Maddi sıkıntımız sizce ne yapmalı

iki asilama yaptirana kadar okadar sacma dr lara okadar sacma islemlere paralar dokulduki anlatamam
biri direk kazikladi zaten bir tanidigimiz vasitasiyla gitmistik tanidikla is yapilmayacagini ozaman daha iyi anladim yani kadin klomenle tedavi yapip asilama icin esimden kocasina ait olan lab.surekli sperm testi istedi baskentte 500 liraya yaptirdigim asilama islemine orada 2.700 odedim sadece asilamaya ilaclar sperm ornekleri rahim filmi muayene ucretleri bunlardan bahsetmiyorum bile
rahim filmi cekilecekken kaziklandigimi anladim

Yanlışsın, elden gelen öğün kesmez gelse de zamanında gelmez diye bir laf var. Kendi yağınızla kavrulacak duruma gelmeden asla çocuk yapmayın. Bu arada elinizdeki parayı eşinizden sakınmanız çok ayıp, artık evlisiniz, o kadar düğün, eşya masrafı sizin için de yapıldı, destek olmanız gerekir. İlaveten kv nin parasını hesaplamak yerine çalışın bence hem kendinize, hem yuvanıza daha faydalı olursunuz

Kusura bakmayın da zaten baştan aşağı mantıksız hareket ettiğiniz için şu an bu haldesiniz. Daha da hala tüp bebek vs diye hiç bir mantığı olmayan şeylerle uğraşıyorsunuz. Yahu hiç mi matematiğiniz yok? İnsan evlenirken hesap eder, ona göre masraf yapar, çocuk isterken de keza öyle, döner bir kendine bakarsın, bu çocuğun masrafını kaldıracak param var mı diye... Kimi insanlara akıl erdiremiyorum.

Ayrıca kocanızın borcu sizin borcunuz. Evlilik borcu değil mi bu, bu adam kendi kendine mi evlendi? Borcunuzu kapatmak için elinizdekini vereceksiniz tabii ki. Ha yok, sizde borç ayrıysa da elin arabasına, adamın anasının parasına da karışamazsınız. Kocanız kendi borcunu kendi istediği gibi kapatır. Oldu olacak evde herkes kendi parasının aldığıyla yesin içsin. Evlilik borcunu bir tarafa yıkacaksanız, bari yediğiniz içtiğinizi kendiniz ödeyin de adam da borcunu kapatsın. Kvden gelecek paraya da güvenmeyin bence. Bu devirde kimse kimsenin keyfi borcunu kapatmak için para vermez. Kendi kesenize güvenip yaşayın, başkasınınkine değil.

Ben 4 yıldır çocuk yapmıyorum yaşım gelmesine rağmen. Siz de çocuk yerine çalışmayı tercih etseydiniz keşke. Ben çocuğumu bir şeylerden mahrum ederek yoksunluk, yoksulluğun verdiği mutsuz bi ailede yetiştirmektense hiç olmasın daha iyi

Elden gelen öğün olmaz.
O da vaktinde gelmez.

Sırf milleti eğlendirmek ve gösteriş için bir dünya borç yükünün altına girmişsiniz yazık.
Allah yardımcınız olsun.

4 yıldır borç ödüyoruz. Ve 4 yıldır da aralıksız karı koca çalışıyoruz. Düğünümüzü kendimiz yaptık. 31 yaşındayım ve kendime hak görmüyorum hâlâ bi çocuğa sahip olabilmeyi. Milletin rahatlığı beni öldürüyo

Tüp bebek 10.000 tl civarı

9 ay boyunca çocuk doğana dek hiç masraf yapmayacağınızı mı düşünüyorsunuz?

geçmiş olsun

Once o parayla borcun bir kismini odeyin. Ayricz benim param 5 bin lira benim param vs ne kadar cirkin. Ortak bir hayat kurmussunuz benim param olayi nedir?

9 ay boyunca çocuk doğana dek hiç masraf yapmayacağınızı mı düşünüyorsunuz?
hamile kaldığımdan beri bebeğe sadece zorunlu ihtiyaçlarını alıyorum 1 bucuk aylık hamile iken almaya başladım
çünkü bir süre ücretsiz izine ayrılacağım şimdiden tamamlamak istedim
alısverıslerı de sürekli indirimden e bebekten vs yapıyorum
kıyafet cok almadım ama bir bebeğin zorunlu ıhtıyacı o kadar cok ki
7 aylık hamıleyım 6 aydır kredi kartıma her ay 1000 tl para ödüyorum taksitlere
küvet , ateş ölçer, burun aspiratörü, beşiği, dolabı, perdesi, yatagı, yorganı,yastıgı,şampuanı, deterjanı ,battaniyesi,bebek bezi,biberonu ,emziği, önlüğü, ağız bezi,tulumu,hırkası,ana kucağı, bebek arabası,puseti, bilmemnesi hiç bitmiyor.
2 ay sonra izine cıkacagım hala da almam gereken dolu şey var.

devlet hastanesinde girdiğin ultrason çamur gibi mecbur özele gidiyorum ayda 250 tl muayene ücreti veriyorum
doğum için 5500 tl istediler.
hamile iken kullanılan vitaminlere ayda en az 100 tl gidiyor.

çocuk için resmen bazı kişilerin düzdüğü kız çeyizi gibi harcama yapılıyor.
insanlarda deli cesareti var
ben korkudan 38 yasına kadar cocugu erteledim hem de borcum harcım yok
iyi gelirli bir işim oldugu halde

şimdi de bu ulke sartlarında bebeğe iyi bir gelecek verebilecek miyim endişesi var.

canım eline sağlık çok güzel yazmışsın inşallah konu sahibi senin bu kadar güzel yazdığın yazıyı anlayarak idrak ederek okur. eline sağlık demek istedim kısaca
Teşekkür ederim çok naziksiniz.
Elimden geldiğince düşüncemi paylaşmak istedim.
Bence konu sahibi mahalle baskısından bu kadar acele ediyor gibi geldi.Satır aralarında herkes konuşuyor, laf söylüyor demiş.Konu sahibi D demetc umarım burada yazılanları okur ve doğru bir karar verir.

Son düzenleme:
cok saolun oyuzden burda biri tedaviden bahsedince herzaman uzerine basa basa uni hastanelerini oneririm en azindan fatura veriyorlar ve yine ozel muamele goruyorsunuz
simdi bazen cocuguma bez mama alirken zorlaniyoruz maddi olarak hep aklima geliyor cocugumun 3 kurus hakki vardi onuda onlar yedi diye uzuluyorum o paraya arabami satar daha rahat konforlu bir araba alirdim mesela simdi bir yere giderken arabasinimi koyayim valizlerimi koyayim sasiriyorum park yatagini goturmem gereken yerler oluyor mesela ona bile uzuluyorum allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin

kv güvenerek eşya nıye aldınız.bebekde oyle sevgıyle canımlı cıcımlı buyumuyor.bez ve mama parası aldı başını gidiyor.

Şuanlık çocuk fikrini öteleyin derim.
Henüz 7 aylık evlisiniz zaten, vakti zamanında allah doldursun kucağınızı inşallah
Ama bebek gerçekten masraflı
Henüz bebeğimi kucağıma almadım ama biberonuydu,bebk arabası,yatağıydı,beziydi,ıslak mendiliydi, şampuanı kremiydi, kıyafetiydi,banyo takımıydı ve sayamayacağım birçok şeyi tamamlayalım derken baya açıldık. Hem hamileliği öğrenir öğrenmez dotor konrolleri, yapılacak testler, içilmesi gereken vitaminler doğum masrafı vs..
Bebeğinize konforlu ve rahat bir yaşam sunmaya elverecek imkanlara ulaşıncaya kadar bekleyin derim
Çünkü bebekler kendi istedikleri için gelmiyorlar dünyaya. Eğer kıt kanaat bakılacaksa, bir şeyleri eksik kalacaksa imkanlarınız iyileşince bu kararınızı göz önüne alırsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun, borçlarınızı tez zamanda ödeyip, hayırlı vakitte evlat sahibi olursunuz inşAllah ..

Reactions: 000
evliliğe bak. ben bu konuyu açmaya utanırdım ya.

Bursa uludağ üniversitesi bu konuda 2 senemi yedi
asla ve asla önermıyorum
sallamasyon iş yapıyorlar
orda ücretsiz tüp bebek yaptıracağım diye 2 senem gitti tecrübem de yoktu saflığıma denk geldi

rahimimde polip varmış kımse bunu 2 sene boyunca o kadar çok gittiğim kontrol muayenede görmedi
hamile kalsaydım bile bebeğim düşecekti polip alınmalı idi çünkü

kanımda pıhtılasma varmıs aynı sekılde hamıle kalsa idim iğne kullanmam gerekli idi ama bunu da kımse ıstemedı benden

özel hastaneye gittim ve ilk denemede şükür ki hamile kaldım.

bu bakımdan devleti asla önermıyorum
olan hem zamanıma hem parama hem de psikolojime oldu

Yanlışsınız . Bu kadar borçla ben hayatta çocuk yapmam ...

devleti bende onermiyorum evet.
bende pko idim 1 senede oralara git gel yaptim ben genc kizligimdan beri pkoluyum bunu biliyorum devlette kan aldilar ultrasonla baktilar kanda insulin direncim ultrason kagidinda kocaman polikistik oldugum yaziyor dr bana birsey yok biraz daha kendiniz deneyin dedi nasil bisey yok hem insulin direncim var hemde polikistik oldugum yaziyor dedim haa evet oyleymis pardon diyor birde salla başı al maaşı yani iyi dr larda vardir elbet ama bazilari gercekten uçmuş yani

ikiniz evlendiniz..sagdan soldan para gelecek rahatlicaz diye mi evlendiniz..
esinizin geliri belli degilmiydi.
en basindan bilip keske ona gore harcama yapsaydiniz.
bebek icin daha durun.

nasibiyle gelir tamam ama akil var birde.
bebegin dogumu kontrolleri vs para gidecek yine.
biraz rahata kavusun.
degilse bi bse girin rahatlayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…