Misafirden Nefret Eden Koca

Arkadaşınızın ve kuzeninizin bi hafta kalmasına anlam veremedim ama ailenize saygısızlık yapmış. Siz onun ailesini 2,5 ay misafir etmişken...

Arkadaşınızın ve kuzeninizin bi hafta kalmasına anlam veremedim ama ailenize saygısızlık yapmış. Siz onun ailesini 2,5 ay misafir etmişken...
Arkadaşım 5 gün kaldı. İzmir'e gelmişken hem tatil hem özlem giderme.
Kuzenim bu bölgedrn ev bakmak için geldi.
Daha ben önden konuşmasam bu kadar bile katlanmazdı. Hep kıyaslama yaptığım için ses edemedi. Bana yansıtması hariç tabi.

Ay hepsini okuyamadim ama millet sizin evi bedava tatil evi olarak görüyor herhalde yazık esinize insanin evinde sürekli misafir olursa ne düzen kalır ne huzur haklı olarak olmuycak şeylerden bile söylenir kusura bakmayın da esinizi sucluycaniza bu misafirleri n önünü nasıl kesebilirsin aile hayatım kalmadı diye konu acin

Onun ailesi gelip 2,5 ay kaldığında biz 2 aylık evliydik daha. 5 yıllık evlilik hayatımda ilk kez akrabalarım geldi kaldı. Onun ailesi ise toplamda 1 yıl bende kaldılar neredeyse. Ben katlandıysam bu kadar ay o da 1 haftacık katlansın mümkünse. Kaldıki annemler onun hakkında konuşmaz, bana şikayet etmez, onu öyle kabul ederler hep. Ama onun ailesi cadıkedi bizle oturmuyor, cadıkedi eve geç geliyor (iş için olsa bile) cadıkedi suratını astı, cadıkedi bize bunu mu demek istiyor, cadıkedi neden böyle davrandı diye söylenip dururlardı hep. Oysa benim ailemin gıkı çıkmaz. Eşimin benim annemlere davrandığı gibi ben onun ailesine davransaydım büyük olay olurdu.

Ee desinler, sorun yapsinlar nolucak? Bu kadarda o ner, bu ne der, sorun eder, esim kizar bilmem ne diye korkuyorsaniz o zaman katlanmaya devam etceksiniz. Esiniz en iyisini yapıyor bence. Herkes sizin gibi kendini sıkıntıya sokmak zorunda değil.

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Aynısından bi tane de bizim evde var
Aralarinda bi tatsızlık olmasın diye gobegim catladi. Yüreğim ağzımda gezdim 1 hafta. 'sende onun ailesine yap' durumu olmuyor. Çünkü ailesiyle hiç problemimiz yok, sevdiğim insanlar neden kalplerini kirayim diyorsunuz. Ablamlar da istenmediğini anlamış olacak ki erkene aldılar biletlerini çok üzülmüştüm. Sonra konuştum bana hak verdi özür diledi, ama bugün yine gelsinler yine aynısını yapar eminim.

Çünkü tam bir düzen ve titizlik manyağı. Herşey onun bildiği yerde olmalı. Eşyalarıni kimse kullanmamali vs. Allah kolaylık versin, zor bi insan modeli

Evet eşiniz abartmış ama sürekli misafirden bana da illet gelirdi.

Yaparlardı derken yaptılar. Bir kere ablası gelmişti kalmaya. Perde asmaya gittim. Brni bekkedi perde asmak için bak benimle oturmamak için iş yapmaya kalktı dedi. Bunun için ağladı hatta. Ben o ne der bu ne der eşim kızar diye katlanmıyorum. Ben insanları kıramayan bir yapıya sahibim. Malesef malesef malesef empati yeteneğim çok fazla. Ve malesef malesef malesef çok fedakarım. Fedakar olmak istemiyorum ama malesef öyleyim. Herkesi mıtlu etmeye çalışıp kendini hırpalayanlardanım. Başka türlüsünü yapamıyorum. Eve misafir gelince eşim de rahat etsin istiyorum misafir de. Orta yolu bulmaya çalılıyorum hep. Ailesi ne kadar sorun çıkarırsa çıkarırsın hep ödin verdim kendimden. Onun ailesiyle arası bozuldu ben düzelttim. Aynı siteden ev tutma fikri lanet olsunki benden çıktı. Eşimr kıyamadım ailesine kıyamadım. Yaşlılar oğullarını sık görsünler hayat bu kim öle kim kala dedim. Eşim de ailesini sık görsün annrsi babası ölünce doyamadan gitmeain dedim. Yaşlı insanlar yakın olursak eşim müdahale edebilir acil durumda dedim. 45 yaşında ablası. Hiç evlenmedi. O bakabilir ama ben kıyamadım. Kayınbabam beyin kanaması geçirdi bi anlatyığını bi daha anlatır. Herkea onun hikayelerini noktası virgülünr kadar ezbere bilir. Kendi çocukları o anlatırken dinelrmzken başka şeylerle ilgilenirken brn hrp ilk kez duymuş gibi dinledim. Gözlerine baktım. Mutlu olsun diye. Annemler benim evimde kalınca mutlu olsunlar dedim. 60 yaşındaki kuzrnim hauatı boyunca ilk kez tek başına yolculuk yaptı ilk kez tek başına başka şehirde kaldı. Dünha jali dedim mutlu olsun 1 hafta nedirki katlanılır dedim. Ben ne kadar fedakarsam paylaşımcıysam empati yapıyorsam eşim de tam tersi bencil, cimri ve empatiden yoksun. Varsa yoksa kendi ailesi kendi mutluluğu... Başka konularda benim de mutluluğuma önrm verir ama bu konuda malesef yapmıyor

Ben ömür boyu başkaları mutlu olsun diye uğraşıp kendimi mutsuz edeceğim sanırım.

Çok şükür yalnız değilim

Aklıma gelmişken yazayım. "Misafir çok gelmesin evin düzeni bozulur haklı" diyenleriniz için yazıyorum. Ailesi ile aynı sitede oturduğumuz için canları ne zaman isteseler bizdeler. Sabah kahvaltıaı akşam yemeği, aradaki boşluklarda çay içme, hadi bi kahve yap vs vs vs...

ay kusura bakmayın ama okurken gülmekten alamadım kendimi. hele o zeytin muhabbeti

eşiniz emekli mi? bunlar tipik emekli davranışları ama değilse eğer, emekli olduğunda yandınız yani

ağzım açık kaldı kınamak istemem ama eşiniz kibirli yani ya ve ben kibirin dayaksın çıkacağına inanmam ya çok büyük bir olay yaşayacak böyle bildiğiniz hamken tek bir olayla pişecek yada iyi bir dayak yani ... ( ben sopanın cennetten çıktığına inanıyorum bazen ) hatta ata sözümüz var ziya paşanın Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir diye

ay kusura bakmayın ama okurken gülmekten alamadım kendimi. hele o zeytin muhabbeti

eşiniz emekli mi? bunlar tipik emekli davranışları ama değilse eğer, emekli olduğunda yandınız yani
Değil 38 yaşında daha yandım o zaman :)

Ömür törpüsü dedikleri bu olsa gerek. Allah sabır versin sanırım ben sertçe tepkimi koyardım

Sizede baya misafir geliyormuş. Yani zaman geçtikçe insanın tahammülü azalır. Tamam onum aileside geliyormuş zamanında ama ben bu kadar misafirliğe her iki taraf içinde karşıyım.

Sizede baya misafir geliyormuş. Yani zaman geçtikçe insanın tahammülü azalır. Tamam onum aileside geliyormuş zamanında ama ben bu kadar misafirliğe her iki taraf içinde karşıyım.
5 yılda 4 misafir çok mu yav ?

Yeni taşımdığınız yerde. 5 yıldır mı oturuyorsunuz ben toplamda evlilik 5 yıl sandım. Bide aile annenler ablan kuzen arkadaş... Kalma süreleri çok uzun...vs..vs.. Kendi ailesi varken de aynı şey geçerli onlarda o kadar kalmamalı. Ama eşiniz bu yeni evde rahat etmek istiyordur belki abla anne arkadaş kuzen..kadınların içinde rahat edemiyordur. Yanlış anlamayın sizin içindd aynı şey geçerli ama eşinizden şikayet ettiğiniz bişeyi kendinizde yapmış oluyorsunuz. Ailesinin 2buçuk ay kalması sizi rahatsız etmiyormuydu yada hala o durumda olsanız şikayet etmezmiydiniz. Siz eşinizin istediği şeyleri yaparak başlayın bemce ki iş inatlaşmaya gitmesin. Benim fikrim tabi

Ay ne dır dır etmiş...
Milletten değilde milleti bu kadar kafaya takıyor diye içi dışı sıkılıp bunalıyordur ana evine gitmekle balkona çıkmakla geçmez. İçini havalandırsın...

Yeni taşındığımız yerde 4 ay oldu. Onun arkadaşını da sayarsak 4 ayda 4 misafir gelmiş oldu. 5 yıldır evliyiz eve yatılı gelen sadece onun ailesiydi. İlk kez benim çevrem kalmaya geldi. Ankara'da benim aileme çok yakın oturduğumuz halde ailem gelmezdi bize. Şimdi İzmir'de onun ailesine çok yakın oturuyoruz ya onlar hergün bizde ya biz hergün onlardayız. Ben onların evine 2-3 gün gitmezsem 4. gün bana surat yapıyorlar. Hatta eşim 1 gün gitmese hemen surat yapıyorlar. Salonda oturup tv izliyoruz diyelim (ev müstakil ve eve giriş yolu salon penceresinin ordan geçiyor) pat bi anda ablası pencerede beliriyor "napoyosunuz kahve içmeye geldim" "köpeklere mama almaya geldim""sizde şu kalmış onu almaua geldim" bir yere gitmrye kalksak ablasını annesini de çağırıyor. Bi ara aldım karşıma ciddi ciddi konuştum. Belki biz salonda sevişiyoruz pat diye çıkıp geliyor dedim. Yalnız bi yere gidemez olduk benim de fikrimi sorman gerekmez mi? Dedim bir-iki gün soruyor 3. gün gene aynı.

Çok uzun hikayelere girmek istemiyorum. Ben 5 yıl boyunca bana yapılan her şeyi alttan aldım. Sadece 1 kere çok haklı oldugum bi konuda ablasına karşı geldim ablası olay çıkarttı. Ben artık ablanla görüşmek istemiyorum kalp hastasıyım, sağlığıma zarar veriyor dedim. Çok aile var böyle görüşmeyen bizde görüşmeyelim ne olacak sanki dedim. Bana göre değil dedi zorla ablasıyla konuşturfu beni. Ablasına "sen böyle yapınca bizim aramız bozuluyor" dedim "o sizin probleminiz benim değil" dedi. Ve ben yine de eşimin hatrına her şeyi alttan alıyorum. Çevresel problemler bizi yıkmasın diye direniyorum. Ben bu kadar özveriliyken 1 hafta da onun sabretmesi çok mu zor?

Haketmiyor muyum sizce? Eşim bunları yaparlen ben de kısa dönem sabretmeliyim demesi çok mu zor? Kaç kadın eşinin ailesiyle bu kadar sık görüşür? Birazda o özverili olsa fena olmaz mı sizce?

Hep ben onun istediklerini yapıyorum da ya benim isteklerim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…