Ne olacak bilmiyorum...

Yazık çok yazık dönüp okumadığım sayfalrı okumadım bile çünkü herkes sizin ne kadar sorumsuz kötü bir anne olduğunuzdan bahsediyordur eminim...Bütün gece uyandıkça aklıma geldi üzüldüm ya....

Siz nasıl bir annesinizki kızınızı evli bile olmadğınız bir adamın evine götürüp birde üstüne üstün kızınıza o..... dedirtebiliryorsunuz...Ben anlamadım sizdeki zihniyeti ... şiddet gördüm resmen işkence yapıldı bana baba evinde yine dönüp annemi aradım sesini duydum beni dövseler ble sizin kadar kötü bir anne olamazdı sanırım...
Şükretmek lazımmış bunada şükürki sizin gibi bir annem yokmuş....

Çok iyimser gördüm sizi:1closedeyes:
Yok ya anne çocuğuyla ilgilenmesin evli olmadığı bir adamın evind yaşatsın sonrada ergenlik çağı....

Bizde geçtik ergenlik çağından....:1closedeyes:

Bu olayın nedeni ne biliyormusunuz sevgisiyik ilgisizlik bir annenin şevkatine bir babanın şevkatine ihtiyacı var bu çocuğun bunu size anlatamamki...

Günden güne gençlerin sorunları büyüyrsa eğer ailsinin sorumsuzluğu yüzündendir....

Doğuruyorlar saldım bayıra mevlam kayıra yapıyorlar.....(genel olarak konuşuyorum)

Yazık o kıza.....Çok yazık çok acıyorum....

Aslında içimde söylenecek okadar söz varki....................

Bikere bana pek inandırıcı gelmedi şu isim davası ama neyse .............

Umarım söyledikleriniz doğrudur....

sadece ikimiz bu konuda böyle düşünüyoruz galiba
herkes burdaki annenin üstüne çok gitti
acaba benim bilmediğim bişeymi var ortadaCADIARZU

bilmediğiniz birşey mi var bilmiyorum...

fakat biz çoğunluğa göre ANNE demek doğuran kadın demek değildir...

ANNE demek tartışmasız kuralsız kati ve net olarak evladının yanında olmak demektir...ki evladı çok kusurlu suçlu olsa bile ANNE her daim evladının yanında arkasında olmalı onu doğru yola sevketmeye çalışmalıdır...

ANNE evladına bırakın O..... denmesine sessiz kalmayı, evladına birisi sesini yükselttiği zaman bile "HOP DUR bakalım 18 yaşına kadar bu kız veya erkek daha çocuk sayılıyor, varsa bir durum sorun suç bana geleceksin bana anlatacaksın, kimsenin evladıma bağırma hakkı yok" demesidir...evladına kol kanat germesidir...

kaçırdığınız birşey var mı bilmiyorum ama bizler çoğunluk olarak böyle düşündüğümüz için anneciğin üstüne gittik.

Bende cok kötümser gördüm seni...
Bak güzelim...senin konunuda biliyorum..mutlaka burda okuduklarin icine acitiyordur ammennah...fakat yinede bu kadar emin ve büyük konusmamani tavsiye ederim...

Cocugun yok daha degilmi? Bilmiyorsun ne gibi bir sorumluluk ne gibi bir zorluktur cocuk büyütmek, helede bu zamanda...tabikide seve seve cekilen bir zorluk evlad bu kan can....

Cocugu sen doguruyorsun ama karekterini sen belirleyemiyorsun güzelim...alimden zalim zalimdende alim dogar demisler...cocugun yaptigi her yanlisi anne baba evine baglayarak, tüm yükü annenin üstüne atarak haksizlik yapmis oluyorsun....bak senin nasil bir ailen vardi ve sen nasil karekterli ve düzgün bir insan oldun.a.s

Sende bende o dört duvar arasinda ne oluyor bitiyor bilemeyiz, herkes yasadigni bilir...

Konu sahibinin davranisini dogru bulmuyorum bunu belirteyim...ama burda dünden beri senin bu denli kötü annesin, söylesin böylesin demenide hic dogru bulmuyorum...tabikide beni ilgilendirmez istedigni söylersin, ama inanki bu kadar büyük konusmana ben hayretler icinde kaldim ve seni uyarmak istedim...

Bu dünyada kinadiklarinz basiniza gelmeden can vermeyeceksiniz diye bir ayet var...kimsenin evladini ve evliligni kinamam büyük konusmam ve yadirgamam...cünkü yarin öbür gün benim basima gelmeyecegi ne malum...

Eşinden ayrı ve genç bir kız annesi olarak tövbe büyük sözüme ama, birisi benim kızıma (her ne yapmış olursa olsun) O.... diyecek; öz babası dahi olsun o dakika kapının önüne koyarım. Sırf bu yüzden bir daha kesinlikle evlenmeye de niyetim yok zaten... eksik kalsınlar, kızım yeter bana.. la havle velaaaa.... elim ayağım titredi sabah sabah yemin ederim.

Bizim bilmediğimiz bir şey yok ama arkadaşların ısrarla görmezden geldiği bir şey var .
Burada bayan ile kızının yaptığı hata üzerine tartışmadık, üzerine gidilme sebebi kızının yapmış olduğu hata değildi. Tartışmaya değer gördüğümüz bir annenin kızına yapılan çirkin benzetmeleri hazmetmesi ve bu çirkin söylemlere rağmen eşi diye anlattığı şahıs ile kızı arasında gelgitler yaşaması. Sanırım arkadaşlar konuya yanlış yerden yaklaşıyor...

kızlr bence gidin başka konulara,diğerlerine faydanız olsun Bence bu konu sahibi sizin ne yardımınızı nede saygıyı hakediyor.Boşuna vaktinizi tüketmeyin.
Konu sahibinin samimiyetine inanmadım. Hiç de yorum yazmadım.

Burda kızın yaptığı hata konu değil ki?

Konu nerden nereye gelmiş, tabii ki herkes hata yapar, 14 yaşındaki ergenlik çağında, her olayı kafaya takıp büyütecek bir dönemde olan bir kız tabii ki hata yapar..

Koskoca insanlar bile ne hatalar yapıyoruz, o kızın da yapması normal..

Burda konu bu değil ki? Ya da topic sahibinin kocasına kızının gece evden çıkmasını anlatması değil.

Kendi adıma konuşursam; benim bahsettiğim mevzu, topic sahibinin, kızını babasına, babasının annnesine, o da olmadı, gençlik evine bilmem nereye vermeyi düşünmesinin yanlış bulunması..

Tüm benliği ile kızının yanında olmalı, 2,kocası kızı istemiyor mu? o halde ayrılmalı, kendi özel yaşantısını kızı için 10. plana atması gerektiği..
Başka birşey değil..

ya yazdıklarınız ucuz bir senaryo ?

yada sizin yüreğiniz biraz fazla geniş ?

nasıl birşeydir bu koca sevdası,herhalde iyi kötü bir ekmek kazanacak gücünüz vardır,neden katlanasınız.
insan çocuklarını elin adamı hakaret etsin diyemi büyütür ?
büyük konuşmayayım ama,açlıktan öleceğimi bilsem ne kendimi ,nede evladımı elin adamına çiğnetmem.

ha unutmadan ;14 yaşında bir kıza bu sıfatı yakıştırdığı için bence bu sıfat söyleyene daha çok yakışır....

Belkide haklısın burda okuduklarım gerçektende içimi çok fazla acıtıyor....Neyse uyarın içinde teşekkür edrim bu konuyada girmeyeceğim....

Üstüme alındığım için değil de şekerim, ortaya söyliyim, birileri kızı mı kınadı? gece yarısı nereye gitti neler yaptı acaba diye? Gidebilir gece yarısı, cahillik işte..Bunu kimse yadırgayamaz ki..Okumadım son sayfaları..

Evliliği kınamaya gelince; evlat sözkonusu olunca 2. ya da 5. koca bence 2.plana atılmalı (2.koca kızı istemiyor ve arkadaş kızı gençlik evine vermeyi düşünüyor diye) sadece arkadaş akıl istemiş, fikir veriliyor..

Yani bunu sorması bile bana komik geldi de ben yazdım bu topiğe; 2.kocam ''ya kızın gidecek bu evden ya ben '' dedi.. ''Eee ben ne yapayım?''

Bir annenin bunu sormaması lazım..Senin özel yaşantının mükemmel olması mı daha önemli, kızının senin dibinde büyümesi mi?

Bu sorunun sorulması biraz gerdi bu topiği takip edenleri.

Yoksa evlatları kınamak, 2.kocaları yargılamak, evlilikleri sorgulamak değil bence çoğumuzun niyeti..:1hug:

Son düzenleme:

1.Bizde ergenlik çağından geçtik.Artık her yanlışta bahane hazır:ergenlik çağında! Annenin tabiiki attığı her adımı takip ediyor olması lazım.Ne demek ergenlik çağındaki bütün çocuklar hata yapar.Anne iyi yetiştirse,gözü üstünde olsa,sevgisini verse hiçte böyle bir hata yapılmazdı.

2.Doktora götürmeyi karnı ağrıyorduda kendi istedi diye anlattı önce,sonra gelen tepkilerle,nicki değişti,polis vs eklendi anlattıklarına.

3.Madem bekaret kontrolü yaptırdı kalkıp o adama niye anlatıyor??? Bunun destekle ne ilgisi var,desteğe ihtiyacı olan o küçük kız.Al gördü kocasından desteği,adam ya o ya ben dedi,orospu diyeceğim artık kızına dedi.Aralarında kalması gereken bir şeydi,babası bile değil ,kızının gururunu düşünmedi.Ne faydası oldu anlattıda??Hastalık mı bu,yurtdışına mı gitti ,mutlaka paylaşılması gereken birşey sankide sır olmamalı diyorsunuz.Kesinlikle karşıyım anlatmasına,o utançla yaşayacak kız.

Kızını düşünen biri olsa başından def etmenin yolunu arayıp ne olucak diye konu açmazdı.Dikkatli okursanız kızıma nasıl yardımcı olabilirim diye konu açmamış adamla nasıl arasını düzeltir bunun yolunu arıyor,adam evden gidecek ne yapacağım diye soruyor.Babası kabule etmezmişmiş,baş edemiyormuşmuş...

kötükedihüso Siz iyiki annem değilsiniz inanamıyorum yaa bu ne cehalet bu ne şimdi neyi ispatladınız siz.Neyin peşindeydiniz şiddetle kınıyorum aslında yazcak çok şey varda site yöneticileri kabul etmez İYİKİ ANNEM DEĞİLSİNİZ...kafamçokkarıştı

kızının yaptığı hatayı diğer konunun yanında dikkate almaya üzerinde konuşmaya tartışmaya değmeyecek kadar önemsiz gördüğüm için değinmedim...

o kızcağız daha 14 yaşında ve 7 yıldır bilmiyoruz nasıl bir ortam hane içinde yaşıyor ki son derece sağlıklı ortamlar da yetişen çocuklar bile bu tip hataları bolca yaparlar...

O kız daha çocuk çocuk!!! ben orda da kesinlikle anneyi suçlu buluyorum...

kendimden örnek vermek istiyorum, oğlumu 14 yaşına kadar babasız büyüttüm tek başıma ve geçen gün çantasın da gördüğüm bir takım broşürlerle dona kaldım...şok geçirdim...ama hemen yanına gidip "seninle uğraşamam başedemem, babanın yanına yollayacağım" seni demedim...

eşim bile gecenin bir vakti yatağından kalkıp gelip oğluma saatlerce nasihat verdi....artı vermeseydi bile ben gene aynı tavırla oğlumla arkadaşça konuşarak olayı anlamaya ve sorunu çözmeye çalışırdım....

eğer oğlum yanlış yola saparsa suçlusu benim...velayetini alma cesaretini sorumluluğunu aldıysam suçu yüklenme cesaretini ve sorumluluğunu da almam gerektiğinden ben ötürü ben suçluyum.

aslında konu senaryo değil arkadaşlar..
her zaman okuduğumuz, duyduğumuz
konulardan biri...
gerçek bence...14 yaşındaki bir kız çocuğu,
üvey baba,alkolik öz baba ve anne üçgeni...
14 yaşındaki düzensiz bir ailede büyüyen bir kız çocuğu,
yanlışı doğruyu belki de bilmeden hareket ettiği için,
hiç haketmediği laflara maruz kalması ve annenin
mantıksızca ve kızını düşünmeden verdiği ama
yapmaya cesaret edemediği kararları...
ilk sayfalarda yazdım ama burada suçlu olan 14 yaşındaki kızımız değil,
üvey babanın çirkince sözleri ve annenin kızından kurtulmak için aradığı çözümler...
aslında hiçbir anne kötü değildir ama
her anne de çocuklarına bağlı değildir...
burada annenin yapması gereken tek şey,2.kocaya
tekmeyi vurmak,hemde en güçlüsünden,
sonra herşeyini kızına adayıp,onu her yönden sağlıklı
bir birey haline getirmek...
ne derece sözlerimiz etkili olur onu bilemeyiz ama
bir anne evladını kimselere değişmemeli...
sevgiler...

biliyorum tepkilerinizde son derece haklisiniz ben olsam belki dahada kötü tepkiler verirdim hepiniz her sekilde bana hakaret edebilirsiniz ama bir durun ve düsünün dört duvar arasinda neler yasandigini kimse ´bilmez bir laf vardir cok hosuma gider"hic günahi olmayan ilk tasi atsin"diye....

Kardelenm sen de birşeyler söyler misin?

Yani senin bu topiği açmakta ki amacın; kızının gece yarısı evden çıkmasını tartışmak, kızını kontrole götürmekle iyi yapıp yapmadığı tartışmak ya da bunu eşine söylemekle doğru bir karar verdiğini tartışmak değil benim anladığım..Değil mi?

Bunları es geçtim ben..Öyle gerekmiştir öyle olmuştur, üzerinde hiç durmadım bile..

Senin topiği açmakta ki amacın; bu kız nerde kalacak bundan sonra?
Öz babası da üvey babası da istemiyor.
Ne yapacağım ben?..

Ben mi yanlış anladım..

ANNE lik vasıfları hiç bir tartışmaya gerek olmayacak kadar açık ve nettir...

ve bana göre siz bu vasıfları taşımıyorsunuz.

taşıyor olsaydınız beraber yaşadığınız adamı buraya konu açmadan hayatınızdan çıkartmıştınız.

Kimsenin size hakaret ettiği yok..Size kimse de günahkar demedi..Konuyu hemen günahlar, kınamak vs. getirmeyin..

Ayrıca 4 duvar arasında yaşananları burdan tam olarak nasıl bilebiliriz..?

Kızını düşünüyorsan, kızın için yaşa bundan sonra arkadaşım, hayatını kızına ada..
Kızını istemeyeni sen de isteme..

Benim söyleyeceklerim bunlar bu topic için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…