Ne olacak bilmiyorum...

Konuyu hala bir misafir okuyor. Acaba mı diyorum. Neyse burada özellikle anne olanları bayağı üzdünüz. Özellikle onlar diyorum çünkü yaratılış gerçeği bu... Bir anne böyle çocuklarla ilgili mevzulara her zaman daha duygusal yaklaşır. Keşke siz de gelip paylaşsanız artık... Kime katılıp kime katılmadığınızı...

:1shok::1shok::1shok::1shok: anneye bak yaaaaa

kizin bir hata yapti diye ne demek babasina yollim , bilmem nere yollim

almanyadasin galiba, genclikevi=jugendheim oluyor

benim kizima canima nekadar hatali olursa olsun, bunu diyen adam defolsun gitsin zatenÇok üzgünüm çoook

kocaniz galiba zaten kizinizi istemiyodu, bu olayda ona bahane oldu

kiziniza gercekden cok üzüldüm simdisenağlama

bravooooalkisalkisalkisalkisalkisalkis nede güzel kizinizin gururunu ayaklar altina alarak doktora muayeneye götürmüssünüz:1shok:

kizinizla ilgilenseydiniz, zamaninda oturup bu durumlari konussaydiniz oda bu cahilligi yapmazdi:ecrin_bebek:

yine sinirlerimi ziplatan bir konu kötükedihüso

(nedense birden midem bulandi ben kacar)

niye babası da değil eşinize anlattınız ki olay kapanıp gitmişken hemde...
yazık değil mi kızınıza....
inanamadım....
üzüldüm...
şaşırdım...
inşallah doğru değildir bu yazılanlar ve siz senaryo yazıyorsunuzdur...

bazilarinizin yazdigi yorumlari okudukca hayrete dustum, o yuzden tamamini okumamaya karar verdim.

1- her insan hata yapar. bu insan bilhassa ergenlik caginda bir cocuksa hata yapma olasiligi yukselir. attigi her adimdan ailesini sorumlu tutmaya kalkisirsaniz bu dunyada iyi ebeveyn kalmaz! nasil rahatlikla bu zavalli kadinin anneligini asagilayabiliyorsunuz?? bu cocuk bir yanlis yaapmissa nasil bu yanlisin sorumlusu annesi olabilir? bu yanlisi yapmasa baska yanlis yapacakti. tekrar ediyorum, ergenlik cagindaki butun cocuklar hata yaparlar. o hata su olur, bu olur onemli degil. kalkip da anneyi cocugun attigi her adimdan sorumlu tutmak cok yanlis.

2- cocugu kalkip doktora goturmeyi anlayabiliyorum. eger bunu yapan 20 yasindaki insana dava acilacaksa, elbette bunun yapilmasi gereklidir, delile ihtiyac vardir cunku. yok eger sessiz sedasiz ustu kapatilacaksa konunun doktora gitmek sacma. ama sanirim konuyu acan arkadas sikayetci olacak. yaptigi cok dogru.

3- bir insan hayatini paylastigi kisiyle sorunlarini neden paylasmamalidir? bu ister 2. ister 3. ister 15. koca olsun. bu insanla hayatlar birlestirilmis, iyi gunde kotu gunde birbirlerine destek olmalari gerekir. neden sir olsun aralarinda? ha bu erkek okuz cikar ornekte gordugumuz gibi, kufreder o ayri mesele. bu bosanma sebebidir. ama ben boyle bir sorunu insanin esiyle paylasmasinda bir sakinca gormuyorum. eminim arkadas kocasi olacak adamin kufredecegini bilseydi, cocugu sokaga atmak isteyecegini bilseydi soylemezdi. netice itibariyle insan esiyle herseyi paylasabilmeli, evet bunu da paylasabilmeli. ama esi anlayissiz bir odunsa o zaman o ayri bir mesele, ayrica konusmak gerekir.

konus sahibine tavsiyem, bu adamdan bosanmasi, kizini kullanan cocuga da dava acmasi olacak.

Boyle bir ortamda kalmasindansa bence verin nereye vericekseniz.. Belki daha iyi birilerine denk gelir..Herkes cocuk dogurmamali her doguranda anne olamiyor goruldugu gibi...

bu tavsiyeye gerek yok ,zaten evli değiller mambaa.......

sadece ikimiz bu konuda böyle düşünüyoruz galiba
herkes burdaki annenin üstüne çok gitti
acaba benim bilmediğim bişeymi var ortadaCADIARZU

kızınıza o...u diyebildiyse diğer içkili bir zamanında da sıra bende diyip tecavüz edebilir. o adamı gerçekten evden gönderin. elalem değil ama o adam harcar kızınızı.. psikolojisini bile kötü etkiliyor bence..

geçnlik evi esirgeme kurumu bence söz konusu bile olamaz. nasıl ağza alınıp akıldan geçebilir bu düşünce nasıl bir vicdan bu..

ayrıca kızınızla iki arkadas gibi yaklaşıp konuşmanız onun gururunu kırmadan halletmeniz gerekir bu meseleyi..umarım bekaret kontrolüne paldır küldür götürmemişinizdir.

çok üzüldüm. rehberlik hizmetlerinden mutlaka yararlanın bir psikologdan yardım isteyin.

bu tavsiyeye gerek yok ,zaten evli değiller mambaa.......

bilmiyordum. o zaman ayrilsin diyecegim. evli olup olmamasi onemli degil bence. ben evlilige inanan biri degilim zaten. bir imzadan ibaret oldugunu dusunuyorum, sadece cocuk icin evlenilmeli diyorum. iki insan birbirini ve kendilerini bildikten sonra devletin onayina ihtiyaclari yoktur hayatlarini paylasmak icin.

evlılık konusu ayrı, hukuk devletınde yasıyoruz bırı sıze borclanınca bırı sızı yaralayınca nasıl dava acıcam dıyorsanız haklarınızı savunuyorsanız hukuken evlılıık de şarttır oyle yasayalım vs tarzında yaklasmak hos guzel gorunuyor ama hukuk devletındesınız ve kuralları bu sekılde dıger hukuk kurallarına uyulmasını ıstedıgınız gıbı buna da uyulmalı kı bahsi gecen konuda 7 yıllık beraberlıkten bahsedılıyor, oyle ıkı gencın aynı evı paylasması degıl konu,

14 yasında kızın ıyı bakılmaması sonucu bakırelık testıne tabı tutulması
adamın içince abuk bır sözcukle kızı cagırması da cabası....
kadından yana oldugunuzu düşüünüyorum neden böyle düşündüğünüzü de merak etmıyor degılım, hoş konu sahıbı konumuza ugramıyor olsa da bu karşıt görüşün sebebını merak edıyorum..

Oy ben başımı alıp gitmek istiyorum buralardan,unutmak istiyorum okuduklarımı :1shok:
Bence anne ''parenting classs''a çoook geç kalmış olsa da; baba diye geçinen iskele babası yılan deliğine; garibim 14 yaşındaki her yüzüne gülene kanacak kızımız da (sebebi basit,sevgi arayışı) bir an önce onlardan uzaklara,belki de ona karşı daha çok sorumluluk besleyecek olan devlete

ben evliligin cocuk olmadikca sart olmadigini dusunuyorum. yasadigimiz devletin hukuk ya da seriat ya da krallik olmasi bu fikrimi degistirmez. dedigim gibi, insan kendini ve karsindakini bildigi surece sorun yok benim acimdan. ama kendine ve karsindakine guvenmiyorsan elbette hukugun sana verdigi nikah hakkini kullanarak evlilik dusunebilirsin. bu benim fikrim, o da sizin fikriniz. uzerinde tartismayi anlamli bulmuyorum.

14 yasindaki bir kiza bakilmaz. 5 yasindaki cocuga bakilir, bebege bakilir. 14 yasindaki cocuk egitilir. ama ne kadar egitirsen egit, cocugun arkadaslarindan, televizyondan, duyduklarindan etkilenip senin egitimine ters dusecek hareketler yapmasi muhtemeldir. oyle olmasi sucun tamaminin annede oldugunu gostermez. haksizlik olur. ben konu sahibinin cocugunu nasil egittigini bilmiyorum. yaninda degildim egitirken, o yuzden sen suclusun! diyerek parmak gostermem.

daha once de belirttigim gibi eger dava acilacaksa elbette bekaret testine gidilecek rapor alinacak, anlarim. ama cocuga eziyet olsun diye yapiliyorsa bu, siddetle karsiyim. adam hakkindaki fikirlerimi de soyledim.

kime guvenmek neye guvenmek mı ?????
serıat ya da krallık mı ??
sen serıatta evlenmeden yaşa bakalım kaydirigubbakcemile3
komıkmıssın hakıkaten tamam yazmıyorum daha

14 -18den kucuktur ve reşit degıldır, ama hukugu ve hukuk kurallarını tanımadıgına gore bunu bılmemen normal kaydirigubbakcemile2
buna da bır sey demıyorum :1shok:

bak ne dıycem ben senı anladım neden kadını destekledıgını,
tamam ben desteklemıyorum umarım bıze yazı yazdı gelır okur da belkı bır seyler ogrenır

ben sana daha yazmıyorum cunku hakıkaten hukuktan bır habermıssın. ok
baskasıyla yazısırsın bu ben olmam

sadece ikimiz bu konuda böyle düşünüyoruz galiba
herkes burdaki annenin üstüne çok gitti
acaba benim bilmediğim bişeymi var ortadaCADIARZU

sanirim hic dusunmeden anneyi kotu anne olarak suclayanlar henuz hata yapmis, ergenlik cagindaki bir cocuga sahip olmayan kadinlar. insan kendini baskasinin yerine koyamayinca, buyuk konusmayayim, allah'in sopasi yok diyemeyince karsisindakini cok kolay suclayip asagilayabiliyor.

ben kendi adima hic annesinin babasinin 100% istedigi gibi bir cocuk olan 14-15 yasinda insan gormedim. oyle ya da boyle mutlaka soz dinlemez, asi, hata yapar bir yanlari oluyor. bazilarinin hatalari buyuk bazilarininki kucuk oluyor ama yetisme caginda olan butun cocuklarda mutlaka bir "tuhaflik" olur, bu da normaldir. bu yaslarda olan ve kusursuz olan bir cocuk varsa tanismak isterim. once kendini tebrik ederim. sonra annesini babasini sonra ogretmenlerini sonra arkadaslarini sonra mahalledekileri sonra doktorunu sonra buyukannesini buykbabasini sonra..... tebrik ederim. umarim anlatabildim. cocugun hatasiz olmasi evet bir miktar annesine baglidir ama tamamen degil. bu cocugun sosyal bir ortami varsa hepsinin payi vardir cocugun hatalarinda ve dogrularinda.

biri konu açmış milleti bununla meşgul etmiş şimdi ortada yok sanırım............yorum yokkkkkkkkkkkkkk

Buda anne yasakkelimeyasakkelimeyasakkelime Ne denebilir ki bravo bravo bravo klava:klava:klava: İyiki sizin gibi bir annem yok şükürler olsun Rabbime :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Yuhhhh, inanamiyorum ya!!! Ben cok sabirli bir insanim; genelde fevri davranmam ama su an sinirimin ne boyutta oldugunu tahmin bile edemezsiniz! Su an daha fazla yazmamamin daha mantikli oldugunu düsünüyorum, yoksa agzimdan cikacak agir laflara engel olamiycam! Yaziklar olsun sizin gibi annelere!!!
(bu arada belirteyim: yorumumu tüm sayfalari okumadan, konuyu okur okumaz yazdim)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…