• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne onurum ne gururum var, yine kendimi rezil ettim artik kendimden tiksiniyorum?

Eşinizle daha resmi bir şekilde belirli sınırlar içinde iletişim kurabilmeniz çok önemli gerekirse lütfen destek alın. Çocuklar bırakn istedikleri zaman arasınlar babasını, ayrıca bir daha böyle yaparsan aramana izin vermem şeklinde çocukları babalarıyla tehdit etmeniz de hiç doğru değil. Çocuklarınız küçükse bile onlarla mantıklı bir şekilde konusmanız gerektiğini düşünüyorum. Bana reva mı tarzı arabesk düşünceleri de artık silin atın, boşanmışsınız, bu da evlenmek kadar doğal bir şey. Yolunuza bakın.

Arkadaşlar konularından biliyorsunuz eski eşimden ayrıldım 10 gün falan oluyor. Neyse kızlarım 3 gündür babalarını aramak istiyordu aratmiyordum görmek isteyen kendi arasın diye kucuk kızım bugün ama o benim babam (3 yaşında) falan deyince üzüldüm tamam arayın dedim. Babamın telefonundan aradılar oda açtı. Kızım nerdesin dedi evdeyim dedi, babannemj ver dedi disarda işi var dedi dedesini istedi onada aynisini dedi sonra kızım kediyi göster ozaman deyince ben arkadasimdayim dedi. En son söylemek zorunda kaldı neyse baktım sadece telefonu kendine tutuyor bide koltuk gözüküyor evet başka yerde ama söylemek istemedi neyse. Sonra kızım anne babamla konuş diye tutturdu. Hayır dedim bir daha böyle yaparsan aramana izin vermem sonra agladi tamam ağlama konusucam dedim görüntülü konuşmak istemediğim için normal aradim wp dan. Bana ses vermiyor vs. Çok sinirlendim sonra neyse dedim ben sana naptim senin bu yaptıkların bana revamı 1 senedir senin yanında ben varım ( ailesiyle küstü) ben sana ne yaptimda bana bunları reva gördün beni orda okadar yalnizlastirdin sevmiyorum git deseydin zaten giderdim hiç mi sevmedin beni hicmi değerim yoktu gözünde dedim. Sen kendini rahatlatmaya calisiyosun sana cevap veripde seni rahatlatamam dedi sen dedim berdesin erkek arkadaşın mi kız arkadasin mı Bi duraksadi he kız arkadasimdayim dedi. Bir daha beni arama karşıma çıkma dedi. Kendimi çok kötü hissettim nedret ediyorum kendimden çok rezil onursuz gurursuz bir insana donusmusum. Ben nasıl iyulesicem nasil iyi bir anne olucam. Allah ins belasını versin sürüm sürüm sürünsün
Erkekler kadinlara karsi cok acimasiz ya. İliskileri kendileri baslatir, istediginde şak diye bitirir eger sen ona boyle bisey yapmis olsayin direk öldurmeye kalkarlar. Yani basindan attigina sevin bosanma aşamasinda kac kadin katlediliyor basindan gittigine sevin. Fakat o kadin da ona tekmeyi basarsa yine sana sarar net.

Sizin 3yaşındaki kızınızın ısrar etmesiyle o üzülmesin diye eski kocanızla konuşmanız hata. Kız babası ile konuşmak istemiş, doğru olanı yapmışsınız aramasına izin vermişsiniz. O daha küçük, o da babası. Sen de babamla konuş demesi safça bir istek ama reddetmeliydiniz tatlı bir şekilde. "Ben konuşmayacağım. Babanla konuşmak istedin, konuş işte babanla, konuş güzel kızım... bitti mi konuşman? kapatalım o zaman, istediğin zaman tekrar ararsın" deyip kapatmalıydınız. Konuşmayın. 3yaşında çocuk arada zebil olacak. Konuşsun babası ile ama siz gerekirse çıkın odadan.

Yetişkin insanlar zamanla her şeyin üstesinden gelebilir ama o çocuklar gelemez ,iki ebeveyninde bu konu da bilinçsiz olması çok üzücü .
Babamı aramak istiyorum diyor ..Babasıyla annesinin ayrılığı ile yüzleşmek istemiyor inkar döneminde ve babayla annenin konuşmasını duyarak somut yaşamak istiyor.
Çocukların bi mücadelesi var iç dünyalarında üstesinden gelmeye çalıştıkları ,duygulardan habersiz oysa anne babaları ..

Teşekkür ederim evet sakinlestim ve o kimdi düşüncelerini önemsiyorsun diyorum bianlik sinirlendim ve yapmamam gereken birsey yaptim ne düşünürse düşünsün isterse kıçı kalksın benim gözümde 1 haftada birini bulan yada önceden olan biri böyle yvsk Bi insan artık iyi oldu üzülmeme gerek yok
Kendimi sizin yerinize koydum. Sizi cok iyi anliyorum yaaaa :( siz bir erkek arkadasin yanindq olsaydiniz acaba o neyapardi

Hiç çocuğun yanında konuşulacak şey mi bunlar ya hiç mi düşünmediniz evladınızı
Bazen insan duygularina kapiliyor. Insaniz iste ama en azindan tekrarlanmaz diye dusunuyorum duygu yogunugu yasiyor muhtemelen. Yani kolay bi surec degil. Adqm gununu gun ederken, o kadincagiz. O psikoloji ile bir de cocuklarin bakimiyla ugrasiyor.

Teşekkür ederim evet sakinlestim ve o kimdi düşüncelerini önemsiyorsun diyorum bianlik sinirlendim ve yapmamam gereken birsey yaptim ne düşünürse düşünsün isterse kıçı kalksın benim gözümde 1 haftada birini bulan yada önceden olan biri böyle yvsk Bi insan artık iyi oldu üzülmeme gerek yok
Siz de insaniniz ve duygulariniz cok yogun. Yipranmissiniz belli. Kimse her an herseyi sogru yapcak diye bir kural yok. En azindan birdaha tekrarlanmaz. Adam gununu gun ederken siz tek malip cocuklarin bakimini ustleniyorsunuz bu psikoloji ile. Yani sizin icin hic de kolqy bisey degil. Umarim herseyin ustesinden gelirsiniz. Ama sakin olmaya calisin. Kendinizi yiprattikca cocuklara yansiyacak. Herkes yasattigini yasamadan ölmez eger siz hakliysaniz zaten devran doner ama bence bu kinle bu nefretle yasamayin.. cocuklariniza adayin kendinizi. Nefreti atin tasimayin fazlaligi ustunuzde, daha fazla yipranmayin

Boşanma sürecini iyi yürüten biri olarak size naçizane tavsiyem kişisel diyaloglara girmeyin. Çocuklara babasını kötülemeyin. Benim kızım ilk ayrıldığımız zamanlarda babasına gitmeyi hiç istemiyordu ama ben o senin baban sizi çok seviyor vs diyerek gönlünü edip yolladım hep. Biz boşanmış olabiliriz ama çocuklarımın babası neticede. Şu an babada da kalıyorlar bende de. Gayette mutlu huzurlular. Kendi hırslarınız için çocukları perişan etmeyin.

Back
X