- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben de onu sordum. Üniversite kazanan çocuğun ailesi nerde. Neticede ben istemem çocuğum tanımadığım yerde kalsın. Ayrıca öğretmenevini bırakın, burada günlük kiralık bir sürü 1+1 var. Dün olay olunca anında s... Sitesini açıp buldum.İlk ilanı aradım. İki kişi gecelik 200 tl dedi. Adam başına 100 tl. Bu çocuklar İnternet kurdu. Üstelik ana babaya rest çekip evden çıkıyor. Bu rahat yapabilirler. Madem hırs yaptı. HçAile sanırım burnu sürtsün istiyor. Eşiniz de hayır demiş ama hayırdan anlamıyorlar.
Durumunuz varsa, eşiniz iki günlük öğretmen evinden yer ayarlasın çocuklarla birlikte kalsın ve ev baksın. Sizinle ve ailenizle hiç muhattap olmasın. Eve hiç getirmesin. Sonra da çocukları postalasın.
Esas sorun şu çocuk muhtemelen kayıt yapmaya gelecektir. Esas yeğen arkadaşına yaranmaya çalışıyor.
Eşim anne babasının bilgisi olduğunu söylüyor. Yani bizi aratanın onlar olduğunu. Kendi arayamadıkları için ona aratmışlardır dedi. Ben olur mu saçmalama dedim ama neticede kendi abisi yengesi ve benden iyi tanır.18 yaşındaki çocuğa ne diyelim diye buraya konu mu açtınız. Ben de anne babası da işin içinde sandım: ailenin izni yok bir şeyi yok, annemle babam seni tanımaz bile, üniversite sınavına tekrar hazırlan belki öğrenci olarak gelip yurtta kalırsın kendi düzeninde kalıcı olarak, başka türlü buraya gelip de kalamazsın. Bu kadar…
Ver numaraları ben arayayım mesaj atayım dedim az önce. Ben halledicemm dedi. Bakalım nasıl halledecekAl eşinin telefonunu dümdüz eşinin adı mesaj at haddini bilsinler ne alaka yani yengenin annesine gidip kalmak üstelik iki delikanli manyakmi bunlar.
Ne yapışkan insanlarmis bence bu kadar cevaba hala soruyorlarsa artık ne cevap verin ne de telefonlarını açın. .serseri gitsin otelde kalsınBen, eşim, 2 yaş bebemiz benim memleketimdeyiz. Anne ve babamın yanında tatil dolayısıyla. Eşimin abisi 1,5 saatlik başka bir şehirde. Yeğeni üniversite sınavına girdi.çocuk benim memleketime kafayı takmış. Bütün tercihlerini orası yaptı. Ama hiçbiri olmadı. En sonunda evde kapıları çarpmış. Ben üniversiteyi kazanamasam da oraya gideceğim, iş bulup çalışacağım diye. Yakın arkadaşı da burayı yazmış. O kazanmış. Bugün bizi aradı. Haftaya arkadaşıyla gelip benim annenlerin evinde kalmak istiyormuş. İş bulacakmış, kiralık ev bulacakmış. Annem babam yaşlı. Annem zaten oldukça zor yürüyor. Bi de 2 yaş sendromlu bebe var. Ev küçük. Ben annemlere diyemem bile gelmek istiyorlar diye. Bi de ufak bir tadilat var evde. Eşim, ben de misafirim burda, ev müsait değil dedi. Ne zaman müsait olur diye mesaj atmış . Kalp kırmadan nasıl söylenir bilemedik. Anne babasının onayladığı bir durumda değil. Annesi ile çok iletişimimiz yok. Mesela bizim bebeğimiz oldu, 29 aylık şu anda. Ne abisi ne eşi mesaj bile atmadı. Biz zaten hediye vs istemeyiz. En azından WhatsApp hayırlı olsun yazabilirdi. Ya da gelmek isteyen yeğeninin ben hiç hatırlamıyorum şimdiye kadar bizi aradığını. Bayram vs de aramadı hiç. Hatta anne babam şimdiye kadar hiç görmediler bu çocuğu. Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar.
Ben olsam eşim uyurken bir güzel mesaj atar işi bitirirdim bu kadar kafa bile yormazdımVer numaraları ben arayayım mesaj atayım dedim az önce. Ben halledicemm dedi. Bakalım nasıl halledecek
Aaa ben bizi aramadılar yazdığınız için haberleri yok sandım. Yazdığım ilk cümleyi kırpın, kalanını söyleyinEşim anne babasının bilgisi olduğunu söylüyor. Yani bizi aratanın onlar olduğunu. Kendi arayamadıkları için ona aratmışlardır dedi. Ben olur mu saçmalama dedim ama neticede kendi abisi yengesi ve benden iyi tanır.
İyi de konuyu bir çocuğu kınamak üzerine açmadınız ki…Kendi gözümle görmedim ama çocuğun karşısında çok çaresiz kalıyorlarmış. Kesinlikle laf anlamıyor, bana para göndermek zorundasunız, istediğimi almak zorundasın diye olay çıkarıyormuş. Neticede bu çocuğu büyüten anne babanın suçu bu. Biz de büyütüyoruz. Ne hatalar yapıyoruz Allah bilir. Kimse bu duruma gelmek İstemez. Çocuk davranışları hassas olduğum bir konu.
Evet Eskişehir. Ben de üniversiteyi burda okudum. Ailemin yanında okumuş olmsma rağmen çok keyifliydi. Ama yani hiç bir yeri kazanmadan gel, ev kirala, herhangi bir vasıf yokken iş bul. Bunlar günümüz şartlarında hayal yaniEskisehirde misiniz? Gençler bayılıyor Eskişehire ama sizin durum çok saçma, eşiniz açık açık söylesin bu evde kalamazsın diye , başka yolu yok bunun
Konu sahibinin yerinde olsam sırf eşimin gerçek fikrini öğrenmek için, acaba yanlış mı düşünüyoruz bir kaç hafta idare edebilir miyiz falan derdim. Baktım o da çocuğu eve alma çabasında, tüm sinirimi çıkartırdim ne güzel kendisindenKadın insan değil ki onlar için... Konu sahibi , ergenin amcasının tapulu malı sadece. Kadın arayıp gelmesin dese yine amcayı suçlayacaklar. O yüzden kadının ve ailesinin fikrini hiç merak etmiyorlar, hatta kadını tanimiyorlarmis bile...
Şu anda konu sahibinin eşinin de içinden " nolur sanki çocukcagiz birkaç yıl surda kalsa, he deseler ben de hayır demek zorunda kalmasam, ne kıymetli evleri varmış" diye konu sahibine ve ailesine ciddi ciddi kurulduğuna da yemin edebilirim ama ispat edemem...
Olmayan iş bilgisiyle dövmeci açıp, olmayan parayla araba almak ha! Güzel hayallermişÇok doğru. Kesinlikle evden kaçıyor. Sağlıksız bir ebeveyn ilişkisi var. Senelerdir var. Bir de çalışıp araba alacakmış.
Evet aynen. Baba alkolik, her gece eve sarhoş geliyor. Anne depresyonda. Babanın sabit işi olmadı hiç. Asgari ücretle geçinmeye çalışıyorlar. Anne Baba sigara kullanıyor. Baba alkol kullanıyor. Ben en son çocuğu ortaokulda gördüm.o zaman sigaraya içkiye para buluyorsunuz benim istediklerime de bulacaksınız diye kapıları çarpışıyordu. Taa o zaman iPhone, son teknoloji bilgisayar ve bisiklet aldırmıştı. Eşimin babasından para istediler. Diğer dededen istediler. Kredi falan çekmişlerdi. Tespitleriniz çok doğruÇocuk aile ilişkisi olmayan evde büyümüş muhtemelen tüm gün sanal dünyada bilgisayar oyununda takılan bir ergen.Çok sosyal ilişki yumağında olduğunu sanmıyorum bu yüzden onunla konuşurken dolaylı anlatım ya da çok kelime ile durumu anlatmayın.Eşiniz arasın yeğenini net cümleler ile "burada kalamazsın" desin .Eşinizin de kendi yeğeni ile tüm iletişiminin mesaj yoluyla olması bana garip geldi açıkçası
Çok enteresan hayırlı olsun bile demememişler hangi yüz ile bu ısrar ve çocuklarını gönderme,kabul etmeyinBen, eşim, 2 yaş bebemiz benim memleketimdeyiz. Anne ve babamın yanında tatil dolayısıyla. Eşimin abisi 1,5 saatlik başka bir şehirde. Yeğeni üniversite sınavına girdi.çocuk benim memleketime kafayı takmış. Bütün tercihlerini orası yaptı. Ama hiçbiri olmadı. En sonunda evde kapıları çarpmış. Ben üniversiteyi kazanamasam da oraya gideceğim, iş bulup çalışacağım diye. Yakın arkadaşı da burayı yazmış. O kazanmış. Bugün bizi aradı. Haftaya arkadaşıyla gelip benim annenlerin evinde kalmak istiyormuş. İş bulacakmış, kiralık ev bulacakmış. Annem babam yaşlı. Annem zaten oldukça zor yürüyor. Bi de 2 yaş sendromlu bebe var. Ev küçük. Ben annemlere diyemem bile gelmek istiyorlar diye. Bi de ufak bir tadilat var evde. Eşim, ben de misafirim burda, ev müsait değil dedi. Ne zaman müsait olur diye mesaj atmış . Kalp kırmadan nasıl söylenir bilemedik. Anne babasının onayladığı bir durumda değil. Annesi ile çok iletişimimiz yok. Mesela bizim bebeğimiz oldu, 29 aylık şu anda. Ne abisi ne eşi mesaj bile atmadı. Biz zaten hediye vs istemeyiz. En azından WhatsApp hayırlı olsun yazabilirdi. Ya da gelmek isteyen yeğeninin ben hiç hatırlamıyorum şimdiye kadar bizi aradığını. Bayram vs de aramadı hiç. Hatta anne babam şimdiye kadar hiç görmediler bu çocuğu. Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar.
Madem o şekilde olduğuna emin, o halde çocukla iletişim kurmanın anlamı yok artık.Eşim anne babasının bilgisi olduğunu söylüyor. Yani bizi aratanın onlar olduğunu. Kendi arayamadıkları için ona aratmışlardır dedi. Ben olur mu saçmalama dedim ama neticede kendi abisi yengesi ve benden iyi tanır.
Benzerini yaptım. Söyleyeyim istersen annemlere gelsin kalsınlar birkaç gece dedim. Saçmalama dedi eşim Görüyor çünkü annem zor yürüyor. Birkaç kişi geldi o gün teyzem, halam annemi görmeye, onlarla azcık ayakta kaldı hemen sıkıntı oldu.Konu sahibinin yerinde olsam sırf eşimin gerçek fikrini öğrenmek için, acaba yanlış mı düşünüyoruz bir kaç hafta idare edebilir miyiz falan derdim. Baktım o da çocuğu eve alma çabasında, tüm sinirimi çıkartırdim ne güzel kendisindensonra kendi nasıl hallediyorsa hallettsin, bana bir daha çocuk diyemezdi.
Ayni şeyi düşündüm okurken,evlerden ırak.Aklıma yaşlı insanların yanına yerleşip başlarına bir şey getiren genç adamlar geldi
Burada sizin ve ailenizin alacağı bir sorumluluk yok ancak eşinizin alması gereken sorumluluk var. Eşinizin aile bağlarını bilmiyorum ama yeğenim yanlış şeyler de yapsa beni onurlandıracak şeyler de yapsa peşinde olurum. Belli ki eşinizin abisi başa çıkamıyor. Bazen aileler kısır döngüye giriyor çocuk aleyi nasıl kullanacağını öğrenmiş oluyor. Eşiniz abilik yapsın. Hem yol yordam göstersin hem de sarsın yeğenini. Ben olsam öyle yapardım. Tabi bunu yaparken ne sizi ne de ailenizi işin içine sokardım.Evet Eskişehir. Ben de üniversiteyi burda okudum. Ailemin yanında okumuş olmsma rağmen çok keyifliydi. Ama yani hiç bir yeri kazanmadan gel, ev kirala, herhangi bir vasıf yokken iş bul. Bunlar günümüz şartlarında hayal yani
Ben de buradakş yorumları okuyunca aynı şeyi düşündüm. Evi kapatıp gidiyoruz. Bi şekilde kapıyı açsalar, komşulara da anahtarı bizim verdiğimizi söylerler. Zaten çok ilgili bir apartman değilBakın bu çocuk ailenizin ev adresini asla bilmesin asla sakın. Her şey beklenir bundan Allah korusun.
Çok büyük risk. Ailesi baş edememiş ki anne babanız nasıl takip etsin nasıl uğraşsın. Yani tamam o gencin de topluma kazandırılması lazım ama böyle emaneten olmaz. Benzer bir durum tanıdığımın başına geldi onun anne babası da yaşlıydı. Çocuk yanlış arkadaş ortamına girdi ve suçlu o yaşlı insanlar oldu. O yüzden dedim başına bir şey gelir ve sizinkileri suçlarlarÇalışacakmış. Az önce İşkurun sayfasına baktım. En vasıfsız işlerin bile şartlarını taşımıyor. Biz iki maaşla büyükşehirde nasıl geçinilir diyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?