Mutsuz evliliklerin çocukları...

kızlar ne zor günler geçirenlerimiz olmuş kıyamam ben kimseye ya inşallah biraz anlattıkça rahatlarsınız.

ama bizlerde okurken helede ben 5 aylık bir kız annesiyim evladıma neler yapmıycağımı çok iyi öğreniyorum bir nevi sizden hayat dersi almış gibiyim.

Benim şöyle bir özel durumum da olmuştu..Annem babamla yaşadıklarından ve abimin hastalığından sıkıldıkça bana sarmıştı..İnanılmaz bunaltacak kadar ilgi ve sevgi doluydu bana karşı...2 haftada bir komşu ilde oturan laborant dayıma giderdik..Kanım alınır tahliller yapılır dr. lara çıkardık..Sonra sonucu almak için de 1-2 gün dayımda kalırdık..Uzunca bir süre çok ciddi bir hastalığım olduğunu sanıyordum...
Evlendikten sonra eşimle bir müddet yurtdışında yaşamamız gerekecekti..Bunun için tam teşekküllü bir hastaneden raporda almam gerekiyordu..Annem ben evlenmeden 4 ay kadar önce vefat etmişti..Neyse rapor için hastaneye gitmişken aklımıza gelen herşeye baktırdık...Ama hiç bir şey çıkmadı Ne kalbimde ne beynimde...

Çok merak ettim ve dayımı arayıp sordum...Dayım olayı çok önceden çözmüş meğerse..Kızım annen bunaldıkça seni bahane ederek gelirdi yanıma...Ama bunun kendisi farkında bile değil di demişti...İşin ilginç yanı ablamda eşime Mikado hassas çabuk hastalanır v.s demiş evlenmeden önce...Şimdi soruyorum neyim vardı benim diye ablamada...Bilmemki annem hep hasta olduğunu söylerdi diyor...

Hala acaba annemin benden gizlediği bir hastalığım varmı diye düşünürüm ara ara..
Bu arada 2 haftaki önce yapılan rutin tahlillere göre hala turp gibiyim

Yorumları okudumda bu konuda büyük bir çoğunluk olduugmuzun farkına vardım 23 yaşındayım. annemle babam yaklasık 6 yıl önce bosandı.Babam içkisi kumarı olmayan kendınden cok bızı düşünen bi adamdır.( Canım babacıgım ) . 10 yıl öncesinde küçük kardesımı trafık kazasında kaybettıgımızden itibaren annem yaşadıgı psikolojık çöküntüden galiba tavırlarını 360 derece değiştidi.Babamla severek evlenmiş olmalarına rağmen kadın babamı artık beğenmemeye ve başkalarını örnek gösterek herseyın daha ıyısını istedi.Bu çogu zaman devam ettı ve babamın sabrıyla 3-4 yıl gecirdiler.
Annem bu evrede babam ıaldatmaya baslamıstı bun ubiliyordum ama babama asla söyleyemedım Nasıl söyleyebılırdımkı böyle bir durumu . Babamı nherseye ragmen anneme güven i sonsuzdu ve bu konuda asla sorun cıkarmadı . Günler geçtikçe annem babamdan dahada sogumaya baslamıstıbunu cok net anlıyordum ve o sıralar ergenliğe giriyordum sayelerınde çok kötü bir ergenlık donemi gecırdım ve dengesiz bir karaktere büründüm.
Sırf bu yüzden karş ıcinsle olan ilişkimde tuhaf tuhaf davranıslar tavırlar sergılıyordum.Annem babamı sonunda evden yollamanın yolun ubuldu ve adamı resmen evden kovdu . Hiç bir şey dıyemedık mudahale edemedım . Bütün bunları kararsızlıgından ve bencıllıgınden yaptıgı kesındı. Günler gectikçe anneme karsı dahada nefret dolu oluyorum bunu içimde hep tuttum. . Sonrasın ımerak edıyorsunuz söyleyeyim babam gidip baska biriyle sırf bı yuva kurmak için biriyle evlendı . suan 13 yasında olan erkek kardesım ve ben ıse annemle yasıyoruz yasamaya calısıyoruz desem dha guzel olacak . Çünkü annemın yaptıkalrı aklıma geldıkce her gün dahada hırcınlasıyorum .
Çogunluk babadan cıkmıs sorunlar ama bizde kide böyle.. Ben neyseki o dönemlerı sorunluda olsa atlattım erkek kardesım hala küçük sayılır

hem dövecem hem de hukuki tüm haklarımı kullanıp dünyayı burnundan getireceğim

sen psikolojik tahlili çok iyi yapmışsın elmayra ç.

Yaptığım tahliller hiçbir halta yaramadı Zeboş Ç :) Ellerim bomboş, yüreğimde bir sızı :)

Var ya, ne desem bilemedim... Bir ağlıyorum, ağlamamaya uğraşıyorum, çünkü işteyim... "acı ama gerçek" denilenler bunlar.

Bir ara ben de anlatırım, cümleleri toparlarsam...

çok duygulandım,
baban kolaya kaçıp terketmemiş helal olsun, parmakla gösterilecek kadar az baban gibi kimseler,
Allah onlardan razı olsun..

babanın ellerinden öpüyorum, senin baban gibi adamların varlığı dünyayı olduğundan daha güzel kılıyo biliyomusun, gerçek vefa saf sevgi, sonsuz şevkat...

Çok teşekkürler arkadaşlar.
Dün geceden bu yana hala göz yaşlarım ara ara akıyor, tutamıyorum kendimi,
burnumun diregi sızlıyor

Çünkü olaylar bununla da bitmedi..

Son düzenleme:

Ben görmemişim hikayeni Cudanam

Burada topiklerde yakınılan, bilindik baba-koca modellerinden sonra senin hikayeni okumak ilaç gibi geldi...

İnsanın gözleri doluyor ama sevinçten, sonunda mutlu son gerçekleşen filmler gibi...

Ve baban elini öpmek az olur onun gibi bir adamı anlatmak örnek göstermek lazım tüm adamlara...

Gerçek sevgi bu olsa gerek

Devam ediyorum....

Annem bir devlet bankasında müdür yardımcısıydı.
Çok güzel bir kadınmış, bir bakan bir daha bakarmış.
(Sanırım ikizimle ben güzelliğimizi annemden almışız , çünkü ona benziyoruz )
Nazar diyordu çogu kişi...

Hastalıgından dolayı 15 yıl hizmeti karşılıgında malulen emekli oldu.
Emeklilik işlemleri ile de hep babam ugraştı.
Bizler ilkolula giderken laf arasında teyzem, dayılarım çevredeki bir çok kişi bizlere ,
annenizin maaşı olmasa babanız size bakmazdı dediler.

Ve bizler bundan o kadar çok etkilendik ki hep babama karşı asiydik.
Bizim liseye kadar saçlarımız hep erkek traşı idi, hiç tokamız olmadı.
Babam uzatmamıza izin vermezdi. İçten içe üzülürdük.
Bilemezdik ki adamcagız saç toplamayı , bakım yapmayı nerden bilsin.

Annemin olayından dolayı doktorlara inancını da kaybetmişti. Bizi çok kötü hasta olmadıgımız sürece doktora götürmezdi.

Çok şey var çokk içimizde kalan. Bilemezdik ki babam bize hem anne hem baba olmuştu.

Yaşanılanlar hem babamın hem annemin psikolojisini hem de bizlerinkini etkilemişti.
Babam aşırı sinirli, her şeyimize müdahale eden bir adamdı.
annemse artık ruhsuz duygusuz bir kadındı...

Bazen o kadar sinirlenirdi ki babam, bir gün hepinizi terkedip gidecegim diye tehdit ederdi bizi.
Bilirdik yapamazdı ama korkardık yine de gidecek diye...

Babam bizi çok zor evlendirdi. Eşlerimizi çok araştırdı.
Kayınpederimiz nasıl biri ilerde sarkıntılık falan yapar mı, hatta görümcemin eşine bile notunu vermiş adamdır.
O zamanlar derdik ki babam da ne pimpirikli adam, her şeyi takıyor kafasına ne var yani herkes evleniyor diye düşünürdük.
Bilemezdik ki binbir emekle büyüttüğü kızlarının ileride mutsuz olmasını istemediğinden bu kadar ayrıntıya takıldıgını...
Bizlere de bir şey olursa kendisi gibi adam gibi adam olanlarla evlenmemizi, bizlere sahip çıkacak insanlarla bir ömür yaşamamızı istediğini!

Ablamın evliliği mutlu, benim evlililiğim çok iyi, ( Allah bozmasın) fakat ikizimin evlililiğine babam 1,5 yıl onay vermedi,
kardeşim resti çekti, babam kızım gel beni dinle kendini ateşe atma dediyse de nafile.
İkizim gitti evlendi . babam tam 5 yıl affetmedi onu. Haklıydı da babam yanılmamıştı.
Kardeşim hala mutsuz, sorunlu bir evlilik sürdürüyor

Aslında tüm bunları babamın neden yaptıgını birer yetişkin olup, taşları yerine oturtunca anladım.
Babamın iki lafından biri çocugunuz olunca, anne olunca anlarsınız beni kızımdı!
Çünkü babam daha 6 aylıkken annesi babası boşanmış bir ailenin çocuguydu.

Babamın hiç öz kardeşi yoktur mesela.
Babaannem ve dedem babam 6 aylıkken boşanmışlar. Dedem babaannemi hep hor görürmüş,
köylüsün vs diye. Dedem ise sendika başkanı adam...
Siyasilerle iç içe...
Babaanemi istememiş. Babaannem köye geri dönmüş. İkisi de başkalarıyla evlenmişler.
Babam 1 yaşına gelince babaannem dedemi arayıp oglumuzu yanına al, köyde kalıp çoban olmasını istemiyorum,
okut onu büyük adam yap demiş. Dedem almış babamı yanına.
Babam üvey anne elinde, diğer 6 kardeşi tarafından hor görülerek büyümüş.
Dedem de çok aksi bir adammış. Babam küçük yaşlardan itibaren hem çalışmış hem okumuş. Kimseye yük olmak istememiş.
Kaldı ki dedem zengin olmasına ragmen.

Üniversite zamanı Erzurum tıpı kazanmış Dedem İstanbul'dan başka yere göndermem demiş babama.
Bir yıl sonra İstanbul Üniversitesi Dil Tarih ve Cografya Fakültesini kazanmış. Yine hem çalışıp hem okumuş.
Yüksek lisansını yapmış.
Tarih ögretmeni olarak atanmış.

Annemin 3 yıl hiç kalkmadan yattıgı süreçte annemin memleketinde lisede okul müdürüymüş.
İşte bu esnada bütün akrabalar bizlere sırt çevirince O ara harp okulları sınavlarına girmiş,
kazanmış ve böylece Harp akademisine rütbeli subay olarak ve tarihçi olarak geçti.
Memleketi vs her şeyi bizleri de yanına alarak terketti..
Herkesden uzaklara götürdü bizi.

Hatta bir gün hiç unutmuyorum, annemin yeni yeni koltuk degneyi ile yürümeye başladıgı bir gün yürüyüş yaparlarken,
garnizon komutanı görüyor. Hemen arabayı durdurup konuşuyor.
Ve hemen emir veriyor X komutanım bundan sonra nöbet tutmayacak!
Nöbetten muaf oluyor babam!

Çok uzattım. Neyse asıl demem o ki babam kendi durumuna bizler de düşmeyelim diye yıllarca çırpınıp durmuş...

Ve ben tüm bunları ne zaman anladım biliyor musunuz?
Anne olunca! ((((

Ve o zaman babama ne haksızlıklar yaptıgımızı farkettim, pişmanlıklar içimde diz boyu

Bu arada annem şu an tamamen iyileşmiş degil, yaklaşık 30 yıldır sol elini kullanamıyor, sol ayagı aksayarak yürüyor...
Şu anda da aslında tüm bunlara neden olan erkek kardeşimin sorumsuzluklarıyla boguşuyorlar!
Elbet o da baba olunca anlayacak diyorum!

Son düzenleme:
Canım yaa, dedim ya ki biz sadece bir kısmını biliyoruz...
Lütfen ağlama...

Yine aglattınız beni (((((((((

Hepimiz etkilendik hepimiz.
Ama sanırım ailenin en duygusal, aynı zamanda olaylara mantıksal yaklaşan çocugu olarak en çok ben etkilendim (((

Oglum dogduktan sonra eşime şart koştum.

Allah korusun babama bir şey olursa annemi yanımıza alacagız, biz bakacagız dedim. Kabul etti.
Zaten eşim de çok vefakar, fedakar insandır.

Cudanaaa....
Nasıl bir hikaye bu böyle diyecek hiçbir şey bulamıyorum Gözlerimde yaşlar... Bunlar senin gözünden anlatılanlar ya, bir de babanın gözünden dinlemeyi ne kadar isterdim biliyor musun, sonra annenin gözünden... Çokk zor zamanlardan geçmişsiniz hep birlikte ama babanın eliniz kolunuz ayağınız olması ne büyük şans...Liseye kadar hiç tokamız olmadı demişsin ya Sonra da sebeplerini anlaman....

yok konuşamıyorum ben en iyisi susayım...

Anne olunca anladım demişsin ya, bazen ben de bazı şeyleri evlendikten sonra anladığımı fark ediyorum, belki de anne olunca annemin dediği gibi ve senin şu an dediğin gibi, bir çok şeyi daha farklı göreceğim sanıyorum...

İçindekileri paylaşmakla çok iyi yaptın biliyor musun...her yaşın ayrı bir katkısı var, bazı şeyleri yaşamadan bazı şeyleri olgunlaşmadan anlayamıyoruz malesef
Ama lütfen ağlama daha fazla olur mu?

(((((((((( Aglıyorum elimde degil.
Evet tüm bunları çok çok sonra farkettim ben.

Şimdi içimde hep bir korku var. Bana veya eşime bir şey olursa çocuklarım ne yapar?

Yaşanacak varsa elbet katlanırz ama Allah kimseye yaşatmasın...

Amin...Umarım hiçbir çocuk yaşamasın böyle şeyler...aslında sadece sağlıklı olduğumuz için bile her gün binlerce şükür etmemiz gerekiyor...

amin canım
hikayeni okuyunca bende ağladım
zor bir hayatınız olmuş
ama babana helal olsun böyle erkekler var mı bu dünyada dedim

amin canım
hikayeni okuyunca bende ağladım
zor bir hayatınız olmuş
ama babana helal olsun böyle erkekler var mı bu dünyada dedim

Varmış işte .

Allah başımızdan eksik etmesin onu.

Onu nedenle babalık vasfını yerine getiremeyenlere o kadar çok kızıyorum ki,
Allah onlara birazcık olsun merhamet versin diyorum hep...

Son düzenleme:

Nasıl üzüldüm bilemezsin Ağlama diyorum ama biz bile burda ağladıysak, seni düşünemiyorum zaten
Hep derler ya kötü düşünme diye, gerçekten öyle kötü düşünmemeye çalış, aklından uzak tutmaya çalış böyle düşünceleri...

Hani derler ya, herşey olacakmış gibi hazırlıklı ama hiçbir şey olmayacakmış kadar huzurlu olmalı...

Cudana,

Babana haksızlık yaptığını düşünerek kendini suçlama lütfen. Nasıl anlatsam, insanlar bazı şeyleri zamanında fark edemeyebiliyor işte, bunun sonucunda da hatalar yapabiliyoruz. Şu anda 28 yaşındayım, hayatı ve içindekileri, her geçen yıl daha da iyi anlamaya başladım, önceleri böyle değildi mesela. Yani, bu biraz da zamanla ve o sürede yaşadığın iyi-kötü tecrübelerle ilgili.

Bir söz var; ''Hata, insana mahsustur ancak hata yapmakta diretmek, şeytancadır.''

Önemli olan, hatayı anlayıp buna bir son verebilmek zaten.

Babana da annene de helal olsun, zoru başarmışlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…