Mecburen ayrıldık..

Bu yüzden kızgınım ona. Sadece kendimi kötü hissettim ama dediğiniz gibi baştan söyleyecekti bunları, insanlar içlerinden gelmedikçe değiştirilemez. Teşekkür ederim..
asker bir arkdaşından etkilenmiş olabilir gibi geldi bana .. ama öyleyse de kendi fikri zikri olmayan hemen beyni yıkanmaya müsait bir adammış..
İnanın bilemiyorum nasıl bir psikolojiyle hareket ettiğini

boşver üzülme ve gerı adım atma
böyle adamlardan hayır gelmez..

Senin üstünde şimdiden hükümdarlık kurmaya çalışıyor insanlık sevgi anlayışı din inançla olmaz beni seven benim herşeyimle kabul eder ötekileştirmez ben derimki abla olarak uzak dur seni seven seninde seveceğin başka insanlar çıkacaktır.her namaz kılan oruç tutan dine yonelende insan değil maalesef insan kalbini kırdıktan sonra

Mesela konuyla ilgili cevap yazmayacaksanız çıksanız?
Dini bilgiler paylaşmayın diye keyfiye söylemedim çünkü yasak.
Benim baba tarafımda alevi,eşim sünni arkadasim dalga geçmedim ben,benim demek istedigim konu mutlaka dine yönelir ve kapatilir..amacim asla dalga gecmek falan degildi..iyi akşamlar

Benim baba tarafımda alevi,eşim sünni arkadasim dalga geçmedim ben,benim demek istedigim konu mutlaka dine yönelir ve kapatilir..amacim asla dalga gecmek falan degildi..iyi akşamlar

İşte üyeler dikkat edip dini bilgiler paylaşmazsa konu kapatılmak zorunda kalmaz hanımefendi. O yüzden uyardım, dalga geçtiğinizi söylemedim ama yorumunuzunda hoş olduğunu söyleyemicem. Teşekkürler iyi akşamlar

Kendisi kaç yaşında bilemiyorum ama belli ki henüz karakteri oturmamış sürekli fikir değiştiren tutarsız bi kişilik.Böyleleriyle hayat yolculuğuna çıkılmaz.Bi de kusura bakmayın da bence aklını dolduran beynini yıkıyan biri var etrafında bu adamın.

Bir de şimdiden sizi dini konularda yönlendirmeye çalışan insanlar yarım bigün çok kısıtlayıcı olabilir.Namazıdır orucudur kapanmasıdır allah için yapılan şeyler, koca istedi diye yapılmaz.

Çok sevdiği için kapanan ve dindar bi hayat yaşamaya çalışan insanlar tanıdım ve hepsi de şimdi çok mutsuzlar, çünkü kendileri istediği için değil, eşleri istediği için o hayatı seçtiler.

Bence bırak kendi haline arama sorma, kusura bakma bana uygun değil bunlar de.Askerlikten dolayı kafayı yemiş de olabilir.Belki dönünce düzelip arar sizi, ama bu şekilde kabul edilir bi yanı yok.Şu an üstelerseniz de işi daha çok inada bindirecek ve size kesin sınırlar çizecek gibi duruyor.

Sağlıklı düşünemiyor yada ayrılmak için bahaneler üretiyor bi süre mesafe iyidir gelsin bakalım normale dönecekmi böyle inişleri çıkışları olan insanlarla geçim zor 3yıl verdim diye bütün ömrü heba etmenin bi manası yok

Kesinlikle haklısınız.. Teşekkür ederim yorumunuz için

yani sonuç olarak etkilendiyse de kendi fikirleri aslında böyleyse de sakladıysa , her iki türlü de ayrılmanız en iyisi askerde gelişen bir durumsa başkalarından çok çabuk etkilendiğini henüz karakterinin oturmadığını gösterir.. aslında kendi fikirleri böyleyse de hiç iyi niyetli olmadığını gösterir..

Askerde bunalım filan mi geçirdi, travmatik bir olay mı yaşadı? Ya da tarikat cemaat tarzı bir çevreye girmiş olabilir mi? Bir sorun ne vesile oldu sana diye. Elbette insanlar gençken daha farklı davranabilir, yıllar ilerledikçe dine dönebilir ya da tam tersi ama bu kadar ani ve radikal değişimlerin altında bence psikolojik sorunlar yatıyor olmalı.

her türlü yorum dine kayar adam dini saptırarak yaşama yoluna gitmeye başlamış..yani ilk basamak psikolojik baskı ve yıldırma politikası..

Arkana bakma ve koşarak uzaklaş....
Yakında senden mezhebini değiştirmeni de ister bu.
Namaz kıl, kapan, kılığını değiştir, annemle yaşa, çocuğumuz Alevi olamaz vs vs.

her türlü yorum dine kayar adam dini saptırarak yaşama yoluna gitmeye başlamış..yani ilk basamak psikolojik baskı ve yıldırma politikası..

Evet bu yüzden ayrıldık sadece kendimi kötü hissediyorum suçlu muyum diye. Ama diğer yandan kapanmalı mıyım hata mı yaptım gibi sorular sormadım ki dine kaysın konu, diğer üyeler gayette cevap verdiler normal olarak
Bilemiyorum ama sorduğumda kimsenin etkisinde değilim dedi bana. Hiçbir fikrim yok

Ailesi ne diyor bu işe erkek kardeşini tanıyormuşsunuz sanırım.

tesettür Allah rızası için yapılır er kişi rızası için değil siz haklısınız üzmeyin kendinizi.

Van zor bi yer. Dedem zamanında orda görev yaptı, terörü yine tavan yaptığı dönem tepemizden bombalar geçiyordu derdi. bence şu an sağlıklı düşünemiyor. Birde aklıma şu geldi. Beraber uyuyamayız demiş ya imam nikahı kıyıp sevişmeye zemin hazırlıyor olabilir mi?

Ailesi ne diyor bu işe erkek kardeşini tanıyormuşsunuz sanırım.
Ailesini akrabalarını tanıyorum. Daha konuyu bilmiyorlar en kısa zamanda annesiyle konuşup vedalaşıcam..
Arkana bakma ve koşarak uzaklaş....
Yakında senden mezhebini değiştirmeni de ister bu.
Namaz kıl, kapan, kılığını değiştir, annemle yaşa, çocuğumuz Alevi olamaz vs vs.
Büyük ihtimalle.. Alevi olmamı kabullenememiş zaten duruma bakılırsa. Teşekkür ederim

Bir uçtan öbür uca aniden gitmesi düşündürücü.
Yani bu kadar dinden bahseden biri yaşamına biraz daha dikkat ederdi zaten.
Birden ne değişti bu kadar anlamadım.

İstemediğin hiç bir şeyi onun için yapma zaten yapsan da kısa süreli olur.
Ayrılığı ertelemiş olursun sadece.

O askere gitmeden önce ve izne gelip tekrar gitceğinde beraber uyumuştuk. Seviyeli bir ilişkimiz var yani beni tanır evlenmeden öyle şeylere izin vermeyeceğimi bilir. Ama eğer o kafaya ulaştıysa imam nikahı yapınca herşey hallolur diye düşünenler var o kadarını bilemiyorum inan. Ama o sarılamayız uyuyamayız haram olursun falan filan dedi o kadarı aklıma gelmedi benim

Sevgiliniz değişmiş olabilir.
Arkadaş ortamında muhafazakâr insanlar varsa onların fikirlerini benimsemiş, görüşlerini kabul etmis görünüyo.
Birbirinizi değiştirme çabasına hiç girmeyin , cok yorulur ve yipranirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…