menün güzel petuşum ....yanlız zeytinler yeşilse sorun deyil siyahsa biraz fazla olmuş ...dünün özeti: -menüye aynen uyuldu.
-menüye ilave olarak gece 1 adet portakal yedim.
-sporumu yeni ayakkabılarım ve yeni kulaklıklarımla zevkle yaptım 1 saat hızlı tempo yürüdüm. Kulağımdan düşmeyen, ağırlık yapmayan, acıtmayan kulaklıkla müzik dinlemek çok zevkliymiş yemek hazırlığım olmasa bir saat daha yürürdüm o kadar keyifliydi.
sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim yağsız peynir
marul,domates
9 adet zeytin
öğle
yumurtalı ıspanak yemeği
1 kase yoğurt
salata
akşam
iş çıkışı arkadaşıma uğrayacağım ne yaptı bilmiyorum ama monti yaptığımı bildiği için bana uygun bişeyler hazırlamıştır yarın yazarım artık
spor : vaktim olursa evde ya da dışarıda yapmaya çalışacağım.
[ı]zilimmm [/ı]
[ı]ben plates yaparkennn eşiminnn beşik örtüsünü kullanıyorumNe alakaa dimi[/ı]
[ı]çocuklar dogdugundaa kv getimiş ne alakaysaa beşikleirne ört diye[/ı]
[ı]anacım örtü degilki mübarekk resmen singerr yani [/ı]
[ı]üzeri iişlemeli bend edürdüm büktümm sokuşturmuştum bir yeree[/ı]
[ı]he rtemizlik yaptıgımda atmak istedimmm ama bana bişiy engel olduu [/ı]
[ı]megerrrr içimdeki plates aşkıymıışşş[/ı]
DAHA NU ÖYLEN YEDİM HŞ NOHUt. YEŞİL MERCİMEK . YEŞİLİK .. BOL BAHARAT.. LİMON NAR EKŞİSİ (KATKISIZ). AZ Z.YAG ..banum bak gördünmü kayınvalidenin verdiği örtü platesin vazgeçilmezi oluvermiş
gerberacım bakliyatı ekmeksiz yiyemiyorsan haşla salata olarak tüket cnm.ben nohut haşlayıp salatama ekliyorum,yada kurufasülyeden piyaz yapıyorum bol soğan ve maydonozlu,biberli..bakliyat yazın sıcak yemek çok yenmiyor ama soğuk soğuk salatası güzel olur valla...
daha bişeyler yazacaktım aklımdaydı yine uçtu gitti....
bebikim tazede olsa beyelyeyi bakliyat gibi düşün etle karıştırma ....zilicim bezelyeyi ben önceden de kıymalı yiyordum yaa aklımda öyle kalmış dün bugün öyle yedim artık kıymasız yapayım madem
bugün kavitasyona gittim inş. Etksi olur bakalım ilk seansımdı
bugünkü menüm
09:30 2 dl tam buğdy ekmeği-bitki çayı-domates-maydonoz-peynir
12:00 4 kaşık kymalı bezelye-1 kase yoğurt
16:00 2 avuca yakın yeşil erik
19:00 1 tb z.yağlı taze fasulye-1 kase yoğurt
diyarım ben inanıyorumki banum gibi birden inecek baskül ....günaydın güzellerrr
bugün tartıldım hala tık yok :) benim metebolizma durmauş anladım :) dün 1 saat tempolu yürüyüş aletlerle spor ve evde plates yaptım :)
dünkü menüm:
2 incir
tb ekmeğim bittiği için ne yazıkki beyaz ekmek,peynir,salata,zeytin
spagetti,salata,yoğurt
bir elma
cacık
günaydın mucuk mucukkkk
afiyet olsun . Alttaki mesajında degerlendirim mönünü..bugün
sabah
2 dilim kızarmış ekmek,peynir yeşillik, domates sosu(yağsız)
öğlen
2 elma
akşam
kuru fasulye ,salata ayran
banum yine aneyyye kaçmışsın ...yaseminnn
valla ben de bilmiyourmki cnmmm yani sürekli nasıl durcaz öle
plates sorumlusu zilim gelir biraz sonraaa
Ayşe
evet cnm 1 haftada alışırım anneme gidicem bugün akşam pc yide götürücemm
ama dogru videolaır bulmamm lazımm
indirdikleirm genelde kalçaymı
ayşem tabiki saece meyvelye ögün yapabilirsin ama bunu akşam kuru yiycem diye yapmana gerek yok . Birde sadece meyve yemeyin ardından 1 evuç kuru yemiş yiyebilirsin yada aygsız süt ürünü bu çabuk açıkmanı önler hemde ögün yerine geçer ...canım hem fırsatım olmadı hemde kuru fasulye yiyeceğim diye akşam yemek istemedim.elma yedim 2 tane aç geçirmedim yaniaz sonra da yemeği mi yiyeceğim akşam yemeğimi geçe bırakmıyorum en saat 19 da benim yemek işi bitmiş oluyo oda en geç yani
gerberacım güzel tuzdan sakınıyorum diyorsun .. Yanlız unutmaki zeytin , peynir gibi yiyecekler de baya tuz barındırıyor .. Ayrıca tuzla bir problemin yoksa bunlarında bş mahsuru yok tabi fazla olmadıgı müddetçe . Ama tuzla ilgili bi sorunun varsa bunlarada dikkat et canım .tuzdan oldukça uzak durdum ve turşuda yemedim 2 kaşık falan fasulye yedim cacıkta 1 kaseydi
sabah 3 dilim kadar ekmek yemiştim 6-7 tane zeyitn biraz peynir
uralardayım zilim sabahları vakit bulamıyorum sonrada çokullar odaya sokmuyorlar kimsayi sınavları çok bugünlerde .biraz geçikmişim sanırım gelmekte ama ancak şekerler...yawruyu doyur,uyut ortalığı topla kendini doyur derken bu saat oldu ....
Valla platese başlayanların sayısı arttıkça çocuk gibi mutlu oluyorum gerçekten.ben gaz vermeye devam edeyim bari,yoksam siz usanıp bırakacaksınız zorlanınca
şincik şekerler platesi vücudunuz çok hamsa kaslarınızı zedelememek için birden yüklenmeyin.yoksa kas kasılması olur 15 gün hiç bişey yapayacak duruma gelirsiniz allah korusun.
Ayşeceylin sen call.yaptığın için yapabiliyorsan sabahları canlı olarak başla hemen ebruyla.sabah yetiştiremessen videolardan yap cnm.daha evelde yazdığım gibi çarş-perş günleri karın kalça şeklinde gidiyor genelde.ama canlı canlı yapacaksan her sabah aynen takıl ebruya hepsniz yap derim ben...
Netten (hepsişurada)'dan aldıysanız hemen geliyor en geç 2 gün içinde ulaşır elinize.o konuda sıkıntı olmaz.güvenlik açısından da hiç tereddütünüz olmasın,yıllardır alışveriş yapıyorum ordan.
Banum sana gelinceeeeee....geçen gün buraya yazmıştım.ben ilk başlarda plates bittiğinde totoşumun üstüne oturamıyordum ve o bacaklarım tüm tün titriyordu ve bu kadar yoğun yapmadığım halde.ve hasta insanlar gibi ıııh ıhhh diye inliyordum sonlarına doğru ama genede bırakmıyordum.
Daha evvelde yazdığım gibi ilk başlayanlara şu anki yapılan plates ağır gelir ya önceki videolardan bir hafta yapıp şimdiklere geçin,yada şu an yapılanları sabah yapacaksanız hareketleri ebru 50 tekrar yapıyorsa siz 15-20 de bırakın.vücudunuz size sinyali verir zaten arkadaşlar.nerde trak orda bırak yapın yani.ebru diğer harekete geçene kadarda kendinizi toparlamış olursunuz.yavaş yavaşta açılırsınız bir hafta 10 güne ebruyu yakalarsınız.
DiyarımCanım...
Topa hiç gerek yok cnm,eğer yoksa topunuz kıslar yerde yapın o hareketleri.ben çoğu zaman topta yaptığı selülitsavar ve bacak hareketlerini yerde yapıyorum.topu içeri getirince oğlumla kapışıyoruz.onu ağlatmaktansa yerde yapayım diyorum.top zaten zıplatıyor insanı ve selülitsavar hareketin etkisini azaltıyor.yerde yapıldığında kalçanın gücüne kaldırdığınız bacağınız,topta topun zıpalamasıyla yapılıyor ve etkisi doğal olarak azalıyor.topu olanlar denesin ve burdan paylaşsın hatta..
Ben yerde yaparken o kalçam nasıl acıyor,iğneler batıyor sanki 20-25.tekrarda falan,ama topta 10 dakika yapsam acımıyor.top sektiriyor zaten sizi hiç efor sarfetmeye gerek kalmıyor.
Ama küçük top şart onu alın.çokta ucuz zaten.(3-4 lira civarı)
ve lastik olmassa olmazımız.oda ucuz.(8 tl civarı.)
aynı hareketleri lastiksiz yıllarca yaptım zerre kadar faydası olmadı selülitlerime,ve bacak inceltmeye.
Lastikle 6 ayda 2 beden inceldim.hatta 4.aydan beri 2 beden inceyim.
Uzun oldu ama ayşeceylinin dediği gibi sporu yaşam biçimiz haline getiriseniz kıslar asla vazgeçemiyorsunuz.vücut sporu mutlaka ama mutlaka istiyor.yapmayınca rahatlayamıyorsunuz.umarım başlayan herkes aynı azmi gösterip inceldikten sonra bırakmaz.yoksa spor gerçekten nankör bişey kıslar aynen geri gelir eski haliniz...
Herkese boooooool sporlu ve platesli günler...
(aebenim nerelerdeki acep?)
meyvişim illa monti yapmak zorundada deyilsin . Bence motiyle harmanla karışık bşliler yepabilirsin . Diyet konusunda maşallah bilmedigin yok artıkofff karar veremiyorum cesaret edemiyorummm... :18::18::18::18:
dondurmamdan vazgecemiyorummm hepsinden vazgecerimde dondurmamı nasıl bırakırım bennn
denicem ama hemen olmasada hafta sonu hazırlıklarımı yapıp 2 hafta denicem... :26:
afiyet olsun ayşem ..yanlız henüz yemedigin için mönünden geceki bademleri kaldırıyorum gece çilek yeter..aebenim teşekkürler ne yapayım kalori yüksek bir yemek kuru gözüm korktukuruyemişi genelde yemeklerin yanında yada hemen sonrasında yiyorum genelde canım
bu günü de yazayım hemen
sabah
3 küçük dilim kızarmış t.ekmeği
domates sosu
peynir
yeşillik
öğlen
yarım tabak fasulye
salata
ayran
arada
1 elma yerim
akşam
2 haşlanmış yumurtadan salata ve yoğurt
2-3 saat sonra
çilek ve badem
bugün badem yok mu yaniafiyet olsun ayşem ..yanlız henüz yemedigin için mönünden geceki bademleri kaldırıyorum gece çilek yeter..öylen elmanın yanında ye dedim ama o ögündü bu ara...
en basiti mermelad ve yogurdu karıştır blakım ...al sana tatlı hem hafif hem nefsini köreltir .kızlar monti tatlısı önerisi olan var mı
ayşem kilo vermek için bazı tadlardada taviz vermeliyiz .hele montide 1 ayı geçir az az yersin ..bu monti iyi hoşta şu karpuzda yasak olmasaydı yazın en sevdiğim meyvedir buz gibinasıl yemeden duracağım ben
meyvişim illa monti yapmak zorundada deyilsin . Bence motiyle harmanla karışık bşliler yepabilirsin . Diyet konusunda maşallah bilmedigin yok artıkHarmanla bilgilerini .etle ekmegi karıştırma . Dondurmanı karpuzunu ye ama nadir .. Bide ertesi gün telafi et. Tabi bunları yaparkende biraz kl. Hesapla . Hem seni kasmaz hemde kilo verirsin .
Sen tekrar 6.lı rakamlarımı gördün ???
akşam yemeginde ye ayşem mutlaka yiyeceksen ..bugün badem yok mu yani
menün güzel petuşum ....yanlız zeytinler yeşilse sorun deyil siyahsa biraz fazla olmuş ...
Evet mizikle spor yapmak ayrıbir insanı şevke getiriyor ...
ay zilim düşündümde mutfagın halini..slm kıslar,ancak girebildim,misafirim var yarın akşam için.mutfağı temizledim son olarakta pastamı yapacaktım.Kreamyı çırparken mikser elimden bi kaçtı aman allahııııımmm
Muffak dolabından tutunda halıya perdeye duvarlara küçük ev aletlerime her şeye krema iplik iplik sıçradı.ağladım walla,yeni silmiştim her yeri.yağlı yağlı krema oldu yine sildim.bittim yorgunluktan.daha süpürge ve toz alma var.offff....
Aebenim hoşgeldin aplam,özledik valla seni...
Ebrunun bu gün yaptığı full karındı evet ben araya kalçada sıkıştırıverdim o büyük topa geçince
Ve artık süre 40 dk değil eskisi gibi.reklamda girince(ben reklamda hiç kalmadan bacak çalışıyorum aynen ebrunun dediği gibi) 50-55 dk'yı buluyor.iyice pestilimiz çıkıyor walla salı çarşamba perşembe günleri.
Ebrunun yeni çalışmaya başladığı sourcle(sörkıl) yani plates çemberi bence hiç gereği olmayan bir alet.
Onun yerine küçük top aynı işi görüyor.ev kalabalığı diye düşünüyorum.en azından şıu ana kadar o aletle yaptığı tüm hareketleri topla yaptık yani.farklı bir atraksiyonu varsa göstermediği onu bilmeiyorum tabisi...
Meyvem ben de dondurmayı çok severim cnm.afedersin midemi üşütüp kusana kadar yerim ama yemiyorum.ve hazır dondurmalar (dün taylan kümelide doktorum proğramında söyledi) dondurma değil,donmuş kremalı şekerden başka bişey değil yani.kornet vs..klasik kornetlerde bile 210 kalori var.ama bir maraş kup dondurmada(küçük tek porsiyonluk olanda)110 kalori var.o normal dondurma gurubu bişey çünki.
2.aşamada hafta 1-2 kere krema olmayan dondurmalardan yiybilirsin cnm.kavun karpuzuda ölçüsünü bildikten sonra her gün ince bir dilim yersin.sorun olmaz.ama diğer yediklerini azıcık kısmassan kilo veremessin.yani tahterevalli gibi düşün bir tarafı ağırlaştırıken mutlaka diğer tarafı azaltmak lazım.aynı rutinde yerken birde kavun karpuz dondurma eklersen veremessin yani..
Benim sınır tanımadığım tek meyve kiraz.daha dün bi kilo aldım akşam eve gelir gelmez yarını yıkadım yedim akşam yemeği niyetine.yemeğim hazırdı eşime ısttım yedi ben yemek hakkımı kirazı biraz daha fazla yiyebilmek için kullanmadım2 tabak kiraz yedim onun yerine...acaipte tok tutuyor.
Kilo aldıracağınıda bilsem vazgeçemiyeceğim tek yiyecek kiraz.ama neyseki öyle bişey yok,hatta ödem attırıcı:) yiyelim gari
meyvem iş şeker dengesine ve saglıga dayndıysa . 1. Aşamaya dönüyorsun ....zilim zaten haftada 1 gün yiyorum dondurmamı iice kıstım kedimi zor dayanıyorum ama dayanıyorum işte ..
yaa buraya kiraz henüz gelmedi her yer kiraz bahcesi olduğundan gelsede haziranı buluyor yani burdakiler olunca ayy ayarlıcm artık bişiler bakalm yapamazsam kalori hesabı yaparım..
benim montiye dönmek istememin sebebi seker dengemi sağlamak montiyi bıraktıktan sonra regl düzensizliğim basladı 5 ayda 2 kez oldum. Pcos direk seker dengesiyle alakalı bişi olduğundan monti beni düzene sokmustu acıkcası derdim daha cokk bu kilo vermek için porsyonlarımıda azaltırım yeterki sekerim dengede kalsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?