- 29 Eylül 2014
- 9.737
- 20.166
- 598
Yapay zeka mıAy valla tılsım cidden ilk cevabım da kimseye tek kelime alıntı falan yapmadan, muris muvazası var diyenler olmuş diye , tamamen iyi niyetle konu sahibi mağdur olmasın diye bu yol yanlış yol dedim diye millet cevabımı alintilayip meslek hakkında ileri geri konuşuyor, insan yerine koyarak cevap veriyorsun, bu seferde ben avukattan daha iyi biliyorum bana sariyorsun diyor.
Bizim milletin sorunu cidden had falan bilmiyor. Hayir işin uzmanı değilsin eğitimin yok. Konu sahibi bile başlığa avukat yazsın demiş, senin yanlışını avukat biri duzeltince cevabımı alintilayip sayfa sayfa abuk sabuk cevap verip, avukatlar ne yapıyor yapay zeka geldi avukatlık .mesleği bitti falan yazıyor. Madem o kadar kolay herkes kendi davasını kendi açıp takip etsin biz kimsenin gırtlağına falan basmiyoruz vekalet alırken. Buralarda niye uğraşıyorsun. Bu konudaki cevaplar bana ders oldu artık kimseye cevap falan yazmam, aleni yanlış cevap bile görsem.
Burada millet şey sanıyor sanırım herkes birinin cevabını alintilasın ileri geri atıp tutsun kimse cevap falan vermesin
Ben de öyle dedim zaten siz anlamiyorsunuz. Mal kacirma söz konusu olsa muris muvazaası olur burda nakit verilmis anca tenkis açılabilir dedim.Hukuken yanlış bir şey yazdın. Muvazaa söz konusu değil anlatıldığı kadarı ile.
Bu şekilde fikir alma dilekçe yazma dosya hazirlama vb solicitor işlerini yapay zeka devralacak dedim neredeyse aldi çünkü :) yani sen söylemiyorsun bilgiyi ama artik herkes erişebilir halde sen saklasan ne saklamasan ne diyorum ben orda. Meslegi kucumsemiyorum.Meslek içinden olmayıp nasıl böyle bir kanıya varabiliyorsunuz anlayamıyorum. İşleyişi bilseydiniz bence böyle komik bir yorumda bulunmazdınız. Zira diğer meslekleri bilemem ama avukatlık sadece yapay zekanın yapabileceği bir meslek asla olamayacak. Yapay zekayla desteklenir ona bir şey diyemem. Ama tamamen ona entegre olamaz. Heleki bizim ülkede o işin gerçekleşmesini ancak hayal edebilirsiniz. Bugüne kadar hiç bir meslekle ilgili atıp tutma haddini kendimde bulmadım. Tüm mesleklere saygı duyuyor ve asla küçümsemiyorum. Bence sizde deneyin. Bu konu ile ilgili son yorumum olsun.
Delillerle konuşur musunuz avukat hanim :) kim demiş benden başka muvaazayi alıntılarsanız farazi olmaz böyle.Bakın ben sizin cevabınızı alıntı yaparak size yönelik birşey yazmadım ilk cevapta sadece burada muvazaa davası acabilirsin yazan arkadaşlar olmuş ki birkaç cevapta vardı.
O kısmı fark etmedim kusura bakma, aslında onun da açılıp açılamayacağı belli değil. Adam bi ölsün bakalım tenkise tabi mi, ölme eşeğim ölme. Hikaye yazıyoruz burada aslında. Her konu için bu geçerli.Ben de öyle dedim zaten siz anlamiyorsunuz. Mal kacirma söz konusu olsa muris muvazaası olur burda nakit verilmis anca tenkis açılabilir dedim.
Kanunların bu kadar sık değiştiği, yargıda aynı konuda bile farklı kararların çıktığı bir ülkede buyrun siz işlerinizi öyle halledin. İyi günler.Bu şekilde fikir alma dilekçe yazma dosya hazirlama vb solicitor işlerini yapay zeka devralacak dedim neredeyse aldi çünkü :) yani sen söylemiyorsun bilgiyi ama artik herkes erişebilir halde sen saklasan ne saklamasan ne diyorum ben orda. Meslegi kucumsemiyorum.
Onun disinda tabiki dava gorulmesi hakkin savunulmasi durusma gorulmesi gibi konularda yani Barrister gibi calismak esas kalacak. Ayrica bir konu hakkinda forecast yapabilmek icin illa icinde olmak gerekmiyor 1950lerde degiliz.
İyi niyetli olana niye ders olsun. Bence tam da olmasi gerektigi gibi, guzelce tek cümlelik fikir yazmaktan başka her destanı yazanlara ders olmuştur. Yaptiginiz lüzumsuz bir agiz birliği sadece.Bu da bana ve eminim ki bu forumda bu başlığa iyi niyetli yorum yapan avukat meslektaşlara ders oldu, bundan sonra kimsenin hukuki konusuna yorum falan yapmayız, bırakın o alanda uzman olmayı hukuk bile okumadan atıp tutan arkadaşlar veriyor nasıl olsa cevabı.
İs yapay zeka da değil, dediğiniz gibi yapay zeka her iş koluna müdahil ancak yaptığı fahiş hataların yanında; insana dokunan özellikle hakkaniyet, iyi niyet , dürüstlük kuralı gibi nesnel esasları olan hukuk sisteminde tüm işi onlar yapar ışsiz kalacaksınız geyiği cidden baydı.Yapay zeka mıgeçen gün bunu konuşuyorduk, yapay zekanın verdiği cevapları ve hataları. Keşke yapay zekaya güvenip dava açsalar, ya da cevap verseler. Yapay zeka içtihatları birleştirip içtihat uyduruyor ya hu. Kendine yazanı memnun etmek için uydurma içtihat oluşturuyor.
Ona bakılırsa her meslek bitecek. Yapay zeka ameliyatta yapar, teşhiste koyar, ne bileyim muhasebe yapar, çocuk eğitir, öğretir, yemek yapar, yönlendirir her konuda. Bedensel iş gücüne dahi el atar robotlarla. Avukatlık mı bitecekmiş sadece yani.
Aslında insanlar şunun farkında değil, bizim verdiğimiz bilgiler de tam olarak doğru değil. Avukat olmayanlar temel bilgileri de yanlış veriyor, bu kısım ayrı tabi. Mesela bu dava muris muvazaası nedeniyle tapu iptal tescil davası değil. Ama ya sonrası? Dava açılabilir dedim, açılabilir ama kazanılma ihtimali ne ve ne davası? Bunun için adamın tüm malvarlığını öğrenmek gerek. Bunun için önce ölmesi gerek. Açılabilir dedim ama belki ölüm tarihinden sonra açılacağı için kesin kaybedilecek bir dava olacak. Benim verdiğim bilgi de hatalı olacak sonuçta.
Oturup saatlerce müvekkil ile konuşup, tüm detayları alıp, sonrasında defalarca müvekkili arayıp, şu da var mıydı, bu var mı elinizde, bu konuda tanık var mı gibi sorularla davayı götürüyoruz. Açıp kitabı ha şu, şuydu, böyle de gider dava ile olmuyor. Hele miras hukuku çok teknik bir konu. Yargıtay sürekli karar değiştiriyor, çok önemli bir içtihat değişti, denk geldim mesela ve şaşırdım. Defalarca açtığım ve kazandığım davaları, şimdi açsam kaybedebilirmişim o değişiklikle.
Bu meslek her yönüyle zor, herkes bilirkişi, herkes internette yazanla, yapay zeka ile avukat.
Zaten tam da o yuzden yapay zeka daha iyi yapıyor. Bir insanin kaynaklari takip etmesi sınırlı çünkü. Eskiden makale derleme makalesi yazardik kaynaklari tarayip simdi onu yayınlamak literaturden kaldirildi çünkü AI bunu 1 dkda yapıyor zaten. Çoğu işte bu boyle. Ben data scientistim mesela benim 1 günde yazdigim kodu 10 saniyede yaziyor ben nasil deyim simdi ona göre kıt kaçan aklimla, ama ben daha iyi yaziyorum, diyeKanunların bu kadar sık değiştiği, yargıda aynı konuda bile farklı kararların çıktığı bir ülkede buyrun siz işlerinizi öyle halledin. İyi günler.
Heh işte bu tavrınız tarih oluyor. Siz biteceksiniz demiyorumAçıkçası özellikle avukattan hukuki bilgi almak isteyen başlık gördüğümde yazarım burası yeri değil diye ben şahsen kimseye bu bilgilerin verilmesini de etik bulmuyorum.
Aman boşver sonra avukat avukat gezip bu davayı nasıl düzeltebiliriz diyorlar. Kaç dosya geçti öyle elimden 20 senede. Kimi kurtarıldı kimi yapacak bir şey yok oldu. Burada yazılan cevaplara göre avukatsız hareket edecek kişi zaten başına gelecekleri hak ediyordur.İs yapay zeka da değil, dediğiniz gibi yapay zeka her iş koluna müdahil ancak yaptığı fahiş hataların yanında; insana dokunan özellikle hakkaniyet, iyi niyet , dürüstlük kuralı gibi nesnel esasları olan hukuk sisteminde tüm işi onlar yapar ışsiz kalacaksınız geyiği cidden baydı.
Bir de böyle burada insanlarda su algı var biz avukata gidin dediğimizde sanırsın konu sahibinin gideceği avukatın ücreti bizim cebimize girecek. Ya da hukuk bile okumayan bir insan bir cevap yazdığında biz panik oluyoruz aman yazmasınlar onun yalan yanlış bilgisi ile konu sahibi derdine derman olacak da biz engel oluyoruz. Bundan sonra bana ders oldu zaten. Kim ne yapıyorsa yapsın zerre yazmam kimseye hukuk sorularına . Ancak bizim milletin başına ne geliyorsa zaten bundan geliyor ve kimsenin burnu pislikten çıkmıyor ama sorsan herkes herşeyi biliyor Ama gerçekte kimsenin bir halt bildiği yok.
Ya bırakın ona danışsınlar ona yazdırsınlar dilekçelerini. Hiç denk gelmedi şöyle yapay zekaya dilekçe yazdıran karşı taraf.İs yapay zeka da değil, dediğiniz gibi yapay zeka her iş koluna müdahil ancak yaptığı fahiş hataların yanında; insana dokunan özellikle hakkaniyet, iyi niyet , dürüstlük kuralı gibi nesnel esasları olan hukuk sisteminde tüm işi onlar yapar ışsiz kalacaksınız geyiği cidden baydı.
Bir de böyle burada insanlarda su algı var biz avukata gidin dediğimizde sanırsın konu sahibinin gideceği avukatın ücreti bizim cebimize girecek. Ya da hukuk bile okumayan bir insan bir cevap yazdığında biz panik oluyoruz aman yazmasınlar onun yalan yanlış bilgisi ile konu sahibi derdine derman olacak da biz engel oluyoruz. Bundan sonra bana ders oldu zaten. Kim ne yapıyorsa yapsın zerre yazmam kimseye hukuk sorularına . Ancak bizim milletin başına ne geliyorsa zaten bundan geliyor ve kimsenin burnu pislikten çıkmıyor ama sorsan herkes herşeyi biliyor Ama gerçekte kimsenin bir halt bildiği yok.
Hayır yapmıyor kesinlikle yapmıyor. Her dava kendi içinde özeldir, hepsinde ayrı ispat yöntemleri vardır, şans vardır, nasıl desem içtihat değiştirebilirsin. Davalar çok özneldir, tip davalar dışında hepsi farklıdır. Davayı açarsın ama ilerlerken deliler değişir, tanık beyanları değişir, senin tavrın, duruşun, cevapların değişir. Hakimi ikna yöntemin değişir. Çalışıyorken 1 hafta yanımda olsaydın hepsinin nasıl farklı olduğunu anlardın. Tip dava türü dediklerimde bile değişmeler oluyor, içtihat değişikliğine gidiyor, yapay zeka asla bunları göz önünde bulundurmuyor, o var olan duruma göre yorum yapıyor. Ama var olan durumu avukatlar değiştiriyor aslında, içtihat değişiklikleri böyle oluyor.Zaten tam da o yuzden yapay zeka daha iyi yapıyor. Bir insanin kaynaklari takip etmesi sınırlı çünkü. Eskiden makale derleme makalesi yazardik kaynaklari tarayip simdi onu yayınlamak literaturden kaldirildi çünkü AI bunu 1 dkda yapıyor zaten. Çoğu işte bu boyle. Ben data scientistim mesela benim 1 günde yazdigim kodu 10 saniyede yaziyor ben nasil deyim simdi ona göre kıt kaçan aklimla, ama ben daha iyi yaziyorum, diyeBen sizin meslegi küçümsemiyorum aksine sayisalci olarak benim kafada zor tuttugum terimlerle cümlelerle emsallerle bir davayi savunmak ayri bir basari. Ama avukata danışın tutumunuz outdated diyorum, yani sana danismasalar zaten yapay zekaya danisacak insanlar, ve madem o garip cevaplar veriyor e sen soyleyiver doğrusunu o zaman diyorum.
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama yurt dışındasınız sanırım. Burda o işler öyle yürümüyor yürümeyecekte bilginizeHeh işte bu tavrınız tarih oluyor. Siz biteceksiniz demiyorum
Doktor arkadaşına diyorsun başım ağrıyor, niye acaba az mi su içtin? Stres mi oldun? Yo hep var him o zaman migren olabilir git bi muayene ol diyor. Siz A yazıyoruz avukata gidin diyorsunuz.Yoo şu şu belirtilerim var diyene bu belirtiler için uzman doktora git diyen doktora da aa doktora bak muayene ücreti vermeden ayrıntılı bedava bilgi vermiyor diye yorum yazıyor musunuz mesela bana yazdığınız gibi. Onun yaptığı ile bak bu konu teknik dava türü o konuda uzman avukata gitmen lazım demek arasında ne fark var?
burası bizim hukuki danışmanlık vereceğimiz bir yer değil bunun tüm ayrıntılarıda tek tek kanunda yazıyor. Lütfen daha fazla yazmayın hayal dünyanızda avukatlık bitti diye sevininZaten tam da o yuzden yapay zeka daha iyi yapıyor. Bir insanin kaynaklari takip etmesi sınırlı çünkü. Eskiden makale derleme makalesi yazardik kaynaklari tarayip simdi onu yayınlamak literaturden kaldirildi çünkü AI bunu 1 dkda yapıyor zaten. Çoğu işte bu boyle. Ben data scientistim mesela benim 1 günde yazdigim kodu 10 saniyede yaziyor ben nasil deyim simdi ona göre kıt kaçan aklimla, ama ben daha iyi yaziyorum, diyeBen sizin meslegi küçümsemiyorum aksine sayisalci olarak benim kafada zor tuttugum terimlerle cümlelerle emsallerle bir davayi savunmak ayri bir basari. Ama avukata danışın tutumunuz outdated diyorum, yani sana danismasalar zaten yapay zekaya danisacak insanlar, ve madem o garip cevaplar veriyor e sen soyleyiver doğrusunu o zaman diyorum.
Ben de onu diyorum keşke karşı taraf hep böyle olsaAvukatların hukuk nosyonuna göre içtihatlar değişiyor, bakış açısına göre değişmeler oluyor. O içtihatlar itiraz ile değişiyor, farklı kararlar veriliyor. Yargıtay durup dururken aman bu değişsin diye karar çıkarmıyor. Ay keşke yapay zeka kullansanız, gerçekten avukat olsa karşınızda ne olacağını görürdünüz, denemeler yapılsa iyi olur.
insanlar sanıyor ki yargıtay, aman ben bu kararı değiştireyim, karar verdim gitti. Avukatın savunmasına, itirazına hukuki bakış açısına göre aa bu daha mantıklı şeklinde yorumlarla değişiklikler oluyor. Yapay zeka ile yürüyenler avukatlara çok para kazandırır. Hiçbir şeyi yeterli değil, çok denedim, dava dilekçelerinde öyle açıklar varki, oh be süpermiş dedim, davalı vekili olsam yaşamıştım. Keşke gerçekten hepsi yapay zeka kullansalar. Eski meslektaşlarım karşı yan vekalet ücretleri alsalar, fena mı olurdu.Ben de onu diyorum keşke karşı taraf hep böyle olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?