Müsait olmadığımızı daha nasıl anlatabiliriz

Çocuk aile ilişkisi olmayan evde büyümüş muhtemelen tüm gün sanal dünyada bilgisayar oyununda takılan bir ergen.Çok sosyal ilişki yumağında olduğunu sanmıyorum bu yüzden onunla konuşurken dolaylı anlatım ya da çok kelime ile durumu anlatmayın.Eşiniz arasın yeğenini net cümleler ile "burada kalamazsın" desin .Eşinizin de kendi yeğeni ile tüm iletişiminin mesaj yoluyla olması bana garip geldi açıkçası

Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar
Hiçbir zaman diyeceksiniz net bir şekilde. Ne yüzsüzlük ya hu yüzsüzlükte çığır açmışlar resmen.
İşi düşünce akraba olduğunu hatırlayan insanları evimizde misafir etmek istemeyince ne ara böyle bir toplum olduk diye eleştiriliyoruz birde. Ne ara peki sadece kendi işimiz için insanları kullanan bir toplum olduk!?

ya işte diyorumm ya sorun bunun eşinde bencs direk numara alıp kadın konuşsun yani

18 20 yaşındaki çocuğu çok takmayın ne zaman müsait olur derse ailem baskasinin gelmesini istemiyor de geç yani. İşi bu kadar büyütüp kafana takma. Küçük bir mesele bu

Anası babası burnunu kendi imkanları ile sürtsün başka insanların sırtına binerek değil.

Eşime dedim, benim üzerime at. Zaten herhangi bir iletişimim yok. Onu da yapamıyorsan bana ver ben konuşayım.
Alın eltinizin numarasını arayın. Merhaba beni tanımazsın da ben x im böyle bir planınız varmış böyle bir şey söz konusu olamaz, asla bize ve aileme güvenmeyin deyin. Adamlar sizin çocuğunuz olmuş aramamışlar ya hu hayırlı olsun demek için, öz yeğenlerini merak etmemişler. Şimdi mi akıllarına geldi akraba oldukları pes.

ya işte diyorumm ya sorun bunun eşinde bencs direk numara alıp kadın konuşsun yani
Kadın insan değil ki onlar için... Konu sahibi , ergenin amcasının tapulu malı sadece. Kadın arayıp gelmesin dese yine amcayı suçlayacaklar. O yüzden kadının ve ailesinin fikrini hiç merak etmiyorlar, hatta kadını tanimiyorlarmis bile...

Şu anda konu sahibinin eşinin de içinden " nolur sanki çocukcagiz birkaç yıl surda kalsa, he deseler ben de hayır demek zorunda kalmasam, ne kıymetli evleri varmış" diye konu sahibine ve ailesine ciddi ciddi kurulduğuna da yemin edebilirim ama ispat edemem...

Son düzenleme:
Bakın bu çocuk ailenizin ev adresini asla bilmesin asla sakın. Her şey beklenir bundan Allah korusun.

aynen öylee.. Bazı eşler eşlerini anlayamıyor maalesef ve gözlerinde her zaman eşleri kptü oluyor ben de buna yemin edebilirim ama kanıtlayamam o yuzden hep diyorum iki evli insan karakteri huyu suyu birbirinin aksi degil birbirini anlayan benzeyen olmalı diye çünkü anlaşılmamazlıklar maalesef oluyor.

Ay ta burdan sinir oldum he benim kıyamadıklarıma böyle pervasız davranacaklar, hem de yani mecburiyet bi durum da yok. Çocuk ailesini avucunun içine almış bide size gelmiş sıra. Hayır Üni kazanmadan gelmek ne demek, o şimdi farkında değil de yazık edecek bence geleceğine bir sene daha hazırlansın. Yukarda biri ailesinden kaçıyor diyor ya o da olabilir, sağlılsız bir ebeveyn çocuk ilişkisi size patlamış, burda dedikleri gibi sert çıkabilir bemce de eşiniz. Arasın da söylesin haydi bak sinir oldum bana nolduysa

Çalışacakmış. Az önce İşkurun sayfasına baktım. En vasıfsız işlerin bile şartlarını taşımıyor. Biz iki maaşla büyükşehirde nasıl geçinilir diyoruz.

Okuldan bir öğretmen arkadaşa sordum. Böyle böyle bir durum var. Bana hiç mantıklı gelmedi, sen ne düşünüyorsun diye. O da kalsınlar ne olacak. İki ergen, sabah çıkarlar akşam geç gelirler zaten dedi. Acaba ben mi çok tepki gösterdim bu duruma dşye düşündüm. Ama iyi ki buraya yazmışın. Şu an çok eminim gerçekten mantıksız

Çok doğru. Kesinlikle evden kaçıyor. Sağlıksız bir ebeveyn ilişkisi var. Senelerdir var. Bir de çalışıp araba alacakmış.

Aile sanırım burnu sürtsün istiyor. Eşiniz de hayır demiş ama hayırdan anlamıyorlar. Eşiniz abilik yapmak istiyorsa;
Durumunuz varsa, eşiniz iki günlük öğretmen evinden yer ayarlasın çocuklarla birlikte kalsın ve ev baksın. Sizinle ve ailenizle hiç muhattap olmasın. Eve hiç getirmesin. Sonra da çocukları postalasın. Bu arada da manyak mısınız oğlum siz diye çocuklara hayatı göstersin. Yemeğe gitsinler mesela. O ödemesin. Hadi bakalım yalnız yaşamanın bedeli bu diyip çocuklara ödetsin falan. Abisine de söylesin ben çocukları yaşlı insanların evine nasıl sokayım, alıp ilgilendim yapabileceğimi yaptım. Ya çocuğun ailesi gelsin ya siz gelin. Çocuklar böyle başı boş gezmesin buralarda desin.
Esas sorun şu çocuk muhtemelen kayıt yapmaya gelecektir. Esas yeğen arkadaşına yaranmaya çalışıyor.

Son düzenleme:
Al eşinin telefonunu dümdüz eşinin adı mesaj at haddini bilsinler ne alaka yani yengenin annesine gidip kalmak üstelik iki delikanli manyakmi bunlar.

18 yaşındaki çocuğa ne diyelim diye buraya konu mu açtınız. Ben de anne babası da işin içinde sandım: ailenin izni yok bir şeyi yok, annemle babam seni tanımaz bile, üniversite sınavına tekrar hazırlan belki öğrenci olarak gelip yurtta kalırsın kendi düzeninde kalıcı olarak, başka türlü buraya gelip de kalamazsın. Bu kadar…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…