Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canın geçmiş olsun. İyisin değil mi?
canemmm çok çok geçmiş olsun. acele isler sakata biniyor be canım buna da şükür sen iyisin herkez iyi, her şerde bi hayır vardir hayır olsun ve tekrarrrından korusun rabbim büyük gecmisler olsun
Geçmiş olsun sen iyisin çok şükür
Sağolun kızlar vardır bir hayır diyelim Allah esirgesin. Bende bişey yok şükür.

Gızlar, bişi sorcem. Sabah kontrol vardı.
3 gün iğne oldum bu akşam 4.yü olacam yani. Benim kendi doktorum kongrede olduğu için hastanede bi doktora gittim. Çok kurcalamadı bu :)
Kontrol sonucuna göre şu an 3 yumurta var. Sağda 14 ve 12 milim, solda 10 milim.
Bugün ve yarın için bi de cetrodite iğne eklendi bu 3'ünü yavaşlatmak için sanırım.
Bahçeci'ye göre ilk kontrol için sayı iyiymiş. Müstecep ben doz arttırmadı yine aynı dozda devam dedi.
Acabası bu yumurta sayısı sonradan artıyor mu? İlk günkü diğer 7 minnak atağa geçer mi? Onlar hakkında heç bişi denmedi de :/

Kızlar kaza yaptım çekici falan geldi evime gideyim bian önce derken tövbe est. Allah esirgesinn. Daha yeni kendime geldim..

Anam yeni gördüm. Noldu gız iki gözümün çiçee? Geçmiş olsun. Olan arabaya olsun sağa bişi olmasın.
Geçen hafta da bana vurdular arkadan, yeşil söndü sarıda durdum diye :)) Neymiş sarıda geçilirmiş. Tey allaam yaa.

Geçmiş olsun can Allah korumuş.Allah beterinden esirgesin inşallah.
Sağolun kızlaarr.
Evet evet bağa bişiy olmasıınn

Diğerleri kaç mm biliyor musun peki. Aralarında çok fark varsa yetişemez diye iptal oluyor ama çok fark yoksa diğerleri yetişirken bunlar çatlamasın diye cetrotide başlıyorlar sanırım.
Doktor bir sorun görmediği için yetişeceğini düşünüyor bence. Umarım da öyle olur. Benim bu tedavide büyük bir tane vardı onun kist olacak kadar büyümesine izin verdi, çatlamaması için iğne vurduğum için de öyle amaçsız büyüdü ama o arada diğerleri gelişti :)

Bana kırmızı ışıkta kamyon vurmuştu arkadan
“ duracağınızı düşünmedim” demişti :)

Evet bugün ve yarın cetrotide de ekleyeceğim. Allam lötfen öbürküler de yetişsin. Heçbişi demedi minnaklar hakkında hastanedeki doktor. Pzt kendi doktoruma sorarım artık.

Peki cetroyu diğer iğneden ne kadar süre sonra yapıyodun sen? 1 saat sonrasında cetroyu yap dediler bana. Kimisinde 6 saat sonra demişler.

Bana saat söylemedi doktor. Ben de yarım saat önce yapıyordum. Her gün aynı saatte yapıyordum sadece.
Bak kendi planıma baktım şimdi. Cetrotide bende 4. Gün başladı(ilk kontrolüm o gündü çünkü) o gün bir tane 20 mm yumurta varmış. onu çatlamadan neredeyse 3 cm e kadar büyütmüşüz :) o arada 6 tane daha gelişmiş. Sonradan 2 tane küçük de eklenmiş.son kontrolde 10mm ve 11 mm iki yumurta daha varmış ama onlar yetişemedi tabii diğerlerine :) demek ki sonradan da oluşabiliyor.

Caney nörüyon gı senle batımız aynıydı buayda. ancak ben bugün regl oldum daha beşgün vardı. Bi ay bia yı tutmaz oldu bende.
Tüh geçmiş olsun bacı neden erken oldun ki acaba ilaç mevsim etkiler lakin yum gününden eminsen şaşmaman lazımdı.. hakkımızda hayırlısı benim de 6 günüm kalmış ☺

Hah işte bu. Bağa böyle rakamlarla gelin yauuv :)
Benim de bugün 4.gün ve cetrotide bugün başlıyor. O önden giden anarşikim 14 milimdi bugün. Neyse ki çok abartmamış da geriden iki tanesi 12 milim olup yetişmiş. Öbürküler de yetişir inş dinimiz amin.

Ben de kan testlerime bakıyorum. Opu öncesi progesteron 1 altı olmalı diyorlar ya. Çatlatma iğnesi vurana kadar öyle gitmiş. Çatlatma iğnesinden bir gün sonra kan verdim orada 3lere çıkmış bu normal mi hiç anlamadım. 1,5 üstü transfer iptal edilir diyorlar ama hangi zamanda yapılan testleri kastediyorlar anlayamadım. Ama doktor sorun etmiş gibi de durmuyor. Bilemedim. Çatlatma iğnesinden önce 0.75 lerde gitmiş iğneden sonra 3 olmuş muhtemelen iğne etkisi bu da bilemedim

Hmm o aşamaya henüz gelmediğim için hiçbir fikrim yoğğ..
Bana adetin ikinci günü yapıldı o progesteron testi. 0,2 idi.
Bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak. İkinci kontrol Pazartesi. Salı veya Çarşamba günü de İstanbul'a geçeriz artık heralde.

Pazartesi kontrolden sonra opu tarihi yavaş yavaş belli olur zAten. Belki bir belki iki gün daha iğne kullandırırlar sonra toplarlar gibi geliyor bana. Senin yumurtalıklar da iğnelere cevap veriyor bence gecikmez toplama sanki.

Tüh geçmiş olsun bacı neden erken oldun ki acaba ilaç mevsim etkiler lakin yum gününden eminsen şaşmaman lazımdı.. hakkımızda hayırlısı benim de 6 günüm kalmış ☺
Canım 19 Nisan ovulasyondu takvime göre.ama benim 18 nisanda kasık ağrım baya bi olmuştu.ovulasyon testide yapmadım Bu ay. yumurtladımmı bilmiyorum yani ama bayağı sancılı geçiyor. Zaten 20 Nisanı değerlendirebilmiştik sadece Umudum yoktu ama çok erken gelmeside şaşırttı.

Bizim senle 1 hafta aramız vardı ne ara aynı oldu bat :) yoksam bugün bat günü geçti de çift çizgimi yakaladın. Geç mi yumurtladın bu ay?

Valla muayene sırasında hiç bilgi verdiklerini görmedim. Sorarsan söylüyorlar.

Ben 1 saat sonra yaptım. Öyle demişlerdi. Ignelerini akşama mi denk getirdin sen? Cetrotide biraz zor diğerlerine göre. 4.günde cetrotide başlamışlar demekki çatlayabilir diye. Aslında hiç ilaç kullanmadan şu yumurta takibi ile kendi doğal yumurtamızı takip edip cetrotide yapsak istenilen büyüklüğe gelince çatlamaiğnesini vursak doğal aşılama yapariz :)

Bizim senle bir hafta aramız yokmuydu ne ara aynı olduk. Yoksa bat bugünde biseyler mi belli oldu :) Geç mi yumurtladın bu ay?

Senin opu ne zamandı?

Evet akşam yapıyorum kuzum. 9'da Gonal F + Menopur. 10'da Cetrotide. 11'de Femara. :)) Memintolarım çok güzel görünüyo ama iki göğsümün arasında gene kızarıklık çıktı yav.

Doğal yumurta olmuyosa bile tahmini tedavi yapabilecek kıvama geldim valla. Femara reçetesiz veriliyo. 6 gün günde 2 tane içsem 2 yumurta olur gibi, sonra ovitrelle yapsam 36 saat sonra da ilişki önersem kendime ahahahhsadafa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…