Mütevazilik Hastalığı

"Teşekkür ederim senin gözlerin ne güzel bakıyor öyle"
diyip hem kendini hem karşındakini şereflendirebilirsin :)

Bir de dikkatimi çekti "BENDEN AŞAĞIDA OLAN İNSANLAR" demekle neyi kasteddin
Kime göre neye göre aşağıda onu anlamadım ve sanırım o yazıdan biraz hoşlanmadım.....
Hatta hiç hoşlanmadım (

Arabası olmayan arkadaşlar var mesela, onlar incinebilir diye ''yalnızken sor'' dedim. Çünkü okul taşındı,insanlar iki otobüsle yaklaşık 40-50 dkda gelmek zorunda kalabiliyor. Yaşadığım yere göre uzun mesafeler bunlar. Kastettiğim maddiyat gibi daha kötü durumda olanlar mesela. Ya da çok şişmanların yanında ''zayıfsın'' denmesi gibi. Başka bir sey düşünmedim cümleyi kurarken, yanlış anlaşılmasın. Düzelteyim ifademi, haklısın.

Evet jooker de demiş "hepimiz hiçbirşeyiz."Katılıyorum.

Anlıyorum, yanlış anlaşılabilecek kelimeler bütünü.
Onun dışında dediğim gibi iki tarafı da mutlu edebilirsin,
Arabası olmayana dersin ki mesela "yaa aslında yürümek nefes almak varken araba iş değil hem okadar masraflı ki benzini sigortası kaskosu offff, boşver yoksa en şanslısı sensin"
Gibi gibi... Değil mi

Onlarla konuşma durumunda zaten öyle derim ama sadece kulak misafirleri oldukları durumda söyleyemeyeceğim için, incinebilirler diye düşündüm. Herkes şikayet ediyor çünkü ulaşımdan, denk gelenleri alıyorum ama herkesin saati aynı değil, derslerim geç başlıyor benim genellikle.

Kendini durmadan oven tipler beni de gicik eder. Altinda mutlaka bir sorun oldugunu dusunurum.

Kaynak da ilgincmis.

Bence sen mütevazi falan değilsin. Şu saldırgan uslubundan belli. Ve ağır kompleksli birisin. Kendini ve insanları sevmen dileğiyle sevgiyle kal:)

Bence sen mütevazi falan değilsin. Şu saldırgan uslubundan belli. Ve ağır kompleksli birisin. Kendini ve insanları sevmen dileğiyle sevgiyle kal:)
Kime, neye saldırdığımı anlamadım. Kendimi değersiz görmüyorum derken, senin değersiz olduğunu da düşünmedim. Bence psikiyatr eğer genelleme yapmışsa, senin durumunu da yanlış yorumlamış demek istedim. Yani sen de ''değerlisin'' demek istedim. Neden öyle bir sonuç çıkardın? Hamilelik hormonları olabilir. Kompleksli hatta ağır kompleksli olduğumu nasıl keşfettin? Ben de senin yazdıklarından senin için tersini düşünmüştüm.

aynısı bende de var arkadaşım. çok güzel anlatım. tipatip aynen. napsak.??

Wouww!! etkilendim.

Genel olarak zaten herkes iltifat aldığında böyle tepkiler vermiyor mu :)
Birisi çok güzelsin dediğinde "Evet, çok güzelim" diye yanıt vermeyiz, "O senin güzel bakışın" deriz zaten.

Genel olarak zaten herkes iltifat aldığında böyle tepkiler vermiyor mu :)
Birisi çok güzelsin dediğinde "Evet, çok güzelim" diye yanıt vermeyiz, "O senin güzel bakışın" deriz zaten.
Yok, ben bir kusur ekliyorum, olmadı ''yaşlandım'' falan diyorum. Tekrar okursanız ayrıntıları göreceksiniz

Yok, ben bir kusur ekliyorum, olmadı ''yaşlandım'' falan diyorum. Tekrar okursanız ayrıntıları göreceksiniz

Bilemeyeceğim artık. Normalde birisinden iltifat aldığımızda" Teşekkür ederim, o senin güzel bakışın" der geçeriz, çok üzerinde de durmayız. Yani o iltifatı abartmayız.
Siz acaba daha fazla iltifat duymak için böyle tepkiler veriyor olabilir misiniz?

Misal ben birisine "Çok fit görünüyorsun, fiziğin çok güzel" diye iltifat etsem, karşımdaki de sizin gibi " Ama aslında öyle değil ya şuram çok yağlı " dese vereceğim cevap "Hmm öyle mi" olmaz yani, "Yok yok çok güzel" diye iltifatımı tekrarlarım :) Bence siz duyduğunuz iltifatı abartıp tekrarlatma ihtiyacı duyuyorsunuz.
Karşı taraf iltifatı tekrarlamayıp-ki genelde tekrarlanır- "Evet gerçekten de dediğin gibi o kadar iyi görünmüyorsun" dese ters cevap verirsiniz :)

Yok, ben "görmediğin yerlerde neler var" diyorum mesela. O da "Aç bakayim" demiyor. Ya da yazdığım gibi "kocamın bilmediğin kötü yönleri de var" diyorum. Kimse sormuyor doğal olarak. Durum düşündüğünüz gibi değil.

evet bu doğru bence. belki de içten inanmadığımız için o iltifata karşıdakinin iltifatı devam ettirip bizi inandırmasını istiyoruz içten içe.

ama ben mesela evet gerçekten o kadar iyi görünmüyorsun dese terslemem.

mesela bi arkadaşım (erkek ve sevgilim değil) bi gün saçımı farklı yapmıştım, o gün sürekli bana çok kötü olmuş falan dedi, ben de ya evet değişik bişey yapayım dedim ama olmadı galiba diyip geçmiştim, savunmaya geçmiyorum kendimi mesela.

Sormazlar çünkü uzatma gereği duymazlar, iltifatı eder geçer :) Siz de uzatmayın bence tebessümle teşekkür edip geçin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…