Maddi sorunların sonu gelmeyecek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım çok zor hele hamileyken . Bebeğine bakma hakkın bile yok ücretsiz izin alsan ekonomin el vermiyor . Benim de bekar evinden her şey bazen takılıyor ödüm kopuyor valla . Çamaşır makinesi 2500 3000 arası dedi bir arkadaş

Maalesef çoğumuz düğün dernek yapacağım diye dünya kadar borca giriyoruz, fakat sonrasında düğünde takılan takılar bile anca borcun faizini ödemeye yettiği için elimizde borçla kalıp 4-5 senemizi heba ediyoruz. Şuanda ki aklım olsaydı hatıra niyetine gelinlik giyip olayı arkadaşlar arasında sade bir eğlence ile kapatırdım. Düğün bittikten sonra da ev araba telaşına girildi mi kafadan bi 10 sene de bu şekilde heba ediliyor. Bu aralar var olan ekonomik sıkıntılar da patlak verince ben ölmüşüm modu giriyor devreye. Dişinizi sıkmaktan başka çareniz yok,en azından evinize düzenli maaş giriyor buna da şükür.

Yanlış memurlar bizim kurumda 3 ün aşağısında almıyor en düşüğü 3500 mutemetle bir görüşsünler maaşları eksik yatıyor.
3500 mü :))) ben almıyorum 3500. Bu ay 3100 aldım bunun 55 lirası çocuk parası :) benden az alan arkadaşlarımda var .

Ben bu milleti anlamıyorum gerçekten hocam iki memur maaşın var ve ağlıyormusunuz ayağınızın Yorgana göre uzatın yoksa hep üşürsünüz

İnsan oğlu doyumsuzdur.
Ev alırsınız bu kez başka şey isterseniz.
Memursunuz ikinizde ne güzel. Kirasını ödediginiz her ev sizin sayılır.
Böyle bakın bence.

Özel sökter şu sıralar berbat. Özel sektör çalışanı olarak her günüm ayrı stresli ve gergin geçiyor.

Al bendrnde okdr bende erken atandım uc sene sonra evlendim esimle cok zorlandık 1 sene full borc odeme gecim derdi derken yeni duzeldik aileler destegi brak köstek olmak icin gozumuze bakdılar ben zaten ailemee full parayı brakıyordum kendime b araba almıstım borcun odeyemeden sattım borcdan babam saolsun esimin ailesde esimi yedi bitrdi nsanlıyken smdık evlennce cekdk kendimizi kendi kendimize yetşyoruz kmseye vermyoruz arrık kusura bakmayn dyoruz

Hamd olsun canım hep şükrediyorum . Aslında öyle düğün dernek olmadı bir salon tutuldu o da mecburen iki aile farklı şehirde ona rağmen asla başka tören olmadı ama bir elbezi bile alan olmadı bize en ufak bir yardım . Düğünden gelen de salona ve hastaneye gitti o zaman . Eşya vs İnan’ın derine girmedim bekar evinden eşyalarım .

Aynen öyle eve ne kadar girerse o kadarda gider. 20bin girse bu sefer 20binde gider. istekler hevesler ev araba derdi saglik sorunu bitmez

O kadar iyi anlıyorum ki durumu insan memurken varlık içinde yokluk öekiyor borçlardan

Doyumsuzlukla İtham etmeniz çok üzücü özel sektörü de biliyorum hem okudum hem çalıştım günde 2 saat uyku ile kazandım ben KPSS Yi . Yaşadıklarımı ben biliyorum . Ayrıca bu doyumsuzluk mu oluyor azıcık insaf

Ben bu milleti anlamıyorum gerçekten hocam iki memur maaşın var ve ağlıyormusunuz ayağınızın Yorgana göre uzatın yoksa hep üşürsünüz
Uzatmadığımı nereden biliyorsun ki . Ayrıca ağlamadım ben dikkatinizi öekerim . Bir gün bir kaza gelir başınıza devlet her ilacı her tedaviyi ödemez kendini koca bir borçla bulursun o zaman biri çıkıp ayağını yorgana göre uzat derse ne derdin acaba . Sonra ev kurmak zorundasın deli gibi çalışırsın haftada 7 gün yine borç bitmez bu sefer sen hastalanırsın ve devlet ilacını dahi ödemez . Bu mu ağlamak soruyorum sana . YaşamDıpın şeyleri için yorum yapma arkadşım

Sizin sağlık sorunlarından ötürü daha da kötü olmuş, sağlık sektörü çok masraflı Allah bir daha yaşattırmasın. Biz de aynı şekilde herşeyi minumum tutmamıza rağmen dünya kadar borca girmiştik, onları ödedikten sonra eşim bi gazla ev aldı, almaz olaydık diyorum bazen al sana yeni bir dert Sıfır borç olsa bile yeme-içme, faturalar, çocukların eğitim masrafı derken yine ucu ucuna yetiyor çünkü herşey çok pahalı. Allah yardımcımız olsun.

Memur maaşları sanıldığı gibi yüksek değil,haberlerde çıkan memur maaşları brüt haliyle verilmiş net elimize geçen çok az önce bu bilinsin .

Konu sahibine, şükret ,maaşın iyi ağlama gibi soylemlerde bulunulmasıni çok acımasız buluyorum zira bazı sağlık problemleri var ki ev ,araba parası harcatir Allah kimseye böyle dert vermesin .

Konu sahibi inşallah herşey yoluna girer ,önce sağlık olsun gerisi kolay

Eşinizin ailesi diyip durmuşsunuz, sizin aileniz size yardım ediyor mu? Bir de aileler yardım etmek zorunda değiller. Zaten okutmuş maaşlı bir adam olmuş daha aileden beklenti nedir ben anlayamıyorum. Altınlarınızı mı istediler, altınlar da size kalmış sanırım. Haa maaşının bir kısmını ailesine veriyorsa tamam beklenti yapın ona birşey diyemem.
Ayrıca sağlık sorunlarınız masraf kaynağı ise ona yapacak birşey yok, ya arabanızı satıp üstüne kredi çekeceksiniz ya da emekli ikramiyelerini bekleyeceksiniz.

Burda memur aglıyor diyenlere sesleniyorum haberde 4500 -5000 yazan seyler bizim elimize gecen 3200 siz ne sanıyorsunuz kadına yukleniyorsunuz ! Kpss kolay kazanılan biseymi bende aylarca calıstım atandım hakkımzla emeginizle bunu cok yerde goruyoruz ne yazıkki hemen memuru karalama linc kampanyası yazık gunah yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…