Canım çok zor hele hamileyken . Bebeğine bakma hakkın bile yok ücretsiz izin alsan ekonomin el vermiyor . Benim de bekar evinden her şey bazen takılıyor ödüm kopuyor valla . Çamaşır makinesi 2500 3000 arası dedi bir arkadaşÖğremenseniz özel ders filan verebilirsiniz. Siz har vurup harman savurmamışsınız ki. Sağlık harcamaları olmuş. Yarın hangimizin bu harcamaları yapmayacağının garantisi var ki. İnsanlar sağlık için elindeki evi arabayı satıp kredi çekiyor. Çok şükür işiniz sabit, diğer ay alacağınız maaşı az çok biliyorsunuz.
Şu devirde güne şükredip yaşıyoruz. Hayat çok pahalandı. Şuan hamile olduğum için giyecek üç beş parça kıyafetim var, çalıştığım için kıyafet almak zorundayım ama alırken kasada elim geri geri gidiyor. Şu kötü piyasa da geçici bir süre giyeceğim kıyafete para vermek istemiyorum açıkcası ama mecburum. Geçen bulaşık makinesi arıza yaptı bozuldu diye ödüm koptu. Eve usta geldi gitti 50 lira. Allahtan makine tamir oldu. Ekstra masraf çıkmasın diye dua ediyorum resmen
Sözleşmeli değilim ama asla o rakamı maaş olarak görmedim 3200 civarı yatıyor bir de sanırım bir bes kesintisi var şimdi baktım size yalan olmasın diye3500 sözleşmeli
Öyle çok şükür işte biraz bunaldım bunalmaz olaydım daha beter oldu her şeyEşinizle mutlu musunuz? Sizi el üstünde tutuyor mu? Kilit nokta burası. Gerisi gerçekten boş
3500 mü :))) ben almıyorum 3500. Bu ay 3100 aldım bunun 55 lirası çocuk parası :) benden az alan arkadaşlarımda var .Yanlış memurlar bizim kurumda 3 ün aşağısında almıyor en düşüğü 3500 mutemetle bir görüşsünler maaşları eksik yatıyor.
Al bendrnde okdr bende erken atandım uc sene sonra evlendim esimle cok zorlandık 1 sene full borc odeme gecim derdi derken yeni duzeldik aileler destegi brak köstek olmak icin gozumuze bakdılar ben zaten ailemee full parayı brakıyordum kendime b araba almıstım borcun odeyemeden sattım borcdan babam saolsun esimin ailesde esimi yedi bitrdi nsanlıyken smdık evlennce cekdk kendimizi kendi kendimize yetşyoruz kmseye vermyoruz arrık kusura bakmayn dyoruzMerhaba arkadaşlar eminim bu da dert mi diyeceksiniz yaşadıklarının yanında ama dert işte .
Memurum. Eşim de memur. Erken yaşta atandım. Erken evlendik . Ama ailesi bir kuruş destek olmadı dedim olmasınlar . Eşim evlenirken beni dinlemedi bir de araba aldı( gerçi sağlık durumu sebebiyle araba şarttı ama ailesi en azından bir süre bizi idare edebilirdii ) . Üstüne düğün borcu üstüne eşimin ve benim ciddi miktarda sağlık borçları derken kaç senedir nefes alamadım. Şimdi yine borçlara boğulduk.
Eşimin ailesinden beklentim yok aştım artık onları gölge etmesinler yeter .Ha ettiğini çekiyor ondan ne hali varsa görsün diyorum . Resmen Allah hesabını sordu ona . Ama Ben yoruldum artık . eski bir evde oturuyorum . Düzgün eşyam yok.Diyeceksiniz aç değilsin ya . Çocukken Çok Fakirdik . Asla nankör değilim de hayallerim bir türlü olmuyor . Heveslerim . Bir ev alabilsem faizler de çok yüksek . Bunaldım kaldım .
Hamd olsun canım hep şükrediyorum . Aslında öyle düğün dernek olmadı bir salon tutuldu o da mecburen iki aile farklı şehirde ona rağmen asla başka tören olmadı ama bir elbezi bile alan olmadı bize en ufak bir yardım . Düğünden gelen de salona ve hastaneye gitti o zaman . Eşya vs İnan’ın derine girmedim bekar evinden eşyalarım .Maalesef çoğumuz düğün dernek yapacağım diye dünya kadar borca giriyoruz, fakat sonrasında düğünde takılan takılar bile anca borcun faizini ödemeye yettiği için elimizde borçla kalıp 4-5 senemizi heba ediyoruz. Şuanda ki aklım olsaydı hatıra niyetine gelinlik giyip olayı arkadaşlar arasında sade bir eğlence ile kapatırdım. Düğün bittikten sonra da ev araba telaşına girildi mi kafadan bi 10 sene de bu şekilde heba ediliyor. Bu aralar var olan ekonomik sıkıntılar da patlak verince ben ölmüşüm modu giriyor devreye. Dişinizi sıkmaktan başka çareniz yok,en azından evinize düzenli maaş giriyor buna da şükür.
Aynen öyle eve ne kadar girerse o kadarda gider. 20bin girse bu sefer 20binde gider. istekler hevesler ev araba derdi saglik sorunu bitmezHer insan yaşadığı sıkıntıyı bilir . Eve ne kadar girerse o kadar gider ama birde gerçekten şu şartlarda bir çok insandan iyi durumdasınız .en azından işten atılma korkunuz yok. Maaş yattı mı derdi Yok . Eşinizde sizde memurmuşsunuz, birde asgari ücret ile geçinen insanlara bakın .
Eşyanız da olur herşey olur . Tabii ki olayın iç yüzünü bilemem fakat ben o kadar drama görmedim ortada :/
O kadar iyi anlıyorum ki durumu insan memurken varlık içinde yokluk öekiyor borçlardanAl bendrnde okdr bende erken atandım uc sene sonra evlendim esimle cok zorlandık 1 sene full borc odeme gecim derdi derken yeni duzeldik aileler destegi brak köstek olmak icin gozumuze bakdılar ben zaten ailemee full parayı brakıyordum kendime b araba almıstım borcun odeyemeden sattım borcdan babam saolsun esimin ailesde esimi yedi bitrdi nsanlıyken smdık evlennce cekdk kendimizi kendi kendimize yetşyoruz kmseye vermyoruz arrık kusura bakmayn dyoruz
Doyumsuzlukla İtham etmeniz çok üzücü özel sektörü de biliyorum hem okudum hem çalıştım günde 2 saat uyku ile kazandım ben KPSS Yi . Yaşadıklarımı ben biliyorum . Ayrıca bu doyumsuzluk mu oluyor azıcık insafİnsan oğlu doyumsuzdur.
Ev alırsınız bu kez başka şey isterseniz.
Memursunuz ikinizde ne güzel. Kirasını ödediginiz her ev sizin sayılır.
Böyle bakın bence.
Özel sökter şu sıralar berbat. Özel sektör çalışanı olarak her günüm ayrı stresli ve gergin geçiyor.
Uzatmadığımı nereden biliyorsun ki . Ayrıca ağlamadım ben dikkatinizi öekerim . Bir gün bir kaza gelir başınıza devlet her ilacı her tedaviyi ödemez kendini koca bir borçla bulursun o zaman biri çıkıp ayağını yorgana göre uzat derse ne derdin acaba . Sonra ev kurmak zorundasın deli gibi çalışırsın haftada 7 gün yine borç bitmez bu sefer sen hastalanırsın ve devlet ilacını dahi ödemez . Bu mu ağlamak soruyorum sana . YaşamDıpın şeyleri için yorum yapma arkadşımBen bu milleti anlamıyorum gerçekten hocam iki memur maaşın var ve ağlıyormusunuz ayağınızın Yorgana göre uzatın yoksa hep üşürsünüz
Canım sonunda biri anladı hep habercilerin suçu haberlerde 5000 yazıyor resmen maaşımız3500 mü :))) ben almıyorum 3500. Bu ay 3100 aldım bunun 55 lirası çocuk parası :) benden az alan arkadaşlarımda var .
En düşük memur maaşı olarak haberlerde evli be eşi çalışmayan ayrıca 2 çocuğu olan devlet memurunun maaşını gösterdikleri için millet öyle zannediyor.Canım sonunda biri anladı hep habercilerin suçu haberlerde 5000 yazıyor resmen maaşımız
Canım o bile değil okul Müdürü o maaşı almıyor ya görüyorum bordroda.En düşük memur maaşı olarak haberlerde evli be eşi çalışmayan ayrıca 2 çocuğu olan devlet memurunun maaşını gösterdikleri için millet öyle zannediyor.
Sizin sağlık sorunlarından ötürü daha da kötü olmuş, sağlık sektörü çok masraflı Allah bir daha yaşattırmasın. Biz de aynı şekilde herşeyi minumum tutmamıza rağmen dünya kadar borca girmiştik, onları ödedikten sonra eşim bi gazla ev aldı, almaz olaydık diyorum bazen al sana yeni bir dertHamd olsun canım hep şükrediyorum . Aslında öyle düğün dernek olmadı bir salon tutuldu o da mecburen iki aile farklı şehirde ona rağmen asla başka tören olmadı ama bir elbezi bile alan olmadı bize en ufak bir yardım . Düğünden gelen de salona ve hastaneye gitti o zaman . Eşya vs İnan’ın derine girmedim bekar evinden eşyalarım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?