hoşgeldinizzz.....
yoldaşş yarın için fikir ver bakalım bizee
kayınvalidem yaprak sarmış zeytinyağlı biber dolma ve ben yedimmm
muazzeze afiyet olsun :) yaramasın sanabarkına yarasın
1-yemek yiyerek mutlu olduğunuzu düşünüyorsanız yanılmıyorsunuz. yemek mutluluk verir bu doğru! fakat yanlış olan "çok yemek" yemektir. tıka basa yemek yedikten sonra ; önce vücudunuzun tepkilerine kulak verin. mideniz patlamak üzere... hareket kabiliyetiniz önemli ölçüde azaldı, uyumak istiyorsunuz. o zaman siz yemek yiyerek mutlu olanlardan değilsiniz:)
2-bir öğünde çok mu kaçırdınız? olabilir... her zaman kontrollü olamayabiliriz. hele ki kadınsanız bu dalgalanmalar doğal bile sayılır. suçlu hormonlarımız! özellikle adet dönemine yaklaşırken ve dönem bitiminde iştahımız gereğinden fazla kabarabiliyor. madem bu durumu biliyoruz bir gün ölçüsüz yediysek ertesi günlerimizde normale dönmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. unutmayın kilo aldıran normal porsiyonlarda yediklerimiz değil, üç kişilik yiyip bir kişi olarak ortalıkta dolaşmamızdır:)
3-tamam kilo sorununuz var. belki de çocukluktan bu yana hiç zayıf olmadınız. şişmanlık kaderim arabeski yapmayacaksınız. bol bol hareket edeceksiniz. spor yapmaya zamanınız yoksa asansör yerine merdivenleri kullanacaksınız. gideceğiniz yerlere çoğunlukla yürüyerek gidip gelmeyi adet edineceksiniz. çarşıda, pazarda dolaşmak, cam silmek, evi toparlamak, suyu mutfaktan almak için kalkmak v.s. spordan sayılmasa da metabolizmanızın hızını yükselttiğini asla unutmayın.
1-yemek yiyerek mutlu olduğunuzu düşünüyorsanız yanılmıyorsunuz. yemek mutluluk verir bu doğru! fakat yanlış olan "çok yemek" yemektir. tıka basa yemek yedikten sonra ; önce vücudunuzun tepkilerine kulak verin. mideniz patlamak üzere... hareket kabiliyetiniz önemli ölçüde azaldı, uyumak istiyorsunuz. o zaman siz yemek yiyerek mutlu olanlardan değilsiniz:)
2-bir öğünde çok mu kaçırdınız? olabilir... her zaman kontrollü olamayabiliriz. hele ki kadınsanız bu dalgalanmalar doğal bile sayılır. suçlu hormonlarımız! özellikle adet dönemine yaklaşırken ve dönem bitiminde iştahımız gereğinden fazla kabarabiliyor. madem bu durumu biliyoruz bir gün ölçüsüz yediysek ertesi günlerimizde normale dönmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz. unutmayın kilo aldıran normal porsiyonlarda yediklerimiz değil, üç kişilik yiyip bir kişi olarak ortalıkta dolaşmamızdır:)
3-tamam kilo sorununuz var. belki de çocukluktan bu yana hiç zayıf olmadınız. şişmanlık kaderim arabeski yapmayacaksınız. bol bol hareket edeceksiniz. spor yapmaya zamanınız yoksa asansör yerine merdivenleri kullanacaksınız. gideceğiniz yerlere çoğunlukla yürüyerek gidip gelmeyi adet edineceksiniz. çarşıda, pazarda dolaşmak, cam silmek, evi toparlamak, suyu mutfaktan almak için kalkmak v.s. spordan sayılmasa da metabolizmanızın hızını yükselttiğini asla unutmayın.
Selammmm
Bende aranıza katılabilirimiyim
Kilom 67diydi bundan 1ay önceye kadar
Başıma bir hastalık geldi ne yedim ne içtim yediysemde çıkardım:26:
Ve 65.7 falan olmuştum
Biraz daha uğraşarak 63 düştüm bugün hatta biraz yürüdüm sabahta az yemiştim geldiğimde 62.5 gördüm şok oldum
Ama yürümenin ve acıkmanın etkisiylemi bilemem bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz?
O kiloyu gördükten sonra bugün biraz abarttım tam 2 tane karnı yarık ve az bulgur pilavı yedim yanında ne içtiğimi söylemek bile istemiyorum
tabii ki katılabilirsin canım hoşgeldin....geçmiş olsun tatlım....rahatsızlığını öğrenebilirmiyim....bu arada az yiyerek kilo veremessin,verdiğini sanırsın ve fazlasıyla geri alırsın........kahvaltını tam anlamıyla yapmalsın...ara öğünlerinide....amacımız az yiyerek değil sağlıklı beslenerek kilo vermek ...bugün tv de dinledim asla aç karnına yürüyüşe çıkmayın (benzinsiz arabaya binmek gibi diyor)sen açlığın ve tartının sana verdiği güzel haberin etkisiyle yemişsin...... yediğin anı unutup diyetine devam edersin tatlım..biz burdayız elimizden geldiğince sana yardımcı oluruz canım...
Bağışıklığım enfeksiyon kapmıştı canım.
Az dediğimde aslında ekmeğin arasına peynir sarmıştım çok acelem vardı birşeyler yiyip çıkmam gerekiyodu
Normalde peynirimi yurtamı zeytinimi yiyorum.
İnşallah burda kilolarımızdan kurtuluruz birbirimize verdiğimiz destekle siz nekadar verdiniz kilonuzu
tekrar geçmiş olsun canım.....ben 1 yılda verdim uzun süre belki ama verdiğim kiloları geri almıyorum....tam anlamıyla 20 kiloya yakın verdim....
eğer diyetimi çok sıkı tutsaydım şu anda hedef kiloma ulaşmıştım...diyorumya geç olsunda güç olmasın....
amacımız çabuk verip çabuk almak değil .....yavaş yavaş kalıcı kilo vermek....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?