nasıl emin olup evlendiniz??

Altına imzamı atabilir miyim?

bunların hiçbirinin olmadığı bi erkek var mı ki

bunların hiçbirinin olmadığı bi erkek var mı ki
Çok var canım ya. Hani söylediklerim öyle çok ekstrem şeyler değil ki. Hani 1.90 boy, karın kasları, karizmatik ses, çok iyi aşçı olma, her gün sürpriz yapma, ultra romantik olma falan deseydim anlardım da benim söylediklerim zaten hiçbir iyi kocada bulunmaması gereken asgari hareketler. Bu özelliklerin olduğu adamdan zaten koca olmaz bana kalırsa. Belki kibirli olmak kabul edilebilir biraz ama diğerleri cıkks.

23 yaşında evlendim. O zamanlar emin olmak gibi bir derdim yoktu ama aşık olduğuma emindim ve bastım nikahı. İlk iki sene şöyle böyle geçti. İkinci seneden sonra ne muhteşem bir hata yaptığımı anladım. Biraz büyüyüp öyle evlenmek lazım.

Ne zamandir evlisiniz canim? Yaslariniz kac?

Var, ben evdekinden haberdarım sadece tabi ilk ve tek örnek olmadığına emin olabilirim ama bir tanesinin varlığıyla.
Ay benim babam da bir başka iyi örnek, o saydığım özelliklerin geneli yok.Belki biraz maçoluğu vardı rahmetlinin ama o jenarasyondaki erkeklere göre yine iyi sayılırdı. Biraz maço biraz kılıbıktı. Mesela annem ev hanımıydı benim, babam maaşı çeker çekmez tüm maaşını annemin eline sayardı. Bütün evin parası annemde dururdu. Annem babama harçlık verirdi.

neden öyle düşündün peki hemde 2 sene sonra?

haklısın da o yazdıklarından biri veya birkaçı bulunuyor sanki her erkekte... tabi çevreylede alakalı benim gördüklerim öyle..

yaklasik 2 sene gozlemledim..ben kamudaydim o da bizim kurumun ihalelerine girerdi..onlarin firmasi ihaleleri aldikca yakindan tanima firsatim oldu.
aslinda babasi beni ilk gordugu anda sen benim oglanla evlen dedi ve 2 senenin sonunda nihayet ciddi sekilde konusmaya basladik..
altinci his meselesi midir nedir .. cogu arkadasim da bir anda tamam iste evlenecegim adam bu demistir..
kader midir nedir bilemedim ki..

neden öyle düşündün peki hemde 2 sene sonra?

Evlenmeden önce sadece 6 ay birlikte olduk. İki yılda çeşitli koşullarda verdiği tepkileri, karakter tipini ancak analiz edebildim. Böyle bir insanla evlenmiş olmak kendime yaptığım en büyük saygısızlıktı diye düşünmüştüm. :)

Durum aynı, babamın da iki çocuğu olduğuna göre, ne aile babalığından, ne erkekliğinden, ne adamlığından bir şey kaybetmemiş hesap kitap işlerini anneme devredince. Tüm çalışmasının karşılığını eşine verebiliyorsa güveninden emin oluyorsun. Annen daha bir büyüyor gözünde hem, çalışması şart değil annenin iyi bir rol modeli olabilmesi için.

ilk yemege ciktigimizda arabayi nasil kullandigina bakmistim direksiyonu nasil tutuyor kontrollu mu degil mi..elleri temiz mi, trasi duzgun mu..her hareketinden karakter analizi cikarmistim..aslinda karar vermek cok zor ya..

Kendi kendime hep derdim ki; sevdigim ilk adamla evlenecegim.
Esim hayatima giren ilk adam. Beni tanimasina ve onu tanimak icin kendime izin verdigim tek adam. Nasil hissettigimi nasil emin oldugumu bilmiyorum ama iste icimde bisey 'bu o' dedi ve hakli cikti. Karar verme noktasinda icimde hic tereddut yoktu. Sanirim oyle olmasi gerektigi icin. Alniniza yazildiysa oluyor, iyi veya kotu yasiyorsunuz. Ben sansliydim ki 'bu o' dedigim adam dogru adamdi. Sukurler olsun :)
Allah iyi insanlarla karsilastirsin.

gerçekten mi üzüldüm peki simdi nasıl?

Bir de bence en az 1 sene flört dönemi olmalı evlilikten önce. Bu sitede ve dünyada kısa sürede evlenme kararı alıp evliliğinde çok mutlu olanlar da vardır illa ki. Allah mutluluklarını daim etsin lakin geneli mutlu sonuçlanmıyor. Evlilik riskli bir iş, kısa sürede tanışıp hemen evlenmek daha da riskli.
İnsanlar ilişkinin başında daha romantik oluyor, o ilk zamanların fiziksel çekimiyle karaktermiş, kişilikmiş dikkat etmiyor;bir de yine insanların geneli -bakınız insanlar diyorum erkekler değil- ilişkinin başında normalde olduğundan çok daha toleranslı oluyorlar. İnsanların geneli ilk biriyle karşılaştıklarında kendini beğendirmek için rol yapıyor, gerçek karakterler ilişkinin ilerleyen zamanlarında ortaya çıkıyor; insanlar birbirlerine daha mantıklarını kullanarak yaklaşmaya başlıyor.

hayatına giren ilk insanla evlendiğin ve onunda doğru kişi olduğu iiçin çok şanslısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…