Katılıyorum size ama ben nedense babamin tam tersi bir karakter ile evliyim....tam tersi olduğunu gerci biliyor muydum acaba? Iyi kötü tanışıktık...babamin yetiştirme tarzi berbat ...kizima tam tersi davranıyor eşim hoşuma gidiyor
Adamda 5 yilda olumlu yonde hicbir gelisme yoksa bosanmali bence. 5 yil kisa bir sure degil, sizin tavriniza soguklugunuza ragmen hic mi degismedi?
u bunlar normal insanlar gibi sevgiden ruhsal doyum alıp mutlu olan insanlar değil kaostan beslenip hakaret ederek tatmin oluyorlar niye ızdırap gelsin tek istekleri sürekli assagilayacaklari onlardan vazgecemeyen birine sahip olmak. Çok ağır oldu değilmi belki de abarti geldi. Az bile bu tanımlar...
Çıkış yolu belli hâlbuki ama siz görmek istemiyorsunuz o yolu.Ben cikis yolunu bulamiyorum, bulamadim henuz. Kalakaldim bu iliskinin icinde, sanki sevgi boyle birseymis, evlilik asagi yukari boyle birseymis gibi..
akisina birakincada konu cocuga geliyor yasimizdan dolayi. 4.5 sene cocuk dusunmedik ama zamanla o noktaya geldik.
asagi yukari herkeste ayni dertler denir ya, buraya konu acmamin sebebi genelde kendi yasadiklarimi normallestirmemem icin....
Sizi kendime göre daha yumusak huylu gördüm, sizin sayenizde evliliğiniz devam etmiş. Eşim benle geçinemediyse kimseyle olamaz diyordum ama varmış daha ılımlı insanlar demek ki. İyi davrandığında ben de aldanıyordum hatta ayrılık aşamasında aklıma hep sarılması, guzel sözleri geliyor
Çıkış yolu belli hâlbuki ama siz görmek istemiyorsunuz o yolu.
Zor geliyor, yeniden hayatınızı kuracak olmanız.
Alıştığınız düzende devam etmek işinize geliyor..
Bağırıp tartışabilmen bile nispeten iyi bir şey ben tepki koyduğum an eli kalkıyordu. Dövdü de birkaç kere. Onun dışında sayısız üzerime yürüme, tekme, saç çekme, el kaldırma, boğaz sıkma... özür de yok beni sen bu hale getirdin diyordu. Dövmesin bağırmasın diye içime attım attım birgun patladımhic dusunme,onune bak. Davaniz cabuk sonuclanir umarim.. bu donemde konusma bence cunku geri cekme ozellikleri var onlarin, geri kazanmak icin baya dil dokebilir gorusmek isteyebilir... dikkatli ol...
ben biraz oyleyim evet. Yani sinirlendigim anlar da cok oldu, ben de bagirdim kirici konustum ama benim sabrettigim seylerin karsiligi o..
Yani bazı konularda cidden narsist koca ibareleri var ama çoğu değilSevmeyen saygı göstermeyen hakaret eden her adama da narsıst demek......
Ben cikis yolunu bulamiyorum, bulamadim henuz. Kalakaldim bu iliskinin icinde, sanki sevgi boyle birseymis, evlilik asagi yukari boyle birseymis gibi..
akisina birakincada konu cocuga geliyor yasimizdan dolayi. 4.5 sene cocuk dusunmedik ama zamanla o noktaya geldik.
asagi yukari herkeste ayni dertler denir ya, buraya konu acmamin sebebi genelde kendi yasadiklarimi normallestirmemem icin....
Halbuki sevılmedıgını kabullenmek en kolayı ve pırıl pırıl.Yani bazı konularda cidden narsist koca ibareleri var ama çoğu değil
Narsist sosyapatlar hiç bir canlıya merhamet duymaz
Kendi anasının babasının ölümüne bile kendisi için üzülür yoksa üzülmez
Bakıyorum bir çok koca sadece karısına yapıyor acı çektirmeyi aşağılamaya
Kendi kızkardeşinin çocuklarına bile müthiş şevkatli adamlardan bahsediyorlar belki adam narsist deyince daha bir kabulleniliyor oluyor
6 senelik evliyim, 9 yıldır da beraberiz. Bir çocuğumu var.
Bir kere bile bana aptal salak gerizekalı dememiştir. sesler yükseldi elbette karşılıklı. Ama asla hakaret etmedi. Bir gün küçümsemedi beni. Belki ayrılıp böyle bir evlilik yapabilecekken kendini böyle ezik bir hayata mahkum et. İnsan kendine kötülük etmekte bir numaradır.
Yazık kendini yak.
Ben burda okurum diğer kadınlar okur vah vah der kendi hayatımıza döneri. Ama sen bir ömür küfür hakaret devam edeceksin çocuğun oluraa o da nasibini alacak.
Şu 'narsist ama düzelir belki' tesellisini bırakın bir kenara.anneme anlatmistim daha once, bana birakiyor. cok detayli bir sekilde bilmiyo buraya anlattigim gibi, ama kaba saygisiz oldugunu soylemistim. karismiyo cekme dedi cekmek zorunda degilsin dedi, ama son karari bana birakti en son konusmamizda. Cokta anlatmiyorum uzulmesinler diye, bir de gorustugumuzde esime belli etmesin diye.. hepsi bana geri donecek o davranislarin cunku...
Esime de uzuluyorum, narsist ama duzelir belki, cok severek evlenmistik, beni seviyodu diye. Noldu sonra? Bilmiyorum. Benimde psikolojim iyi degil.
surekli zekami kucumsuyo, aptal oldugumu, onun cok akilli oldugunu, aramizda zeka farki oldugunu soyluyo. Yokta boyle bisey. Evet belki benden daha zekidir ama aramizdaki sorunun benim zekamla ilgisi yok. Beni kucumsuyo sadece. Sonra o an geciyo kavga ettiysek ertesi gunu bisey olmamis gibi konusuyo veya canim karim diyebiliyo yada sanki benim yuzumden kavga etmisiz gibi sakayla karisik bi laf atiyo bana. Tamamen anlik yasiyoruz
sinirlerim cok gevsedigi icin ben de ekstrem tepkiler veriyorum artik. Salak dedigi anda bagirmaya basliyorum artik gerisi gelmesin diye.
Şu an zaten yalnız değil misiniz?kendimi yalniz hissediyorum.
isim yok, annem babamin pek birseyden haberi yok. Onlardan da cok destek ve sevgi goremedim sanirim kendime olan bu acimasizligim kendi degerimi bilmemem de ondan belki.
Arkadas cevremden zamanla hep koptum ...
Bi destegim dayanagim yok. Yalniz hissediyorum.
ama bu yalnizlikta esim belki seviyodur beni diyerek ona sarilmak ne kadar dogru...
İnşallah.
Benimki de öyleydi. Hatta baya baya dinciydiler. Benim ojeme makyajıma kadar kınarlardı ailesiyle.
Dinci diyorum çünkü gerçek dindarlar günahtan kaçar, bunlar gibi "dinci" ler ahlak ahkamı keserler ama bi bakmışsın halı altına neler süpürülmüş.
Güvenmeyin lütfen. Elimden gelse sizi alırım o evden zorla çıkarırım.
Şu an zaten yalnız değil misiniz?
Yapayalnızsınız zaten. üstelik sürekli duygusal şiddete maruz kalıyorsunuz.
Annenizle babanızla görüşebilir, yeni arkadaşlar edinebilirsniz. Hatta kendinizi topladıktan sonra size değer veren sizi gerçekten seven biriyle aşk da yaşayabilirsiniz. Pek çok ihtimal var.
Şu an tek bir ihtimal var oysa teyzem gibi 60 yaşında pişman olacaksını. Keşke gençken yapsaydım diye. Düzelmeyecek. Hatta dozu artacak. Eniştemde arttı. Teyzem köpek gibi pişman öyle mutsuz ki...
Bir tarafta milyonlarca ihtimal varken siz mutsuz edeceği garanti kısımda sırf korkaklığınıZdan dolayı kalacaksınız belli.
50-60 yaşında da mutsuz, umutsuz ve pişman olacaksınız.
Şu 'narsist ama düzelir belki' tesellisini bırakın bir kenara.
Narsistler psikolojik tedaviye olumlu cevap vermezler, çünkü hasta olduklarına inanmazlar.
Aranızdaki sevgi tek taraflı, üzgünüm,
çünkü narsistler kendilerinden başka hiç kimseyi sevmezler.
Sizi birbirinize bağlayan bir çocuk da yok.
Eşinizi düşünmeyi bırakıp kendiniz kapsamlı bir psikolojik destek alın.
Kendi başınıza bu adamdan kopamayacaksınız belli ki.
Sürekli dengesiz halleri ve herkesin için de terbiyesizlik yapması artık son damla olmuştu bence. Çocuklara karşı iyiydi ama çocukların önünde annelerine böyle davranması da zaten çocuklarına karşı ne kadar iyi olursa olsun o da çocukları üzmek demekti. Hep düzelir ümidi ile sürüyor tabiki ve iyiyken iyi olması..Ama dengesiz ruh hali karşı tarafı da yoruyor haliyle..Sanirim vermiyorum. Ogrenilmis caresizlik gibi. Yani bu hayata alismak artik kaniksamak .
ki aslinda cocuk yokken ayrilabilecekken...Ne zaman kurtulucam bilmiyorum.
ablaniz nasil ayrildi peki? Ne oldu son damla?Baya uzun evli kalmislar ve 3 cocuk... cocuklara karsi nasildi esi?
Dedikleriniz dogru..
bugun gordugum ne ise boyle olacak, belki daha kotu. Cocuk olursa benim tahammulum daha az olacak. Beni destekleyen ve anlayan bir esim de olmayacak. Depresif bir anne cocuguna ne verebilir.
Ben terapi almaya devam edicem, belki karar vermeme yardim eder..
bu zamana kadar herseyi tolere ettigim icin ne yapsa normalmis gibi oldu. Artik hakarette etse ne olmus modunda.
bu iliskide ben cocuk istemiyorum demeye hakkim var o kadar cok sebebim var ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?