- Konu Sahibi kardelennim
-
bu tavsiyeye gerek yok ,zaten evli değiller mambaa.......bazilarinizin yazdigi yorumlari okudukca hayrete dustum, o yuzden tamamini okumamaya karar verdim.
1- her insan hata yapar. bu insan bilhassa ergenlik caginda bir cocuksa hata yapma olasiligi yukselir. attigi her adimdan ailesini sorumlu tutmaya kalkisirsaniz bu dunyada iyi ebeveyn kalmaz! nasil rahatlikla bu zavalli kadinin anneligini asagilayabiliyorsunuz?? bu cocuk bir yanlis yaapmissa nasil bu yanlisin sorumlusu annesi olabilir? bu yanlisi yapmasa baska yanlis yapacakti. tekrar ediyorum, ergenlik cagindaki butun cocuklar hata yaparlar. o hata su olur, bu olur onemli degil. kalkip da anneyi cocugun attigi her adimdan sorumlu tutmak cok yanlis.
2- cocugu kalkip doktora goturmeyi anlayabiliyorum. eger bunu yapan 20 yasindaki insana dava acilacaksa, elbette bunun yapilmasi gereklidir, delile ihtiyac vardir cunku. yok eger sessiz sedasiz ustu kapatilacaksa konunun doktora gitmek sacma. ama sanirim konuyu acan arkadas sikayetci olacak. yaptigi cok dogru.
3- bir insan hayatini paylastigi kisiyle sorunlarini neden paylasmamalidir? bu ister 2. ister 3. ister 15. koca olsun. bu insanla hayatlar birlestirilmis, iyi gunde kotu gunde birbirlerine destek olmalari gerekir. neden sir olsun aralarinda? ha bu erkek okuz cikar ornekte gordugumuz gibi, kufreder o ayri mesele. bu bosanma sebebidir. ama ben boyle bir sorunu insanin esiyle paylasmasinda bir sakinca gormuyorum. eminim arkadas kocasi olacak adamin kufredecegini bilseydi, cocugu sokaga atmak isteyecegini bilseydi soylemezdi. netice itibariyle insan esiyle herseyi paylasabilmeli, evet bunu da paylasabilmeli. ama esi anlayissiz bir odunsa o zaman o ayri bir mesele, ayrica konusmak gerekir.
konus sahibine tavsiyem, bu adamdan bosanmasi, kizini kullanan cocuga da dava acmasi olacak.
bazilarinizin yazdigi yorumlari okudukca hayrete dustum, o yuzden tamamini okumamaya karar verdim.
1- her insan hata yapar. bu insan bilhassa ergenlik caginda bir cocuksa hata yapma olasiligi yukselir. attigi her adimdan ailesini sorumlu tutmaya kalkisirsaniz bu dunyada iyi ebeveyn kalmaz! nasil rahatlikla bu zavalli kadinin anneligini asagilayabiliyorsunuz?? bu cocuk bir yanlis yaapmissa nasil bu yanlisin sorumlusu annesi olabilir? bu yanlisi yapmasa baska yanlis yapacakti. tekrar ediyorum, ergenlik cagindaki butun cocuklar hata yaparlar. o hata su olur, bu olur onemli degil. kalkip da anneyi cocugun attigi her adimdan sorumlu tutmak cok yanlis.
2- cocugu kalkip doktora goturmeyi anlayabiliyorum. eger bunu yapan 20 yasindaki insana dava acilacaksa, elbette bunun yapilmasi gereklidir, delile ihtiyac vardir cunku. yok eger sessiz sedasiz ustu kapatilacaksa konunun doktora gitmek sacma. ama sanirim konuyu acan arkadas sikayetci olacak. yaptigi cok dogru.
3- bir insan hayatini paylastigi kisiyle sorunlarini neden paylasmamalidir? bu ister 2. ister 3. ister 15. koca olsun. bu insanla hayatlar birlestirilmis, iyi gunde kotu gunde birbirlerine destek olmalari gerekir. neden sir olsun aralarinda? ha bu erkek okuz cikar ornekte gordugumuz gibi, kufreder o ayri mesele. bu bosanma sebebidir. ama ben boyle bir sorunu insanin esiyle paylasmasinda bir sakinca gormuyorum. eminim arkadas kocasi olacak adamin kufredecegini bilseydi, cocugu sokaga atmak isteyecegini bilseydi soylemezdi. netice itibariyle insan esiyle herseyi paylasabilmeli, evet bunu da paylasabilmeli. ama esi anlayissiz bir odunsa o zaman o ayri bir mesele, ayrica konusmak gerekir.
konus sahibine tavsiyem, bu adamdan bosanmasi, kizini kullanan cocuga da dava acmasi olacak.
bu tavsiyeye gerek yok ,zaten evli değiller mambaa.......
kadın evliyim dedi en sonda ayrılacam bu adamdan demişti
bu tavsiyeye gerek yok ,zaten evli değiller mambaa.......
bilmiyordum. o zaman ayrilsin diyecegim. evli olup olmamasi onemli degil bence. ben evlilige inanan biri degilim zaten. bir imzadan ibaret oldugunu dusunuyorum, sadece cocuk icin evlenilmeli diyorum. iki insan birbirini ve kendilerini bildikten sonra devletin onayina ihtiyaclari yoktur hayatlarini paylasmak icin.
evlılık konusu ayrı, hukuk devletınde yasıyoruz bırı sıze borclanınca bırı sızı yaralayınca nasıl dava acıcam dıyorsanız haklarınızı savunuyorsanız hukuken evlılıık de şarttır oyle yasayalım vs tarzında yaklasmak hos guzel gorunuyor ama hukuk devletındesınız ve kuralları bu sekılde dıger hukuk kurallarına uyulmasını ıstedıgınız gıbı buna da uyulmalı kı bahsi gecen konuda 7 yıllık beraberlıkten bahsedılıyor, oyle ıkı gencın aynı evı paylasması degıl konu,
14 yasında kızın ıyı bakılmaması sonucu bakırelık testıne tabı tutulması
adamın içince abuk bır sözcukle kızı cagırması da cabası....
kadından yana oldugunuzu düşüünüyorum neden böyle düşündüğünüzü de merak etmıyor degılım, hoş konu sahıbı konumuza ugramıyor olsa da bu karşıt görüşün sebebını merak edıyorum..
ben evliligin cocuk olmadikca sart olmadigini dusunuyorum. yasadigimiz devletin hukuk ya da seriat ya da krallik olmasi bu fikrimi degistirmez. dedigim gibi, insan kendini ve karsindakini bildigi surece sorun yok benim acimdan. ama kendine ve karsindakine guvenmiyorsan elbette hukugun sana verdigi nikah hakkini kullanarak evlilik dusunebilirsin. bu benim fikrim, o da sizin fikriniz. uzerinde tartismayi anlamli bulmuyorum..
14 yasindaki bir kiza bakilmaz. 5 yasindaki cocuga bakilir, bebege bakilir. 14 yasindaki cocuk egitilir. ama ne kadar egitirsen egit, cocugun arkadaslarindan, televizyondan, duyduklarindan etkilenip senin egitimine ters dusecek hareketler yapmasi muhtemeldir. oyle olmasi sucun tamaminin annede oldugunu gostermez. haksizlik olur. ben konu sahibinin cocugunu nasil egittigini bilmiyorum. yaninda degildim egitirken, o yuzden sen suclusun! diyerek parmak gostermem.
daha once de belirttigim gibi eger dava acilacaksa elbette bekaret testine gidilecek rapor alinacak, anlarim. ama cocuga eziyet olsun diye yapiliyorsa bu, siddetle karsiyim. adam hakkindaki fikirlerimi de soyledim.
sadece ikimiz bu konuda böyle düşünüyoruz galiba
herkes burdaki annenin üstüne çok gitti
acaba benim bilmediğim bişeymi var ortadaCADIARZU
Selam arkadaslar lafi uzatmadan hemen konuya girmek istiyorum cünki sizin yorumlarinizin her birinin ayri bir yardimi var bana.14 yasinda bir kizim var ve kizim cok büyük bir hatanin esiginden döndü cok sür allahima hatasina gelince gece biz uyurken disari cikmis ve erkek arkadasiyla görüsmüs ama daha bir kac gün olmus tanisali cocukla ve bazi seyler yasamis bu durumu kuzenine anlatmis kizim kuzenide beni arayip teyze böyle böyle olmus sana anlatmam gerek dedi tabi ben sok kizima sordum sucunu kabullenerek herseyi anlatti ve ben yine sok yinede ona bu hatayi konduramamistim taki kendi anlatana kadar ertesi sabah ilk isim doktora götürmek oldu allahima sükür korktugum basima gelmemisdi doktora gitmeden önce cok düsünerek esime anlatmak zorunda kaldim esim kizimin babasi degil ikinci esim o an hic birsey söylemedi sabah doktordan geldikten sonra eee ne yapmayi düsünüyorsun dedi dedim ben bu kizla bas edemiycem babasini arayip onunla kalmasini söylicem ama sanmam babasi kabul etmez dedim cünkü esi istemiyor bunu defalarca söylediler cocuklarla görüsmüyorlar bile simdiki esimde dediki eger babasi almazsa ozaman ne genclik evine yollayacaksin dedi ya bu evden o gidecek yada ben dedi bende dedim babasi almazsa genclik evine yollayama ha oraya yollamisim ha sokaga atmisim hic bir fark yok dedim sen olsan atabilirmisin dedim ses etmedi ozaman daha kötü olur dedim.Kizimi cagirdi yanina sana hic birsey demiyorum kizmiyorumda dedi ama bundan sonra adinla cagirmiycam seni dedi mesela su mu istiyorum O....pu bana bi su ver benim beynimden kaynar sular bosaldi o an esim ickide iciyordu ne yapacagi belli olmaz dedim ses etmedim neyse sonra yanima geldi kararin ne dedi dedim atamam cocugumu sokaga ozaman dedi kusura bakma yarindan itibaren ev ariyorum kendime dedi ben artik cekekmem dedi ve gitti yatti bende salonda yattim normalde her sabah onu ise ben götürürüm ve aksamda ben aöirim ama bugün beni uyandirmadan gitmis ne düsünecegimi sasirdim ama kizimida veremem genclik evine ne olur yorumlariniza ihtiyacim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?