Meleğin 60 Kilo olma Günlüğü(Dostane sohbetler)

Herkese günaydın biraz geç oldu ama idare edin artık
Kahvaltımı yaptım peynir zeytin domates salatalık yanında da çay herkeze afiyet olsun

Birşey sorcam tartı günleriniz ne zaman?

afiyet olsun canım ..biraz geç oldu ama kusura bakma tatlım..tartı günlerimiz cuma günü ....

tartı günümüz bugün canımmmm!!!
günaydınn kızçeler!
bugün itibariyle 96 dan 94,5 a düşmüş bulunmaktayım.
siz napıosunuz kızceler
öğlen yemeğinde ne var?

tebrikler melekcimm...

Sağol canımmmm:13:
Ozaman 62.8 olmuşum diyim bariii

tebrikler canım ..biraz kendinden bahsedermisin...

çıtırlarrrrr ben geldim geri kaçıyorum migren ağrımm çok fazla aktarıma gittim çin yağı verdi bakalım iyi gelcekmi ben yatmaya gidiyorummm öptüm sizi

geçmiş olsun muazzezim...sende baş ağrısı bende baş dönmesi yuvarlanıp gidiyoruz

Canım ben 1.63 boyundayım ünv. başlıycam inşallah bu sene daha küçüğüm yani:107:
Kilomuda biliyosunuz.
Hedefim şuanda 60 görmek sonrada 55 inmek istiyorum.
Kalıplı bi yapım olduğundan kilolu duruyorum yoksa boyuma göre 62 çok iyi
Benimle aynı boyda olan arkadaşım var hatta daha kilolu ama zayıf duruyo benden
Üstüm ince ama omuzlarım geniş ve göbeğim var üstten 38 giyiyorum
Altımda hem popom var hem bacaklarım kalın hemde geniş:26:
40 beden giyiyorum alttanda. 40 bedende yavaş yavaş bol geliyo
Böyle canım ilgin için teşekkürler

günaydın kızlarrr

hava çok güzel miss gibi saat 1 olsunda çıkıyım oğluşla gezelim uyanın hatunlar hadi bakalımmm

ziyaretçi misafir gel cnm üye olsende takıl bize öle uzaktan uzaktan takip etme

ben geldimmmmmmmmmmmmmmmmm
melekkk yaa bu regl dönemindeki iştah patlaması ile ilgili napcaz?
bi diyetisyenden duymuştum süt tarçın bişiler diyordu

kilon çok iyi ama ...kilon az olduğu içinde vermen gereken kilolar gramla gidecektir sakın üzülme...

günaydın canım..hatta tünaydın..üyelerden çok misafirlerimiz var sağlık olsun

süt içmem başka bişy bulun yaaa

kilon çok iyi ama ...kilon az olduğu içinde vermen gereken kilolar gramla gidecektir sakın üzülme...

günaydın canım..hatta tünaydın..üyelerden çok misafirlerimiz var sağlık olsun

tünaydın günaydın çıkın çıkın gelin ziyaretçi üyeler

- Adet döneminde canınız çok çikolata, tatlı mı istiyor? Kendinizi patlayacak gibi mi hissediyorsunuz? Aslında isteğiniz kakaodur. Çünkü kakao da hem serotonini yükseltir hem de iştahı azaltır. Bu dönemde muzu kakao’ya batırarak yediğinizde tatlı ihtiyacınız azalır ve kakao kendinizi iyi hissettirir. Ayrıca muzun potasyum değeri yüksek olduğu için kan basıncı dengesizliklerinde bire bir’dir. Bu dönem de ayrıca daha az tuzlu tüketip, bol yeşillik ( maydanoz, tere, dereotu) yerseniz bu dönemdeki ödeminiz daha az olur.

diyetisyen AYÇA KAYA

kızlar çok ilginç geldi paylaşmak istedim ..bilidğiniz üzere ben diyetsyen falan değilim ,ama faydalı gördüğüm şeyleri paylaşmayı seviyorum...

benim ne yediğimi sorarsanız adet döneminde ben sütlü tatlı tercih ediyorum...bana 1 kaşık bile yetiyor....tavuk gögsü,sütlaç,puding,türü şeyleri yiyorum .......sabahleyin erken saatlerde...vücut ve tartı etkilenmiyor o zaman

ARKADAŞLAR BU BİLGİLERİ MUHAKKAK OKUYUN..ÇOK FAYDALI

Karbonhidrat gurubu yiyecek dendiği zaman temel olarak topraktan gelen yiyecekleri düşünmeliyiz. Vücudumuz için gerekli olan en temel besin maddesi şekeri vücudumuza veren yiyeceklerdir. Meyveler, sebzeler, buğday, şeker, bal, pekmez, makarna, pilav, börek, meyve suları ve hamurişleri hep karbonhidrat değeri yüksek olan yiyecek guruplarıdır. Meyve ve sebzenin su ve lif oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltme açısından unlu karbonhidratlara gore daha zayıftırlar. Bizi daha tok tutarlar. Ancak ülke olarak temel beslenme alışkanlıklarımızda doymak için ne yazık ki sebze, meyve yerine daha çok unlu karbonhidratları kullanmaktayız.

Karbonhidratın bu kadar sık kullanılması her ne kadar alışkanlıklarımıza bağlı olsa da, bizi karbonhidrat yemeğe iten bir çok neden vardır;

karbonhidratların beyne iyilik hormonunun geçişini hızlandırdığını biliyoruz, o nedenle özellikle mutsuz olduğumuzda öncelikli olarak canımızın bir paket çikolata istemesi normaldir.

- Karbonhidratlar vücuda en hızlı enerji veren yiyecekler olduğu için heyecanlandığımızda veya korktuğumuzda kendimizi şekerleme yiyerek sakinleştirmeye çalışabiliriz.

- Başka bir nedene bağlı olsa da halsiz ve yorgun hissettiğimizde aman şekerim düştü deyip bir paket meyve suyuna yönelmemiz de kan şekerimizi hızlı yükseltme isteğindendir.

- Çocukların büyüme ve gelişmelerine, kaslarının şekillenmesinde hep ihtiyaç glikozdur ve bu yüzden bütün çocuklar makarna ve pilavı çok severler.

Eğer siz de karbonhidratı çok seviyorsanız, baş tacı yemeklerim hamurişleri ve tatlılar diyorsanız, her üzüldüğünüzde avuntuyu bir paket çikolatada buluyorsanız, her yemekten sonra rehavet çöküp gözünüzün önünden baklavalar geçiyorsa, kendinizi bir karbonhidrat bağımlısı olarak görüyorsanız işte size karbonhidrat bağımlılığndan kurtulmanın yolları:

- mutsuz olduğunuzda çikolatadan once gün ışığında yirmi dakikalık bir tempolu yürüyüşün çok faydası vardır ve kan serotonin düzeyini yani iyilik hormonunu yükseltir. Kendinizi çikolata yemekten çok daha mutlu hissedersiniz.

- Özellikle heyecan durumlarında mesela sınavlarda vücuda hızlı şeker sağlamak için akide şekeri yemek yerine kuru hurma, kuru kayısı gibi şeker içeriği ve lif içeriği yüksek meyveleri tecih etmek hem kan şekerini daha kontrollü yükseltir hem de bağırsak sistemini rahatlatır.

- Her yemekten sonra tatlıdan vaz geçemiyorum illa şekerli yemek istiyorum diyorsanız bu genellikle tek yönlü yediğiniz içindir. O nedenle yemekte çeşitliliğe önem verin. Her yemekte bir parça et, bir parça ekmek, mutlaka bol limonlu salata, biraz sebze ve yoğurt yemeye özen gösterin. Buna rağmen canınız yine tatlı istiyorsa once sütlü kahve için. Çünkü süt hem iyi karbonhidrat hem de iyi protein kaynağıdır. Kahve de içerdiği kafein açısından iştah kesici özellik gösterir.

- Sık sık halsizlik, yorgunluk mu yaşıyorsunuz? Kan şekerinizi dengelemek için artık tatlılardan, hazır meyve sularından uzak durun. Çünkü basit şeker oranı yüksek olan bu yiyecekler kan şakerinizi bir müddet sonra daha çok düşürür ve yeme atağı geçirmenize neden olabilir. Bu durumda en iyi tercih tam buğday ununa yağsız tost ve bir bardak ayran içmektir. Bulamadığınızda alternatif olarak meyveli yoğurt ve 8-10 tane badem de tercih edebilirsiniz.

Neden çok iştahlısınız?

Açlık hissinin ve iştahın sebebi sadece doyamamak değil elbette. Troit bezlerinin düzensiz çalışması ve duyarsızlaşmış bir karaciğer de iştah fazlalığına sebep olabilir. Bu konuda Dr. Ender Saraç, uyarıda bulunuyor ve, "Çok iştahlı biriyseniz her 2,5–3 saatte bir açlık krizi, hamurlu tatlı veya et krizi tutuyorsa mutlaka bir hekime başvurunuz. Demir, depo demir, kan sayımı, demir bağlama kapasitesi, troit fonksiyon testleri ve kan şekeri tahlilleri yaptırın. Çünkü gizli şeker ve insülin sorunları, demir eksikliği, tiroit hastalıkları gibi durumlar iştah değişikliklerine yol açabilir."

Zaten söz konusu sorunlardan herhangi birisi olmayan sağlıklı bir kişi bile sürekli şekerli veya hamurlu gıdalar yerse de aynı krize girebilir. Çünkü bu gıdalar çok insülin salgılatacağı için her 2,5-3 saatte bir iştah patlaması yaşayacaktır. Hamurlu ve şekerli gıdalar yerken dikkat etmek gerek.

Saraç, hanımların özel günlerinde yaşadığı açlık krizleri için bu dönemde gece alacağı çuha çiçeği bitkisi hapı, magnezyum tabletleri ve krom haplarının yararlı olacağını söylüyor. Hem iştahı dengeleyip hem de sağlıklı kilo kontrolüne sahip olmak isteyenler ise içinde kan şekerini de dengeleyen ve metabolizmayı canlandıran tere tohumu, yeşil çay ve zencefille kilo verebilir.

Dr. Ender Saraç tan iştah kesici yöntemler

İştahı kesen mucize yöntemler veya bitkiler, haplar yok tabii ki. Sadece iştahı azaltmaya yardımcı yöntemler var. Bu yöntemleri uygularken de vücudun ihtiyacı olan besinleri ihmal etmemek gerek. Çünkü kilo vereyim derken sağlığınızdan olabilirsiniz. O sebeple Dr. Ender Saraç, iştahı azaltmaya yardımcı olan besleyici yöntemleri öneriyor.

Kokular iştahı azaltıyor: Zerdeçal, nane ve yeşil elma kokuları günde sık sık (20-30 kez) koklanırsa sinir sisteminde yaptığı etkiyle iştahta biraz azalma yapabilir.

İştahın azalmasına yardımcı çaylar: Mate çayı başta olmak üzere ıhlamur ve buruk tattaki bitki çaylarının şekersiz olarak içilmesi de iştahın dengelenmesine yardımcı olabilir.

İştahı azaltmaya yardımcı gıdalar

* Yiyeceklerden ayva ayrıca yeşil lifli yapraklı sebzeler (tere, roka, maydanoz, ıspanak, madımak, karalahana da) hem midede hacim kaplayarak tokluk hissine hem de iştah kesmeye yardımcı olur.

* Yeterince protein almak da genelde bir tokluk hissi sağlar. Eğer yeterince protein almazsanız sürekli bir açlık halinde olursunuz. Şişmanlatmayan en iyi az yağlı protein kaynakları yumurta beyazı, derisiz tavuk, balık az yağlı yoğurt peynir ve süttür. Kırmızı et ise tersine hem daha ağırdır hem de iştah açıcı etkisi vardır.

* Ayrıca sarı leblebi de hem mide asidini alır hem de tokluk hissi sağlar.

* Tam buğday ekmeği, yulaf ezmesi, haşlanmış tam buğday, yeşil mercimek, sarı mercimek, barbunya fasulyesi gibi şekerli olmayan tahıl ve bakliyatlar da hem tokluk hissi sağlayıp hem de ani patlamış iştahı dengelerler.

muz olayını sevdim migrenede iyi geliyomuş 1 kilo alıp batırıp batırıp yerim

MELEĞİM özellikle sen oku tatlım...tam senin aradığın şeyler..doktor onaylıı...

çıtırlarım mesai bitti benim öptüm sizi iyi hafta sonları

her dk burda olamıyoruz çalışıyoruz yada evde işlerimiz oluyo boş gezenin boş kalfası değiliz zaman buldukça sohbet için sağlıklı zayıflamak için geliyoruz

haber uçuran kuşlar gaganız dikkat edinde batmasın bi yerinize

canlar ben kaçar işlerim dolu ...görüşürüz canlar....iyi hafta sonları...işim bitince gelirim...

bir beslenme listesi çıkaralım kızlar hem sizin istediğiniz olsun hem benim...saatlerini falan yazalım..ortak bir liste çıkaralım..olmaz mı.....

merabalaar :) günlüğüne şöyle bi göz attım da baya sevdim :) kolay gelsin. ben de tutuyorum günlük. beklerim =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…