- 8 Ocak 2014
- 735
- 289
- 303
Herkese merhabalar. Ben 24 yaşındayım, 5 yıllık ilişkim var ve üniversiteden geçen yıl mezun oldum. Sevgilim şu an askerde ve yaklaşık 2 ayı kaldı, dönünce kısmetse nişanlanıp seneye yazın da evlenmeyi planlıyoruz. Fakat bazı sorunlarım var. Şöyle ki iki aile arasında çok fazla statü farkı var. Ekonomik durumumuz da onlara nazaran biraz daha iyi. Şöyle ki onların ailesi benim ailem kadar eğitimli değiller mesela ve sosyal statü olarak da ortak yönleri pek fazla yok. (bunları küçümseme amaçlı değil, olayı tam anlamıyla anlamanız için yazıyorum. Kimseyi küçümsemek bir amacım kesinlikle yoktur. Amacım derdimi tam anlamıyla anlatabilmek.) neyse gel gelelim gerek eğitim farklılıkları olsun, gerek ekonomik durumlarının biraz bizden aşağıda olması olsun ailem 5 yıllık ilişkimin yaklaşık bir kaç yılı boyunca sürekli ayrılmamı istedi ve zaman zaman bunun için baskı yaptılar, fakat biz her zorluğa rağmen dimdik sevgimize sahip çıktık ve kesinlikle evlenmeye and içtik. Gizli bile olsa yapacaktık bunu. Ancak son 1 aydır beni şaşırtan bazı gelişmeler oldu; şöyle ki ben ayrılmıyor muyum diyedir nedendir bilmem ama annemler bu işe daha olumlu bakmaya başladılar. Kışa nişan sonra da düğün yaparız diyorlar. Çeyiz hazırlamaya falan daha çok uğraşmaya, kabullenmeye başladılar. Hatta geçtiğimiz haftasonu günlük yemek takımlarını aldılar. Bu çevrelerinden nişanlanan aileleri görüp onlara özenip imrenmekte mi oldu yoksa benim bu ilişkiyi devam ettirme çabamdan mı oldu bilmiyorum ama artık bu konuya sıcak bakar oldular, hatta erkek arkadaşımla telefonda güzelce bayramlaştılar falan eskiden olsa ne gerek vardı da aradı derlerdi. Her şey iyi güzel bir şekilde gitmeye başladı ama hala Bir sıkıntı var. Şöyle ki mesela onun annesi ne söylese anneme ters geliyor, yüzyüze bir kere tanıştılar onda da hiç sevmemişti annem annesini. Ben bugün anneme "onun annesi de çeyiz düzüyormuş zaten onun da hazırlığı var yani onların da aldığı tabak seti falan var," dedim. Annem bu lafın üzerine "bu kadın hakkaten sorunlu tabak seti almak kız tarafının işidir," dedi. Ben de biliyorum tabak setini daha çok kız tarafının aldığını ama ben orda karşı tarafında bir şekilde çaba gösterdiğini, bu iş için özen verdiğini hissettirmek istedim. Bir kaç kez daha böyle onların verdiği özeni aileme göstereyim derken ters tepmişti, her şey daha iyi olsun derken daha kötü olmuştu. Sorum her şeyin iyi olarak kalıp tekrar kötüye dönmemeleri için sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim, yani örneğin erkek arkadaşımın annesinin yaptığı şeyleri söylemeden önce düşünüp tartıp öyle mi annemlere söylemeliyim yani bu lafı söylersem ne sonuç çıkar gibisinden düşünüp öyle mi söylesem daha iyi olur? Bir de annemler nişan yapma konusunda çok fazla konuşuyorlar bazen ben de kendimi kaptırıp gidiyorum konuşmaya başlıyorum. Ama bu da ters tepsin istemiyorum çünkü tepkileri belli olmuyor, gene olumsuz olurlar diye korkuyorum. Demem o ki ben her ne kadar çok hevesli de olsam evlenme işlerine onlar bu işleri konuşurken ters tepmemesi için nötr mü olsam daha iyi olur? Eğer yardımcı olursanız ve fikir verirseniz çok sevinirim.