Allah herkesin yavrusunu korusun umarım önemli bişi yoktur, dualarımız tüm anne adaylarına
mrb....biz iyiyiz çok şükür....mide bulantıları vardı meyveyi bıraktım şimdi iyiym...zor gerçekten çalışan için daha zor.....
acile falan gitseydin bakmıyolarmı ya yarını beklemek zorundamısınki.umarım bişey yoktur allah yardımcınız olsun ama sen kötü düşünüp iyice stres yapma
cok gecmıs olsun canım ınş. sorun yoktur da hayırlı haberlerını alırız..bulantı zor hakıkaten benim de olmuyordu ama bugun bı tuhaf mıdem bulantı degıl ama yeme yedıgım an ılk lokmada doyuyor gibi oluyorum ara ara bi tuhaflasıyo tarıfsız birşey bulantı baslamasından korkuyorum
teşekkürler arkadaşlar..
dün gittim doktora beni takibe alacağını söyledi.. yarın tekrar gideceğim. bebeğin gelişim hızını bi görelim dedi.
keseyi gördük ama daha çok küçük. gelişimi yavaş mı acaba diye düşünüyorum. kaç haftalık olduğunu da belirleyemedik. hep tahmini konuştu.
aslında kötü bişey söylemedi ama takip edicez falan diyince ister istemez en kötüsü aklıma geliyor.
ben de mide bulantılarım olsun istiyorum. biliyorum, olduğunda istemicem ama ben de belirtileri yaşayıp bebeğimin içerde benimle olduğunu bi şekilde hissetmek istiyorum.
bir de arkadaşlar sizin ultrasonda keseniz ne büyüklükte? benim serçe tırnağımdan biraz daha küçük?
doktor yorum yapmayınca kendi kendime düşünür oldum böyle
canım kalbini ferah tut, ben hamileliği boyunca kanama problemi yaşayanları biliyorum şimdi sağlıklı çocukları var, bizler çok evham yapıyoruz sanırım . Doktorlar her zaman en kötüsüne göre hareket ederler, ve umarım bişi olmaz senin bebişine de. bol bol dinlen, ev işlerine fazla önem verme ilk 3 ay.
belirtiye gelirsek, mutlaka birgün başlayacak bulantıların kese büyüdükçe artacak ve dediğin gibi artık yeter demeye bile başlayacaksın.
burdan herkese tavsiyem içinde folik asit barındıran yiyecekler tüketin, biliyorsunuz ilk üç ay çok önemli bunun için; muz, kiraz, çilek, kepek ekmeği, bezelye, koyu yeşil yapraklı sebzeler, buğday, mercimek gibi gıdalar tüketmeliyiz..
teşekkür ederim arkadaşım. inşallah dediğin gibi olur. olumlu düşünmeye çalışacağım :)
dün hastaneden elime bir sürü liste verdiler. nelerin yenilmesi, nelerin yapılması gerektiği ile ilgili.
dediğin gibi yeşillikler çok önemli. özellikle salatalarımızda tere, roka, dereotu, maydanoz.. bunları eksik etmemeliyiz.
arkadaslar bnm bat bugundu ama bn ayın 25ınde kahwerengı lekelenmeler gmrerek 5 gun gecırdım.antibiyotık kullandım bu aya bu sebeb olabılırmı kan testı yok yaşadıgım yerde ıdrar testı yaptım çkk silik çıktı daha önce kımyasal gebelık gecırdıgım ıcın testlere güwenmıoyrum artık..sizce bu kahwerengı lekelenmeler hamılelık mı yoksa antibiyotık yapar mı..bugun hıc lekelenme olmadı we adet belırtısıde yok..gögüslerim biraz hassas o kadar.........
ben yeşil salatadan özellikle soğan sarımsaktan çok tiksindim.bazı sevdiğim şeyleri ymek bile istemiyorum.bak şimdi bile içim fena oldu.böhhh
wen benim de damak tadım değişti. peyniri çok severim normalde, peynir yemek istemiyorum. ama bebeğim için yemeye çalışıyorum şimdilik.
herhalde damak tadının değişmesi zaman ilerledikçe tiksinmeye, mide bulantısına yol açıyor. neyse ki bu tiksinmeler 3 ay falan olup geçiyormuş. inşallah daha çabuk geçer.
bu arada dünkü tahlilim sonucu 824.1 çıkmış. yükseldiği için çok sevindim :) sevincimi paylaşmak istedim :))
HOŞGELDİN BEBEK:))
wen-HOŞGELDİN BEBEK
yeşim83 HOŞGELDİN BEBEK
thesun HOŞGELDİN BEBEK
uzul29 HOŞGELDİN BEBEK
batlanbus HOŞGELDİN BEBEK
lukretia HOŞGELDİN BEBEK
sevde53.HOŞGELDİN BEBEK
pumpkin2 HOŞGELDİN BEBEK
ipek41 HOŞGELDİN BEBEK
arslan07 HOŞGELDİN BEBEK
nilege HOŞGELDİN BEBEK
Gamze1907 HOŞGELDİN BEBEK
derya16 HOŞGELDİN BEBEK
Shuku HOŞGELDİN BEBEK
yedirenk HOŞGELDİN BEBEK
berrak HOŞGELDİN BEBEK
trianofiliz HOŞGELDİN BEBEK
bymutlu HOŞGELDİN BEBEK
besyo85 HOŞGELDİN BEBEK
melistuna HOŞGELDİN BEBEK
sevgili arkadaşlarım.iyisiyle kötüsüyle mayıs ayının sonuna geldik.umarım bu gün daha bir çok arkadaşımızın güzel haberlerini alırız.bu günen sonra haziran ayına geçtiğimiz için umut listesini kaldırdım.bu gün artık mayıs ayı için son hoşgeldin bebek haberlerini bekliyorum :)
ole cnm ilgileniyolar iyiye denk gelirsen bizimkide kizimin zamani hemen aradilar gelin kayit yapcaz sunlari bunlari yapcaz diye anlattilar hele kizimi her ay asisi olmasada goturdum her ay ne guzel muayne ediyodular tepeden tirnaga saglik oCaklari cok iyi tahlillerin ucretsiz en ufagi gebelik testi ozel haztanede 70 tl saglik ocagibedava istedigin tHlili yaptiriyon vuzel yani
wen benim de damak tadım değişti. peyniri çok severim normalde, peynir yemek istemiyorum. ama bebeğim için yemeye çalışıyorum şimdilik.
herhalde damak tadının değişmesi zaman ilerledikçe tiksinmeye, mide bulantısına yol açıyor. neyse ki bu tiksinmeler 3 ay falan olup geçiyormuş. inşallah daha çabuk geçer.
bu arada dünkü tahlilim sonucu 824.1 çıkmış. yükseldiği için çok sevindim :) sevincimi paylaşmak istedim :))
selam kızlarrr..bugun sabah mıde bulantısıyla uyandım bişey yiyemedım sonra biraz cıkıp hava aldım ıyı geldı gun boyu sık kaznıyor mıdem ama yemek te ıstemıyorum off kusmadım allahtan ama sabah fenaydım(of of bulantılar bana da geldi çattı işte yandık ...
testin fotosunu koy canım bir bakalım.antibiyotik yapmaz
tamam sagol tavsıyen içinn sanırım öyle yakında cıkarsabahları safra kusmaman için kalkalr kalkmaz kraker yemeni tavsiye ederim canım iyi geliyor. bizim de belirtilerimiz yakında çıkacak desene(
Merhaba arkadaşlar...
En son evde yaptığım testimin pozitif çıktığını sölemiştim kan testinde de 233 çıkmıştı 4 gun sonra alttan muayene yani ultrason için kendi doktorumda randevuya gidecektim bu pazartesiydi
bende doktorumda heyecanlıydık kist ameliyatı birde tsh yüksekliğinden sonra güzel haberdi çünkiyalnız doktorum ultrasona baktıkca yuz şekli değişmeye başladı bende de panik başladı tabi derken kese die bişey rahimde yok sağ yumurtalıkta bişey gördü büyük ihtimal kese orda olabilirmiş yani bu demek oluyor ki dış gebelik bozuk gebelik tabi ben şoklardayım doktorumda öle
o günki kantestim ise 888 çıkmıştıhemen renkli dopler çekildim ondada yumurtalıktaydı elim ayağım titriyordu ben başladım ağlamaya ama nasıl ağlama eşim susturamıyordu
hemen benim yatışımı verdi hastaneye durumum gözetim altında olacaktı çünki dış gebelik olup her an kanama geçiririm die önlem almış oldu doktorumüstümle başımla yatış verildi üzüntüm bine katlanmıştı
her gun ultrasonla muayene yapılıyor en az 4 doktor inceliyordu aslında o yuzden çok rahattı içim ama insan yine de üzülüyor..
Neyse kiiiiii dun sabah yine muayene oldum bu sefer inanın 7 doktor vardı başımdaay birde erkek kadın karışıktı çok utanıyordum
Şefleri olan doktor keseyi rahimde gördüüüüüüüüü ve birden bağırdı ''bu kız gebe işte kesesi tamam tamam hemen taburcu edioruz dedi bana döndü kanaman ağrın varmı bende yok deyince taburcu oldummzangır zangır titriyordum gunlerdir çok acı çektim
herkes en başında böle bişey olsun bebek buyuyunce düşmesi daha kötü olurdu die teselli ediolardı bende durumumu kabullenmeye başlamıştım nerdeyse kanama olsun die bekliyordum ya:26:
Allah ım mucize gösterdi ve kese rahimde görünmüştühavalarda uçuyordum resmen ki o gunki kan değerim 1440 idi nerdeyse ilaçla düşüreceklerdi kese görünmeseydi yavaş yavaş o hale gelmişti durumum ama anladığım kadarıyla doktorları mudahale için kan değerlerimin yükselişi durduruyordu katlanarak artıyordu çünki...
Kısacası kızlar bunları yaşadım şu 3 gundeinsan ne oldum değil ne olacağım demeli Allahıma binlerce şükür olsun herşey şimdilik yolunda bundan sonra kontrollerim varmış...
çok uzun mu oldu ne yazımyaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim....
bakıorum yukarıdaki listede adım var teşekkurler kızlar....Allah herşeyin en iyisini bilen yapandır tevekkül etmek gerekir ama elde olmadan insan üzülüyor olaylara..
Allah olmayan ve isteyenlere de en kısa zamanda versin inş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?