5 yıldır evliyiz. Ara sıra boşanma muhabbeti yapsak da uzun uzun oturup konuşup sorunlarımızı çözdük. Mutluyuz.
Fakaatttt...
Evimize misafir gelince kocamdan nefret ediyorum!
Önceden eşimin ailesi şehir dışındaydı gelip bizde 2,5 ay kalırlardı. En kısa 1 ay kalmışlardır. Şimdi benim ailem şehir dışında onlar yakınımızda hatta aynı sitede oturuyoruz.
Ben onun ailesi bizde kalınca gıkımı çıkarmaz, her şeyi alttan alırdım. Arkalarından konuşmazdım. Ama eşim tam tersi. Bencillik hat safhada ama kabul etmemekte ısrar ediyor.
Annemler kalmaya geldi, 15 gün. Ama o 15 gun nasıl geçti bir de bana sorun. Yok ablan cam açılınca üşğyor yaz günü üşünür mü ben sıkılıyorum deyip annesinin evine kaçıyor, geç geliyordu. Gelince balkonda takılıyordu. Yok yeğenlerin çizgifilm izliyor ben izlemek zorunda değilim. Yok ben şunu yapmak zorunda değilim yok bunu yapmak zorhnda değilim. Misafir odası evin alt katında. Yazlık bahçeli bir evde oturuyoruz. Ablam biraz mız mız pimpirikli biridir. Korkup yatamıyor o odada çünkü çiyan çıkıyor, örümcek giriyor vs. Karanlık falan diye salonda yatıyordu. Yok ablan misafir o odayı ayırdık orda yatacak tabi niye aalonda yatıyor diye sürekli sızlanmalar.
Biz annemlere gidince bize de alt kattaki oda verildi. Biraz rutubetliydi. Ama beyefendi söylenip durdu daha hüzel oda ayarlasınlar, yataklarını versinler. Bizi niye o odaya koyuyorlar diye. Kendisine gelince böylr ama ablam böyle deyince suç.
Arkadaşım geldi 5 gün kaldı. Tatil yerindeyiz o yüzdn gelenler tatillerini bizle yapıyorlar. Yok o da çok zeytin yiyor zeytinleri bitirdi. Yok elini cebine atmıyor. Bir daha geleceği zaman bahane bul.
Şimdi kuzenim bizde. Yaş olarak çok fark var aramızda. 60 yaşında. Tamam ben de onla vakit geçirmekten hoşlanmıyorum ama el insaf ya 1 hafta kalıp gidecek 1 hafta sıksan dişini olmaz mı? Yok çay demliyor ama çayı çok koyıyor çay öyle koyulmaz. Misafirse misafirliğini bilsin niye çay koyuyor. Yahu kadın iyilik yapıyor bize çay demliyor diyorum demlemesin sen demle diyor. Bizden erken kalkıyor iyilik olsun diye demliyor ne var yani!
Kedilerim var kadın muhtemelen kedi tüyünden huylanıyor kullandığı bardaklarını tekrar kullanma ihtimaline karşı tabakların olduğu dolaba koyuyor (mesela çay içtiği bir bardağı) muhtemel kedi tüyü kaçmasın içine diye öyle yapıyor vay efendim söyle yapmasın. Ne zaman gidecekmiç konuştun mu? Biz o burdayken şehir dışına çıkmamız gerekli "söyle başka akrabaaına gitain biz yokken evde kalmasın" vs vs... Hep gelen misafirden şikayetçi, hep çekiştiriyor. En son dayanamadım bundan sonra gelmek isteyene söylerim eşim misafir sevmiyor gelenin arkasından konuşıyor otelde kalın bana gelmeyin derim dedim tamam de diyor!
Elbet benim de hoşlanmadığım şeyler oluyor ama ben ne çekiştirirm ne misafire yansıtırım. 1 hafta alttan al katlan ne var yani!
Şimdi annesinin evine kaçtı gene. Nefret ediyorum!
Annen 2 ay da kalir anne bu.Ha bu arada kendi annesine gelince (65 yaşında) gezsin tozsun dünya hali bu o da gelsin der. Benim anneme gelince (74 yaşında) bu yaştan sonra gezmesin gezince nolacak zamanında gezmiş der.
Benim annem 74 yaşında 2 torun büyüttü. Doğduklarından bu yaşlarına kadar. Biri 7 biri 4 yaşında. Hayatını onlara adadı. 15 gün yanımda rahat etsin istedim. Annemi mutlu etmek hakkım değil mi? Onun annesini el birliğiyle mutlu etmeye çalışırken benim annemin günahı ne?
Bunu herkese demelisin. Aileleriniz ve evinize gelen diger insanlar idrak edemiyorlar demek ki. 5 yildir evliyiz diyorsun, her sene 2,5 ay onun ailesi kalmissa,1 ay senin ailen kalmissa 3,5 ay yapar. O bu su kaldiysa 1 ay daha etti sana 4,5 ay. Kari koca hic mi basbasa kalmayacaksiniz? Neden evlendiniz o zaman herkes ailesiyle oturaydi? Anlatabilmisimdir umarim. Evlilik 2 kisilik olmaz da boyle koloni yasam halinde olursa yurumez zaten. Bu sebepten ikiniz de tuhafsiniz dedim ben. Ailelerinizin kafasi idrak edemiyorsa ikiniz soyleyeceksiniz.musait degiliz basbasa kalmak istiyoruz diye.Onun ailesi gelip 4 ay bile kalsa sesini çıkarmaz. Hoşlanmadığı şeyleri alttan alır. İstedikleri kadar kalabilirler. Her şeye karışma hakları var.
Ama aynısı benim ailem için geçerli değil. Onun ailesi ev sahibi bizimkiler misafir. Bi ara öylr olduki evin kız kardeşi gibiydim. Gecenin bi vaktine kadar otur aikesiylr sonra yat. Her yere birlikte git. Seks yok bişi yok. Ama onlara grlincr amenna bizimkilere grlince ne aman gidecekler?
Sizce ne yapmalıydım? 5 yıllık evlilik hayatım boyunca annem ilk kez evime kalmaya geliyor "gelmeyin, gelrceksrniz de uzun kalmayın bizim ev pansiyon değil" mi demeliydim?
Onun tek akrabası anne baba abla. Kimseyle görüşmüyorlar. Kimseyi beğenmiyorlar. Hatta eşim benle nasıl evlendi anlam veremesim artık. Hiç kimseyi beğenmez. Herkese bir kulp bulur. Kendileri mükemmel kusursuz insanlar çünkü. Herkea hatalı. Herkes onlar gibi olmalı. Onlar gibi davranılmazsa yanlış.Bu kadar uzun misafirlik için gelmeleri doğru gelmedi bana,anne/baba aile büyükleri hariç tabi. Tatil yapmak isteyen parasını ayarlar,oteline gider tatil yapar. Siz sahil kesiminde yaşıyorsunuz diye biletini alan size atmasın kendini. Biz bundan çok çektik ondan diyorum,annem yıllarca kalabalık misafir grupları ağırladı,denize yakın oturduğumuz için,çok yorucu kesinlikle.
Bunların hepsi bir yana,eşiniz kendi ailesi gelirken gayet mutlu mesut,sizin ailenize trip yapması yanlış. Kimin ne yediğini gözetlemesi,çaydanlığa koyulan çaya kadar söylenmesi çok çirkin. Ayıp yani.
Yerinizde olsam onun aile ve akrabalarından gelen olunca,beyninin etini yerim her fırsatta ki nasıl oluyormuş anlasin. Bu çok yedi,o odada uyumasın,çocuk evi dagıttı diye diye bunaltmak gerek böylesini.
5 ay değil 5 yıl :)Bunu herkese demelisin. Aileleriniz ve evinize gelen diger insanlar idrak edemiyorlar demek ki. 5 yildir evliyiz diyorsun, her sene 2,5 ay onun ailesi kalmissa,1 ay senin ailen kalmissa 3,5 ay yapar. O bu su kaldiysa 1 ay daha etti sana 4,5 ay. Kari koca hic mi basbasa kalmayacaksiniz? Neden evlendiniz o zaman herkes ailesiyle oturaydi? Anlatabilmisimdir umarim. Evlilik 2 kisilik olmaz da boyle koloni yasam halinde olursa yurumez zaten. Bu sebepten ikiniz de tuhafsiniz dedim ben. Ailelerinizin kafasi idrak edemiyorsa ikiniz soyleyeceksiniz.musait degiliz basbasa kalmak istiyoruz diye.
Benim ailem yakın oturduğumuzda bile bize gelmezdi. Çay içmeye bile gelmezdi. Onun aikesiyle çok yakınız hergün bizdeler. Annemler farkında da onunkiler değil. Onunkiler toplsan 1 yıl kalmışlardır. Şimdi de zırt pırt bize gelmeleri cabası. Onlara bunu söylediği anda başbaşa kalmak istiyoruz yani "vay siz bizden sıkıldınız vay si bizi sevmiyorsunuz vat siz bizi istemiyorsunuz vay benim oğlum karısının sözünden çıkmıyor vay karısını bizden çokmseviyor" neler der artık Allah bilir :)Bunu herkese demelisin. Aileleriniz ve evinize gelen diger insanlar idrak edemiyorlar demek ki. 5 yildir evliyiz diyorsun, her sene 2,5 ay onun ailesi kalmissa,1 ay senin ailen kalmissa 3,5 ay yapar. O bu su kaldiysa 1 ay daha etti sana 4,5 ay. Kari koca hic mi basbasa kalmayacaksiniz? Neden evlendiniz o zaman herkes ailesiyle oturaydi? Anlatabilmisimdir umarim. Evlilik 2 kisilik olmaz da boyle koloni yasam halinde olursa yurumez zaten. Bu sebepten ikiniz de tuhafsiniz dedim ben. Ailelerinizin kafasi idrak edemiyorsa ikiniz soyleyeceksiniz.musait degiliz basbasa kalmak istiyoruz diye.
Bir kere bir arkadaşı geldi eşimin çocuklu aile. Bi onlar 1 gün kalmıştıMasallah size de gelen bir haftadan önce gitmiyor :)
Ah bi anlasa...Herkese eşit mesafe olunsun. Kalacaksa iki ailede kısa süreli kalsın,yalnızca çok yakınlarınız .Dıdısının dıdısı değil.Kalmayacaksada ikiside kalmasın.Eşinin dediği gibi hep ben olmaz.
Bir kere bir arkadaşı geldi eşimin çocuklu aile. Bi onlar 1 gün kalmıştı
Yapamıyorum işte. Malesef ki yapamıyorum. Kendimi çok kötü biri gibi hissediyorum.Ailene o kadar laf söylüyorsa gitsin arkadaşlarınıda otelde yatırsın.Önlerini kes sizde kalmalarına müsade etme.
Hiç öyle art niyetli düşünmem ben. İzmir'e geldi beni görmeye. Git otelde kal diyemem.Bence iki tarafinda misafiri gelmesin. Sacmalik bence. Ayrica arkdasinizida evinizde kocanizin yaninda misafir etmek buyuk cesaret. Akraba degil bisey degil. Neden sizin evde kaliyor?
Aynı durum bendede var benim beyefendi kardeşlerimi adam yerine koymaz küser durduk yere ama ben yapsam onun yaptığını onun ailesi direk tavır alır beceremiyorumHeleki onun ailesi çok alıngan. Kazara yapsam olay olur. Benden kötüsü olmaz.
senin elinde herşey anlamak işine gelmiyor. Eşitsizliğe sen müsaade etmeyeceksin.Ah bi anlasa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?