- 8 Kasım 2014
- 1.634
- 1.313
- 63
Yeni taşındığımız yerde 4 ay oldu. Onun arkadaşını da sayarsak 4 ayda 4 misafir gelmiş oldu. 5 yıldır evliyiz eve yatılı gelen sadece onun ailesiydi. İlk kez benim çevrem kalmaya geldi. Ankara'da benim aileme çok yakın oturduğumuz halde ailem gelmezdi bize. Şimdi İzmir'de onun ailesine çok yakın oturuyoruz ya onlar hergün bizde ya biz hergün onlardayız. Ben onların evine 2-3 gün gitmezsem 4. gün bana surat yapıyorlar. Hatta eşim 1 gün gitmese hemen surat yapıyorlar. Salonda oturup tv izliyoruz diyelim (ev müstakil ve eve giriş yolu salon penceresinin ordan geçiyor) pat bi anda ablası pencerede beliriyor "napoyosunuz kahve içmeye geldim" "köpeklere mama almaya geldim""sizde şu kalmış onu almaua geldim" bir yere gitmrye kalksak ablasını annesini de çağırıyor. Bi ara aldım karşıma ciddi ciddi konuştum. Belki biz salonda sevişiyoruz pat diye çıkıp geliyor dedim. Yalnız bi yere gidemez olduk benim de fikrimi sorman gerekmez mi? Dedim bir-iki gün soruyor 3. gün gene aynı.
Çok uzun hikayelere girmek istemiyorum. Ben 5 yıl boyunca bana yapılan her şeyi alttan aldım. Sadece 1 kere çok haklı oldugum bi konuda ablasına karşı geldim ablası olay çıkarttı. Ben artık ablanla görüşmek istemiyorum kalp hastasıyım, sağlığıma zarar veriyor dedim. Çok aile var böyle görüşmeyen bizde görüşmeyelim ne olacak sanki dedim. Bana göre değil dedi zorla ablasıyla konuşturfu beni. Ablasına "sen böyle yapınca bizim aramız bozuluyor" dedim "o sizin probleminiz benim değil" dedi. Ve ben yine de eşimin hatrına her şeyi alttan alıyorum. Çevresel problemler bizi yıkmasın diye direniyorum. Ben bu kadar özveriliyken 1 hafta da onun sabretmesi çok mu zor?
Haketmiyor muyum sizce? Eşim bunları yaparlen ben de kısa dönem sabretmeliyim demesi çok mu zor? Kaç kadın eşinin ailesiyle bu kadar sık görüşür? Birazda o özverili olsa fena olmaz mı sizce?
Hep ben onun istediklerini yapıyorum da ya benim isteklerim?
Söyledim. Sen yapacağını yaptın dedi bana o kadar. Yani sen çabalıyorsun o batırıyor deöek istedi sonra da zorla barıştırdı. Amann bunlar uzun hikayeler işte. Görümce kv vs hepsini konuştuk hallettik tam mutluyuz dedim (sık görüşmeler hariç) misafir çekiştirme başladı şimdi de. Bazı konularda iyilerdir haklarını yemrm. Hani burdaki kv ve görümceleri okuyorum şükrediyorum. Bizimkiler de çok büyütülrcek şeyler bbunlar içşn boşanmak saçma deyip alttan aloyorum. Aslında bizim rn büyük problrm cinsrllik. Yok yok yani hani. Brn size desemki 3,5 aydır sevişmiyoruz. Boşver misafirleri öncr bunu hallet dersiniz :) bi insan (ben yani) olumsuz onca şey varken olumlular uğruna kendini anca böyle yıpratır işte. Vazgeçecek gücüm yok demekki.Aslında aynı şeyi söylüyoruz dedim ya ben iki taraflı sık görüşmeye karşıyım. Ne erkek sıkılsın me kadın. Tabiki onunda ailesi sık boğaz etmesin. Ablasının dediğini eşinize söylediniz mi "o sizim probleminiz" ne demek. Böyle saygısızlık mı olur. güleryüzlü olmanıza lüzum yok. Mağdem ikiyüzlü ve anlayışsızlar sizde aynı davranın. Kolayca iyi niyete çevrilebilir şeyler konuşum şikayet ederse de ben bu yüzden demiştim o böyle aktarmış deyin. Böyleleri bunu hakediyor. Siz fevri çıkmayacaksınız ona hata yaptıracaksınız eşinizde görecek.
Benim anlamadığım bunun sizlere neden bu kadar garip geldiği?Anneniz tabi gelecek o ayrı
Ancak her gelenin sizde kalması çok tuhaf ve rahatsızlık verici
Siz misafiri el üstünde tutuyorsanız eşiniz de aynısını yapacak o ayrı!Benim anlamadığım bunun sizlere neden bu kadar garip geldiği?
Sizin anneniz, ablanız, abinizin çocukları ve teyzenizin kızı sizin olduğunuz şehre gelince "git otelde kal" mı dersiniz yoksa evinizi açar mısınız? 5 yıllık evlilik hayatım boyunca ilk kez bende kalmış bu insanlar. Sık gelmiyorlarki. Annemler temmuz ayında 2 hafta kaldı. Arkadaşım eylül ayında 5 gün. Kuzenim de ekim ayında 1 hafta.
Yani bunu notmal karşılayan bir ben miyim? Bence bu az ve normal bir süreç. Benim ailem çok misafirperverdi ve misafirin arkasından hiç konuşmazdı. Babamlara çok misafir gelirdi hala da gelir. Eşimin ailesinin akrabaları var ama kimseyle görüşmüyorlar. Komşular dahil. Kimseye gitmezler kimse de onlara gelmez. Sadece agustos ayında 4 gunlugune kv min 1 yıldır tanıştığı bi arkadaşı vardı o geldi kaldı onlarda. Kadının arlasından konuşup durdular ailecek.
Brnim gördüğüm misafirperverlik, sık görüşme, dedikodu yapmama, paylaşma.
Onun gördüğü sadece dedikodu. Misafire alışkın değil bünyesi. Tamam normal ama çabası da yok.
Herkes gördüğünü yapıyor. Benim için evime gelen kim olursa olsun el üstünde tutulmalı atkasından da konuşulmamalı. Evimdeki misafir hakkında bana kötü söz söylediği zaman cinlerim tepeme çıkıyor. Oracıkta boşanmak istiyorum.
Aynen öyle. Daha benlr evlenene kadar çoraplarını annesi giydiriyordu. O derece siz düşünün artık.Şımarık çocuklara benziyor.Fazla pohpohlanarak el bebek gül bebekmi büyüdü nedir çok benmerkezci.
Annenlerde kaldığınızda kaldığınız yeri beğenmemesi söyledikleri falan bu izlenimi bıraktı bende.
Aynen öyle. Daha benlr evlenene kadar çoraplarını annesi giydiriyordu. O derece siz düşünün artık.
Beni taşa tutmayın hatunlar ama ben konu sahibinin eşine birazcık hak verdimher gelen bi hafta kalıyor. Misafir odası beğenilmiyor. Tabak çanaklar farklı dolaplara konuluyor. Sürekli çizgi film izleniyor. (Zeytin muhabbeti çok saçma ona katılmıyorum) adam Haklı
adamın kendini ifade ediş tarzı yanlışBanada misafir sayısı fazla geldi sürekli misafir ağırlamayı bende sevmiyorum ayağımı uzatmak varken ama adam da kızın ailesine laf söylemesin en azından.Kendi ailesi el üstünde tutuluyorsa kızın ailesi geldiğinde de bi zahmet o da kendini tutsun. Mıy mıy bebek gibi şikayet edip durmasın.
Ya olduu gelene geçene maaşımı yedirip hizmet edicem bir de yer beğendiremicem, kedi beğendiremicem. Evde huzur kalmaz. Bir de alt tarafı bir hafta kalacak, yok kediden tiksiniyor kadıncağız falan demişsiniz. Tiksiniyorsa gelmesin hatta tiksinmiyorsa da gelmesin. Onlar beleşe tatil yapacak diye neden benim bütçem sarsılsın mantığa gel. Millet beleş tatil yapsın diye her yaz 5-10 bin harcıyorsunuz sanırım direk para verin de ucuz bi otelde kalsınlar kafanız rahat etsin en azından.
Haa eşin konuşuyor ya haklı, onun misafirleri gelince de sen konuş sen de haklısın. Haksız olan zırt pırt gelip 1-2 hafta kalanlar.
Onun ailesi gelip 4 ay bile kalsa sesini çıkarmaz. Hoşlanmadığı şeyleri alttan alır. İstedikleri kadar kalabilirler. Her şeye karışma hakları var.Ooof ben daraldim
Biri gelir 1 ay kalir,oteki gelir 15 gun kalir.
Adam keske bir pansiyoncuyla evlenseymis
Bence kari koca ikiniz de tuhafsiniz. Basbasa kalin yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?