az önce bir bayan geldi. eşi fena olmuş. stresli bi durummu yaşadınız dedim. adam anlatmak istemedi. eşi anlattı. kızım eşinden boşanıyor. 2 çocuğu var 3 yıllık evlilerdi dedi.
biraz sohbet ettik. eşi dışarıya çok iyi ama evde eziyet ediyomuş bizimde haberimiz yoktu dedi. bana sordu evli misiniz diye yok dedim. aman kararını iyi ver dedi.
çok doğru dedim. ve düşündüm cidden evlilik kararı vermek ne kadar zor. o kadar görüşüosun ediosun aylar sonra farklı huyları çıkıyo tanıyamamışım diyorsun.
evli arkadaşalara sormak istiyorum nasıl emin oldunuz tam olarak bu benim evleenceğim insan nasıl dediniz?
az önce bir bayan geldi. eşi fena olmuş. stresli bi durummu yaşadınız dedim. adam anlatmak istemedi. eşi anlattı. kızım eşinden boşanıyor. 2 çocuğu var 3 yıllık evlilerdi dedi.
biraz sohbet ettik. eşi dışarıya çok iyi ama evde eziyet ediyomuş bizimde haberimiz yoktu dedi. bana sordu evli misiniz diye yok dedim. aman kararını iyi ver dedi.
çok doğru dedim. ve düşündüm cidden evlilik kararı vermek ne kadar zor. o kadar görüşüosun ediosun aylar sonra farklı huyları çıkıyo tanıyamamışım diyorsun.
evli arkadaşalara sormak istiyorum nasıl emin oldunuz tam olarak bu benim evleenceğim insan nasıl dediniz?
anneyle baba kızlarının boşanmasını istemiyor üzülüyor. kadında kararsız kalmış . bu kadarını bilmiyoduk çok şaşırdık çok üzüldük diyor. sonra da keşke boşanmasalar diyor.
Vallahi var öyle bir dünya,Tamamen emin olmak evlenmeden önce çok mümkün değil. Ama büyük oranda emin olmak için imkan varsa birlikte yaşanmalı. Yoksa uzun bir tanıma evresi yaşanmalı, sık görüşülmeli, bolca tatile gidilmeli. Başka türlü imkan yok. Şansıma ne gelirse diyeceksiniz artık.
Ben öyle gördüğüm anda anladım evleneceğimi hikayelerine çok inanmıyorum. Yok öyle bir dünya.
İstisnaymışsınız demekki. Ne mutlu size.Vallahi var öyle bir dünya,
Ben eşimi eski iş yerimde tanıdım.
Bir kaç ay olmuştu işe başlayalı bir akşam iş çıkışı aradı, çıktık konuştuk ben bu adamla evlenirim dedim.
Bir ay içerisinde ailesiyle tanıştım, takip eden ilk bir ayda da o benim ailemle tanıştı 4. ay falandı aileler bir araya geldi.
Babam acele etmeyin bir kaç yıl gezin tozun dedi, biz istemedik.
7. ayımızda söz yaptık sözden 3 ay sonra nişan, 7 ay sonrada düğün.
Şimdi evliliğimizin 9. yılına girmek üzereyiz ve o sizin inanmadığınız dünya bana mutluluk, huzur, güven getirdi.
Acabalarım olmadı mı? muhakkak oldu, hemde kına gecemden 1 gün önce pişman oldum hüngür hüngür ağlayarak babama anlattım.
Güldü, konuştu geçti gitti.
İyi ki o akşam babam benim gözyaşlarıma aldanıp yanlış bir karar vermemi engellemiş.
Allah herkesin bahtını açık etsin.
güldürdünüz beni, çok hoş yazmışsınız.İstisnaymışsınız demekki. Ne mutlu size.
Ben evleneceğimi hissettim diyenlerin genelde karşılarına çıkan her erkeğe evlenirim ben bununla gözüyle baktığını düşünüyorum. Kimi ilk evlenirim bununla dediğiyle evleniyor kimi bir çok kişi için aynı şeyi düşünüyor. Ama sadece o masaya oturtulabilen için düşünülen akılda kalıyor. Sonra önüne gelene "ay ben eşimi ilk gördüğüm anda evleneceğimi anlamıştım" diye anlatılıyor. Benim de içimden "yavrum sen gördüğün her adama evlenilecek adam gözüyle baktın, içlerinden biri muhakkak oturacaktı o masaya" demek geliyor.
Yok yok bence gerçekten istisnasınız. 100 kişiden bir kişi hissediyordur bunu böyle. O kadar çok örnek var ki çevremde şu yazdıklarıma uyan. En yakın arkadaşım böyle mesela. Kaç sevgili değiştirdi, uzun süreli ilişkileri de oldu. Her sevgilisi evleneceği adamdı. En son biriyle tanışıp 6-7 ay içinde evlendi. Şimdi ben muratla evlenceğimi ilk gördüğüm anda hissettim dedi mi yapıştırıyorum ağzına terliği.güldürdünüz beni, çok hoş yazmışsınız.
Yok çok şükür öyle değildi.
Ben uzun bir süre evlenmeyi düşünmüyordum hatta eş dost hadi artık falan diyorlardı tersliyordum v.s.
Eşimde aynı şekilde 29 dan önce evlenmem diyormuş, daha sonra babaanesi söylemişti.
Ama bir an ne oluyor bilmiyorum, beyin tam tersi yönüne çark edip fikirler değişebiliyor, bizimde öyle oldu.
Hatta eşim evlenmeyeceğim diyerek askerliğini ertelemiş ve ailesiyle birlikte 36 ay vadeli ev borcuna girmişlerdi.
biz tanıştığımızda henüz 7 ay falan olmuştu borç ödemeye başlayalı.
Ben henüz hedeflerime ulaşamamıştım v.s. ama ne olduysa onunla tanışınca bir evlenme isteği oluştu.
bir sabah işe giderken ailenle tanışmak istiyorum dedim, oda tamam bu akşam gideriz dedi ve gittik.
Herkes o kadar evlenmeyeceğini düşünüyormuş ki, babası alıp karşısına konuşmuş, oğlum evlenmek niyetinde değilsen kızın günahına girme demiş.
Ama istisna olduğumu düşünmüyorum, mutlaka böyle hızlı gelişip mutlu devam eden evlilikler vardır.
güldürdünüz beni, çok hoş yazmışsınız.
Yok çok şükür öyle değildi.
Ben uzun bir süre evlenmeyi düşünmüyordum hatta eş dost hadi artık falan diyorlardı tersliyordum v.s.
Eşimde aynı şekilde 29 dan önce evlenmem diyormuş, daha sonra babaanesi söylemişti.
Ama bir an ne oluyor bilmiyorum, beyin tam tersi yönüne çark edip fikirler değişebiliyor, bizimde öyle oldu.
Hatta eşim evlenmeyeceğim diyerek askerliğini ertelemiş ve ailesiyle birlikte 36 ay vadeli ev borcuna girmişlerdi.
biz tanıştığımızda henüz 7 ay falan olmuştu borç ödemeye başlayalı.
Ben henüz hedeflerime ulaşamamıştım v.s. ama ne olduysa onunla tanışınca bir evlenme isteği oluştu.
bir sabah işe giderken ailenle tanışmak istiyorum dedim, oda tamam bu akşam gideriz dedi ve gittik.
Herkes o kadar evlenmeyeceğini düşünüyormuş ki, babası alıp karşısına konuşmuş, oğlum evlenmek niyetinde değilsen kızın günahına girme demiş.
Ama istisna olduğumu düşünmüyorum, mutlaka böyle hızlı gelişip mutlu devam eden evlilikler vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?