bir daha bu şekilde aşık olamayacğıma çok eminim ancak sevebileceğim biri olabilir.sevmediğin aşık olmadığın biri ile evlenip de çocuk yapma.
bir daha bu şekilde aşık olamayacğıma çok eminim ancak sevebileceğim biri olabilir.
ben de buna benzer bir konu açmak istiyordum aslında. yorumları takip edeceğim.
ben de sevgilimden ayrıldım. öyle çılgınlar gibi aşk acısı çekmiyorum. bir gün unuturum, başkası olur hayatımda. yine mutlu olurum. biliyorum.
ama hep şey düşünüyorum, tamamen unutabilmek mümkün mü?
sanki başkasını sevsem de bu kadar çok sevemezmişim, öncekinden bir şeyler hep içimde kalırmış gibi geliyor.
hiçbir zaman %100 bitemezmiş, arada sırada "keşke onunla olsaydık, daha mutlu olurdum, daha çok seviyordum" dermişim gibi geliyor.
aksi yöndeki yorumları okuyup içimi rahatlatmak istiyorum.
zamanla geçecek bu süreç diye düşünüyorum. ikimizinki de hemencecik geçsin umarım :)
Daha da abartanlar olmadı değil.sanki onunla olmazsa bir anlamı da olmayacakmış gibi hissediyorum..
aynen, bende başka biriyle mutlu olabileceğime ihtimal veriyorum mutalaka bir paylaşımım olur anlaşırım beni sever bende severim ama aşık olamayacağıma çok eminim, o unutulmaz bu da kesin benim için.
bugün başkasıyla evlendiğimi , çocuklarım olduğunu hayal ettim ve içim acıdı. hatta düğünümden sonra eve gidene kadar gelip beni vazgeçirmesini bekleyeceğime o kadar eminim ki. içten içe bunu düşüneceğime eminim. gelse ve beni vazgeçirse. bu boğazıma düğümlendi sabahtan beri ya
Eğer bu düşünce yapısındaysanız yani aklımda biri var, onu seviyorum, aşığım ama evlenmek de şart gideyim başkasıyla evleneyim belki severim, göreyim ne olacak demeniz evleneceğiniz kişiye haksızlıktır.
Burada önemli olan sizin duygularınız, sizin o adamdan çocuk isteyip istemediğiniz, aklınıza aşık olduğunuz adam gelince ne kadar çaresiz hissedeceğiniz değil, evlendiğiniz adama başkasını severken yapacağınız ihanet ve o adamın duygularıdır.
Siz bir adam başkasını severken tercih ettiği kadın olmak istermiydiniz? Sizinle birlikte olacak ama aklı başka kadında olacak. Ne düşünürdünüz? İllaki bunu eninde sonunda sezecek ve bu adama neden başkasını severken benimle evlendin diye lanet okuyacaksın.
O yüzden başkasını bu adamdan çok sevmeden yada bu adamı tamamen unutmadan evlenmeyin. Bu bir nevi yalancılık ve ikiyüzlülüktür.
Eğer bu düşünce yapısındaysanız yani aklımda biri var, onu seviyorum, aşığım ama evlenmek de şart gideyim başkasıyla evleneyim belki severim, göreyim ne olacak demeniz evleneceğiniz kişiye haksızlıktır.
Burada önemli olan sizin duygularınız, sizin o adamdan çocuk isteyip istemediğiniz, aklınıza aşık olduğunuz adam gelince ne kadar çaresiz hissedeceğiniz değil, evlendiğiniz adama başkasını severken yapacağınız ihanet ve o adamın duygularıdır.
Siz bir adam başkasını severken tercih ettiği kadın olmak istermiydiniz? Sizinle birlikte olacak ama aklı başka kadında olacak. Ne düşünürdünüz? İllaki bunu eninde sonunda sezecek ve bu adama neden başkasını severken benimle evlendin diye lanet okuyacaksın.
O yüzden başkasını bu adamdan çok sevmeden yada bu adamı tamamen unutmadan evlenmeyin. Bu bir nevi yalancılık ve ikiyüzlülüktür.
Bak şimdi birebir yaşanmış örnek;
Gençliğimde 8 sene biriyle çıkmış,ayrılmış biriyim. Dört dörtlük bir adamdı,nasibimiz değilmişiz birbirinizin.
Neyse.
İlk evliliğimde imzayı atarken aklımdan geçen "vaaaay be,gelip beni vazgeçirir sanmıştım,ben de evleniyorum he? Allah Allah ne ilginç! Aman ya annemler babamlar hepsi çok ağlıyor oyyyy çok fena oldum ühühühühühühühüh"
İkinci evliliğimde aklımdan geçen "heyyyyooooooo evleniyoruz biz! Allahım sana şükürler olsun! Ayyyy birtanem ne heyecanlı buralar, ayyyy aşşşkımmmm şarkımız çalmadı,ayyy hayatımmmm duymuyorum ben,daha yüksek çalsın,ayyyy bebeğimmm karnım çok ağrıdı,ayyy sevgilim ayağım acıdı,ayyyy sevgilim nikah masası mı o heyyyoooooo gidiyoruz"
evlenirken sana aşığım gibi bir yalan üstüne evlenmeyi düşünmüyorum.
dediğiniz gibi bu saklanabilecek bir şey değil muhakkak sezilecek bir şey. karşımdaki insanı kandırmak bir yana o şekilde bir beklentiyi zaten karşılayamam ve kendimi bu yükün altına sokmam.
evlenirsem bu tabi ki hiç bir duygumun olmadığı biri olmayacaktır, bir şeyler paylaştığım beni mutlu eden ve benimde mutlu ettiğim bir ilişki olur ama yoğun bir aşkta olmaz bu duygum buna eminim. hayatı paylaşmak konusunda başarılı olacağımıza ikna olursam evlilik olabilir ve karşımdaki de bunu bilir.
herkes aşık olduğu insanla evlenemiyor ne yazık ki ama bu biriyle bir şeyler paylaşmaktan mahrum kalmak anlamına da gelmiyor. o yüzden merak ediyorum bunu yaşayan insanlar tatmin olabiliyor mu hayatlarında...
Aaaa yazdıklarımdan bunu mu anladın?işte bende bunu dicem " gelip beni vazgecirse " :)))bu duyguyla nasıl yaşanır ki çok acı (
zamanla geçiyor o zaman dimi
Platonik bir aşk mı bu, yoksa ayrılmak zorunda kaldığın biri mi? En sevdiğinle beraber olsan bile aşkın ömrü 3 yıl diyor isviçreli bilimadamları, ondan sonra git öteye rahat oturayım dönemi başlıyormuş, ben onların yalancısıyım :)
Öyle bir unutursun, üstüne de aşık olursun ki, üzülme, sen daha o aşk evresini atlatamamışsın, ondandır, geçer.
Aaaa yazdıklarımdan bunu mu anladın?
İki defa evlendim.
İlkinde severek olmadığı için aklıma gelmesi normal.
İkincisinde çok severek evlendiğim için hiç bir şey umrumda olmadı demek istedim.
İyi de bunun süresi olmaz ki.sevebildiyseniz bu harika hala umut var demektir :) peki bunlar ne kadar sürdü tam olarak tekrar sevebilmeniz birini ve hiç aklınıza gelmeyişi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?