamıleyım 6 aydır kredi kartıma her ay 1000 tl para ödüyorum taksitlere
küvet , ateş ölçer, burun aspiratörü, beşiği, dolabı, perdesi, yatagı, yorganı,yastıgı,şampuanı, deterjanı ,battaniyesi,bebek bezi,biberonu ,emziği, önlüğü, ağız bezi,tulumu,hırkası,ana kucağı, bebek arabası,puseti, bilmemnesi hiç bitmiyor.
2 ay sonra izine cıkacagım hala da almam gereken dolu şey var.
devlet hastanesinde girdiğin ultrason çamur gibi mecbur özele gidiyorum ayda 250 tl muayene ücreti veriyorum
doğum için 5500 tl istediler.
hamile iken kullanılan vitaminlere ayda en az 100 tl gidiyor.
çocuk için resmen bazı kişilerin düzdüğü kız çeyizi gibi harcama yapılıyor.
insanlarda deli cesareti var
ben korkudan 38 yasına kadar cocugu erteledim hem de borcum harcım yok
iyi gelirli bir işim oldugu halde
şimdi de bu ulke sartlarında bebeğe iyi bir gelecek verebilecek miyim endişesi var.
amin herkesin+100000000000000000000000000
Aynı durumdayız sizle. e bebeği zengin ettik. Hemde hep indirim kovalamamıza rağmen belimizi büküyor. Bende özele gidiyorum dün nts için 78 tl verdim, vitaminler dediğiniz gibi ayda en az 100 tl.
Allah yar ve yardımcımız olsun inşAllah
bana da pcosun dedi devletdevleti bende onermiyorum evet.
bende pko idim 1 senede oralara git gel yaptim ben genc kizligimdan beri pkoluyum bunu biliyorum devlette kan aldilar ultrasonla baktilar kanda insulin direncim ultrason kagidinda kocaman polikistik oldugum yaziyor dr bana birsey yok biraz daha kendiniz deneyin dedi nasil bisey yok hem insulin direncim var hemde polikistik oldugum yaziyor dedim haa evet oyleymis pardon diyor birde salla başı al maaşı yani iyi dr larda vardir elbet ama bazilari gercekten uçmuş yani
birde şöyle bir konu daha var eşimle kaynımın ortak arabası var kv almış zamanında araba arıza yapıyor ve bizden cok kaynım kullanıyor yinede bakımını yaptırmıyor eşimse kv kp hastaneye vs götürmeye kullanıyor ayrıca araba içi leş gibi ne temizlik var ne birsey içimden gelerek oturamıyorum bile eşime dedimki arabayı abine sat borcun bir kısmını kapa (asıl istediğim ortak ve kullanmadiğim arabadan kurtulmak) eşim onada yanasmıyor abime satarsam arabayi daha isteyemeyiz diyor bende sanki arabaylamı doğdum dedim abin kullanıyor vs diye atıştık cocuk için sonra kredi cekermisin dedim cekemem diyor hem paramı alıyor hem benden cocuk istiyor hemde kredi cekemezmiş beyfendi üstelik arabayıda satmıyor gercekten bunaldım okudunuz için teşekkürler
1 kimseden gelecek paraya guvenmeŞimdilik bende düşünemiyorum kv gelecek paraya güvendik
Aynisini yaptim eksik esyalari bile umursamadim.bilmem ne marka tencere takimi olmadan yasanmiyor sanki.bravo danaBence hepimiz boşa yorum yapıyoruz. İki ay sonra hamileyim yazacak buraya. Sonra hamilelik hormonlarıyla sıkıntılar daha da bunaltacak. Yeni başlıklar açılacak. Doğumdan sonra lohusa depresyonu vs. Derken zor hamile kalıyorum diye korunmayıp peşine ikinciyi doğuracak. Ömür boyu borç harç derken günler öylece geçip gidecek.
Çocukları ilgilerine göre kurslara yönlendirip dil öğrenmesi için bütçe sağlamak, daha iyi eğitim alsın diye uğraşmak yerine nasibiyle doğar diyerek kıt kanaat çocuk büyütelim sonra da bu ülke neden geri kalmış diye hayıflanalım. Hep başka ülkelerin icatlarını kullanalım, onların başarılarını izleyelim.
Beş yerine iki doğurun onları en şyi şekilde yetiştirin.
Ayrıca borçla düğün yapmak yerine gidin nikah yapın sadece. Bu gösteriş merakı da süründürüyor herkesi farkında değiliz.
Param olduğu halde 508 tl ye nikahla evlendim. Düğüne harcayacağım milleti pilavla doyurmaya çalışacağım parayla da gezdim tozdum. Arabamı yeniledim.
Ne bileyim yaşanmıyor diye düşünüyorlar galiba :) yaldızlı falan su bardağı takımı olmadan, yemek takımı olmadan ölenler vardır belki :)))Aynisini yaptim eksik esyalari bile umursamadim.bilmem ne marka tencere takimi olmadan yasanmiyor sanki.bravo dana
Her denemede de para veriliyor galiba kuzenim yaptırdı çok gidiyor paraTüp bebek 10.000 tl civarı
Her denemede de para veriliyor galiba kuzenim yaptırdı çok gidiyor para
Ya gelmezse herşeyi hala ortada olmayan bir paraya bağlamak ne derece mantıklı elinizdeki ne göre yaşayın planlari da ona göre dusununzaten istesemde olmuyor tedaviye bakmam lazım anca yol alırım diye düşünüyorum
bende markette fiyatlara bakıyorum nasıl bakarız diye düşünüyorum zaten istesemde olmuyor tedaviye bakayım hamile kalsam bile daha 9 ay var diyorum ozamana kadar Kv para gelir eşim rahatlar yanlışmıyım
Siz çalışıyor musunuz ? Eğer çalışıyorsanız yeniden biriktirirsiniz hayat müşterek neticede eğer çalışmıyorsanız bence en mantıklı olan işe girmeniz ve esinize destek olmanız. Ayrıca sizin konunuzun nezlinde herkese tavsiyem asla ama asla başkasından gelecek parayla bi yola cikmamanız .selam kızlar eşimle 7 ay önce evlendik evlenirken esyalar altınlar nişan öncesi alısveriş bir kısmı kv nin hesabından harcandi ama tabiki yetmedi eşim bankadan kredi cekmiş magazalarada borc yapıldı magazalara borctan haberim vardı ama banka kredisiniden haberim yoktu neyse düğünde takılan altınlar hepsi borca gitti kvye baharda yine yuklü miktarda para gelecek lakin eşim krediyi ödeyemiyor zaten evlenirkende kvye gelecek paraya güvenilerek bu kadar borca girildi asıl sorun şu bana ailemden cok değil 5 bin küsür para geldi bu kadar borc var eşime yardım etmek isterdim lakin cocuğumuz olmadı pko var bende dr asılama olmazsa tüp bebek vs bakacak duruma göre ben elimizde hazır birikmiş paramız olmasını gelmiş parayı tedaviye harcamayi düşünüyorum eşimse paramı borc olarak istiyor (ödeyeceğini hiç sanmiyorum) birde şöyle bir konu daha var eşimle kaynımın ortak arabası var kv almış zamanında araba arıza yapıyor ve bizden cok kaynım kullanıyor yinede bakımını yaptırmıyor eşimse kv kp hastaneye vs götürmeye kullanıyor ayrıca araba içi leş gibi ne temizlik var ne birsey içimden gelerek oturamıyorum bile eşime dedimki arabayı abine sat borcun bir kısmını kapa (asıl istediğim ortak ve kullanmadiğim arabadan kurtulmak) eşim onada yanasmıyor abime satarsam arabayi daha isteyemeyiz diyor bende sanki arabaylamı doğdum dedim abin kullanıyor vs diye atıştık cocuk için sonra kredi cekermisin dedim cekemem diyor hem paramı alıyor hem benden cocuk istiyor hemde kredi cekemezmiş beyfendi üstelik arabayıda satmıyor gercekten bunaldım okudunuz için teşekkürler
Molfiks 76 lira mı çok şaşırdım ben hep onu kullandım çok memnundum merak ettim 76 lira olan kaçlı oluyor kaç tane var içinde bu devirde çocuk yapmak çok zor gerçektenetrafinizda suan hic kucuk bebegi olan varmi bilmiyorum belki yoktur diye ben size kisaca bahsedeyim
her cocuk nasibiyle kismetiyle gelir falan diyorlar ya onu unutun
bebegim 14 aylik 6 aylikken emmeyi birakti hala her hafta kutusu 100 liraya bir mama aliniyor
prima kullaniyordum fiyatlar okadar uctuki daha uygun fiyatli molfikse gectim 76 tl civariydi en son sanirim
soyle biraz zeka gelistirici duzgun bir oyuncak almaya kalksan en az 100 lira
kiyafetiydi biberonuydu carti curtu derken aylik masrafi bize 600 lira civari
durumunuzu duzeltmeden yapmayin cocugu ki daha cook yeni evlisiniz
Mama konusu disinda size katiliyorum. Normalde yenidogan bebege mama gerekmez ama sutum az diye biz hemen mamaya basliyoruz. Yenidogan bebegin beslenmesi bir masraf olmaz cunku anne sutu alir. Istisna durumlar haric
Sanırım yaşınız çok genç.Tahmini olarak 20'lerin başındasınız.
Çocuk olayı bence toplumumuzda düşünülmeden karar verilen konuların başında geliyor.Maddi durum çok sıkıntılı ise bebeğin ihtiyaçları ilk başlarda fizyolojik ihtiyaçları bile (bez,mama) zor karşılanacak ise bebek olmamalı.Şartların olgunlaşması beklenmeli,birikim yapılmalı.
Bebeğiniz sizin isteğinizle bu dünyaya gelecek.Sırf anne olmak için şartlar uygun değil iken çocuk sahibi olmayı mantıksız buluyorum.
Bir kısım ne olacak pirinç unu ile beslenir devam maması lüzum değil der ama hiçbiri bunun bilimsel zararlarını söylemez.
Bebeğin vitaminlere ihtiyacı var öyle pirinç unu ile olmuyor.Biz öyle büyüdük demek de çok zayıf argüman.Sen öyle büyüdün ama bebekler vitamin almalı.Anne sütüne alternatif pirinç unu değil tabi ki.Devam mamaları alternatiftir ve kutusu 180 civarı şu an haftada 1 bitirse 720 tl sadece 1 aylık maması.Daha başka şeyleri söylemiyorum bile.
Yani buradaki herkes hemfikir.Herkes aynı şeyi dile getiriyorsa bir kulak verilmesi taraftarıyım.
Çocuk sırf sevmek için,mahalle baskısını gidermek için yapılacak bir şey değil.O bebek büyüyecek bir sürü şey isteyecek.Belki spor kursu isteyecek belki resim,müzik,dil kursları isteyecek.Özel ihtiyaçları olacak.Düzgün beslenmesi lazım.Oyuncak, kitap, giysi isteyecek.Yani çocuk maliyeti yıllar içinde artacak.
Çok iyi düşünmek lazım.Çocuğuma ileride iyi bir gelecek oluşturabilir miyim demek lazım.
Çünkü yüzünüze keşke doğurmasaydın borç içindeyiz bir kursa bile gidemiyorum hiç bir isteğim olmuyor denirse çok üzülürsünüz.
7 ay çok kısa.Bir tanıdığım 33 yaşında evlendi 1.5 yıl bekledi şimdi 35 yaşında ve hamile.
Onun maddi durumu çok iyi olmasına rağmen bekledi.Evliliğin gidişini gördü,eşinden daha da emin oldu,öyle hamile kaldı.
Elinizdeki parayı bence verin, aile bütçesi ortaktır ve borçlar bitince birikim yapın bence öyle bebek düşünün.
Mahalle baskısı da var ise takmayın nasip bu işler deyip konuyu kapatın.
Kesinlikle . +++etrafinizda suan hic kucuk bebegi olan varmi bilmiyorum belki yoktur diye ben size kisaca bahsedeyim
her cocuk nasibiyle kismetiyle gelir falan diyorlar ya onu unutun
bebegim 14 aylik 6 aylikken emmeyi birakti hala her hafta kutusu 100 liraya bir mama aliniyor
prima kullaniyordum fiyatlar okadar uctuki daha uygun fiyatli molfikse gectim 76 tl civariydi en son sanirim
soyle biraz zeka gelistirici duzgun bir oyuncak almaya kalksan en az 100 lira
kiyafetiydi biberonuydu carti curtu derken aylik masrafi bize 600 lira civari
durumunuzu duzeltmeden yapmayin cocugu ki daha cook yeni evlisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?