- 5 Şubat 2020
- 242
- 360
- 18
- 32
Evet meşhur ceza verme yöntemleri iş için gittiğinde 3 gun telefınu kpattığını bilyrm. Her ufak şeyde beyefendi benide cezalandırırdı. Hayır sen kimsin.kavga ettigimizde haksiz dahi olsa telefonunu kapama, donmeme huyu vardi eskiden ama evden gitmeden, Bir kez seyahatteyken de yapti bunu cezalandirma yontemi onlarin.
Merhaba? actiniz mi davayi? Hakkinizda hayirlisi olsun. Cocugunuz olmamasina sevindim..
zaten terapi alan narsistlerin esleri olurmus genelde, iliskide yasadiklari sorunlardan vs, bize de onlarin narsist oldugunu soyleyenler psikologlarimiz oluyor iste...
konularina bakacagim...
Aklimi karistiran bir iyi bir kotu bir seviyo bir saygisiz umursamaz goruntusu, yani kafa bulandiriyo.
emin olamiyosun
u bunlar normal insanlar gibi sevgiden ruhsal doyum alıp mutlu olan insanlar değil kaostan beslenip hakaret ederek tatmin oluyorlar niye ızdırap gelsin tek istekleri sürekli assagilayacaklari onlardan vazgecemeyen birine sahip olmak. Çok ağır oldu değilmi belki de abarti geldi. Az bile bu tanımlar...
En doğruyu siz yazmışsınız...
Pes ya konu sahibine borderline sın demişler...pessss
Sebebi narsisti anlatması, bir iyi bir kötü olurlar gercekten doğru...Bibakarsın super bir eş ve yardımcı bir bakarsın hakaretler...Bu ikisi arasında bocalattırıyor dedi diye borderline sın diyenler neyin kafası bu ya?
Neyse konu sahibi sen burda dr un tanısına gore 5 yılın tecrubesine gore narsistik ozelliklwr gosteren eşinden dert yanıosun ama burdakiler adama narsist diyemezsin yok sen borderline sın, hala niye ordasın suclamalarıyla iyice psikolojini bozacaklar...sen iyisi narsistlerle nasıl basedilir diye videolar var onları izle
Bunun ayrımı çok kolay; seven adam incitmez, fiziksel ya da psikolojik şiddet olan yerde evlilik yoktur gayet basit iki kural. Olabilecek en kötü senaryo çocuğunuz olması, siz boşanıp kurtulursunuz ama evladınızı ömür boyu bu pislikle karşı karşıya bırakırsınız, sakın yapmayın, yerinizde olsam çift önlemle korunurum
Gözünüzü seveyim, artık harekete geçin.
Şu zavallı tavırları bırakın.
Evlilik böyle bir şey değil, eş olmak bu değil.
26 yıllık kocamla çok tartıştık, üç-beş büyük kavgamız da var, kavgada seslerimiz de yükseldi ama birbirimize hiç hakaret etmedik, çünkü birbirimizi seviyoruz.
Hayat zaten çok kısa, onu da aşağılanıp, hakaret duyarak mı geçirmek istiyorsunuz?
Dünyadaki tek erkek kocanız mı?
Siz sevilmeyi, değer görmeyi, mutlu olmayı hak etmiyor musunuz?
Gençliğinize yazık etmeyin.
Selam herkese..
Narsist esimle evleneli 5 sene olacak yakinda. Onun moduna gore devam eden bir iliskimiz var, bir an cok iyiyken biseye sinirlenip cok kotu olabilen bir yapida. Kufur ve hakaret etmedigi bir tartismamiz olmadi.
7-8 aydir cocuk istiyoruz o da olmadi, belkide hayirlisi bu sekilde. ki artik bende cocuk yapmanin cok yanlis oldugunu dusunuyorum.
Kendimi yeni dogmus bebekle hayal ettigimde bu evde cok daraliyorum, ve uzerime bir kara bulut cokuyor sanki. esimin bana bagirdigini biseye kizdigini hayal ettigimde, o bebegin de ustumde buyuk sorumluluk olarak yikildigini hissediyorum..
Var mi psikolojik siddet gorup ayrilan? narsist veya degil , saygisiz ve deger gormedigi iliskiyi bitirenler?
Kendine o degeri verip ayrilmak gerekiyor. ben hep gozumu kapadim olaylara, demin/dun / gecen iyiydi, aslinda seviyo, suanda sinirli, isleri yogun stresli, borcu var, ben kizdirdim, biraz daha rahat davransaydim, dirdir yapmasaydim, ben de bagirmasaydim vurmazdi, gibi gibi bahanelerle kendimi avuttum.
ama sonuc hep ayni, hic degismedi. onemli olan kendi, o anda oyle hissediyosa bana iyi davranir , ama biseye sinirlendiyse cani sikildiysa kotu davranir, hakettigimi dusunduyse kufur eder asagilar, hatta sarsar, koluma vurur.
sonrasinda bir pismanlikta hissetmez, benim duygularimin veya dusuncelerimin bir onemi yoktur gozunde.
isimi birakali 2 sene olacak neredeyse, onunla birlikte degistirdigim cok sey var kendimde. ve gittikce daha cok daha cok veriyorum, daha cok gidiyo benden. kendimi kaybetmek gibi birseye donusuyor..
yazmak icimi dokmek istedim sadece... yorumlariniz varsa belki yardimci olur..
Bizim ise esimin hakaret etmedigi bir tartismamiz yok, hatta tartisma bile denmeyecek durumlarda bile saygisizlik, asagilama var.
Hakediyomusum, aptal olma haketme beynini kullan zor degil diyo. durduk yere mi soyluyorum diyo.
evlendik diye hep duzeltmeye baslardaki halimize dondurmeye calistim, iyi yonlerinden bakmaya vs. ama ya bu sekilde kabul edip bu hayati yasicam yada ayrilcam baska da bi yol gorunmuyo.
hadi ikimizken yasasam cocuk olsa nasi olacak,hayali bile kabus gibi oluyo. Ozellikle esimin sinirlendigini hayal ettigimde o bebekle ben karanlikta kaliyoruz sanki.
cocuk olmadanda evlilige devam etmenin ne anlami var.
Kendi arkamda durmam gerekiyor.
benim kardesim, arkadasim bu durumda olsa tereddutsuz bosansin diye israr ederim cesur ol derim. Kendime gelince yapamiyorum. kendime mi deger gormuyorum ne.
Cocuk olursa da surekli anneligini elestirecek, hem annelik hem ev hanimligi bekleyecek, oturdugu yerden talimat yagdirip duracak. Kadin kendini iyice yetersiz hissedecek. Cocukla da oyun disinda babalik iliskisi kuracagini sanmiyorum. Zaten bu tiplere öte git desen inadina yapmadiklari icinBiraz dirayetli ol. Bak çocuk olsun ben değişirim falan diyordur o sakın inanma. Vallahi kendinizi kapının önünde bulursunuz işin sonunda. Kendini düşünmüyorsan hayata getireceğin çocuğu düşün allah aşkına. O adama değer mi ? Kafanı duvarlara vurursun kafanı. Bu kadsr zaman kaybetmişsin 1 gün bile kaybetme. Bak seni anlıyorum bu heriflerin diğer bir yüzü mükemmellik. Seni nirvanaya çıkarıyor mutlulukta bazen. İşte o bazenlere kanma.O tatlı diline inanma inanma lütfen.
O kadarla kalsa iyi. O çocuk benden değil bile diyecek...Cocuk olursa da surekli anneligini elestirecek, hem annelik hem ev hanimligi bekleyecek, oturdugu yerden talimat yagdirip duracak. Kadin kendini iyice yetersiz hissedecek. Cocukla da oyun disinda babalik iliskisi kuracagini sanmiyorum. Zaten bu tiplere öte git desen inadina yapmadiklari icin
Evetevet kessinlikle katılıyorum....oyle bir heyecanla bir evlilik yapacaktim az kalsın cesitli nedenlerle olmamıştı...vardir bur hayrBi insan sizi ilk goruste 10 uzerinden 9 siddetinde cekiosa zaten acilen topuklamaniz lazım :) cok heyecan verici olacaktir ama mutluluk getirmeyexektir. Evlilik icin tercihiniz dogru o yuzden.
5 sene uzun bir süre narsisist kişilik ile bir evlilik yaşamak için. Narsisistler evlilik sürdüremez diye bir kural yok tabi, yıllarca mutlu bir evlilik sürdüren narsisist kişiler var ama karşısındaki bağımlı kişilik örüntüsüne sahipse. Yani narsisistten kopamayan, ne derse he paşam diyen, onsuz karar dahi alamayan, onu her zaman onun istediği gibi "mükemmel" olarak gören biriyle.
Narsisist eş ilk başta size aşırı değer verir, aşırı derecede över, hayatınızı kolaylaştırmak için elinden geleni yapar. Çünkü sizin hayranlığınızı, sevginizi kazanmak, "mükemmel" görünümüne ulaşmak için mükemmelmiş gibi davranır. Sonra işler tersine döner. Sizi kendine bağladığından emin olduktan sonra gözünde hızla değer kaybetmeye başlarsınız. Kolayca gerginleşir, her şeye öfkelenir, her şeyin sorumluluğunu size yükler. Siz ilişkiyi düzeltmeye çalıştıkça daha da iter sizi, gözünde değer kaybedersiniz. En son sizi yok saymaya başlar ve sona ulaşırsınız. Narsisist kişi siz kendinizi toparlamaya çalışırken çoktan yeni arayışlara girer bile. Çünkü içinde kapanmayan bir boşluk vardır. Aşkı hissetmez o, sadece özsaygısını en üst seviyede tutmak için başkalarının hayranlığını arar. Dolayısıyla aldatıldıysanız dahi şaşırmam.
Sizin yapmanız gereken tek şey bunun artık bir ilişki olmadığını kavramak ve bu kısır döngüye girmiş ilişkiyi bitirmek, ardınıza bakmadan bu adamdan uzaklaşmaktır. Durumu değiştiremezsiniz, eşinize artık daha gerçekçi yaklaşmanız gerekir. Neden bu adama kapıldığınızı öğrenmek ve benzer kişilere çekilerek aynı hataları yeniden yaşamamak için şema terapi uygulayan bir uzman psikolog ya da psikiyatrdan destek almanızı öneririm.
anltattığınız kişi benim eşim resmen ve benim bir de cocuğum var.. zamanında sizin gibi görmezden geldiğim şeyler su an karabasan gibi basıyor beni ama 4buçuk yaşında oğlumla sokakta kalamayacağım için evliliğim sürüyor. ailem istemiyor geri dönmemi. e çocukla özel sektörde çalışıp kreşe vermem mümkün değil.. en başta saati uymuyor, maaşım yetmiyor.. o yüzdne çocuk fikrini unutun, boşanın
sizin uzun zamandır sesiniz çıkmıyorduTani yok, cunku psikologa gitmiyor gitmek icin bir sebep gormuyor. Taniyi ben koydum, benim gorustugum psikologta gormemesine ragmen muhtemelen narsist oldugunu soyledi.
empati kurmuyor, karsisindakini ne kadar kirdigini dusunmuyor. Yada davranislarini tartmiyor.
beni tutan hep o iyi gunler ve iyi anlarimiz oldu. Hep kotu degiliz, beni cok sevdiginide soyler,ilgili de olur. Ama hersey ona bagli iste aslinda benim bi onemim yok gibi, o anda nasi hissederse Kendi keyfine gore hersey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?