- 19 Mart 2012
- 3.436
- 5.086
- 248
kızlar merhaba aranıza yenı katılıyorum ve lütfen bana yardımcı olun.
acılen fazla olan 10 kilo mu vermem gerek şuanda 65 kiloyum ve 55 olmam gerek vucuduma göre.
gecen sene diyetisyen yardımı ile 8 kilo verdim ama 1 senede 5 kilosunu geri aldım.
10 gundur tekrardan gecen sene diyetisyenın verdiği diyeti yapıyorum sporda yapıyorum yanında ama gram bile veremedim.ve gerçekten sinirlerim bozuldu diyet ve spor yapıyorum ama gram verememek sinir bozuyor.
sizlerle ilerlersem bana yardımcı olursanız daha iyi olacağını düşündüm.
sabah -öğle-akşam neler yemem gerek.aralarda neler atıştırmalıyım.kiyatbı okumadım ve internetten biraz araştrdım yasaklı olanları anladım ama neleri ne zaman yemem gerektiğini bilemiyorum.ve bende insülin direnci var bu yuzden kilo vermem daha zor oluyor .sürekli acıkıyorum ve tatlı ihtıyacım cok oluyor.
bilgilendiriseniz sevinirim.
Merhaba,
Bende de insülin direnci var yaklaşık 8 ay boyunca glifor kullandım 1000 mg kullandım (doktor verdi)
En son bu ay başında yine doktora gittiğimde (rutin sağlık kontrollerim var, her 2-3 ayda bir kan tahlilleri yaptırıyorum) insülin direncim normalin 2,5 katı çıktı...
Ve doktorum ilacımı sabah/öğle/akşam olmak üzere günde 3'e çıkardı (850 mg)
Ayrıca acilen kilo vermem gerektiğini söyledi...
Zaten 2 aydır diyet yapıyordum ama çok yavaş kilo veriyordum,
Doktorum insülin direncim kırılmadan kilo vermemin çok zor olacağını söyledi ve ilaçlarımı düzenli kullanmamı, diyete devam etmemi ve sporda yapmamı söyledi...
Ve beni kahreden cümleyi de sarfetti... "Tatlıdan ve tatlı olan herşeyden uzak dur... Vücudunun şu anda buna hiç ihtiyacı yok" (((((
2 Ay önce 88,6 kiloydum...
Şu an 79,400 kiloyum...
Ve tahminen haziran ayına kadar 60 kilo olacağım...
Ve gerçekten olacağım ))
Eğer insülin direncin varsa öncelikle doktora görünmeli ve mutlaka ilaç kullanmalısın, aksi takdirde yaptığın hiç bir diyet işe yaramayacaktır..
Çünki vücudun direnişe geçecek ve yediğin herşeyi önce şekere sonrada yağa dönüştürecek...
Bu da hem karaciğerine hemde pankreasına zarar verecek...
İlerde yaşayacağın sorunları sanırım tahmin etmişsindir?
Yani sadece zayıflamayı takma aklına...
Önceliğin sağlığın olsun lütfen !
Forumları okuduğumda bir çok arkadaşın hep sağlıktan bahsettiğini ama yine de akılalmaz diyetler yaptıklarını okuyorum...
Önce sağlık
Sonra form...
Sevgilerimle...