bende zaman zaman kendşm davet ediyorum arkadaşlarını. Börekti kekti yapıyorum çay vs. Bir güzel de ağırlıyorum ama plansız olarak eşim hadi şunlarda gelsin bu akşam deyince sinirleniyorum.misafir konusunda eşimin markete gitmekten başka katkısı olmadığı için pek sevmiyorum. hazırla yap et pişir sun onu getir bunu getir şunu getir kadın oturmuyor. ben de oturacak olsam severim ama yok güzel oldu mu şunu da getireyim bunu da getireyim yetiştireyim. ha olur da sadece çaya geliyoruz diyen olursa buyursun sık sık gelsinyanına bi kuru pasta alırım çayla yeriz. ama bir şeyler yapmalıysam kalsın gelmesin.
İlk başlarda sormuyordu şu gelsin mi bunu davet edeyim mi diye onu aştık şükürBen de eşim de çok seviyoruz misafir ya bize gelsinler ya biz gidelim falan.. Biz de pek yalnız kalmıyoruz haftada bi gün belki başbaşa kalıyoruzdur oturup film dizi bişiler çay demlemeler falan.. Ama seviyorum ben pek şikayetçi değilim :) Ama yorgunluk konusunda haklısın insan bazen çok yorgun hissediyo ama öyle olunca da söylüyorum bugün evde kalalım yorgunum diye.. Söyle bence sen de nolcakki :)
Evet anlatmak istediğim tam olarak buyduAçıkcası, ben "ev özgürlüğüme" son derece düşkünüm. Aksi halde son derece müşkülüm... Yani misaifr gelecekse o daveti ben vermeliyim, ya da zırt diye kapımda biri belirmemeli hoşlanmıyorum... evde pijama keyfi yaparken birden isteğimin dışında gelişen durumlar ben gerip darlıyor açıkcası, aynı şekilde kimseye de zırt diye gidip gelmem onları rahatsız ederim diye gene darlanıyorum.
Bence sen de benim gibisin. :)
Böyle konuştum diye yanılma arada bize de gel yahuHmmmm hanginiza gelsem ki ya
Eşimin yardım etme huyu yok malesef. Ben mutfaktaysam birinin çayı bittiyse sadece boş bardağı getirir bana o kadar. Tek başına da 6-7 kişilik misafir ağırlanmıyor. Ben oturup sohbet etme vakti bulamıyorum hizmet etmekten. Gece sonunda pertim çıkıyorO.misafirler hafta sonu izin alarak gelsin vakitlice.kalksin esinizde eve.size yardimci olsun bak nasil guzel guzel agirliyorsunuz,haklisiniz bence kesinlikle bende zamansiz misafir.sevmiyorum.ha.muhabbet cok guzel oluyor ama.dun aksam bizde komsular varken akrabasi komsumuzu ariyor.gitmeyin bizde geliyoruz diye insanin. Tadaaa ev sahibesi beniiim bana sorsanaaa diyesi geliyor,erkeklerin.bu misafir.huylarinida.cok.sevmiyorum ev toplumun hadi toplu diyelim yemek.varmi ?hadi.oda var halin varmi soran yok
Ay öylesi daha fena kesinlikle yapmam habersiz gidiş. Her vakit uygun olmayabilir ev sahibi. Dolabında birşey olmayabilir. Sağlık sorunu olabilir. Keyfi kaçık olabilir. Yani ağırlayamadığı için mahçup olur en kötüsüBenim kayinvalidem de oyle.esim ve ailesi de oyle.zahmet vermwyelim habersiZ gidelim.Ay biz bi yere gittik bir gün öyle .şehir disina.esimin akrabasına. Ay çamaşırlar var.yemek yemişler bulaşık falan vardı. Hayatımızda ilk defa gittik kızın evine.yaz günüydü. 2 çocuklu kadın. Haliyle ev dağınıkti yani.o kızcağız utandı da ben ondan fazla utandım.hic ayiplamiyorum.yanlis anlaşılmasın. Ama hayatımda ilk defa hiç tanımadığım birinin evine habersiz gittim.cok utanmıştim çok. Neymiş yemek pasta yaparmıs zahmet olmasın. Ya evine ilk defa gitcez.birak da ev sahibi karar versin.bir de yatılı kaldık o evde.esime gidelim diyorum dinleyen beri gelsin.
Benim yaşıma pek yakın değiller aslında ama yine de anlaşırız. Bir de biz arkadaş grubu olarak birbirimize gittiğimizde her zaman yemek olarak bir hazırlık beklemeyiz. Sadece çay içsek bile olur. Aramayız öyle şeyler ama biri bize gelmeye kalkınca kayınvalidem hemen kalkar o mutfaktan 5 çeşit şey çıkartır ortalık savaş alanına döner. Alt tarafı hafta içi akşam oturması. Ama anlatamıyorum. İlla herşey tam olsun ister. Oda beni geriyo.Gelen misafire göre değişiyor
Kendi yasitimiz kişiler geldiğinde daha mutlu oluyorum, muhabbet baymıyor.
Ne düşündü,acaba yanlış anlayacak mi korkusu olmuyor, daha rahat oluyorum.
Ama çalışıyor olsaydım belki tahammül sinirlarim bu kadar geniş olmazdı
Benim eşim de sever ama çabuk sıkılır
Kocaların geneli de misafirle misafir oluyorlar. Yani benimki öyle en azından sağolsun elini sürmez birşeyeBurada kocası misafir sevmeyen yok galiba.
Hizmeti kadınlar yaptığı için olsa gerek.
Bölüşünce daha kolay oluyor işler. Şanslısınız yardımcı oluyor eşiniz. Sizin için artık daha zordur. Hamilelik yüzünden. Dinlenmeye daha fazla ihtiyacınız oluyorHamile olmama ragmen fark ettim de gecen hafta ici 4 gun misafir agirlamisim.. Haftasonu da biz gitmisiz. Ay dusununce yoruldum.
Calisirken ben de misafir almazdim hic. Haftasonu da esimle gecerdi disarda veya evde. Simdi aliyorum ama sanirim ara vermem gerekecek sirt agrilarim artti.
Ben gitmeyi de agirlamayi da cok severim. Esim her konuda Allah razi olsun yardimcidir bana. Yukumu hafiflettiginden sanirim severim yani.
ayy ben su an çalışmıyorum ona ragmen h.ıcı h.sonu sureklı mısafır gelse sıkılırım yanı..Merhaba hanımlarİyi haftalar olsun hepimize.
Çok büyük bir dert değil ama siz nasıl yapıyorsunuz, ne düşünüyorsunuz merak ettim.
O yüzden açıyorum konuyu.
Eşim misafir çok sever, hafta içi veya haftasonu ya sürekli biz arkadaşlarına gidelim ya da hep onlar bize gelsin ister.
Hafta içi sabah 9 akşam 7 çalışıyorum. Eve gelmem 8.
Yemek bulaşık vs derken saat 9 oluyor.
Sonra bir duş alıp sakince oturmak istiyorum.
Bazı arkadaşlarımız da sağolsun biraz vakitsiz.
2 yaşında çocukları var hep onu bahane ederek akşam en erken 21:00-21:30 gibi anca geliyorlar oturmaya. Dönüşleri de gece yarısını buluyor.
Hafta içi pek tahammül edemiyorum misafire.
Bir de dışarıda da olsak evde oturuyor da olsak sürekli arkadaşlarının çocuklarını beklemek zorunda kalıyorum.
Yani kalkıcaz diyelim, arkadaşları hemen ay dur mama yediriyim, ay dur pijamasını giydireyim vs vs diye bekletiyorlar.
Yanlış anlaşılmasın kınamıyorum ancak benim çocuğum yok olduğu zaman tabi ki bende yaşıcam aynı şeyleri ancak vakitsizlikleri ve plansızlıkları beni kızdırıyor.
Haftasonları da eşimle baş başa bir şeyler yapmak istiyorum ama o hep arkadaşlarını dahil etmek istiyor.
Zaten kayınvalideyle yaşıyoruz dolayısıyla pek yalnız kalma şansımız olmuyor.
(Kayınvalide konusunda kesinlikle şikayetim yok. O sebeple beni ordan vurmayın kabul etmeseydin beraber oturmayı diye)
Ben daha evcilim evde olalım çay demleyelim uzatalım ayaklarımızı.
Ancak eşim sürekli kalabalık olmak istiyor.
Nasıl ifade edebilirim kendimi?
Benim evime gelen giden kimsem pek yok. Ancak asosyal de değilim. Sadece herşey de abartıyı sevmiyorum.
Siz sever misiniz hep misafir hep misafir
ay aynen valla besine birini takip gelen en sinur oldugum tipÇat kapı gelenden nefret ederim, çünkü evde çalışıyorum ben ev işleri genelde beklemede oluyo her dakika müze gibi olmuyo evim.
Gelirken peşine birini takanı da sevmem, ben sayılı yapabiliyorum çok bişi de bilmiyorum zaten yetmeyecek korkusu sarıyo beni geriliyorum eziyete dönüşüyo
Sizde abartmış, eşinizle konuşsanız?
Anlaşabildiğim, sohbetini sevdiğim insanlarsa haber versinler isterse gece 12 de gelsinler sorun değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?