Mecburen ayrıldık..

Zaten böyle birşeye müsade etmem yani kabul etmedim. Bardağı taşıran son damla bu imam nikahı konusu oldu zaten. Tanıyamıyorum artık onu..
Belkide olabilir. Ama bunları bana dayatması da neyin nesidir? Yani ölüm korkusu sarsa kendi ibadetine ağırlık verir bana niye baskı yapsın ki bunu anlayamıyorum işte

Insanlar degisebilirler. Fikirleri degisebilir. Hayattan beklentileri degisebilir. Sevgilinizin size yaptigi seyi ben dayatma olarak gormuyorum. Oyle olmasini istiyorum demek dayatma degildir silah zoruyla soylemiyo sonucta. Ister devam edersiniz ister ayrilirsiniz bu kadar basit. En basiti sizi acik olarak sevmis diye omur boyu bu fikri sabit kalmak zorunda mi? Yeni seyler ogrenmistir fikirleri degismistir vs.. sizde istemiyosaniz kabul etmeyip ayrilin

Canim ben bir kurt sunnisiyim erkek arkadasim bir turk alevisi. Yani heryerden darbeliyiz:) ama inan sevgi varsa ask ve saygi varsa hersey cozulur. Benim erk. Arkadasimin ailesede pek desteklemez. Ama onlarin ne cemevine gtmesi benim nr namaz kiliyor olmam bize engel degil. Tabikide mukemmel olmaz ama asilir. Erkek arkadasin belliki cok dindar insanlarla kalmis. Vanda askerlik yapmasi onun manevi yollarini acmis. Ama keske sana saygi duysaydi. Istemedigin ve inanmadigin hicbiseyi yapma. Seni sen oldugun icin seven onemli. Ama istersen biraz daha sabret belki bu psikolojiden cikar:/

Kusura bakma korkutucu olmak istememiştim ama ben haksızlığa gelemiyorum bu tarz konularda, Heleki Kuran ı Kerimde mezhepçilik yapmak kati surette yasaklanmış, günahı insan öldürmekle aynıdır denilmişken hala mezhepçilik yapan, insanların dini ve vicdani özgürlüğüne saldıranlara katlanamıyorum, ondan biraz sert çıktım kusura bakma tekrardan.

Ama malesef düşüncem bu ilişkinin yürümeyeceği yönünde, hele sonradan değişip seni de zorlaması daha kötü, gittikçe daha da kötüye gidebilir tutumları. Ha belki iyiye gider tekrar düzelir bir süre sonra dicem ama kendini bunun için riske atmana değer mi orasına sen karar vermelisin bence.

hayatını sizinle birleştirmek istediği için kendi istediği gibi biri olmanızı istiyor işte. Yni nebileyim bana saçma geliyor bu durumlar.

hayatını sizinle birleştirmek istediği için kendi istediği gibi biri olmanızı istiyor işte. Yni nebileyim bana saçma geliyor bu durumlar.
3 yıl böyle anlayışlıydı şimdi oldu ne olduysa bende anlamadım inan

Siz doğruları söylüyorsunuz haklısınız bu kadarını düşünemedim hakkaten Zaten kendine gelmeden konuşmayı düşünmüyorum. Artık ayrıyız ve artık ilişkinin geri dönüşü yok diye düşünüyorum çünkü çok hassas bir konu bu. Teşekkür ederim yorumunuz için..

Askerlik psikolojisi olabilir.. Kendini sadece dine adamayı isteyen biri..
size kapan diyerek namaz kıl diyerek ya da imam nikahı yapalım diyerek biraz kendi için istiyo gibime geldi.. benim evleneceğim insan benim kafada olmalı dine bağlı olmalı harama bakmamalıyım imam nikahı olmazsa dokunmam bile haram.. olmaz.. gibi düşünceler..
senin için istese bunları iş ayrılıga gelmez be gülüm.. en fazla senin için üzülür demek ki sevgiden önce ağırlığı buna.. benliğinden vazgeçmek ne derece doğru ki?
Kimse için taviz verme bu işler insanın içinden gelerek yapması gereken şeyler..
Allah istiyor diyor bak ne güzel.. Sen kimsin ki senin için, sen dedin diye yapacak?

Ben sunniyim ayrıca ailem aşırı dindar ama ben açığım bir gün dahi kapanma baskısı görmedim.erkek arkadaşım bunu bana söylediğinde tepkim " eğer senin kafanda birlikte olamak istediğin kişi kapalı biriyse gencecik insanlarınız sen kafandaki gibi bbiriyle beraber ol ben bi erkek için kapanmam Allah için kapanirim onuda düşünmüyorum dedim 90 derece döndü.
Zaten erkeklerin su bayanları kapatma merakını anlayamiyorum ki benim halam kapalıdır kuran bilmez namaz kılmaz. Ama arkadaşım var açık ama dini vecibelerini yerine getirir namaz kilar v.s
Din yaratıcı ile kul arasında kim nasıl ibadet ediyor bunu Allah bilir.
Ben ırkçı ve mezhepçi insanlardan nefret ederim hele ki biri bana ima yoluyla bile yaklaşsa bir daha sesimi duyamaz
Sizde gencecik insansiniz sizi bu kadar sindirmeye çalışan birine daha fazla zamanınızıkaptrmayin bence

Erkek arkadaşın yalan söylüyor biri onun beynini yıkamış belli.Durup dururken insan kendi kendine böyle düşüncelere kapılmaz.Asker arkadaşlarıyla büyük ihtimalle din ile ilgili sohbetler yaptılar,konu eşlere falan geldi.Eğer ordan biri dediyse evleneceğin kadın kapalı olmalı falan filan o da etkilenmiş belli ki.
Din kişisel birşeydir,herkesin dini kendine.Günahında,sevabında senin o ne karışıyor? Madem böyle istekleri vardı en başından ayrılsaydı senden.Kendi isteklerine göre birini bulsaydı.Bu tarz şeyler zorla yapılacak şeyler değil.Senin içinden gelmedikten sonra kapansan ne olur,namaz kılsan ne olur.Yapacaksan Allah rızası için yapacaksın.Zoraki ibadetlerle din yaşanmaz.Benim tavsiyem ayrılmalısın,şimdiden böyleyse evlenince sana daha çok baskı yapacak.Ya onun dediklerini yapacaksın,ya da boşanmak zorunda kalacaksın o zamanda.O yüzden yol yakınken bitir bu işi.
Şöyle sonradan alimcik kesilenlerede sinir oluyorum.Madem günah o kadar zaman niye senin yanındaydı? Hiç mi öpmedi seni,sarılmadı? Nerdeydi aklı o zaman?

Tavırları yeterince olgun değil ve net ne istediğini bilen biri gibi davranmıyor. sanırım yaşlarınız daha çok genç.
Bu konularda anlaşmak önemli. Açık ve net bir şekilde kimin beklentisi ne kim nasıl bir hayat yaşar konuşun anlaşırsanız devam analaşamazsanız uzatmadan bitirin derim.
Ama bunun için yeterli olgunluk gerekiyor onu göremedim karşı taraf daha kendi düşüncelerini oturtamamış gibi geldi.
Ayrıca sadece dini nikah kıyma olayına sakın girme, zararlı çıkarsın. Doğru bir şey değil.

Gerçekten yorumunu beğendim ne güzel açıklamışsın. İşte ben konu din diye bu kadar sert konuşamadım
Kendimi suçlu hissettiğim ama şu an içimden gelmeyen birşeyi de sırf o istedi diye yapamam ki. İş kapanmakla bitmiyor ki zaten aynen dediğin gibi. Kesinlikle yoluma bakmalıyım bence de, onunda artık değişeceğini sanmıyorum..

Kesinlikle haklısınız yorumunuz için teşekkür ederim. Keşke en başta söyleseydi ama yeni idrak edebilmiş bunları öyle söylemişti.

üstteki arkadaşa katılıyorum, birisi beynini yıkamış da olabilir. en yakın örnek vermek gerekirse benim sevgilim hacı, baya bildiğiniz hacca gitmiş, asla beni bir şeylere zorlamaz. en fazla çok sıcaklarda oruca dayanamam yarın çok koşturacağım tutmasam mı bugün falan dediğimde ooo akşama iftara götürcem seni söz, valla sonra esintide çay ısmarlıcam sana söz diye ufacıcık rüşvetler teklif eder, beni zorlamadan ikna eder. gerçi yapmasına da gerek yok ama ben de zarflıyorum bazen buluşmuş olmak için :)
dinde zorlama yoktur. evet şöyle yapsan senin için daha iyi olur veya namazını kıldın mı diye hatırlatmak müslümanın müslümana yapması gereken bir şey ama yapacaksın dendiği anda olay kopuyor.

Yok zaten sabrımı taşıran dini nikah konusu oldu o derece mi kendi benliğinden çıktı diye şok oldum. Benim yaşım 22 onunki 24. Teşekkürler yorumunuz için.

Değil mi? İşte benim kızdığım da bu. Madem öyleydi neden bunca zaman idrak edemedi de son 1 ayda düşünceleri değişti. Öyle yada böyle ayrıldık. Teşekkür ediyorum yorumunuz için

Asker psikolojisi. .
Yada ayrılmak istiyor. .

Ayrılmak istese açıkça söyleyecek biri. Ve zaten derdi sen alevisin bitsin diye hani bu kadar beni uydurmaya çalışmazdı. Teşekkürler yorumunuz için.

İşte insanın içinden gelmeli bu. Tamam öyle bağırıp çağırarak demedi ama baskı hissettim ben. Olmuyorsa ayrılcaz demesi başlı başına olay. ben kendim isteyerek tuttum orucu ne kadar işim zor yorucu olsada. mutfakta aşçıydım ona rağmen içimden geldi tuttum. Ama o kendini baya aştı bu yüzden ayrılık yaşandı..

hayırlısı olsun, böylesi belki daha hayırlıdır sizin için. üzülmeyin askerden dönsün normale dönüp sizi çok arar.

Kesinlikle son zamanlarda artan teror saldirilarindan etkilenmis. Gorev yeri de tehlikeli bir yer. Belki sehit falan olacagini dusunuyordur, ya da bunun endisesini yasiyordur. Bu yuzden fikirlerinde boyle oynamalar olmustur. Bence cok ustune gitmeyin. Elbette size bunlari dayatmasi hos degil. Ama askerde, heleki soyle bir durumda insanin aklindan neler geciyor bilemeyiz. Bakin mesela shiftcan arkadasimizin nisanlisi cok tesvik edici MasaALLAH. Tesvik etmek sevap, dayatmak gunahtir. Bunun ayrimina varacak olgunluga sahip olmayabilir henuz. Cunku asker cagi bir erkek icin henuz olgunluk donemi degildir. Dusunceleri daha da degisime ugrayacaktir. Bence hemen ayrilik yoluna girmeyin. Allah korusun, basina birsey gelse askerde en cok siz uzulursunuz yine. Sadece bu islerin baskiyla olmayacagini guzellikle anlatmaya calisin. 3 yilinizi vermissiniz bir kalemde bitirmeyin. Şans verilmeyi hakediyor bu iliski.

1.cisi dinde ZORLAMA OLMAZ
2.bahane olabilir
3.ise takıntı (antidepresan almalı arkadaş)

Askerliğinin bitmesine kaç ay kaldı yazdıysanız kaçırdım. Bu size yaptıklarını doğru kılmaz ama askerden geldikten sonra eski haline dönecektir.

Ayrımı hiç sevmem ama sanırım insanlar çok seviyor. Aleviler kendi mezhepleri dışında kız vermezler diye biliyorum ben. Arkadaşım alevi, Sünni sevgilisi vardı onun da ama olmadı. Daha doğrusu annesi öğrendi istemedi. Çocuğun annesi bir şey dememişti.. Sonra yine başka bir tanıdığım (bu erkek) Alevi, kesinlikle çok çok başka ibadetleri var. O da Müslüman kız istemiyor fazla çünkü evlenmek olmuyormuş sanırım. Böyle tuhaf şeyler var maalesef yıl oldu 2015 ama insanlar hep sabit kafada.. Maalesef engel olacağını düşünüyorum ya sizin ailenizin ya da onun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…