Miras...avukatlar cevaplasın lütfen

Onlar sanıyor ki biz işimiz elimizden alınacak diye korkup güvenmeyin diyoruz. Hak kaybına uğramayın diye uyarmamakta gerekiyor demek ki. Her şeyin bu kadar hızla değiştiği bir ülkede yapay zeka tarama yapıyormuş. İş kolaylaşıyormuş. O kadar uydurma şeyler yazıyor ki öyle bir yargıtay kararı var mı diye bakıyorsun yok. E hani internet araştırması yapıyordu. Uydurduğu şeyi nerden buldu peki? Uzmanı olmadığım bir konu hakkında asgari bilgiye bile sahipsem bilgi vermekten çekinir uzmanlığına güvendiğim bir meslektaşıma yönlendirirken insanlar hak kaybı yaratacak bilgileri nasıl çekinmeden verebiliyor ilginç cidden.

Danissin iste ne güzel, yapay zeka dertlere derman oluyorsa neden burada dert anlatıyor insanlar. Herkesin elinin altında chatcpt Google var yazsın alsın cevabı açsın davasını. Sizin de dediğiniz akılla mağdur olan insan dolu adliyeler. Gene de isteyen gidip açsın avukatlar kimsenin elini kolunu bağlamıyor.
Ben sizi anladım siz şu yeni düzene ayak uyduramayan yazılım alanı çalışanlarındansiniz. Yapay zeka ilk sizin sektörü vurdu değil mi? Artık çoğu kod yapay zeka tarafından yazılabiliyor, Sizin sektörde bu inanılmaz işsizlik tehlikesi yarattı, sadece kendini geliştiren bu alanda ciddi eğitim almış nitelikli insanlar ayak da kalacak sektörde . Sizde bu geyiği tüm İş kollarına vurmaya çalışarak içinizi mi ferahlatiyorsunuz ben onu anlamadım. Zira iş mahkemelerinde bu tür firmalardan iş akdi sonlanan bir çok yazılımcı var dava acan ve inanmayacaksıniz ama onlar da avukat ile davalarıni takip ediyorlar.
Yapay zekaya karşı değilim hatta hukuk ciddi olarak destek veren yazılımları da kullanıyorum ancak bırakın bedava yapay zeka uygulamalarını avukatların senelik bir dunya para vererek aldığı bizzat hukukcularin destek verdiği uygulamalar bile o kadar fahiş hatalar yapıyorlar ki mutlaka ayıklanması ve düzenlenmesi ve kontrol edilmesi gerekiyor. Zira hukuk yazılım gibi düzenli sıfırlar ve birlerden oluşan bir algoritma değil ve düz mantık ilerlemiyor sizin kafanızın almadığı kısim bu bence
Bu yüzden yapay zekaya hükmeden büyük yazılım firmaları bile avukatlara hukuk bürolarına servetler ödüyor kendi hukuki ilişkilerini yürütmek ve sözleşme hazırlamak için bile.
Ama siz bundan sonra hukuk işlerinizi chat CPT ye sorup da yapabilirsiniz tabi. Sizi ve diğer üyeleri tutan yok zaten

Sizin işinizi sizden iyi yapıyor diye bu her meslekte de olacak yanılgısına kapılmışsınız… sizi şimdi daha iyi anlıyorum. Biz de size bunu bizim meslekte yapamadığını söylemeye çalışıyoruz. Hepsi bu. Ayy valla içim şişti size daha fazla cevap vermek istemiyorum.

İşte deneme yaptık biz, içtihat ver dedik bir konuda. Kararları birleştirmiş, bizim lehimize olacak şekilde, sonra kafasına göre künye oluşturmuş. İçtihatlara bakıyoruz böyle bir karar yok, hiç olmamış.
Kardeşim de hukukçu, benim uzmanlık alanımda bir konuyu sor dedim, sordurdum avukat gözüyle detaylı olarak, en önemli noktayı es geçti, davayı kazandıracak noktayı. Bundan sonra kardeşim attı kenara. Başıma iş alırım bununla dedi geçti gitti.
Bu mesleği solumamış, davalara girmemiş insan anlamaz. Çok ufak detaylarda gizli bazen kazanma ihtimali. Bunu bana neden söylemedin diyordum eskiden, sordum farklı cevap verdin ya da neden hiç söylemedin, niye gizledin benden.
En azından sizlerin işine gelir, sanıyorlarki her dava basma kalıp şekilde, deliller, tanıklar, bilirkişi raporları değerlendirilmeden, itirazlar sunulmadan, hakimlerle mücadale etmeden devam ediyor.
Her davayı mirasçılık belgesi istemi sanıyorlar kısaca. Ama öyle bir şey oluyor ki, mirasçılıktan çıkarma oluyor, iptali isteniyor, tenkis açılıyor, tapu iptal tescil açılıyor en basit davadan bile. Ölünceye kdar bakma akdi işe giriyor. Karman çorman oluyor iş.

Haklısınız işte bunu anlamakta zorlanıyorlar maalesef. Herkes kendi işine odaklanmalı sadece o konuda yorum yapmalı deyip bu başlığa daha fazla yorum yapmak istemiyorum.

Kendi cevabınız ile kendiniz ile çelişmişsiniz. De siz de yazmışsınız burada teşhis koymuyor böyle olmaz git doktorda muayne ol diyor doktor diye. Kaldı ki aklı başında hicbir doktor, en ufak düzenli tekrarlanan belieti de bile doktora gitme şöyle yap diye akıl vermez. Biz yapınca size niye dert oluyor onu anlamadim. Bizde diyoruz bu dava teknik dava git adam akıllı danışmanlık al diye ne farkı var. Ölume bağlı tüm dava türlerini ki ilk anda bile tamamen olaydaki küçük ayrıntılara göre birinin talep edilmesi halinde diğeri ile çelişen davalar olmak uzere aklıma en az dört tane geliyor tek tek sayip ay sen en iyisi avukata git dediğimizde yardımcı mi oluyorum yani.
Cevaplara bakın görürsünüz sizden başka da yazanlar var ki isterse olmasın hukukçu değilsiniz muvazaa davası açılabileceğini inandığımız için üstünüze alınmışsınız hiç alanınız olmayan bir konuda bilip bilmeden saçma sapan atıp tutuyorsunuz. Ben sizi rencide edecek birsey yazmamıştım tam da sizin beklediğiniz gibi bu dava türü orada olamaz hak kaybı yaşatır, git derdini ayrintili anlat uzman bir avukat yardımcı olsun demişim Yani sizin tam yukarıda dediğinizi yapmışım neden hala saçma sapan şekilde bilmediğiniz alanda cevap yetiştirmeye uğraşıyorsunuz ben onu anlamadım.
Kaldı ki iddianız göre kimsenin avukata falan ihtiyacı yok danışmak için, sor Google chetcpt ye söylesin diyorsunuz . Öyle yapın neden avukatlar hakkında saçma sapan konuşuyorsunuz

İnternette gördüğüm Churchill’in çok sevdiğim bir sözü var “Ben doktoruma ne ödüyorsam, avukatıma iki katını öderim. Çünkü; doktora ne anlatırsam, bana bir reçete yazar. Ağrıyı, sızıyı, acıyı tek başıma çekerim. Oysa avukatıma ne anlatırsam, yanından rahatlamış bir şekilde çıkarım, tüm dertlerim artık onun derdi haline gelir.” Yapay zekayla cebelleşmek çok zor. İyi bir avukat bulunca karşı tarafla görüşüp sinirini bile bozmuyorsun, tamamen onun sorunu haline geliyor.

Ay bir de demiyorlar mi dilekçeyi artık yapay zeka yazacak avukat duruşmaya girecek diye. Orada inanır mısınız sesli kahkaha attım.
Özel hukukun yüzde sekseni dilekçeler zaten. Sen dilekçeni adam gibi yazmazsan, en iyi avukat duruşmaya girse ne yapacak. Daha özel hukukta dilekçenin öneminden bile haberi yok insanlarin.Hukuk alanından bu kadar uzak millet işte . Ama sorsan hepsi hukuk uzmanı uzman olmasa ne olur sor chat CPT yazsın diye akıl veriyor.

Yazmayacaktım ama dayanamadım
Aynen aynen avukat hanım/bey ben sizinle sadece duruşmaya girmeniz için anlaşmak istiyorum sözleşmesi yapılacak, vekaletler de sadece duruşmaya girilecek diye çıkartılacak ohhh misss gibi işimiz olacak ya dilekçe mi bananeee içeriğinden, sadece yapay zekanın beyanlarını tekrar etmeye geldim. Ah be hayali bile güzel

Evet dava açılabilir. Miras hukukuna hakim bir avukata danışmalısın baban vefat ettiğinde.
Bakin buraya hukuki soru soran insanin, bekledigi yardim zaten neredeyse bu kadar. Siz basta guzelce yazmissiniz, demek ki bu kadarini yazmakta bir behis yok. Dava ismi, tahmini riskleri, ne kadar surecegi, kanitlar, nelere dikkat edilmesi gerektigi vs da konusulabilir yani ne var bunda. Hak kaybina iyi bir avukatin varsa da ugrayabilirsin. Zaten bence agizbirligi yapip konusulmasina musaade etmediginiz icin ve tek bir avukata bagli kalindigi icin insanlar magdur oluyor. Size zorla yazin da diyen yok, yazan insanlara tepki gostermeyin yeter.

Bu tavir cok cirkin mesela. Size ne ki ister bedavaya getiririm ister tum servetimi harcarim ugrunda. Siz cevap vermiyorsaniz vermeyin.
Avukat bazı özel durumlar hariç ücretsiz bilgi bile veremez nokta. Danışmanlık ücretini ödeyerek bir avukattan bilgi alabilirsiniz burası yeri değil!!! Doktora tıpış tıpış gidiyorsunuz ama
Bu da asiri uslupsuz bi tavir, ayip yani hatta resmen. Forum sitesinin mantigini mi kafada oturtamadiniz acaba bilmiyorum.
Ya bırakın ona danışsınlar ona yazdırsınlar dilekçelerini. Hiç denk gelmedi şöyle yapay zekaya dilekçe yazdıran karşı taraf.
Yapay zekanin yazdigini okumadan verecek kadar gerizekali degiliz herhalde. Entegre ediyoruz, fikir aliyoruz.

Bu sizin dusuncenize bagli bir sey olmaktan cikti neden anlamiyorsunuz globalde her alanda oldugu gibi hukukta da kullaniliyor artik. Mesela UK'de Solicitors Regulation Authority'nin de onayladigi legal AI hukuk firmasi bile var. Law societyler AI'in kullanimini tesvik ediyor. Ama bu demek degil ki hop her seyi devralsin onu demiyorum da zaten etik , sorumluluk bilinci ve insan gözetimi tabiki olacak ve olmali. Avukata ihtiyac kalmayacak demiyorum AI+avukatin olusturacagi hybrid bir calisma ortaminda belki daha bile cok is dusecek. Ama bu bilgi erisimini ve paylasimini engelleme tavriniz gecersiz kalacak. Davaya girecek avukat tabiki dosyaya da hakim olmali bunlari yaziyor olmam bile sacma. Ama UK'de Amerikada ve Avrupa'da da legal search (ictihat, mevzuat, yasa taramalari iste), sozlesme incelemeleri, e-discovery dedigimiz buyuk elektronik ortamlarin incelenmesi mesela, dilekce taslagi hazirlama, arsiv yonetimi , musteri chatbotlari vs benim daha aklima gelmeyen bir cok alanda halihazirda kullaniliyor zaten. Siz isteseniz de istemeseniz de var olan bir yenilik bu. Yani sizin bir iki kelimecik yardimda bulunmaniza kalmadik cok sukur artik diyorum. Turkiye'de de hukuk alaninda yapay zeka tasarilari var zaten. Uluslararasi yapay zeka stratejisi var yahu, yasa cikmamis olsa da kamu kurumlarında, yargı dahil olmak üzere AI applerin geliştirilmesini amacliyorlar gidin itirazinizi bana degil cumhurbaskanligi dijital dönüşüm ofisine yapin madem. 2029'a kadar AI’nin mahkemelerde karar destek sistemi olarak kullanılmasi ve adli bilişim altyapısına entegrasyonu saglanacak muhtemelen.

O kadar uydurma şeyler yazıyor ki öyle bir yargıtay kararı var mı diye bakıyorsun yok. E hani internet araştırması yapıyordu. Uydurduğu şeyi nerden buldu peki?

Sizin anlayacaginiz dilden konusayim: Bedavaya olmuyor bu isler :) Oyle beles halk surumunu kullanirsan yanilma payi cok olur. Enterprise levellari var bu isin, alan odakli egitim gormesi lazim kullandigin AI'in amaca uygun hizmet etmesi icin. Kaldi ki ozel sirket sozlesmlerini on-premise ortamda calistirman lazim ozel bulut ortaminda yani yoksa gizlilik ihlaline girersin tam da bu nedenle zaten kurumlar kuruluslar kabul etmek zorunda hukuki entegrasyonunu. Yoksa yan sirketle yarisacam derken bilgi sizdirirsin.

Aynen aynen avukat hanım/bey ben sizinle sadece duruşmaya girmeniz için anlaşmak istiyorum sözleşmesi yapılacak, vekaletler de sadece duruşmaya girilecek diye çıkartılacak ohhh misss gibi işimiz olacak ya
Hiii hatta avukatlarin sesleri gidecek Stephen Hawking gibi sensorlu ses sentezleyicisiyle sunacaklar davayi cocuksu cocuksu laflar...
Yo pandemi zamani Turkiye'deki isim tehlikeye girdigi icin Ingiltere'ye tasindim ve ayak uydurabildigim icin cok daha iyi bir noktadayim, o yuzden inkar etmek anlamsiz diyorum. Kodu hizli yazdirinca daha cok is aliyorsunuz cunku. Ben de avukat tutuyorum hala ama avukata baya bir son evrede gidiyorum artik. Ama avukatsiz olur demiyorum o yuzden inanirim. Ondan once de 40 sene turkiyede benim de cokca zamanim genellikle is mahkemelerinde gecti. Belki rahat 50-60 davada bulunmusumdur. Cezasi da var mirasi da iclerinde. Niye bilgi birikimimi aktarma hakkim olmasin 4 sene hukuk okumadim diye.
Biz yapınca size niye dert oluyor onu anlamadim.
Cunku forumu baltaliyorsunuz. Art niyetlisiniz.
hiç alanınız olmayan bir konuda bilip bilmeden saçma sapan atıp tutuyorsunuz.
Insanlar bir forumda yasamis gormus taniklik etmis oldugu durumlar hakkinda konusamaz mi? Sizden icazet mi alicaz.

Emin olun bu yazdiklarimi da sizin icin yazmadim. Okuyacak insanlari dusunerek yazdim.

Sizsiniz bence art niyetli .Olayın başından beri tüm avukatların cevaplarına yok bedava bilgi vermiyorsunuz ama sizin yaptığınızı yapay zeka da yapıyor, sizin mesleğiniz elinizden gidecek falan gibi saçma sapan alıntılayıp laf yetistiriyorsunuz. Üstelik konu sahibi olan bile yazmış konu başlığına açıkça avukatlar cevap versin diye. Mahkeme kapısına işi düşen herkes ileri geri atıp tutsun dememiş yani.

Yapay zekanın dilekçesini okuyup düzeltip verecekmişsiniz O kadar kadar hukuk bilginiz olsa o dilekceyi kendiniz yazarsınız zaten. Kaldı ki hukuk alanında dilekçenin ne kadar önemli olduğundan bile haberi olmayan biri olarak engin hukuk birikimimiz ile nasıl yapacaksınız o düzeltmeleri çok merak ettim.

Tüm cevaplarınız saçma sapan, bir diyorsunuz ilerde avukatlar dilekçe yazmayacak sadece duruşmaya girecek, bir diyorsunuz ben öyle mi dedim. Bir diyorsunuz avukatların işini yapay zeka alacak bedava yapacak, bir diyorsunuz iyi hukuk uygulamaları bir dünya para ile satiliyor bir lafınız birini tutmuyor.
Bakın kimse yapay zekayı yok falan saymıyor ancak yapay zeka hukuk alanında sizin yazılım sektorunuzun aksine avukatların işini elinden alacak değil sadece yardımcı olarak kalacak birşey. Zira hukuk yazılım gibi düz mantık ilerlemez.Kaldı ki sizinde dediğiniz gibi o destek yapay zeka uygulamaları bile yaptıkları onlarca hataya rağmen binlerce liraya satılıyor. Ancak adam gibi bırakın dilekçe yazmayınız eksiksiz mevzuat tarayabilen bile yok. Onları kullananlar avukatlar bile saatlerce düzeltme yapiyor
Çok uzak bir gelecek de dediğiniz gibi mükemmel dilekçe yazıp danışmanlık yapan yapay zeka olsa bile ki ben sanmıyorum, çok ayrıntılı veri girişi yapılarak gayet yüksek ücretlere yapılacağından enim olun yani buraya yapılan gibi iki satır olay özeti yazılarak milletin hukuk sorunlarını falan çözemez. Zira hukukta her olayda ayrıntı önemlidir.
Hayir üniversite mezunu birinin bu kadar sığ düşünmesi de ayrı üzücü. Taraf ya da tanık olarak davaya dahil oldunuz diye avukat gibi bilgi verecek haddi kendinizde gördügünüze göre umarım yaşınızı da göz önüne alırsak en az 50-100 arası doktor muayenesi gördüğünüzü varsayarsak milletin hastalığı ile ilgili teşhis falan koymuyorsunuz.
Görmekle iş öğrenilse kedi kasap olur diye çok güzel bir laf var bilmem biliyormusunuz
Celal Şengör yıllar önce bizim milletin en büyük sorunu had bilmemesi demişti ne kadar doğru söylemiş.
Kaldı ki üşenmeden cevaplarimdan tek tek alıntı yapıp altına şahsım ile ilgili bir sürü saçma sapan isnatta bulunup ama ben size cevap yazmadım demek de çocukça ve komik olmuş.

offf sıktınız ama beni alıntılayıp sakın cevap yazmayın! İşinize bakın yeter. Mesleği konuşmak size düşmedi. 50 duruşmaya girince avukatçılık yapamıyorsunuz üzgünüm. Kedi ciğer hesabı oldu artık

Herkesi susturmak size düştü ama.

Bu nedir ya..Konu sahibi,bir konuda birşey sordu diye yapmadığınız kalmadı..Bilen biri ya da tecrübe etmiş birinin yanıtlaması ona ileride yol gösterecek belki, bu nasıl egolar böyle..Burada hukuk formu da var zaten?sağlık konusunda bile bazen durumu yaşamış insanların bilgisini istiyoruz bu demek değil ki sorduk diye hastaneye ,doktora gitmiyoruz..

Alırken, baban para kazanırken vs katkın olmuş muydu maddi?
17 yaşında beri calisiyorum tabiki çok bı katkım yok baktığınız zaman..beni zaten okutmadilar kız çocuğuyum diye üstüme dusmediler kendi cabamla liseyi dışarıdan bitirdim kendi cabamla işe girdim iyi yerlere de geldim sonra evlendim zaten ...ama iki oglunuda kurslara dershanelere ve üniversiteye gönderdiler ..bildim bileli babamın hep borcu vardı sürekli malvarlığı için çabaladı..benim ve abimin katkısı çok olmasada (ev giderlerine katkıda bulunmamız hariç) çok yokluk çektik..hiçbir zaman iş hayatina baslayana kadar cebime harçlık bile verdiklerini bilmem inanın abartmıyorum..senede bir zorla kıyafet alınırdı o kadar ..çocukken bayramlarda topladığımız harçlıkları bile alırdı babam o derece...kardeşim benden 12 yaş küçük ...
Evet babam içki kumar sigara yada dışarı hayatı olmayan biriydi şimdi yalan söyleyemem ama malvarlığı evleri dükkanları hep bize yokluk çektirerek yaptı..bı küçük kardeşim yokluk gormedi o en kıymetli olan...10 yaşından itibaren cebinde telefonu,bilgisayarı her istediği her yıl yenilenecek şekilde alınırdı...en son model hangisiyse o...marka kıyafetlerle gezerdi..24 yaşına kadar hiç çalışmadi...babamın kiralariyla krallar gibi yaşadı...bı kisminida biriktirip ev aldı evlenmeden önce...şimdide ellerinde kalan son parayı komple almış kredi de çekerek ikinci evini aldı...annemler de babamın emekli maaşıyla kıt kanaat geçinmeye devam ediyor ben zatan buna kiziyorum oturun kendiniz yeyin malınızı niye dagitiyorsunuz ? Degilmi ama

Yani gerçekten sanki danışmanlık istemiştim gibi davrananlar olmuş...düşüncelerime tercüman oldunuz sagolun

E zaten öyle...zaten çok gorusmuyorum içimden gelmiyor
Dediğim gibi kardeşinizin aldığı evler için bir şey yapılamaz diye biliyorum, kim ne kadar yaşar Allah bilir ama olur da babanız vefat ederse bir avukata gidersiniz babanızın üzerine olan mallar üzerinden hakkınız neyse onları kendi miras payınızı üzerinize geçirme, miras kaçırma varsa dava açılması lazımsa davanızı açarsınız, şu an için yapabileceğiniz bir şey yok gibi görünüyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…