Bu diyet hakkında kısacık bilgi verir misiniz? Ben tam anlayamadım.
1 ayda ortalama kaç kilo veriliyor?
bir kurumun 5 yıldızı oteli vardı banum dışardan kişi almıyorlardı kuruma özel .hende uygundu fiyatı . balıkesirdeydı sanırım .mrb abenn ablamm
geçmiş olsun enişteyeee, nasıl dolmuş oteller yaa bizde gidicez yeni ayarladık marmarise gidiyoruz bizz
siz nereye gidicektiniz?
kışın yazlık sebzeleri bende öyle ok sevmiyorum yapmayı bi fasulye yaqpıyorum birde bezelye
ama bu yıl zilimden özendim karnıyarıklık patlıcan koyucam kızartıp
birde tatil dönüükahvaltılık sos hazırlıycam közleme patlıcandan
bir kurumun 5 yıldızı oteli vardı banum dışardan kişi almıyorlardı kuruma özel .hende uygundu fiyatı . balıkesirdeydı sanırım .
Cevabınız için çok teşekkürler.merhaba . bu beslenme gl endeks yani kan şekeri dengesi üzerine bir beslenme ... ayrıca saglıgına kavuşmak isteyenler içinde ayrıca tavsiye edilir..
sabah ekmek yiyorsunuz . diger ögünlerdede ekmek yok . yasaklı gıdalar var, kanşekerini yükselten kilo aldıran ve saglıgı bozan besinler yenmiyor, digerlerinide porsiyon hesabı olmadan tüketilebiliyor .tabi aşırıya kaçmadan . günde 3 ana ögün mutlaka yeniyor .. arlarda açıkırsan meyve tüketebilirsin fakat ögün aralarında en az 3.4. sat olmalı . yediklerini sindirmeden diger ögün yenmiyor
kilo verme süreci işe kişiden kişiye göre degişir .
ayrıntılı bilgi ilk sayfada var.. kilo verenlerin haftalık listeside var 2.3. mesajlarda ve 2000 li sayfalarda . ayda 5 kilo verende var daha az yada daha fazla verende oluyor ..bu tamamen kişiye göre digişir.
Cevabınız için çok teşekkürler.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sabah 2 dilim ekmek tüketim daha sonra ekmek yemiyoruz. Peki öğlen ve akşam öğünümüzde bulgur, kuru fasulye, barbunya ve nohut var mı?
Çereze izin var mı?
Glisemik indeksi düşük meyvelerden kuru kayısıya günde kaç adet izin var.
Kivi, elma, şeftali benim bildiğim en az glisemik indeksi düşük meyveler.
Sebzelerden ise yeşil fasulye, domates, salatalık ve yeşillikler.
Yanlış biliyorsam lütfen beni uyarınız.
Süt ürünlerine, yumurta ve et ürünlerine ne diyorsunuz?
Aeben, siz kaç ayda kaç kilo verdiniz.?
Çok teşekkürler ederim.öncelikle hoşgeldin melis..aebenim gelene kadar cvpliim sorularını dilimin döndüğü kadarıyle...
madde madde yazayım senin yazdığın gibi...karışmasın cvplar...
sadece sabah ekmek tüketiliyor cnm,öğlen akşam ekmek yenmiyor..bulgur ilk etapta çok önerilmiyor cnm ama baklagillerin tamamı serbest..
çereze izin var,ama çok tuzlu olursa su tutar biliyorsun.tuzsuz yada az tuzlu yersen sorun yok.çerezide aralarda değilde öğünlerde yiyiyoruz..
kuru kayısı günde 3-4 tane yenebilir.özellikle sabah kahvaltıdan önce yersen sinidirim sisteminede iyi gelir...
kiwi,elma ,şeftalide yenebilir cnm.muz,karpuz,kavun,üzüm gibi çok tatlı meyveler tavsiye edilmiyor..
sebzelerin neredeyse tamamı serbest cnm.sadece havuç yasak...
süt ürünleri komple serbest,öğünlerde özellikle öneriliyor hatta yoğurt..
yumurta ve et ürünleride(salam-sosis-sucuk hariç) serbest cnm.ama yumurta yediğin kahvaltıda ekmek yenmiyor..
bu diyetle aebenimin dediği gibi kilona,yaşına ,fizksel aktivitene göre değişiyor verilen kilo miktarı..
ben 40 kg verdim.13-14 ay gibi bir sürede cnm...yardımcı olabilmişimdir umarım,sormak istediğin ne varsa sor,herkes seve seve yardımcı olur burda sana...
Çok teşekkürler ederim.
Anladığım kadarıyla karbonhidratlı yiyecekleri hayatımızdan çıkaracağız. Glisemik indeksi düşük sebze ve meyve tüketimi sınırsız. Aslında güzel bir diyet.
cevabınız için çok teşekkürler.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sabah 2 dilim ekmek tüketim daha sonra ekmek yemiyoruz.evet
peki öğlen ve akşam öğünümüzde bulgur, kuru fasulye, barbunya ve nohut var mı?
bulgur hariç var ama baklagiller haftada 3 ögün
çereze izin var mı?
evet var ama tuzsus ve çig olursa daha iyi
glisemik indeksi düşük meyvelerden kuru kayısıya günde kaç adet izin var.
Kivi, elma, şeftali benim bildiğim en az glisemik indeksi düşük meyveler.
meyveler günde 3 porsiyon enebilir . Fazlası kilo vermeyi engeleyebilir .. Yasak meyveler yenmiyor ama .
sebzelerden ise yeşil fasulye, domates, salatalık ve yeşillikler.
yeşiliklerin hepsi, serbest
yanlış biliyorsam lütfen beni uyarınız.
Süt ürünlerine, yumurta ve et ürünlerine ne diyorsunuz?
hepsi yeniyor .özelikle yogurt her ögünde yenebilir .
aeben, siz kaç ayda kaç kilo verdiniz.?
Canım ilk sayfada var benim hestelık kaç kilo verdigim .
Daha öncede dedigim gibi kişiden kşiye degişir kilo verimi. Ama ben montiyi kilodan çok saglıgım İÇİN yapmayı istiyorum hep .
aeben cevapların için çok teşekkürler.
Glisemik indeksi küçük karbonhidratlı yiyecekler bildiğim kadarıyla kepekli makarnalar ve çavdar ekmeği.
Benim insülin direnci problemim var. Bu nedenle diaformin kullanıyorum. Endokrin doktorum ömür boyu kullanacaksın dei.
Hastalığımdan dolayı glisemik indeksi düşük besinleri yemem gerekiyor ki yediklerim anında kana karışıp beni acıktırmasın.
Örneğin doktorum meyvelerden kuru kayısı , kivi ve elma senin için en idealleri demişti.
Mantar, yeşil fasulye, domates, biber, salatalık, kabak ve patlıcan ise sebzelerden en ideal olanlar.
Yoğurt her öğün ye ki yediklerinin şeker oranını azaltsın demişti. Şimdi sizleri okuyunca aynı diyet diye düşündüm.
Bana şeker, patates, muz, pirinç, incir(kuru ve yaş) yasaklamıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?