nasıl emin olup evlendiniz??

Ailesini tanısaydım ben de evlenmezdim...Ailesi biraz sorunlu uzak duruyorum şu an ve görüşmüyorum.
Eşim gerçekten karakter olarak ağır başlı, sakin, görgülü görenekli, efendi biri, modern düşünceli,kötü alışkanlığı, zaafı yok anlaşabiliyoruz kafa olarak. Çok merhametlidir, çocuklara yaşlılara hayvanlara vs.
Ama fazla yumuşak başlı fazla merhametli olduğu için hep başkaları yüzünden borç altına girmiş, şimdi pişman ama ne fayda, sıkıntıyı ben çekiyorum...maddi konularda aklı sonradan başına geldi ama olan da oldu...fazla yumuşak yüz, ayıp olacak vs. hayır diyememe bu durumundan çok şikayetçiyim...ben eşime göre daha girişken ve taviizsizim bu konularda...
Şimdi bakınca bazen keşke evlenmeseydim diyorum bazen de etraftaki erkekleri görünce eşimin değerini anlıyorum...

7 yıl sevgililikten sonra evlendik. Hiç aa bu huyu da varmış demedim. Sevgiliyken neyse o hala. Ama karpuz değil ki içini açıp bakasın. Aynı eve girince anlaşılıyor insanın kişiliği. Çok şükür ben de şanslı gruptanım.

bu soruyu bende merak ediyordum 3 sene çıktım biriyle ve 1günde değişti iyiki evlenip evlendikten sonra değişmedi dedim. güvenmek çok çok zor eskiden milletimiz nasıl görücü usulu evlenip 40 yıl 50yıl aynı yastığa baş koymuşlar ozamanlar bukadar yalan dolan hile yoktu herkesin başı önde gezerdi derdi annem şimdiye bakıyorumda ohoo biri gider biri gelir kafasında hepsi

1 günde değişen neydi canım merak ettim çok özel değilse eğer..

görücü usulü daha mı iyiydi ne :)

inşallah hislerinde yanılmazsın. ama yine de dikkatli ol canım. hayat bu ne olacağı belli olmaz. ki uzun zaman var diyosun sen yinede adımlarını sağlam at. tam emin olma hiçbişeyden

aslında herkesten aynı şeyi duyuyoruz evlenmden öncede böyleydi ama göremedim. dediğiniz gibi kendimizi kaptırıyoruz onsuz olamayız sanıyoruz ve hata yapıyoruz..

dediğiniz gibi aileyede anlatmak lazım. ben bu konuda çok hata yaptım hep gizledim annemden. ama keşke anlatsaymşım diyorum..

inşallah karşınıza sizi anlayabilicek birisi çıkar mutlu olursunuz :))

kaç yaşında evlenmiştin canım? aşkın gözü kör ettiği yaş kaç acaba o yüzden sordum :))

Hissediyosun aslinda ama ne olursa olsun Evlilik kumar oynamak gibi, kazanabilirsinde kaybedebilirsinde... Aslinda en önemlisi körü körüne evlenmemek, yani aile yada arkadaslar engellemeye ugrasiyorsa, oturup bi düsünmek lazim... Normal sartlarda bi sorun yoksa, kimse garanti veremez, evlenirsiniz ve yasayip görürsünüz.... Aslinda Evlendikten sonrada ciftlerin elinde iyimi ilerler kötümü, buda karaktere bagli tabii, her iki tarafta fedakar,saygili olursa ve artik bi aile kurdugunu kabullenip 3. sahislari karistirtmassa, fazla bi sorun olmaz... Ara sira olan ufak kavgalarda tadi, tuzu olur hayirlisiyla...

son dediğin çok doğru. vazgeçilmez olduğunu hissettirirsen ilk vazgeçeceği sen olursun diye boşuna dememişler...

Evlilik bana göre kumar. 10 yıllık ilişkiden sonra evlenip, "ben bu adamı hiç tanımamışım" diyen olduğu gibi, 5-6 aydır tanıyarak evlenip çok mutlu olan insanlar var...
Ama ben bir de şöyle düşünüyorum, kadınların hisleri gerçekten çok kuvvetli, bir insan sizin için gerçekten doğru kişiyse bunu hissediyorsunuz, değilse, aşık olduğunuz için içinizden bi ses hayır dese de kendinizi kandırıp yanlış yola giriyorsunuz. Hislerinize güvenin.

evet biliyorum o konuyu ama o kızın farklı durumu vardı. ayrılıkta kolay değil ki. her ne kadar evlimisin ayrılsana diyenler olsada bence kolay değil..

evet ilişki yaşarken o insanın yanlışlarını göremeyebiliyor insan. o yüzden iyi ki kk var :*

ayrılıkta kolay değil ki. her ne kadar evlimisin ayrılsana diyenler olsa da bence kolay değil..

Kaç defa birini terkettin veya ilişkini bitirdin? Cevap hiç ise, tabi ki yapamazsın ve zor gelir insana. O benim ilk aşkım nasıl ayrılayım? diyen konu sahiplerinin herhangi bir nasihati duymamalarına şaşırmıyorum ben o yüzden.

çok hoşuma gitti canım :) demek gerçekten aşık olmuşsuun :))

bir defa bitirdim. ikincisi de yolda

Bitirmekle benim anladığım birini terketme arada boşluk olması ve başka biriyle yeniden başlamak.
Çivi çivi söker mantığı da o kadar bitirme sayılmaz. Bu da bir tecrübe çeşidi sonuçta. Platonik falan da olabilir bu illa karşında gerçek olması da şart değil. Sevdiğin bir şeyi artık sevmiyor duruma gelebilmişsen yapabiliyorsun, öteki türlü ı-ıh, 3. kişiler için boşuna nefes tüketmek o kişi ayrılsın diye.

evet tecrubem olmasina ragmen yine ayni hatayi yapiyorum.. gorustugum birisi var"di" evlenecek birisi olmadigini benim istedigim kisi olmadigini biliyorum buna ragmen kac haftadir bitiremedim gitti tam bitti diyorum yine kendimi onun yaninda buluyorum...
annene mutlaka anlat cunku herkesden suphelensen ondan suphelenme o senn iyiligini ister sadece mutlu olmani :)
ayy canim cok sevindim duana cok iyi geldi. Allah insallah seninde gonlune gore verir dogru insanla evlenirsin :-*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…