bu soruyu bende merak ediyordum 3 sene çıktım biriyle ve 1günde değişti iyiki evlenip evlendikten sonra değişmedi dedim. güvenmek çok çok zor eskiden milletimiz nasıl görücü usulu evlenip 40 yıl 50yıl aynı yastığa baş koymuşlar ozamanlar bukadar yalan dolan hile yoktu herkesin başı önde gezerdi derdi annem şimdiye bakıyorumda ohoo biri gider biri gelir kafasında hepsi
ben daha evlenmedim, büyük konuşmak da istemem ,ama ilişkimizin en başından beri onun doğru insan olduğunu hissediyorum. daha evlilik meselesinin söz konusu olması için bile en az 5 yıl varken, ben hissediyorum ki o benim eşim. onsuz hayatı düşünemiyorum bile.
Guzel bi konu olmus :)
Ben bi kez evlendim ayrildim.
1 yil ciktik 9ay nisanli kaldik, soyle dusununce aslinda o hersekilde belli etmis ama ben gormemzden gelmisim cunku kendimi ona kaptirmisim!
evliligimizin basinda kendim oldum hep ama 5ay sonra artik kendisinin ailesinin istedigi gibi oldum yinede yaranamadim cunku verdikce istiyolar verdikce istiyolar sonu gelmz ipin ucu gibi!
simdi dusunuyorum evlenecegim kisi nsl olmali? bi cok kriterlerim var ama ben bu isi bir seyle cozdum
Ciktigin insani, sozlunu veya nisanlini ailenle paylas; illaki herseyini anlat demiyorum ama fikir al ailedekiler herseyi daha cabuk gorur. mesela biyere gittiniz gezdiniz anneniz veya teyzeniz size naptin nsl gecti diye sordugunda yasadaiklarini anlat o mutlaka yolunda gitmeyen tuhaf olan bisey bulacaktir, eger tekrar tekrar bunu yapiyosa killanacaksin karsindakini sorgulayacaksin, bunu kaldirabilirmisin diye kendini sorgulayacaksin
Burada en onemlisi asla ve asla kendini kaptirmamak. cunku kaptirinca ona alisirsin onsuz bisey yapamaz gibi hisedersin gitmesini goze alamazsin!
cok uzun oldu sanirim :) sadece bi cumle yazim dedim ama aklima gelenleri yazmadana tutamadim.
Saglicakla
3 ay için de tanıştık nişanlandık evlendik biraz şans biraz da akıllı olmak lazım aşk gözünü kör edecek yaşta evlenenler özellikle kusurları görmezden gelebiliyor. Tabi yine de aynı evde yaşamak farklı bir şey 10 yıl tanıdığını sandığın insanı bir ay aynı evde kalınca tanıyamaz da olabilirsin. Ben şanslıyım eşim anlayışlı bana her konu da destek gözümün içine bakar. Darısı bekarlara iyi düşünün öyle evet deyin aile görüşünü de yanılıyorsunuz diye yabana sakın atmayın !
Aslında o kadar dipsiz kuyu ki.
Daha önceki mesajımda bir süre birlikte yaşamaktan, ev hayatından bahsetmiştim. Ailesinin yanında nasıl davrandığı da önemli ve asla cimri olmamalı.
Bir de asla ama asla başkasının lafıyla hareket etmemeli. Ailesinin lafıyla seni, senin lafınla ailesini kırmamalı mesela. Eğriyi doğruyu kendi ayırt etmeli ve dengeyi kurmalı. Maddi anlamda asla gizlisi, saklısı olmamalı. Hasta olduğunda elinden gelen tüm imkanları seferber ederek bebek gibi bakmalı.
Birde kadınlar erkek mükemmel gibi olsa asla vazgeçilmezmiş gibi davranmamalı. En iyisi bile etkilenip vay be ben neymişim pozuna girebilir. İlişkiye biraz hayırlısı gözüyle bakmalıyız.
Aslında evlilik bir kumar değil. Çoğu erkek evlenmeden kendini belli ediyor ama hemcinslemiz evlenince değişir mantığına sahip. Hatta bdv de bir konu var küfürden aşağılanmaktan bıktım diye kız hala ayrılık fikrini benimseyemedi.
Hissediyosun aslinda ama ne olursa olsun Evlilik kumar oynamak gibi, kazanabilirsinde kaybedebilirsinde... Aslinda en önemlisi körü körüne evlenmemek, yani aile yada arkadaslar engellemeye ugrasiyorsa, oturup bi düsünmek lazim... Normal sartlarda bi sorun yoksa, kimse garanti veremez, evlenirsiniz ve yasayip görürsünüz.... Aslinda Evlendikten sonrada ciftlerin elinde iyimi ilerler kötümü, buda karaktere bagli tabii, her iki tarafta fedakar,saygili olursa ve artik bi aile kurdugunu kabullenip 3. sahislari karistirtmassa, fazla bi sorun olmaz... Ara sira olan ufak kavgalarda tadi, tuzu olur hayirlisiyla...
Varda, burdaki akillarida dinleyen yok, hos ailesini dinlemeyen bizleri dinlememesi normal zaten...evet ilişki yaşarken o insanın yanlışlarını göremeyebiliyor insan. o yüzden iyi ki kk var :*
ayrılıkta kolay değil ki. her ne kadar evlimisin ayrılsana diyenler olsa da bence kolay değil..
Adamın elleri bile güzel görünüyordu bana şuna bak minicik diyordum
28 yaşına kadar kimse girmeyince hayatıma bu hissettiklerimin ne olduğunuda anlamamıştım aşkmış meğer
O andan sonrada doğrumu yanlışmı düşünmedim zaten 6 ay sonra nişan tam 10.aydada düğün doğru kişi olduğunu ancak aynı eve girince anlıyor insan ben buldum ruh eşimi darısı tüm bekarlara bu arada şimdi elleri sıradan geliyor normal erkek eliymiş meğer
Kaç defa birini terkettin veya ilişkini bitirdin? Cevap hiç ise, tabi ki yapamazsın ve zor gelir insana.
bir defa bitirdim. ikincisi de yolda
evet tecrubem olmasina ragmen yine ayni hatayi yapiyorum.. gorustugum birisi var"di" evlenecek birisi olmadigini benim istedigim kisi olmadigini biliyorum buna ragmen kac haftadir bitiremedim gitti tam bitti diyorum yine kendimi onun yaninda buluyorum...aslında herkesten aynı şeyi duyuyoruz evlenmden öncede böyleydi ama göremedim. dediğiniz gibi kendimizi kaptırıyoruz onsuz olamayız sanıyoruz ve hata yapıyoruz..
dediğiniz gibi aileyede anlatmak lazım. ben bu konuda çok hata yaptım hep gizledim annemden. ama keşke anlatsaymşım diyorum..
inşallah karşınıza sizi anlayabilicek birisi çıkar mutlu olursunuz :))
ay canim ya "ikinciside yolda"bir defa bitirdim. ikincisi de yolda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?