Misafire Gelme Demek

aysemm1984

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2011
18
0
0
Ankara
Merhaba arkdaslar siteyi uzun süredir takip ediyorum bir sorum olcak misafire nasıl gelme denir ? ankarada yaşıyorum doktorum. Ben eşimle 5 ay önce tanıştım tanıştığımızın 3. ayında evlendik aslında çok acayip tipleriz kimse benim evlenceğimi tahmin etmezdi bir anda karşıma çıktı tnaıştık 3. ay bitmeden evlendik. kendisi başbakanlıkta çalışıyor bazı geceler evde olmuyor olan gecelerdede ya onun akrabaları ya da benım akrabalarım surkelı misafirliğe geliyor ama bu iş sürekli böyle. hele son 3 haftadır haftanın 3 gunu misafir var 2-3 gun eşim yok böyle gidiyor. Mesela dün mesaj çekti. "bir tanem ayşem - ilklerimi yaşadığım ayşem. akşam tek bir şey var sen ve ben" ben ne yapttım bu romantik mesaja canım akşam misafirde var.

aslında misafirlerde haklı bu benım ilk sevgilim (çok tekli eden oldu hiç kabul etmedim amacım akademik kariyer yapmaktı) eşiminde ilk sevgilisiyim hatta ilk birlikteliği her şey çabucak gelişti bir anda evlendik evet çok mutluyum. nerdeyse ailemden kimse tanımıyor onunda beni pek tanıyan yok bir türlü yalnız kalamıyoruz.

şimde mesela telefon çaldı arayan birimizin teyzesi nasıl ben buna akşam gelmeyin yahu zaten adam 4-5 gün evde akşam bir yalnız kalalım derim. ?:kkk:

Son düzenleyen: Moderatör:
akşam eşim yok falanca gün gelin diyebilirsin yada ertelemek için bugün eşimin arkadaşları gelecek yada arkadaşlarına sözümüz var gideceğiz diyebilirsinnnn

müsait değilim demek bence çok zor bi sebep göstermek gerekiyor sanki hastayım yokuz falannn yalan oluyor ama kırmıyosun karşıdakini erteliyosunnnnnn

Merhaba arkdaslar siteyi uzun süredir takip ediyorum bir sorum olcak misafire nasıl gelme denir ? ankarada yaşıyorum doktorum. Ben eşimle 5 ay önce tanıştım tanıştığımızın 3. ayında evlendik aslında çok acayip tipleriz kimse benim evlenceğimi tahmin etmezdi bir anda karşıma çıktı tnaıştık 3. ay bitmeden evlendik. kendisi başbakanlıkta çalışıyor bazı geceler evde olmuyor olan gecelerdede ya onun akrabaları ya da benım akrabalarım surkelı misafirliğe geliyor ama bu iş sürekli böyle. hele son 3 haftadır haftanın 3 gunu misafir var 2-3 gun eşim yok böyle gidiyor. Mesela dün mesaj çekti. "bir tanem ayşem - ilklerimi yaşadığım ayşem. akşam tek bir şey var sen ve ben" ben ne yapttım bu romantik mesaja canım akşam misafirde var.

aslında misafirlerde haklı bu benım ilk sevgilim (çok tekli eden oldu hiç kabul etmedim amacım akademik kariyer yapmaktı) eşiminde ilk sevgilisiyim hatta ilk birlikteliği her şey çabucak gelişti bir anda evlendik evet çok mutluyum. nerdeyse ailemden kimse tanımıyor onunda beni pek tanıyan yok bir türlü yalnız kalamıyoruz.

şimde mesela telefon çaldı arayan birimizin teyzesi nasıl ben buna akşam gelmeyin yahu zaten adam 4-5 gün evde akşam bir yalnız kalalım derim. ?:kkk:

:52::60::60: konuya bak:37:
vay sen doktor esin bakanlikta ilkinizsiniz, iyide konuyla ne alaka :27:

musait degiliz demek bu kadar zor mu

malesef çok zor. çünkü telefonda "akşam size geliyoruz gelin güzel yemekler yap :1:" deniliyor :) veya benim ailemden. aslında misafiri çok severim aynı şekil paylaşmayı nimetler paylaştıkça çoğalır sofralar kalabalık oldukça güzelleşir. fakat o kadar çok yoğunuz ki ee ilk sevgili ilk evlilik ee adı üstünde "cicim ayı" bırakmıyorlar.

Dediğim gibi evlilik çok acayip oldu arkdaşlarım "aa sen evlendin mi kim bu akşam sizdeyim " aynı tepki onada. ufak bir evlilik sadece aile arasında oldu o kadar birkaç samimi arkadaş. çünkü ikimizde yok takıymış yok şuymuş buymuş hiç merakımız yoktur ne davula ne zurnaya . hal böyle olunca ya misafir var ya biz davetliyiz. :63:

bizim toplumumuzda müsait değilim demek maalesef çok hoş karşılanmıyor..

müsait değilim demek sanki "seni sevmiyorum, bu sebeple eve istemiyorum" deniyormuş gibi algılanıyor..

bu sebeple mazeret sunmak bir gelenek haline gelmiş durumda

sizin de mazeretiniz başlı başına hazır zaten..

en iyi iki arkadaşım doktor..inanın başlarını kaşıyacak vakitleri yok...

bir sınava hazırlıyorum diyin, yada yurtdışına bir bildiri hazırlıyorum bunun için çalışmam lazım gibi...

iyi ki yazmışsınız mesleğinizi...

böylelikle durumunuzu anlayıp ona göre tavsiye de bulunabiliyoruz..

nerde doktor olursanız olun..

ne farkeder..Değil mi ki kendinizi bizlere hizmet etmeye adamışsınız...

sağlık ocağı doktorlarına da saygım sonsuz...

hatta böyle bir ayırım yapmanın manası yok..

herkes özel hastaneye gidemiyor hatta üniversite hastanesine bile gidemiyor...

ayrıca bu ne kıskançlıktır anlamış değilim...

dert olunca insanda isterse Güler Sabancı olsun farketmiyor..

Hayır sadece tanışma olayını anlattım. vede yoğunluğu. yoksa sağlık ocağında doktorum yani :)

şu sınavım var bu sınavım var diye bişeyler uydurup ders çalışıyorum de, eşim bu akşam yok mesaide de, bir iki bir iki derken, bu insanlarda aptal değiller herhalde anlarlar, ayaklarını keserler yavaş yavaş
özellikle akrabalar, kafadengin değilse, normalde de sohbet edebileceğin tipler değilse, bu ziyaretler çok çekilmez olabiliyo gerçekten, o yüzden hayır demeyi öğrenmek zorundasın

Son düzenleme:
ev hanımıyım eşim beni aldattı konuyla nasıl anlamlıysa bu da aynı şekilde bağlantılı...

kişileri tamamen tanımadığımıza göre, meslek, medeni durum, yaş, yaşadığı şehir gibi gibi durumlar

forum gibi paylaşım alanlarında tavsiye vermeyi kolaylaştıran etmenlerdir.

:52::60::60: konuya bak:37:
vay sen doktor esin bakanlikta ilkinizsiniz, iyide konuyla ne alaka :27:

ilk evlendigimde bende diyemezdim ama sonra alistim
kusura bakmayin bugun musait degiliz ama yarin yada ertesi gun bekleriz dediginizde sorun olacagini zannetmiyorum
hatta gelmek isteyenlerden birbirlerini taniyanlasri ayni gun davet edebilirsiniz. bence bu dert edilecek bir konu degil sadece insanlara hayir demeye alisin

kıskançlığı bende anlamış değilim. özeldede çalıştım qualificationlarım çok iyiydi fakat ufak bir semtte insanlara şu hastenein bu bölümüne git diye yönlendirmek daha çok hoşuma gidiyor çünkü büyük hastanahede kimse kimseye yarımcı olmuyor. doktor olduğumu söylerim her zaman zor şartlarda kazanıp zor şartlarda okuduğum için evet DOKTORUM.

hep aynı sıkıcı muhabbetler oluyor malesef geçmiş anlatılıyor ben kimseyi tanımıyorum filan. İnsanlara göre devlet memurunun ne sınavı olurmuş sabah şu saat akşam şu saat diyorlar. bilmezler tıpta uznmanlık sınavını neyse artık 1-2 hafta daha sabretcem.

kıskançlığı bende anlamış değilim. özeldede çalıştım qualificationlarım çok iyiydi fakat ufak bir semtte insanlara şu hastenein bu bölümüne git diye yönlendirmek daha çok hoşuma gidiyor çünkü büyük hastanahede kimse kimseye yarımcı olmuyor. doktor olduğumu söylerim her zaman zor şartlarda kazanıp zor şartlarda okuduğum için evet DOKTORUM.

hep aynı sıkıcı muhabbetler oluyor malesef geçmiş anlatılıyor ben kimseyi tanımıyorum filan. İnsanlara göre devlet memurunun ne sınavı olurmuş sabah şu saat akşam şu saat diyorlar. bilmezler tıpta uznmanlık sınavını neyse artık 1-2 hafta daha sabretcem.

yok canım ya o eskidendi, ister memur ol ister ev hanımı, artık 30 yaşında olsan da herkesin girdiği sınavlar oluyo, öyle enteresan bi sınav zamanında yaşıyoruz, insanlar artık buna alışmıştır bence

baştan tavrınızı koysaymışsınız keşke. ikimiz de yoğunuz ve haftaiçi misafir kabul edecek durumda olmuyoruz, eve geç geliyoruz deseymişsiniz. şimdi o geldi ben gelemedim diye herkes sıraya girmiş gibi görünüyor.
bi keresinde kayınvalidemler bizdeyken arkadaşlarını akşam yemeğine davet etmek istediler. 10 kişilik bi kadro gelecekti ve haftaiçiydi. ben de haftaiçi kabul edemem erken yatmak zorundayız, cuma akşamı gelsinler dedim. kimse küsmedi, hatta inanın kıymetli gelin oldum, çünkü haftaiçi çağırsaydım herşeyi hazır sunmak zorunda kalacaktım. pastane işi börek pasta sunmak zorunda kalmak da istemedim.
mesleğinizi yazmanız da yerinde olmuş, doktorluğun yorucu ve eve geldiğinde de tusa hazırlanıyorsanız çalışma gerektiren bi iş olduğunu hepimizi biliyoruz. allah kolaylık versin. başbakanlıkta ne kadar yoğun çalışıldığını da gerçekten biliyorum, allah kolaylık versin eşinize de. kaldı ki ev hanımı bile olsanız eşinizle yalnız vakit geçirmek en doğal hakkınız.

ev hanımıyım eşim beni aldattı konuyla nasıl anlamlıysa bu da aynı şekilde bağlantılı...

kişileri tamamen tanımadığımıza göre, meslek, medeni durum, yaş, yaşadığı şehir gibi gibi durumlar

forum gibi paylaşım alanlarında tavsiye vermeyi kolaylaştıran etmenlerdir.

kesinlikle katılıyorum meslek gelir durumu yaşanılan semt yaş eğitim durumu her şey göz önüne alınması gerek. şimdi ev hanımıyım desem gelen evime kişi belli üst komşunun kızı. ama doktor olunca hemşire veya mesai arkdasın "kız bugun size gelicem heee" diyor. Hatta espriler bile farklı bakım damat sağlıklı mı ?

eşim futbolcu olsa akrabalar halısaha maçına davet eder davet sırasında espiriyle " bakalım nasıl top oynuyormus notunu vercez " derler. Siz bir psikoloğada gitseniz eşim beni aldattı deseniz size mesleğinizi sorar eşinizin mesleğini sosyo-ekonomik durumu sorar. bence komplekslerinizi üzerinden atın KIRMIZIdonluKIZ

işte budur!!!

Açıkça söyleyin işte...Hatta bunu söyleyin!

Şunu da unutmayın;

misafir ağırlamak evi şenlendirir..

İkramlarda bulunmak ve iltifat almak ruhu okşar..

Yoğun temponuza mutlaka iyi gelecektir..

Haftanın 3 akşamı olmasa da 10 günde 1 misafir ağırlamak sizi de mutlu eder..

Diğer kalan zamanlarda da eğer dostlarınızı sizi çok özlemişse siz onların gidin.

Böylelikle misafirlik süresi sizin kontrolünüzde olacaktır.

doktor olduğumu söylerim her zaman zor şartlarda kazanıp zor şartlarda okuduğum için evet DOKTORUM.

Back
X