Mutlu evlilik

Merhaba bizde 2. Yılımızı doldurmak üzereyiz evlilikte. Benim eşim de sevgisini pek belli etmez durduk yere sarılayım öpeyim çok nadirdir yani. Ama bunun dışında sevgisinden kesinlikle şüphem yoktur. Mesela bir bluz istedim diyelim veya herhangi bir şey onu mümkünse aynı gün almak için uğraşır. Evli bir erkeğin bütün sorumluluklarını taşır.
Bende varsın söylemesin önemli olan hissettirmesi diyorum. Zamanla da şunu çözdüm ben eşime ne kadar sıcak davranırsam ne kadar güzel sözcükler söylersem o da yavaş yavaş bana ayak uydurmaya çalışıyor. O yapmıyor diye bende yapmasam eyvaah. Mesela bir ara gün içerisinde sadece birbirimize birşey söylememiz gerektiğinde mesajlaşıyorduk sonra ben arada güzel güzel şeyler yazıp atmaya başladım mesela durduk yere sadece seni seviyorum yazıp attım eşimde artık gün içinde mesaj atmaya başladı Kadınlar olarak biraz törpülememiz gerekiyor onları malesef içlerinde romantik ruh varsa çıkıyor zamanla böylece

Evli değilim ama annemle babamın evliliğinden örnek verebilirim ki annem her zaman bağımsız olmuştur kendisi çıkar gezer hobiler bulur bir şeyler yapar yeni yemekler dener hep kesinlikle babama demez gel çıkalım diye kendisi takılır hep babam bu yüzden hala daha çok aşıktır bizden bile çok sevdiğini düşünürüm bazen. Yemek yapar temizlik yapar yardımcı olur her türlü Nazını çeker şöförü gibi her yere yakın mesafe de olsa götürür getirir bekler özel günlerde ve sık sık annemin ailesindeki herkesi tek tek arar. Annem sadece babamı merkeze koyup beklenti içinde olmadığı için bu iş böyle ilerliyor. Biraz bağımsız olun. Evdeyseniz hobi edinin arkadaşlar edinin gezin kültürel birikim yapın.

Aslına bakacak olursak da her evlilik farklı olduğu gibi her erkek de farklı her kadında. Kimi erkeğe ne kadar üstüne düşsen veya ne kadar görmezden gelip onun senin peşine düşmesini beklesen de değişmiyorsa değişmiyordur bu da bir gerçek. Ama yine de birkaç yöntemi denemekte fayda var.

evet tam olarak böyle. Kendimi kötü hissettiğimi söylediğimde sen benim eşimsin sevgilim değil nasıl böyle düşünürsün diyo. O an sevgisini gösteriyormuş

yani bana çok acayip geldi
belki çok mıç mıç olmayı sevmiyodur
ama insanın içinden gelir ya bi öpüşmek sarılmak
sanırım ben böyle bir durumu kabul edemezdim bi süre sonra çok üzücü gelirdi

Çok zor canım ya keske öyle bişey olsa
Senin yazını okuyunca aklıma direk ne geldi biliyor musun tatlım tatlım diye bi sinema filmi var biliyorsun ordaki " sürsün mü sürmez mi"diyaloğuna benzettim valla keşke öyle bişey olsa da birden mutsuzluklar huzura neşeye aşka sevgiye bıraksa yerini

nasıl yani sadece özel anlarda mı sarılıp öpüyor?
düşünüyorum da normalde sarılıp öpmese sadece o zaman yapsa ben kendimi kötü hissederim
o zaman mı geliyomuş sevgisi sadece?
Bu aslında birazda karakter meselesi neye Gore kime Gore bende fazla mesafeliyim esim beni hergun opse sarilsa gun icinde surekli arasa vs.cinnet gelir bana heralde genel olarak aileme cevremede oyleyim suan kendimi sorguladim mesela Boyle Mic. Mic bir ilişki beni boguyor yani bir cilve bir naz eksikliği var sanirim Bende romantizmi hiiic sevmem mesela suan kendimi gomdum sanirim bana tavsiyeleriniz

Tam benlik cevaplar bende 12 yillik evliyim evlendigim ilk yıllara bircok bayan gibi donmek istemem dogrusu yıllar hem ciftleri torpuluyor hem beklentiler sekil degistiriyor hemde kişilik çatışması ortadan kalkıyor kisiler birbirlerini zamanla daha iyi tanidiklari icin cifler birbirlerinin sınırlarını biliyor artik yani tamamen karakter ve beklentiyle alakali her bayanin ilgili es kriteri farkli galiba ben de resmi mesafeli ilişkiden hoslanirim bana gore ilgili es kriteri birazdaha farklı

sonradan ben de düşündüm evet karakter meselesi olabilir

ben eşimden başkasına hiç temas kurmam ana baba kardeş arkadaş onları sarılıp öpmem
ama eşim yanımdaysa elimiz kolumuz bi şekilde hep birbirimizdedir
ne bileyim hani normalde dokunmadan sadece yatağa girince öyle bi ortam nasıl oluşuyo bi türlü kafamda oturtamadım

mesela işten gelince öpüşürüz
sonra oturur sarılırız
yemek yerken masanın altından ayaklarımızı falan birbirine değdiririz
gece uyurken sarılırız ya da elele tutuşuruz

yazarken fark ettim çok mıç mıçız öfff

Eşimle biz de öyleyiz. Eşim sanki benim bir uzvum ve dokunmayınca sıcaklığını hissetmeyince kendimi parçasız hissediyorum. Ortam mekan fark etmez, cop cop öperim yanaklarını sıkıştırıp. Bazen ısırırım ama acıtmayacak şekilde :)yenebilecek birşey olsa arada yerim de sanırım bazen evin içinde başka işler yapıyorsak özleriz gidip hasretlik çekmiş gibi sarılırız. tabi bunlar zamanla arttı, başlarda daha azdı,daha normaldi. Tensel temas olmadan sevgimi göstermediğimi düşünüyorum. Başkasına göre mıç mıçız belkide ama sarılırken ki sanki birbirimize duygularımız somut olarak geçiyor ve ben bunu çok seviyorum.

Bir insanın huyunun değişeceğine inanmıyorum
kaldı ki eşine suç buluyorum senin isteklerine
bile isteye sırt çevirdiği için sanki senin istediğin gibi
davranırsa şımaracağını düşünüyor öyle davranıyor
bana beni üzüyorsun dediğimde dalga geçiyor gibi
ne var ki bunda dese
eşşeğin ayağı var derim galiba bilemedim

Mesela film izleyelim diyorum her akşam film mi yeter ben tv izleyerek kafamı boşaltamıycak mıyım biliyosun yoruluyorum tüm gün borçların stresi var vs diyor

Güzel öneriler teşekkür ediyorum
siz her konuma mızmızsın yazanlardan mısınız? Demek ki hep ben haksız değilmişim

2 bucuk yıllık evliyim sana öncesi ve sonrası durumumu anlatıym
evlilğimin ilk yılı kabus gibiydi.. eşim hiç tanıdıgım gibi biri değildi.. ve ailesine inanılmaz düşkündü
cok kavgalar ettik 1 gün iyiysek 2 gün kötüydük.. cok aglardım sürekli ayrılıklar gecti kafamdan..
hep ailesi yüzünden kavga ettik.. senin ailen söyle böyle dedikce adamı ailesine karsı daha cok ittim..
bu arada eşim de sevgisini hiç göstermez sevgi cümleleri kurmaz.. baska seylerle anlatır..
ilk zamanlar bu durumu cok kafama takıyordum sevgisini göstermemesini güzel sözcükler kurmamasınu öpmemesini mesela.. duygusal bir bosluk içndeydim . ki halen öyle.. ama zamanla bu duruma alıştm ve ailesi ile ilgili yorum yapmayı braktım mesafeli olarak gidip geldim.. haklıda olsa haksızda olsa mesela hiç gönlümü almazdı özür dilemeyi bile bilmez
bende öyleyim hiç birşeyi alttan almam taviz vermem değer vermem hep içimde yşaarım çünkü baktm ki dğeer vernce değşiyor, bende onun gibi oldum.. herşey içimde..
ailesine karsı tutumum değişince ailesine düşkünlüğü kalmadı cok şükür eskisi gibi.. şimdi ben ne dersem ona uyar ( haftada 1 gider oturur geliriz )kimseye beni ezdrmez haksızlık yapılmasına izin vermez
ev işlerime yemegime yardm eder bir pazarı var onuda bize ayırır gezdirir dolaştırır oglumuzla cok ilgili..
cocuk olduktan sonra özellikle daha da bir düşleşti.. bende beklentilerimi en aza indirdm artık olanlara yetinmeeye başladım mesela 1 hafta kadar sehir dısına gececek sınavlara girecek iş yernde pozizyonu değişiyor
dün bana ben sizsiz 1 hafta nasıl duracagm orda cok bunalrm seni ve oglumu çok özleyeceğim dedi..
ilk defa eşimi böyle duygusal gördüm bilyormsn ? eşim zaten der ben birşeyleri yansıtamam içimde yaşarım die.. yapısı böle değişmiyor.. ama arrtık
inan böyle daha cok mutluyum..
zamanla birşey oturuyor.. daha iyi anlayabilyorsunuz.. artık daha fazla söz sahibiyim .. ben ne dersem olur genelde ama kavga ile ama güzellikle.. ve eminim ki yıllar gectikce daha da cok oturacak
sana yaşadıklarımdan ötürü verebileceğim tavsiye
sürekli beklenti içine girme.. beklentilerini en azına indir..
kavga cıkartan taraf sen olma.. ama hepte alttan alma haklı oldugun zaman savun kendini ..
ve lütfen sende cok değer verme değer verdikce değişirler..

Teşekkür ederim

siz her konuma mızmızsın yazanlardan mısınız? Demek ki hep ben haksız değilmişim
hayır her konuna mızmızsın yazanlardan değilim
eşin sana değer vermiyor yazdım her defasında ve her defasında seni haklı eşini bencil bulmuştum

hayır her konuna mızmızsın yazanlardan değilim
eşin sana değer vermiyor yazdım her defasında ve her defasında seni haklı eşini bencil bulmuştum
Değer vermediğini düşünmüyorum bazen o kadar mutlu ediyo ki beni boşanmayı niye düşünüyorum ben diyorum. Değer veriyor ama aynı zamanda bencil de. Derdi ne anlayamıyorum tahammülü zayıf. Sorun bende mi yoksa onda mı biz niye olamadık bilmiyorum.. bana akışına bırak bi şeyleri diyo. Ben sürekli düşünüyorum neden anlaşamıyoruz neden üzülüyorum diye ona da yansıyo işte bu

Ayy be guzel bende tabiri caizse Odun gibiyim surekli cicekler alan hediyeler alan esimi kendime cevirdim ilk surekli cicek
tamamen kisilik ve beklentiyle alakali esim birlikteyken ve nisanliyken Surekli çiçekler hediyeler Alirdi artik yeter alma diyordum bıraktı ilk dogum hediyesi cok pahalı bir hediye almıştı geri iade ettirdim buarada esimde mesafeli ve dominant bir karakterdir aslinda sonuc adamin icindeki okuzu uyandirdim ama dedigim gibi benim sevgi ilgi anlayışım fikirlerime saygi duyuyormu bana bagli sagdik bir esmi cocuklarina ilgili bir babami evini ihmal etmiyor mu bunlar daha on planda benin icin ve beni cok sevdigini bir bakisindan anlıyorum benim icin yeterli mesela birde bu ilgi alaka meselesi karsi tarafa ne kadar dayatilirsa okadar itici oluyor es icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…