nasıl emin olup evlendiniz??

buna %100 emin olamazsın ki evlenmeden çok riskli ama böyle
ben eşimi çok sevmeme rağmen düğünden kaçacaktım nerdeyse napıyorum ben resmen 2 senedir tanıdığım adamla aynı evde yaşamaya başlıcam çıldırmış olmalıyım falan diyodum

rabbime sığın bol bol dua et kaderinin güzel gelmesi için

Zor bir hayatım oldu, dolayısıyla insanlara kolay kolay güvenmeyen, duygularını asla belli etmeyen biriydim ve arkadaş çevremden birine deli gibi aşık oldum. Onu sık sık gözlemler, her özelliğine ayrı vurulur, sonra da eve gider salya sümük ağlardım. İnsanlara karşı hep biraz mesafeli ama dürüstlüğüyle, zekasıyla, komikliğiyle, doğallığıyla, tavırlarıyla kendini sevdiren biriydi. Hayallerinin, hedeflerinin peşinden koşacak kadar güçlü, kendi kararlarını kendi verebilecek kabiliyetteydi. Acayip sakin tabiatlıydı, huzur verici bir yanı vardı, sorunları bağırıp çağırarak çözmeye çalıştığını hiç görmedim, acayip mantıklı, dengeli bir adamdı. Kendini zora sokacak durumlarda bile yalan söylemezdi, çok şeffaftı. Bazen yakaladığım bakışlarını, söylediği tatlı şeyleri üstüme alınmamak için kendimi epey zorlardım. (yabaniyim demiştim) Neyse ki o benden akıllı çıktı da, sonunda gelip konuşmaya cesaret etti. O an aklımdan çeken milyonlarca güzel düşünceyi şimdi yazamam ama 7,5 yıl oldu, hala aynı şeyleri düşünüyor ve şansıma şükrediyorum. Sevgililik dönemimizde de ne kadar fedakar, hassas ve sevecen oluşunu görmek, bana ilaç gibi geldi. 5 yılın sonunda, şimdi bir de çocuk yapalım dediğimizde evlendik. (henüz çocuk yok, çalışmalar devam etmekte )

Evlilik beyaz eşya gibi cnm ya hangi erkegin iyi yada kötü cikacagi hic belli olmuyor tamamen sans işi...
evlenecegin insan kadar bi o onemli konuda ailesi ..bak misal ben esimle cok iyiyim ama ailesi ne bana ne esime huzur vermiyo ..

10 yıl sonra evet dedim...ancak emin oldum....
zor bu işler
insanoğluna güven duymak zor

Ya bencede gercekten bu bir sans meselesi biriyle ayni evde yasamak cok farkli sevgili nisanli olmak cok farkli ztn evlilikte ilk 1 sene cook onemli diyorlar onu attlatigin zaman aldatma fln olmadigi surece gidiyor evlilik bende 3 senelik evliyim sevdim asik oldum evlendim coook sukur bir sorun yasamadim bugune kadar Allah herkese hayirli kapilar acsin

evlilik tamamen kumar işi derlerdi büyüklerimiz gerçektende öyle.aynı yastığa baş koymadan aynı evşi paylaşmadan kimse kimseyi tanıyamaz bana göre.ama insan illaki çıkarken nişanlıyken ip uçları verir kendisyle ilgili.kimi insan evendikten sonra olumlu yönde değişir kimiside olumsuz.çok ince detaya girersek zaten kimsenin evlenmemesi lazım bazı şeyleri görmüceksin duymucksın ve en önemli şey saygı saygı varsa hiç bişey olmaz geriside gelir zaten.ben kendimi şanslı hissediyorum eşimle 7 yıl çıktım çıkarken çok sinirli biriydi ben napcam der dırurdum evlendikten sonra o siniri uçtu gitti bazen derim kendisine beni alamadığındanmış bu sinirin diye :) allah herkese hayırlı eş hayırlı geçim nasip etsin inş

Yuzde yuz emin olmadim evlenirken ayni eve girmeden de kimse emin olamaz zaten. Ki birlikte yasasa bile yuzde yuz emin olunmuyor evlilik cok baska bir sey.Burada okuyoruz nisanliyken cok iyiydik simdi kotuyuz diye. Biraz sans işi evlilik

Aşık olmamamın yanında, Vicdanlı, adaletli, ince fikirli biri olduğu için evlenmeye karar verdim.
Herhangi bir konuşmasından anlayabilirsin bunları, hayvanlarla ilgili, ihtiyaç sahibi insanlarla ilgili, Erkekler aslında kendini ele veriyor, seven kadın gözünü kapatıyor.
Cimri, evlenince böyle olmaz..
Kötü bir huyu var, evlenince düzelir..
İlgilenmiyor, evlenince ilgilenir..
Güvensiz, evlenince geçer..
Hayır bunlar böyle değil!.. Evlenince daha iyi olan bir huy yok, ağladığın gün sayısı güldüğün günü geçiyorsa evlenmeyeceksin.

Adamın elleri bile güzel görünüyordu bana şuna bak minicik diyordum
28 yaşına kadar kimse girmeyince hayatıma bu hissettiklerimin ne olduğunuda anlamamıştım aşkmış meğer
O andan sonrada doğrumu yanlışmı düşünmedim zaten 6 ay sonra nişan tam 10.aydada düğün doğru kişi olduğunu ancak aynı eve girince anlıyor insan ben buldum ruh eşimi darısı tüm bekarlara bu arada şimdi elleri sıradan geliyor normal erkek eliymiş meğer

10 yıl flört etsen de evlenmeden emim olamazsın anlaşıp anlaşmayacağından.
Bence birincisi hislerine güvenmek. Herhangi bir konuyla ilgili kafanda soru işareti varsa nasıl olsa düzeltirim evlenince deyip aldanmayacaksın. Çünkü genelde düzelmez. Yani ciddi soru işareti varsa evlenmeyeceksin.

İkincisi de ailene inanmak tabi mantıklı düşünen bir ailen varsa. Çünkü ailelerin istemediği evlilikler hep bitiyor yada sorunlu devam ediyor. Aşıkken kişinin göremediği şeyleri ailesi ve arkadaşları objektif bakabildiği için görebiliyor.

Son olarak evlilikte aşk ve mantık yüzde elli elli olmalı derim ben. Sadece mantık evliliği çok kötü. Körkütük aşıkken evlenirsen de kötü yönlerini göremedeğin, görsende inanmak istemediğin için büyük ihtimal hata yaparsın.

Nedense aklımda hiç acaba olmadı.
Heralde ilk tanıştığımızda o kadar küçük olmasak, ilk gün bile evlenirdim.
Şimdi düşündüğümde, beni mutlu edince ne kadar mutlu olduğunu görmem ve ağzımdan çıkacak her sözü sabırsızlıkla beklemesi ona en çok güvenmemi sağlayan şeylerdi.
Yine de ben yalnızca aşık olduğum için evlendim. Hiç de pişman olmadım ve evlendikten sonra da ilk günlerimizden farksızız. Her gün sevildiğimi duyarak uyur, öyle uyanırım.

emin olup evlenmedim.
Hic bir zaman emin olamazsin.
Ama evlenmek istedigim insanda aradigim kisisel ozellikleri tasidigini dusundum.

Yanliz ailesini taniyor olsaydim basta, muhtemelen evlenmezdim.

ben daha evlenmedim, büyük konuşmak da istemem ,ama ilişkimizin en başından beri onun doğru insan olduğunu hissediyorum. daha evlilik meselesinin söz konusu olması için bile en az 5 yıl varken, ben hissediyorum ki o benim eşim. onsuz hayatı düşünemiyorum bile.

Ben ilk gördüğümde hissettim. Çok istedim onu.
Henüz evlenemedik ama 2,5 yılı devirdik :) Hala hissediyorum bir gün evleneceğiz (Allah nasip ederse diyelim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…