Zaten böyle birşeye müsade etmem yani kabul etmedim. Bardağı taşıran son damla bu imam nikahı konusu oldu zaten. Tanıyamıyorum artık onu..ben mi kötü niyetliyim bilmiyorum ama ortada resmi nikah yokken imam nikahını dayatması şark kurnazlığı gibi geldi. imam nikahlı karımsın hesabı cinsellik yaşayacak sonra da belki ayrılacak bile bilinmez...
Belkide olabilir. Ama bunları bana dayatması da neyin nesidir? Yani ölüm korkusu sarsa kendi ibadetine ağırlık verir bana niye baskı yapsın ki bunu anlayamıyorum işteSizinle konuşma tarzı kendisi Allah yolunda dinini herşekilde her koşulda uyması gerekenleri yapan ama sizide dinsizmiş gibi suçlamayla konuşmuş resmen.
Van'da asker demişsiniz acaba şuanki terör olaylarından etkilenip ölüm korkusu sarmış olabilirmi? (bi tanıdığımın başına gelmiştide)
Zorlamayla hiçbirşey olmaz. İnsanın içinden gelecek herşey. Bunun farkına varması gerekiyor sevgilinizin.
Insanlar degisebilirler. Fikirleri degisebilir. Hayattan beklentileri degisebilir. Sevgilinizin size yaptigi seyi ben dayatma olarak gormuyorum. Oyle olmasini istiyorum demek dayatma degildir silah zoruyla soylemiyo sonucta. Ister devam edersiniz ister ayrilirsiniz bu kadar basit. En basiti sizi acik olarak sevmis diye omur boyu bu fikri sabit kalmak zorunda mi? Yeni seyler ogrenmistir fikirleri degismistir vs.. sizde istemiyosaniz kabul etmeyip ayrilinMerhaba kızlar.. bu izinle almış olduğum 2.üyelik, derdimi buradan paylaşmak istiyorum.
Yalnız sizden ricam konunun başka yerlere çekilmemesi, yani sadece genel olarak yorumlarsanız dini bilgiler paylaşmazsanız sevinirim. Çünkü öyle şeyler yazıldığında konu kapanır ve bende fikirlerinizden mahrum kalırım, anlayışınız için teşekkürler şimdiden.
Benim 3 yıllık bir ilişkim var. İlk ciddi ilişkim, bu yüzden çok fedakar davrandım çok değer çok emek verdim, çok sevdim. Ben aleviyim o sünni. Bunu sadece belirtiyorum çünkü insan olduktan sonra ne ben ne de ailem asla ayrım yapmaz. Ben bunu ilişkinin 5. ayında söyledim ve hiç sorun etmedi, bende dua eden ramazanda oruç tutan biriyim. Gayet mutlu ve seviyeli bir ilişkimiz vardı çok mutluyduk. Çok kavgalar da ettik ayrılıklarda yaşadık ama kopamadık. Ona hep destek oldum her konuda. Askere gitti aylarca bekledim halada beklemekteydim. İzne geldiğinde gezdik dolaştık aylarca çalışıp para biriktirmiştim geldiğinde ona verdim burdan harca diye kendini kötü hissetmesin ben yanında cüzdanımı çıkarırsam öyle düşündüm gayet güzel geçti günler ve sonra izni bitti tekrar döndü askere.
Doğuda asker Van'da. Bir sorunumuz yoktu hep evlilik hayalleri kurardık askerlik engeli bitince diye. Bir gün tartıştık konuşmadık sonrasında da şebekeler çekmiyor diye ulaşamadım 10 gün konuşamadık ama ben üzgündüm ona destek olmam gerekirken tavır yaptım diye ben haklı olsamda. Ulaştığımda bana dediği şey sen haklıydın ben kapalı ve dine bağlı birini bulmalıyım dedi. Bende dedim ayrılmak mı istiyorsun ben hep yanında olmak isterken. Önce böyle garip cümleler kurdu sonra ben artık kimseyi istemiyorum Allah'a yönelmek istiyorum tek başıma dedi. İzne geldiğinde denize de gitmiştik kardeşinin doğum gününde içki de içmiştik, askere döndüğünde artık içki içmek yok demişti tamam demiştim. Ailesi de kapalı değil benide herkes tanıyor.
Neyse sonra bana eğer benimle olcaksan namaz kılcaksın dedi tamam ama böyle şartlama dedim benim içimden geliyordu zaten ama böyle koşullamana gerek yoktu dedim. Sonra kapanmanı istiyorum dedi ben buna hazır değilim dedim içimden gelmeli dedim. Ben kapan demiyorum Allah emrediyor dedi. Geldiğimde imam nikahı yapalım yoksa sarılamayız beraber uyuyamayız yanağımdan bile öpemezsin haram dedi.Ben çok şaşırdım bir anda böyle davranmasına. Ve resmi nikah olmadan imam nikahı olmuyor dedim hemde ne bu yangından mal kaçırır gibi dedim, kabul etmedim. Sonuç olarak anlaşamıyoruz dedi başkası mı var aklında dedim hayır kimse yok istemiyorum da dedi sonra mesaj attı ben senden başkasına dokunamam sevemem dedi ben yine aynı şeyleri söyleyince sonra yine anlaşamıyoruz dedi bende artık sabır kalmadı bu hallerinden ve ayrıldık. Daha çok anlatamadığım şeyler var ama zaten çok uzun yazdım okuyanların gözlerine sağlık.
Kızlar sizce hatalı mıyım yanlış mı yapmışım? Beni böyle tanıdı böyle sevdi bıraksaydı kendi halime şimdi neden değiştirmeye çalışıyor. Ya da baştan söyleseydi 3 yıl geçti sorunsuz.
Daha yeni idrak edebilmiş bunları, haram olduğunu vs. Sizce hatalı mıyım kötü biri miyim çok karmaşığım?
Not: bugünde cuma mesajı attı ve akşamda dini bilgilerin olduğu mesajlar atıyor. Belirtmek istedim.
Yazınız hem çok doğru hemde ürktüm okurken
Fikirleri kendisi çok değişti bana hiç karışmazdı şimdi ne oldu da böyle oldu bilmiyorum.
Ama yazdıklarınız hem doğru hemde korkutucuOlabilir mi dersiniz. Evet sanki tek kendisi müslümanmış gibi konuşuyor.
Evet zorlama olmamalı. En çok kızdığım şeyde 3 yıl boyunca aynı fikirdeyiz sanıp devam etmem işte o yüzden çok kızgınım ona
hayatını sizinle birleştirmek istediği için kendi istediği gibi biri olmanızı istiyor işte. Yni nebileyim bana saçma geliyor bu durumlar.Zaten böyle birşeye müsade etmem yani kabul etmedim. Bardağı taşıran son damla bu imam nikahı konusu oldu zaten. Tanıyamıyorum artık onu..
Belkide olabilir. Ama bunları bana dayatması da neyin nesidir? Yani ölüm korkusu sarsa kendi ibadetine ağırlık verir bana niye baskı yapsın ki bunu anlayamıyorum işte
hayatını sizinle birleştirmek istediği için kendi istediği gibi biri olmanızı istiyor işte. Yni nebileyim bana saçma geliyor bu durumlar.
3 yıl böyle anlayışlıydı şimdi oldu ne olduysa bende anlamadım inanCanim ben bir kurt sunnisiyim erkek arkadasim bir turk alevisi. Yani heryerden darbeliyiz:) ama inan sevgi varsa ask ve saygi varsa hersey cozulur. Benim erk. Arkadasimin ailesede pek desteklemez. Ama onlarin ne cemevine gtmesi benim nr namaz kiliyor olmam bize engel degil. Tabikide mukemmel olmaz ama asilir. Erkek arkadasin belliki cok dindar insanlarla kalmis. Vanda askerlik yapmasi onun manevi yollarini acmis. Ama keske sana saygi duysaydi. Istemedigin ve inanmadigin hicbiseyi yapma. Seni sen oldugun icin seven onemli. Ama istersen biraz daha sabret belki bu psikolojiden cikar:/
Siz doğruları söylüyorsunuz haklısınız bu kadarını düşünemedim hakkatenKusura bakma korkutucu olmak istememiştim ama ben haksızlığa gelemiyorum bu tarz konularda, Heleki Kuran ı Kerimde mezhepçilik yapmak kati surette yasaklanmış, günahı insan öldürmekle aynıdır denilmişken hala mezhepçilik yapan, insanların dini ve vicdani özgürlüğüne saldıranlara katlanamıyorum, ondan biraz sert çıktım kusura bakma tekrardan.
Ama malesef düşüncem bu ilişkinin yürümeyeceği yönünde, hele sonradan değişip seni de zorlaması daha kötü, gittikçe daha da kötüye gidebilir tutumları. Ha belki iyiye gider tekrar düzelir bir süre sonra dicem ama kendini bunun için riske atmana değer mi orasına sen karar vermelisin bence.
Ben sunniyim ayrıca ailem aşırı dindar ama ben açığım bir gün dahi kapanma baskısı görmedim.erkek arkadaşım bunu bana söylediğinde tepkim " eğer senin kafanda birlikte olamak istediğin kişi kapalı biriyse gencecik insanlarınız sen kafandaki gibi bbiriyle beraber ol ben bi erkek için kapanmam Allah için kapanirim onuda düşünmüyorum dedim 90 derece döndü.
Zaten erkeklerin su bayanları kapatma merakını anlayamiyorum ki benim halam kapalıdır kuran bilmez namaz kılmaz. Ama arkadaşım var açık ama dini vecibelerini yerine getirir namaz kilar v.s
Din yaratıcı ile kul arasında kim nasıl ibadet ediyor bunu Allah bilir.
Ben ırkçı ve mezhepçi insanlardan nefret ederim hele ki biri bana ima yoluyla bile yaklaşsa bir daha sesimi duyamaz
Sizde gencecik insansiniz sizi bu kadar sindirmeye çalışan birine daha fazla zamanınızıkaptrmayin bence
Kesinlikle haklısınız yorumunuz için teşekkür ederim. Keşke en başta söyleseydi ama yeni idrak edebilmiş bunları öyle söylemişti.Askerlik psikolojisi olabilir.. Kendini sadece dine adamayı isteyen biri..
size kapan diyerek namaz kıl diyerek ya da imam nikahı yapalım diyerek biraz kendi için istiyo gibime geldi.. benim evleneceğim insan benim kafada olmalı dine bağlı olmalı harama bakmamalıyım imam nikahı olmazsa dokunmam bile haram.. olmaz.. gibi düşünceler..
senin için istese bunları iş ayrılıga gelmez be gülüm.. en fazla senin için üzülür demek ki sevgiden önce ağırlığı buna.. benliğinden vazgeçmek ne derece doğru ki?
Kimse için taviz verme bu işler insanın içinden gelerek yapması gereken şeyler..
Allah istiyor diyor bak ne güzel.. Sen kimsin ki senin için, sen dedin diye yapacak?
Tavırları yeterince olgun değil ve net ne istediğini bilen biri gibi davranmıyor. sanırım yaşlarınız daha çok genç.
Bu konularda anlaşmak önemli. Açık ve net bir şekilde kimin beklentisi ne kim nasıl bir hayat yaşar konuşun anlaşırsanız devam analaşamazsanız uzatmadan bitirin derim.
Ama bunun için yeterli olgunluk gerekiyor onu göremedim karşı taraf daha kendi düşüncelerini oturtamamış gibi geldi.
Ayrıca sadece dini nikah kıyma olayına sakın girme, zararlı çıkarsın. Doğru bir şey değil.
Erkek arkadaşın yalan söylüyor biri onun beynini yıkamış belli.Durup dururken insan kendi kendine böyle düşüncelere kapılmaz.Asker arkadaşlarıyla büyük ihtimalle din ile ilgili sohbetler yaptılar,konu eşlere falan geldi.Eğer ordan biri dediyse evleneceğin kadın kapalı olmalı falan filan o da etkilenmiş belli ki.
Din kişisel birşeydir,herkesin dini kendine.Günahında,sevabında senin o ne karışıyor? Madem böyle istekleri vardı en başından ayrılsaydı senden.Kendi isteklerine göre birini bulsaydı.Bu tarz şeyler zorla yapılacak şeyler değil.Senin içinden gelmedikten sonra kapansan ne olur,namaz kılsan ne olur.Yapacaksan Allah rızası için yapacaksın.Zoraki ibadetlerle din yaşanmaz.Benim tavsiyem ayrılmalısın,şimdiden böyleyse evlenince sana daha çok baskı yapacak.Ya onun dediklerini yapacaksın,ya da boşanmak zorunda kalacaksın o zamanda.O yüzden yol yakınken bitir bu işi.
Şöyle sonradan alimcik kesilenlerede sinir oluyorum.Madem günah o kadar zaman niye senin yanındaydı? Hiç mi öpmedi seni,sarılmadı? Nerdeydi aklı o zaman?
Asker psikolojisi. .
Yada ayrılmak istiyor. .
üstteki arkadaşa katılıyorum, birisi beynini yıkamış da olabilir. en yakın örnek vermek gerekirse benim sevgilim hacı, baya bildiğiniz hacca gitmiş, asla beni bir şeylere zorlamaz. en fazla çok sıcaklarda oruca dayanamam yarın çok koşturacağım tutmasam mı bugün falan dediğimde ooo akşama iftara götürcem seni söz, valla sonra esintide çay ısmarlıcam sana söz diye ufacıcık rüşvetler teklif eder, beni zorlamadan ikna eder. gerçi yapmasına da gerek yok ama ben de zarflıyorum bazen buluşmuş olmak için :)
dinde zorlama yoktur. evet şöyle yapsan senin için daha iyi olur veya namazını kıldın mı diye hatırlatmak müslümanın müslümana yapması gereken bir şey ama yapacaksın dendiği anda olay kopuyor.
hayırlısı olsun, böylesi belki daha hayırlıdır sizin için. üzülmeyin askerden dönsün normale dönüp sizi çok arar.İşte insanın içinden gelmeli bu. Tamam öyle bağırıp çağırarak demedi ama baskı hissettim ben. Olmuyorsa ayrılcaz demesi başlı başına olay. ben kendim isteyerek tuttum orucu ne kadar işim zor yorucu olsada. mutfakta aşçıydım ona rağmen içimden geldi tuttum. Ama o kendini baya aştı bu yüzden ayrılık yaşandı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?