Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar merhaba aranıza yenı katılıyorum ve lütfen bana yardımcı olun.
acılen fazla olan 10 kilo mu vermem gerek şuanda 65 kiloyum ve 55 olmam gerek vucuduma göre.
gecen sene diyetisyen yardımı ile 8 kilo verdim ama 1 senede 5 kilosunu geri aldım.
10 gundur tekrardan gecen sene diyetisyenın verdiği diyeti yapıyorum sporda yapıyorum yanında ama gram bile veremedim.ve gerçekten sinirlerim bozuldu diyet ve spor yapıyorum ama gram verememek sinir bozuyor.
sizlerle ilerlersem bana yardımcı olursanız daha iyi olacağını düşündüm.
sabah -öğle-akşam neler yemem gerek.aralarda neler atıştırmalıyım.kiyatbı okumadım ve internetten biraz araştrdım yasaklı olanları anladım ama neleri ne zaman yemem gerektiğini bilemiyorum.ve bende insülin direnci var bu yuzden kilo vermem daha zor oluyor .sürekli acıkıyorum ve tatlı ihtıyacım cok oluyor.
bilgilendiriseniz sevinirim.

Merhaba,

Bende de insülin direnci var yaklaşık 8 ay boyunca glifor kullandım 1000 mg kullandım (doktor verdi)
En son bu ay başında yine doktora gittiğimde (rutin sağlık kontrollerim var, her 2-3 ayda bir kan tahlilleri yaptırıyorum) insülin direncim normalin 2,5 katı çıktı...
Ve doktorum ilacımı sabah/öğle/akşam olmak üzere günde 3'e çıkardı (850 mg)
Ayrıca acilen kilo vermem gerektiğini söyledi...
Zaten 2 aydır diyet yapıyordum ama çok yavaş kilo veriyordum,
Doktorum insülin direncim kırılmadan kilo vermemin çok zor olacağını söyledi ve ilaçlarımı düzenli kullanmamı, diyete devam etmemi ve sporda yapmamı söyledi...
Ve beni kahreden cümleyi de sarfetti... "Tatlıdan ve tatlı olan herşeyden uzak dur... Vücudunun şu anda buna hiç ihtiyacı yok" (((((

2 Ay önce 88,6 kiloydum...
Şu an 79,400 kiloyum...
Ve tahminen haziran ayına kadar 60 kilo olacağım...
Ve gerçekten olacağım ))

Eğer insülin direncin varsa öncelikle doktora görünmeli ve mutlaka ilaç kullanmalısın, aksi takdirde yaptığın hiç bir diyet işe yaramayacaktır..
Çünki vücudun direnişe geçecek ve yediğin herşeyi önce şekere sonrada yağa dönüştürecek...
Bu da hem karaciğerine hemde pankreasına zarar verecek...
İlerde yaşayacağın sorunları sanırım tahmin etmişsindir?
Yani sadece zayıflamayı takma aklına...
Önceliğin sağlığın olsun lütfen !

Forumları okuduğumda bir çok arkadaşın hep sağlıktan bahsettiğini ama yine de akılalmaz diyetler yaptıklarını okuyorum...
Önce sağlık
Sonra form...
Sevgilerimle...

günaydınnnnn . hayırlı bir hafta olsun inşallah ...:16::16::16:

kızlar merhaba aranıza yenı katılıyorum ve lütfen bana yardımcı olun.
acılen fazla olan 10 kilo mu vermem gerek şuanda 65 kiloyum ve 55 olmam gerek vucuduma göre.
gecen sene diyetisyen yardımı ile 8 kilo verdim ama 1 senede 5 kilosunu geri aldım.
10 gundur tekrardan gecen sene diyetisyenın verdiği diyeti yapıyorum sporda yapıyorum yanında ama gram bile veremedim.ve gerçekten sinirlerim bozuldu diyet ve spor yapıyorum ama gram verememek sinir bozuyor.
sizlerle ilerlersem bana yardımcı olursanız daha iyi olacağını düşündüm.
sabah -öğle-akşam neler yemem gerek.aralarda neler atıştırmalıyım.kiyatbı okumadım ve internetten biraz araştrdım yasaklı olanları anladım ama neleri ne zaman yemem gerektiğini bilemiyorum.ve bende insülin direnci var bu yuzden kilo vermem daha zor oluyor .sürekli acıkıyorum ve tatlı ihtıyacım cok oluyor.
bilgilendiriseniz sevinirim.
hoşgeldin .
ilk sayfada var ama yazayım sabak ekmekli kahvaltı öylen ve akşamda pro türü yada sebze yanında salata ve yogurtla .
montide atıştırma yok canım en az ögün sonrası 3.4. saat beklmelisin bu 4.5 saatde olsa süper olur . ama tez açıçıyorsun belli . o zaman öyleden sonra ara yapabi,lirsin genelde meyve öneriyoruz . bu ayran yada birkaç kuruyemişde olabilir.

slm kızlar naıslsınız diyet nasıl giidyorr şuan 60kılodayım çok şükür 61 kırdım :) aynı devam fırsat buldukca geçmişi okuyorum görüşmek üzere :)))
tebrikler ecrin .:46:
selammmmmmmm pek bi mutluyum yeni eve gittikk baya şekillenmişş:)
kasım ayında taşınırmışız, umarım daha uzun sürmezzzz
küçük bi evden öle büyük bir eve geçecek olmak çok heycanlandırıyor beni
eviin kullanım alanı 116 m2 çok büyük degil belki amaa
bana büyük geldi
kileri var, çamaşır makinası yeri ve fort manto yeride var yaptırmak lazım
iki tane kocaman balkon var birii mutfakta, digeri yatak odasındaa
ilk başta yatak odasında istememiştim ama şimdi mantıklı geldi düşününcee:)

zaman ne çabuk geçiyor banum bir bakmışın kasım olmuş .:16: güle güle otür .inan o eve taşın 1 sene sonra orasıda küçük görünür güzöne .:27:

Merhaba,

Bende de insülin direnci var yaklaşık 8 ay boyunca glifor kullandım 1000 mg kullandım (doktor verdi)
En son bu ay başında yine doktora gittiğimde (rutin sağlık kontrollerim var, her 2-3 ayda bir kan tahlilleri yaptırıyorum) insülin direncim normalin 2,5 katı çıktı...
Doktorum insülin direncim kırılmadan kilo vermemin çok zor olacağını söyledi ve ilaçlarımı düzenli kullanmamı, diyete devam etmemi ve sporda yapmamı söyledi...
Ve beni kahreden cümleyi de sarfetti... "Tatlıdan ve tatlı olan herşeyden uzak dur... Vücudunun şu anda buna hiç ihtiyacı yok" (((((

Şu an 79,400 kiloyum...
Ve gerçekten olacağım ))

Eğer insülin direncin varsa öncelikle doktora görünmeli ve mutlaka ilaç kullanmalısın, aksi takdirde yaptığın hiç bir diyet işe yaramayacaktır..
Çünki vücudun direnişe geçecek ve yediğin herşeyi önce şekere sonrada yağa dönüştürecek...

Forumları okuduğumda bir çok arkadaşın hep sağlıktan bahsettiğini ama yine de akılalmaz diyetler yaptıklarını okuyorum...
Önce sağlık
Sonra form...
Sevgilerimle...
hoşgeldin soya sosu . ve geçmiş olsun
canı montignac zatten şeker düzeyini düzenleyeyn bşir beslenme . bahsettigin bir çok şikayet bendede var hipo glisemiyim . inan montiyi tam kaçamaksız yapınca hepsi düzeliyor insülin direnci bile . dr. banada verdi glicobay ama fazla kullanamadım . pek de bir farkını görmedim açıkçası . insanı saglıgı ilaçda deyil dedikleri ve içtiklerinde bence . bunu yaşamış ve deneyimlemiş biri olrak yazıyorum .
eger insülini fazla salgılatacak şeyler yemessen insülin direncin olmaz . ve yediklerin yaga dönüşmez. GL endeksi yüksek gidalardan uzak durmak lazım . buda montide yasak olan gıdalar .
seninde dedigin gibi önce saglık

Son düzenleme:
slm kıslar...eve geeli 2 saat oldu olmadı size yazayım hemen dedim...
tatildeydik oğluşla,okulun gezisine gittik geldik...babamız yokken evde sıkılmayalım diye düştük yollara..çıkacağım sabah çok telaşla çıktım yazmaya yetiştitemedim size ,haber verip çıkacaktım ama olmadı ....

banuş oğlum ne otelde ne yolda altına yapmadı hiç çok şükür...bu işi becerdik galiba:46: ama mevsim geçişine aldandık,bursadayken ateşlendi oğlum ,gece vakti bilmediğimiz bir şehirde 39,7 ateşle hastaneye gittik.panikledim biraz ama atlattık sayılır bu gün daha iyi...boğaz enfeksiyonu olmuş...:18:

çamaşırlar makinesi boşalsın,serip hemen uyuycam,eşimde bizden 1 saat evvel gelmiş,2 epet yıkattırdım son makinede çıksın zıbarıp yatıcam.çok yorgunum...
yarın sabah görüşürüz kıslar...:10:

hışgeldin zilim ... ne güzel gezdin çanakkale vs bende istiyorum oraları görmek . bu sene nasip olur inşallah .
ogluşada geçmiş olsun atlatmışsınız .
yazmıştın canım gidecegini o yüzden gelmeyinde anlamıştım turda oldugunu ..
benimde yarın gün var bugünden yapayım bazı hazırlıklarımı :6:

günaydın hatun kadınlar...
topiğe bahar rehaveti uykudan çökmüş...ben okuldan geldim siz uyanamamışsınız.kalkın bakem,kıpırdanın biraz....
bende bezgin bekir modundan çıkabilirsem ev işlerine ve temizliğe girişicem...ama bacaklarım sızlıyor gezmekten ve otobüste oturmaktan dolayı...birde pazar işi var ev tam takır kurubakır...hiç sebze yok evde olmadığımız için...işler gözümde büyüyor,uzun bir gezmekten sonra insan eve adapte olmakta güçlük çekiyor...oğluşuda parka götürücem,offf anam offff...nerden başlasamda bitirsem bilemedim...:18:

aebenim aplam...sanada çok geçmiş olsun...havalara aldanıyoruz..okuldada çocuklar hasta..dikkat etmek lazım..:54:

slm kızlar naıslsınız hepinize iyi haftalar diliyorum teşekkürler kızlar yılmadım yola devam çok şükür 61kırdım yaa çok mutluyum spora devam havalarda düzeldi dhaa çok spor yapcam inş. hadı bakalım yaz geldi sayılırrr yaza çıtır girelim kızlarr:32::32:

selammmmmmmm pek bi mutluyum yeni eve gittikk baya şekillenmişş:)
kasım ayında taşınırmışız, umarım daha uzun sürmezzzz
küçük bi evden öle büyük bir eve geçecek olmak çok heycanlandırıyor beni
eviin kullanım alanı 116 m2 çok büyük degil belki amaa
bana büyük geldi
kileri var, çamaşır makinası yeri ve fort manto yeride var yaptırmak lazım
iki tane kocaman balkon var birii mutfakta, digeri yatak odasındaa
ilk başta yatak odasında istememiştim ama şimdi mantıklı geldi düşününcee:)

yeni evin hayırlı olsun canım güle güle oturr

Merhaba,

Şu an 79,400 kiloyum...
Ve gerçekten olacağım ))

Önce sağlık
Sonra form...
Sevgilerimle...

merhaba canım bendede inülin direnci var pkoluyum 2senedirde glukofen kullanıyorum günde 2 tanee bende 65 kıloydum doktora gittiğimde çocuck düşündüğüm için doktorum zayıfla dedı suan bu diyet sayeseınd eve arkadaşların desteği sayesınde sagolsun 60 kıloya düştüm diyete devam ediyorum hedefim 55kıloya düşmek sende çok iyi kılo vermişsin 2ayda canım inş.istedıgın kıloya düşersin başarılar dilerim

Kizlar benden artik monu ve kg bilgisi beklmeyin anacim.haftasonu kesinlokle anladimki beni gi odakli bu diyeti hipogliaemim icin lesin devam ettirmem lazim akso takdirde gozumu acamiyorum.bu isin yasliligida var Allah korusun

merhaba canım bendede inülin direnci var pkoluyum 2senedirde glukofen kullanıyorum günde 2 tanee bende 65 kıloydum doktora gittiğimde çocuck düşündüğüm için doktorum zayıfla dedı suan bu diyet sayeseınd eve arkadaşların desteği sayesınde sagolsun 60 kıloya düştüm diyete devam ediyorum hedefim 55kıloya düşmek sende çok iyi kılo vermişsin 2ayda canım inş.istedıgın kıloya düşersin başarılar dilerim

Merhaba,

Öncelikle özel mesaj atamıyorum, burda yeniyim ve belli bir sayıyı doldurmak gerekiyormuş özür ))
Ben farklı bir sayfada yazıyorum, hatta günlük olarak ne yediğimi neler yaptığımı yazıyorum oraya dilersen göz at...
"Karar verdim zayıflayacağım, hedef yeniden 60" ssayfamın ismi ))
Bunca yıl boyunca gittiğim spor salonları, doktorlar ve diyetisyenlerin tavsiyeleri ve birazcık bilgi birikimimle menümü kendim oluşturuyorum
Sporumu da kendim yapıyorum
Şuanda gayet güzel gidiyor
10 günde yaklaşık 3 kilo verdim
Sanırım 2 gün önce yazmıştım sana, o zaman kilom 79,800 idi
Bu sabah ise 79,100 !
Yarın kaç olacak bilemiyorum ))
Neler yaptığımı tek tek yazmayayım uzun olur, dilersen sayfamdan bakabilirsin canım
Tez zamanda istediğin kiloya sağlıkla kavuşmanı dilerim
Sevgilerimle ))

merhaba herkese. ben de yeniden start verdim montiye.Yolum uzun ama bu sefer başarmak umuduyla....
sabah, yarım litre ılık su,1 haşlanmış yumurta
Ara: çok az badem, kuru kayısı,ceviz
öğlen: pirinçsiz ıspanak kavurması, yoğurt
akşam: fırında Karnıbahar göbek marul
günde yaklaşık 3 litre su.

merhaba herkese. ben de yeniden start verdim montiye.Yolum uzun ama bu sefer başarmak umuduyla....
sabah, yarım litre ılık su,1 haşlanmış yumurta
Ara: çok az badem, kuru kayısı,ceviz
öğlen: pirinçsiz ıspanak kavurması, yoğurt
akşam: fırında Karnıbahar göbek marul
günde yaklaşık 3 litre su.

tünaydın herkese....:16:
gözümü açamıyorum re:16:vetten yahu...havaların azizliğine uğradım...her yerim dökülüyor sanki...pazar günü gece eve gel,sabah erkenden kalk okula git,eve gel pazardı marketti,öğleden sonra derin temizlik,akşam üstü özel öğrenci,yemek hazırla,bulaşık,kek ütü oğluşu uyut derken turşu gibiyim bu gün..yürüyüş yapacak kudretim kalmadı...et kesiği gibi bacaklarım...biri oğluma baksada bir kaç saat dinlenebilsem pek iyi olacak emmeee nirdeee...:50:

eşim yıllık izne çıkacak önümüzdeki hafta azıcık dinlenirim bari...oğlumun wc işi için sık sık otur kalk -otur kalk dizlerimin bağı çözüldü artık...banum ben yokken kilomu aldın sen cnm?
takyim yeniden hoşgeldin cnm.....biz şindik parka kaçar,oğlum durmuyor haydin görüşürüz...:10:

iyi geceler kıslar...
günü atlattım anlımın akıyla şükür .:24:
üstümden bir yük kalktı sanki:27:

takyim tekrar hoşgeldin . canım monti sende çok etkili yeniden başlamakla çok iyi etmışşin ..

ocdim hafta sonu tozuttun zarr.:31: tabi şeker dengende altüst oldu .. canım senin kilondan çok saglıgın için monti yapman lazımmmm..:34:

kajum havalar ısındı yürüyüşe .ık bu seni adepde eder.:8:

banuşum sen neler yapıyon :16:

ecrincim yakında 5li rakamlardasın canım :34::21: ve sonundada :emir_bebek: gelecek ..

zilim gezmaden sonra ev tuhaf geliyor insana . oh havalarda ıksındı ogluşla gez parkları . senin içinde hava degişimi olur ...

kendime yürüyüş arkadaşları buldum tüm aparmanı ardımdan sürükliycem:9: yürüyüşlere başladımmı daha dikkatli diyet yapıyorum beni motive adiyor . bu günde yediklerimime hiç deyinmeyim döktürmüşüm nemelazım :27:

teşekkür ederim ben de sizinle buluştuğumuza sevindim.Menümü yazayım
sabah kalkınca.yarım litre ılık su 1 saat sonra küçük çavdar ekmekli sandviç( bol tereli,rokalı,az light peynirli)
öğlen: kereviz yemeği, yoğurt
yarım saat sonra çok az badem,ceviz,1 kuru kayısı
arada 1 elma
akşam: karnıbahar fırın, çok az kabak y.( 2 yemek kaşığı),tavuk göğüs tavada ,brokoli haşlama( erken yedim)
ara. 1 kuru kayısı, az badem:34:

günaydınn herkeseee

zilimm
nasılsın cnm yine yogunsunnn , özledimmm seni vallahi yaa
evet cnm ben kilo aldımmm yani bildigin gibi 64 ün altına inemedigm gibi
yukarısınaa çıktım 67-68 kiloya kadarr işte sıkıp sıkıp bırakmanın kötü sonuçları oluyor budaa
çiş olayını ne yaptınızz?:26::26::26:

abennn ablaaa
senidee özleidm artık gelmiyorsunuzz hiççç, gün de bitmişş gözün aydın:24::24::24:
bende iyi diyelim iyi olsunn anneme gidicme bu akşam ehliyetimi almak için emniyete gidicem ordanda
kalori hesabı yapıyorum çok sıkmadan kendi çapımd abişiyler yapıyorum iştee
yürüyüşe başlamıştım ama hava bozdu birden gidemedim iki ç gündür evde mekik çekiyorum ama :))

sen nasılın ablam
naz nerelerde göremiyorum oda mı kilo aldı?

Banummm bize spor sart diyorum ve bu esnasa oglumun elimr tutusurduu ipi alip atliyorum :) bakti anasi saldi cayira destek olayim dedi kendince

Banummm bize spor sart diyorum ve bu esnasa oglumun elimr tutusurduu ipi alip atliyorum :) bakti anasi saldi cayira destek olayim dedi kendince

cnm ben her sabah yürüyorum sonra eve gelip mekikk çekiyorum ve plates topuyla iç bacaklarımı çalıştırıyorum:)
spor olmazsa biteriz bizzz 300-400 mekik çekiyorum mekik aletiylee

Back
X