Malim ben valla mal

İnsanlar kendi evlerini artık zor temizlerken neden gidipte k.valide evi temizlenir onu anlamam.
Hasta olur anlarım,ama yinede bir yardımcı tutulup o ev temizlettirilir..
Kaç yıllık evliyim k.validemin evini temizleme gibi düşüncem hiç olmadı..

İyi bayramlar canım kendini boşuna yorma kendini paralasanda insanoğluna yaranamazsın yıprandığında sana kâr kalır

İyi bayramlar canım kendini boşuna yorma kendini paralasanda insanoğluna yaranamazsın yıprandığında sana kâr kalır

Yaptığım hiç birşeyden pişman olmam
Pişman olacağım hiç birşeyi yapmam
Varsa yanlışlar hayatın bir basamağı derim geçerim
Bunun adı mal olmak değil

türkçe hiç yapmadan, nasıl ilk onbin de oldun ?benim oğlumun da giriş tarihi o yıldı galiba,35 matematik,42 türkçe yapmasına rağmen,ilk onbine girmememişti,diye hatırlıyorum.
2007de soru sayıları 30 du
Türkçe sos 1 mat1 fen 1 edebiyat sosyal sos 2 mat 2 fen 2 vardı. Ben de üniversite o yıl girdim. Eşit ağırlık 332 puanla 7 binlerdeydim

Neden elinizden bez düşmüyor anlamadım ki. Kendinize hakaret ede ede kakılmış gibi silip süpürüp parlatiyorsunuz. Mutsuz olduğunuz hicbişeyi yapmayın.

Reactions: anu

Ağzın bal yesin!

Kv ler, bizim zamanımızda gelinlik şöyle zordu böyle zordu der. Eski zamanları anlatır durur. Ama 20-30 yıl sonra kendi kv olunca, ben cektim o da ceksin gibi bi psikolojiye giriyor galiba. Hurmet, hizmet elbette edilir.. ama bunu gelinin asli görevi gibi düşünmek, insanlari mebur bırakmak nedir?

7 senelik evliyim. Benim de öyle bi durumum olmadı. Misafir gelir, bayram olur elimde tencere tepsiyle giderim zaten. Hasta olur yapamazsa, temizliğini utusunu de yaparım.. ama gücü kuvveti yerinde, hasta değil, ihtiyaçlı degil. Neden hususi evine gidip iş yapayim? Ve inanın,hani istisnalar haricinde cogusunun gözünde bunun kıymeti olduğunu da düşünmüyorum. İlk seferlerde hoşlarına gider ama zamanla "alışırlar". Bu göreviniz olur. Ve bu ülfet sebebiyle gün gelir siz ufak bi seyi yapmadiginizda 'kötü' olursunuz..

Bacim sen kendi kiymetini bilmezsen kim bilicek? Benmi bilicem? Tupcu Ahmet amcami bilicek?

Yapmayin .Yapmayan daha kıymetli

Bu birazda düşünce yapısıyle ilgilidir bence,ben çektim gelinde çeksin mantığı varsa benim için biter herşey.
Normal şartlarda evine gittiğimiz zaman elbet yardımcı oluruz,sofra kurulur toplanır bunlardan elim ağrımaz benim.
30 senelik evliyim,aman gidipte yapayım demem açıkcası..

Valla eltiyi yermissin baya ama onun bir suçu yok. Yapmak zorunda değil ve yapmamıs. Takdir ettim.

Esine söyle kesinlikle böyle gitmez de yani ve ya bakıcı tutun yada krese verin. Sen de yapmak zorunda değilsin.

Bu hicbir is yapmayan hatta bayramda gitmeyen ev hanimi eltilerden biri de ben oluyorum
Benim elti uzman cocuk doktoru, cumartesiden gitmis kv.ye temizlik vs yardim etmis,,bugun de kurban kesmisler sabahtan beri et dogruyormus, ben de ailemle yazlıkta keyif yapiyorum bir ara sezlonga uzanmis tam uyuyacakken kv aradi, guzel kizim keske burda olsaydiniz, evin nesesisin, x in (eltimden sozediyor) yuzu 5 karış dedi.
Hep boyledir bu isler, bayrama gitsem de ete dokunmam, bayramlasmayi sevmem diyip bahceden eve cikmam, tepsi tasiyamaz diye cay servisi bile yaptirmazlar, yine de en cok beni severler tum gelinler denesin, yaptiginiz hicbir seyin kiymetini bilmezler cunku yaptiklariniz onlara gore zaten gorevinizdir. Az nazli olup elimi biseye vurmam modunda takilirsaniz kiyilamayan gelin olursunuz

Iyide o eltinizin hayatı , bu da sizin hayatınız.
Eltinziin hayatı üzerinden neden kendinize yorum yapıyorsunuz ?
En sinir olduğum insan tiplerinden biri , başkasının hayatına kendi hayatı üzerinden yorum yapanlar.

Muhendisseniz muhendissiniz. Iki kat maaş alıyorsanız alıyorsunuz. Siz bu hayatı secmişsiniz , eltinizde o hayatı.

Çok kolay, çıkın işten ,aynı hayata sahip olun , hepsi bu.

Birde böyle konularda eşinizle ortak karar almayı öğrenin, öğretin.

Ha bu arada o aldığınız iki kat maaşla , böyle izinli günlerinizde bir yardımcı cagirabilirsiniz.

14 yıllık gelinim 14 ayrı iş yapmamışımdır kayınvalidemin evinde
Ev hanımıyım diğer eltiler de öyle
Vallahi benden kaç kat becerikliler ne yalan söyleyeyim
Bir iş tuttuklarında ben bakar kalırım
Ama yapar mıyım? Hayır
Güler yüzlü sevecen davranırım kv en çok beni sever kızım gibisin der 14 yılda 1 defa olsun kırılmadım maşallah
Uzun lafın kısası yapmayın!
Yapanın kıymeti olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…