Mayıs ayında hamile kalmak isteyenler

• Konu Sahibi Konu Sahibi wen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Allah herkesin yavrusunu korusun umarım önemli bişi yoktur, dualarımız tüm anne adaylarına

teşekkürler arkadaşlar..
dün gittim doktora beni takibe alacağını söyledi.. yarın tekrar gideceğim. bebeğin gelişim hızını bi görelim dedi.
keseyi gördük ama daha çok küçük. gelişimi yavaş mı acaba diye düşünüyorum. kaç haftalık olduğunu da belirleyemedik. hep tahmini konuştu.
aslında kötü bişey söylemedi ama takip edicez falan diyince ister istemez en kötüsü aklıma geliyor.

ben de mide bulantılarım olsun istiyorum. biliyorum, olduğunda istemicem ama ben de belirtileri yaşayıp bebeğimin içerde benimle olduğunu bi şekilde hissetmek istiyorum.
bir de arkadaşlar sizin ultrasonda keseniz ne büyüklükte? benim serçe tırnağımdan biraz daha küçük?
doktor yorum yapmayınca kendi kendime düşünür oldum böyle

bu arada yeni anne adaylarımızı da tebrik ederim. Allah sağlıkla sinerle kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah

canım kalbini ferah tut, ben hamileliği boyunca kanama problemi yaşayanları biliyorum şimdi sağlıklı çocukları var, bizler çok evham yapıyoruz sanırım . Doktorlar her zaman en kötüsüne göre hareket ederler, ve umarım bişi olmaz senin bebişine de. bol bol dinlen, ev işlerine fazla önem verme ilk 3 ay.
belirtiye gelirsek, mutlaka birgün başlayacak bulantıların kese büyüdükçe artacak ve dediğin gibi artık yeter demeye bile başlayacaksın.

burdan herkese tavsiyem içinde folik asit barındıran yiyecekler tüketin, biliyorsunuz ilk üç ay çok önemli bunun için; muz, kiraz, çilek, kepek ekmeği, bezelye, koyu yeşil yapraklı sebzeler, buğday, mercimek gibi gıdalar tüketmeliyiz..

teşekkür ederim arkadaşım. inşallah dediğin gibi olur. olumlu düşünmeye çalışacağım :)
dün hastaneden elime bir sürü liste verdiler. nelerin yenilmesi, nelerin yapılması gerektiği ile ilgili.
dediğin gibi yeşillikler çok önemli. özellikle salatalarımızda tere, roka, dereotu, maydanoz.. bunları eksik etmemeliyiz.

ben yeşil salatadan özellikle soğan sarımsaktan çok tiksindim.bazı sevdiğim şeyleri ymek bile istemiyorum.bak şimdi bile içim fena oldu.böhhh

arkadaslar bnm bat bugundu ama bn ayın 25ınde kahwerengı lekelenmeler gmrerek 5 gun gecırdım.antibiyotık kullandım bu aya bu sebeb olabılırmı kan testı yok yaşadıgım yerde ıdrar testı yaptım çkk silik çıktı daha önce kımyasal gebelık gecırdıgım ıcın testlere güwenmıoyrum artık..sizce bu kahwerengı lekelenmeler hamılelık mı yoksa antibiyotık yapar mı..bugun hıc lekelenme olmadı we adet belırtısıde yok..gögüslerim biraz hassas o kadar.........

testin fotosunu koy canım bir bakalım.antibiyotik yapmaz

ben yeşil salatadan özellikle soğan sarımsaktan çok tiksindim.bazı sevdiğim şeyleri ymek bile istemiyorum.bak şimdi bile içim fena oldu.böhhh

wen benim de damak tadım değişti. peyniri çok severim normalde, peynir yemek istemiyorum. ama bebeğim için yemeye çalışıyorum şimdilik.
herhalde damak tadının değişmesi zaman ilerledikçe tiksinmeye, mide bulantısına yol açıyor. neyse ki bu tiksinmeler 3 ay falan olup geçiyormuş. inşallah daha çabuk geçer.

bu arada dünkü tahlilim sonucu 824.1 çıkmış. yükseldiği için çok sevindim :) sevincimi paylaşmak istedim :))

tebrikler çok sevindim senin ufaklık kurtardı kendini maşallah

ben dün adet oldum arkadaşlar. mayıs bitti artık hazirana. 1 mayısta olmuştum sonra 16 mayısta ara kanama geçirdim 5 gün. şimdi de 30 mayısta adet oldum. denemeler boş çıktı :)

maşallah NE KADAR GÜZEL BİR TABLO BELLİYDİ ZATEN .TÜM HAMİLE ARKADAŞLAR HAYIRLISIYLA KUCAĞINIZA ALIN İNŞALLAHben de bu topikteydim ilk denememde ama maalesef tutmadışimdi haziran topiindeyim.BAT 15 HAZİRAN BİZE DE DUA EDİN ARKADAŞLAR ŞİMDİ SİZİN DUALARINIZ KABUL OLUR...

vaay ne güzelmiş sevdim bu işi.....

Herşeyde önce şunun bilincinde ve inancında olmalıyız ki bir bebeği bize nasip edecek olan da, etmeyecek olan da Yüce ALLAH tır , elbette biz tedbirlerimizi almalıyız ancak bunları bir evhama dönüştürmemeli, sanki herşey bizim elimizdeymiş gibi davranmamalıyız . Bizi yaratan ve bizim sahibimiz olan ALLAH ın yavrumuzu da koruması için dua etmeli, şifa olan Kuran I Kerimi okumalı ve ibadetlerimizi aksatmamalıyız. Günlük yaşantımızda düşüncelerimizi sadece bebek endeksli hale getirmemeliyiz. Ne kadar çok düşünürseniz tedirginliğiniz merakınız soru işaretleriniz bir o kadar artar cevap bulamayınca da döner durursunuz. Şu noktada yapılacak tek şey kul olarak yapılacak maddi ve manevi tedbirleri almak, ve ALLAH a güvenmektir. ALLAh hiçbir anneyi korktuğu yere uğratmasın.

Son düzenleme:
selam kızlarrr..bugun sabah mıde bulantısıyla uyandım bişey yiyemedım sonra biraz cıkıp hava aldım ıyı geldı gun boyu sık kaznıyor mıdem ama yemek te ıstemıyorum off kusmadım allahtan ama sabah fenaydım (of of bulantılar bana da geldi çattı işte yandık ...

canım doktorum bana keseyi görmemiz için değerin 1200 olması gerekiyor demişti. sen keseyi görmedin dimi henüz?

sabahları safra kusmaman için kalkalr kalkmaz kraker yemeni tavsiye ederim canım iyi geliyor. bizim de belirtilerimiz yakında çıkacak desene(

Merhaba arkadaşlar...
En son evde yaptığım testimin pozitif çıktığını sölemiştim kan testinde de 233 çıkmıştı 4 gun sonra alttan muayene yani ultrason için kendi doktorumda randevuya gidecektim bu pazartesiydi
bende doktorumda heyecanlıydık kist ameliyatı birde tsh yüksekliğinden sonra güzel haberdi çünkiyalnız doktorum ultrasona baktıkca yuz şekli değişmeye başladı bende de panik başladı tabi derken kese die bişey rahimde yok sağ yumurtalıkta bişey gördü büyük ihtimal kese orda olabilirmişyani bu demek oluyor ki dış gebelik bozuk gebeliktabi ben şoklardayımdoktorumda öle
o günki kantestim ise 888 çıkmıştı hemen renkli dopler çekildim ondada yumurtalıktaydı elim ayağım titriyordu ben başladım ağlamaya ama nasıl ağlama eşim susturamıyordu
hemen benim yatışımı verdi hastaneye durumum gözetim altında olacaktı çünki dış gebelik olup her an kanama geçiririm die önlem almış oldu doktorumüstümle başımla yatış verildi üzüntüm bine katlanmıştı
her gun ultrasonla muayene yapılıyor en az 4 doktor inceliyordu aslında o yuzden çok rahattı içim ama insan yine de üzülüyor..
Neyse kiiiiii dun sabah yine muayene oldum bu sefer inanın 7 doktor vardı başımdaay birde erkek kadın karışıktı çok utanıyordum
Şefleri olan doktor keseyi rahimde gördüüüüüüüüü ve birden bağırdı ''bu kız gebe işte kesesi tamam tamam hemen taburcu edioruz dedi bana döndü kanaman ağrın varmı bende yok deyince taburcu oldumm zangır zangır titriyordum gunlerdir çok acı çektim
herkes en başında böle bişey olsun bebek buyuyunce düşmesi daha kötü olurdu die teselli ediolardı bende durumumu kabullenmeye başlamıştım nerdeyse kanama olsun die bekliyordum ya:26:
Allah ım mucize gösterdi ve kese rahimde görünmüştühavalarda uçuyordum resmenki o gunki kan değerim 1440 idi nerdeyse ilaçla düşüreceklerdi kese görünmeseydi yavaş yavaş o hale gelmişti durumum ama anladığım kadarıyla doktorları mudahale için kan değerlerimin yükselişi durduruyordukatlanarak artıyordu çünki...
Kısacası kızlar bunları yaşadım şu 3 gunde insan ne oldum değil ne olacağım demeli Allahıma binlerce şükür olsun herşey şimdilik yolunda bundan sonra kontrollerim varmış...
çok uzun mu oldu ne yazım yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim....

bakıorum yukarıdaki listede adım var teşekkurler kızlar....Allah herşeyin en iyisini bilen yapandır tevekkül etmek gerekir ama elde olmadan insan üzülüyor olaylara..
Allah olmayan ve isteyenlere de en kısa zamanda versin inş...

testin fotosunu koy canım bir bakalım.antibiyotik yapmaz

yarın bi test daha yapayımm onu koyayımmm inşAllah orda daha net bi sonuç olur..bugun we dün hiç lekelenme olmadı..bn antibiyotik yapmş die düşündümmm zaten bi belirtide yokk ):

çok çok geçmiş olsun canım.geç döllenme olmuş anladığım kadarıyla ve sen çok erken bir dönemde rahme yuvarlanmadığı dönemde doktora gitmişsin.aslında okurken tahmin ettim.bir arkadaşımında böyle oldu.ama onun düşük olmuşştu hastanedeki stresten sanırım ilaçlardan.Çok şükür sana birşey olmamış.çok geçmiş olsun canım....Allah hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…